Mitä ANHNEUS on.

Ahneudella on monta määritelmää ja eräs mielestäni osuva on, että ihminen on ahne, jos hän haluaa enemmän kuin mitä tarvitsee siitä huolimatta, että sen seurauksena joku muu jää ilman sitä mitä tarvitsee.

 

Greed is good – tiettyyn rajaan asti. Oman edun tavoittelu, koskee se sitten ruokaa, rahaa tai valtaa.

Ahneus menee liaallisuuksiin siinä kohdassa, kun oman edun tavoittelu menee epäterveeksi.

Esimerkiksi kahden tai useamman myyjän kilpailu asiakkuudesta on pelkästään hyvä juttu niin pitkään kun kilpailu käydään palvelun ja tuotteen paremmuudella, mutta muuttuu synniksi siinä kohtaa kun kaverin kauppaa koitetaan suolata epätervein keinoin esimerkiksi valheellisia huhuja levittelemällä, riitelemällä tai uhkaamalla.

Tai omimalla OMAKSEEN julkisia kauppoja ja heidän tuotteittaan.

Pitkällä tähtäimellä terveellä tavalla toimija kuitenkin vie voiton – valheella on lyhyet jäljet ja ahneella on paskainen loppu.

 

Ja kaaleitten pitäisi oppia kaiken tämän hyvinvoinnin keskellä MITÄ OIKEA kaaleelisuus on.

Ei se ole vaatteissa, eikä hienoissa kodeissa, vielä vähemmän kaikessa mammonassa.

Ennen kaaleille riitti että oli puhdasta ja lämmintä, nykyisin kaaleet tappelee siittä keskenään kellä on VALLILLA ja kellä IITTALA tuotteita. Se riistää toista kaaloa minkä ehtii ja lisäksi riitelee ahneuksissaan tousen kanssa mitä julmimalla tavalla.

Ahneus ja kateus on astunut jokaisen romanin koteihin ja kulttuuri vaihtunut ylimielisyyteen ja itsekeskeisyyteen ja oman edun tavoitteluun. Kaikki muut ovat näille hyväksikätettäviä ihmisiä olivatpa omaa heimoa, sukua tai vieraita. Sillä ei ole mitään väliä.

Näin on se hyvinvointi kadottanut kaaleilta keskinäisen yhteyden ja kaikki hyvät arvot. Ne arvot joita ei enään näy, kun vanhaa sukupolvia ei enään ole.

Mutta tulee aika jolloin nämä asiat tulevat muuttumaan, ei ole sitten väliä pukeudunko Gant takkiin tai juonko Versace kupista..

Kommentit

24.02.2019 07:18

RAINERI TAIGINA

suurin syy puukon ohella miksi romaneita syrjitään sitä ryöstellään ja kusetetaan kaajeita ja kaalojakin minkäehtii kaikki valepetskot olikaaloja missävanhempien kunnioitus? nistiinki luottaa enemmän

25.01.2019 20:50

Margit Hietamäki

En voi ymmärtää sanaa ahneus koska itse en ole sellainen ja sama pätee sana kateudesta!!!