Usko on ihmeellistä.

Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. 2. Kor. 13:5.

Pakanat, jotka eivät tavoitelleet vanhurskautta, ovat saavuttaneet vanhurskauden, mutta sen van-hurskauden, joka tulee uskosta; mutta Israel, joka tavoitteli vanhurskauden lakia, ei ole sitä lakia saavuttanut. Minkä tähden? Sen tähden, ettei se tapahtunut uskosta, vaan ikään kuin teoista.
Room. 9:30–32.

Sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle. Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo. Room. 10:3, 4.

Näinä päivinä on monia joita heitellään eri opeilla sinne ja tänne.

Avunetsijät jotka etsivät Kristusta avukseen, joutuvat ihmisten itsekäitten pelien ja eksytyksien kavalien juonien pauloihin, kaikkien oppien ja tuulten viskeltäviksi.
Ja näin he tulevat vain petetyiksi. Ef 4: 14.

Rakennetaan vääriä perustuksia, ihmiset eivät puhu totuutta rakkaudessa eivätkä perusta Häneen, joka on pää, Kristukseen, Ef. 4: 15.

Ei voida perustaa Kristukseen, jos ei ole yhteyttä häneen. Ja ilman yhteyttä häneen on kaikki, mitä teemme, kirottua.

"Tämä on tie, vaella sitä niin, ettet poikkea oikealle etkä vasemmalle".

Kaikki meidän oma vanhurskautemme on kuin saastainen vaate.

"Herrassa tulee vanhurskaaksi kaikki Israelin siemen, ja hän on heidän kerskauksensa", Jes 45: 24, 25.

Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi, 2 Kor. 5: 21.

Kaikki mikä sinussa on vanhaa Aatamia, täytyy laittaa ja jättää Jeesuksen Kristuksen jalkain juureen.

Ripusta oma vanhurskautesi ristille sillä vain Hänen on kunnia ja Hän ei kunniaansa jaa.

Hän yksin on arvollinen, sillä hän on rakentava Herran temppelin ja saava kunnian.

Hän on Isän määräyksen mukaan ainoa kulmakivi.

Hän on Isän armon ja kunnian täyteys.

Mitä tahansa tarvitsetkin voit tulla hänen luokseen, Hänellä yksin on vastaus ja parantava lääke kaikiin sinun ongelmiin.

Sillä jos olet nähnyt Kristuksen, niin voit jättää kaiken oman ihmisvanhurskauden ja kaiken itsekunnian, kaiken yrittämisen ristin juurelle.

Jos olet kohdannut Kristuksen, et halua vaeltaa ilman Häntä, etkä tehdä ainoatakaan tekoa ilman Häntä. Et vaikka saisit palkaksesi koko maailman.

1 Kor. 2: 2. Jos kerrankin olet nähnyt Kristuksen, olet hänessä nähnyt kallion, joka on korkeampi kuin itsevanhurskaus, saatana ja synti, Ps. 61: 3, ja tämä kallio on seuraava sinua, 1 Kor. 10: 4. Siitä kalliosta on alati pisaroiva armon hunajaa sinun ravinnoksesi, Ps. 81: 17.

Tutki, oletko koskaan nähnyt Kristuksen Jumalan ainosyntyisenä Poikana, täynnä armoa ja totuutta, Joh. 1: 14, 16, 17.

Tutki itseäsi että olet tullut Kristuksen luo, että seisot ikiaikojen kalliolla, että olet vastannut siihen kutsuun, jonka Hän on lähettänyt sielullesi ja että olet liittynyt Häneen tullaksesi pelastetuksi.

Jeesus Kristus on Raamatun salaisuus, armo on Kristuksen salaisuus.

Hän on elävien ja kuolleiden tuomari, ja hänelle kuuluu lopullisen tuomion julistaminen. Hänen verensä puhuu sovituksesta, Kol. 1: 20,
puhdistuksesta, 1 Joh. 1: 7,
kansalaisoikeudesta, Apt. 22: 28, lunastuksesta, 1 Piet. 1: 18, 19, pyhityksestä, Hepr. 9: 13, 14, anteeksiantamuksesta, v. 22,
vapaasta pääsystä kaikkein pyhimpään,
Hepr. 10: 19,
vanhurskauttamisesta, Room. 5: 9, Jumalan läheisyydestä, Ef. 2: 13.

Kuuntele, mitä Jumala tahtoo sanoa, sillä hän on julistava rauhaa kansallensa, etteivät he enää palaisi synteihinsä, kahleihinsa.

Ps. 85: 9. Hän puhuu armoa, laupeutta ja rauhaa, 2 Tim. 1: 2.

Siten puhuvat Isä ja Jeesus Kristus.

Odota Jeesuksen Kristuksen ilmestymistä niin kuin kointähteä,
Ilm. 22: 16.

Hän on tuleva yhtä varmasti kuin aamu koittaa. Hän on tuleva virkistävänä kuin sade, Hoos. 6: 3.

Yhtä vähän kuin voit estää aurinkoa nousemasta, yhtä vähän voi estää Kristusta, vanhurskauden aurinkoa, koittamasta,

Mal. 4: 2. Älä käännä hetkeksikään katsettasi pois Kristuksesta. Älä katsele syntiä, vaan katso ensin Kristusta.

 

Kuka on Petri Kosonen?

Suomiko tulessa?

 

 

Tässä pari linkkiä..

Kirkkopomoa epäillään vanhusten huijauksesta

https://www.iltalehti.fi/uutiset/2014092918703979_uu.shtml

 

Rikostuomio suomalaisseurakunnan ex-vastuunkantajalle

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/rikostuomio-suomalaisseurakunnan-ex-vastuunkantajalle/

 

Helluntailaisten jättihuijaus johti dramatiikkaan

Helluntailaisen Floridan suomalaisen Kotikirkon skandaali paisuu USA:ssa.

Helluntaiseurakunnan hallituksessa ja rahastonhoitajana toiminut huijasi lähes 8 miljoonaa dollaria ja vahinkonkorvauksineen summa voi olla jopa 20 miljoonaa.

Epäilty huijari toimii edelleenkin helluntaiseurakunnassa, joka on suojellut häntä ,erottamalla kaikki henkilöstä valittaneet seurakunnan aktiivit.
Käytännössä siis koko Floridan helluntaiseurakunta on valjastettu huijauksen taakse.
Sitä on jo pitkään johtanut suomen helluntaiseurakunnissakin edelleen kiertelevä ja hyvin tunnettu helluntailainen Petri Kosonen.

Alla lainaus iltalehdestä:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015041919543526_ul.shtml

"Epäilty toimii yhä seurakunnassa

Jättihuijauksesta epäilty suomalaisnainen oli pitkään Floridan suomalaisen Kotikirkon hallituksessa. Hän toimi myös kirkon rahastonhoitajana.

Osa naisen epäillyistä sijoitushuijauksista ajoittuu kauteen, jolloin hän hoiti seurakunnan raha-asioita.

Kotikirkon hallitus erotti seurakunnan varainhoidosta selvitystä pyytäneet jäsenet, jotka olivat myös esittäneet ulkopuolista tilintarkastajaa. Erotettujen joukossa oli palkittu Kotikirkon turistityöntekijä, jolle hallitus haki oikeudesta lähestymiskiellon. Muut erotetut olivat seurakuntaan vuosikymmeniä kuuluneita aktiivijäseniä.

Huijausepäilyjen paljastuttua nainen erosi tehtävästään Kotikirkon hallituksessa. Hän toimii kuitenkin yhä aktiivisesti seurakunnassa."

Kyseisen helluntaiseurakunnan Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/kotikirkko/info

Aiempi uutinen syksyltä kertoo huijattujen olevan vanhuksia:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014092918703979_uu.shtml
 
https://keskustelu.suomi24.fi/t/13552153/helluntailaisten-jattihuijaus-johti-dramatiikkaan

 

Hannu Väliaho, julkaistu Perusta-lehdessä 4/2004, s. 222-225

 

Rodney Howard-Browne (RHB), tunnettu torontolaisen nauruherätyksen edustaja, teki Suomi tulessa –kiertueen 17.-21.5. (Kiertueen järjesti RMI/Helsingin City-seurakunta; RMI = Revival Ministries International, ilmeisesti RHB:n järjestö). Kokoukset pidettiin Turussa, Seinäjoella, Tampereella, Joensuussa ja Keravalla. Olin mukana Keravalla pidetyssä kokouksessa. Se alkoi klo 18 ja kesti yli 4,5 tuntia (yhteen menoon). Tilaisuudelle leimaa antavat elementit olivat seuraavat:

1.      Ylistys (useissa jaksoissa)

2.      Eric Gonyonin pitämä kolehtipuhe (1 h) ja sitä seurannut rahankeräys

3.      RHB:n puhe (1 h) uudesta viinistä ja sen juovuttavasta vaikutuksesta.

4.      Kaataminen.

Tämän kokousselostuksen laatimista varten olen myös haastatellut erästä mukana ollutta ystävääni.

1. Musiikki

Tavanomaisten yhteislaulujen sijaan tilaisuudessa oli ylistystä, jota säesti Petri Kosonen & Band. Ihmiset seisoivat heilutellen vartaloaan ja jalkojaan kädet kohotettuina, toisilla silmät kiinni. Tätä voinee nimittää tanssimiseksi. Välillä tanssittiin musiikin tahdissa ilman sanoja, välillä oli suomen- tai englanninkielisiä ylistyslauluja, joissa lyhyitä säkeitä toistettiin toistamistaan. Musiikki soi niin kovaa, että herkkäkorvaisena jouduin pitämään käsiäni korvilla melkein koko ajan. Siksi en pystynyt seuraamaan sanoja kovin tarkasti. Kankaalta tai laulettuna erotin tämäntapaista: Dancing in the joy …, Drinking the wine …, Swimming in the river of the Holy Ghost (Tanssien iloisena …, Juoden viiniä …, Uiden Pyhän Hengen virrassa); Kun Pyhä Henki valtaa minut, laulan (soitan, rukoilen, taistelen, voitan, huudan, tanssin) kuin Daavid; Pyhä, pyhä, pyhä … (sävelkorkeuden kohotessa puoliaskelin). Salin keskiosassa heiluteltiin ylistyksen aikana suuria erivärisiä lippuja, joista osa oli kiinnitetty pitkiin tankoihin. Kokouksen aluksi ylistystä oli n. 45 min (välillä oli lyhyt tuote-esittely), rahankeruun jälkeen parikymmentä minuuttia ja kaatamisen aikana vielä lisää.

Hengellisessä musiikissa on tärkeää, että laulujen sanoissa on keskeisesti kristillinen sisältö. Monet virret ja muut hengelliset laulut ovat syvällisiä ja puhuttelevia. Tässä tilaisuudessa musiikin painopiste taas oli ruumiillisella puolella, tanssimisessa. Sen aikana toistettiin toistamistaan lyhyitä pinnallisia laulunsäkeitä tai sitten tanssittiin musiikin säestyksellä ilman sanoja. Ja lisäksi musiikkia soitettiin kohtuuttoman kovaa. Pidän tällaista hengellisen musiikin alennustilana. – Pitkäkestoisen ylistystanssin tarkoituksena oli ilmeisesti pehmittää sydämiä rahankeruuta ja kaatamista varten.

Mutta sokeri pohjalla: Illan kohokohtana oli mielestäni pianisti Adlan Cruzin esittämä Finlandia-hymni (tämä hymni tunnetaan maailmalla virren sävelmänä). Hän soitti sekä sähköpianoa että sen päälle asetettua syntetisaattoria, joten hän sai pianonsoittoon urkusäestyksen. Tosi upea esitys!

2. Rahankeruu.

Kolehtipuheessaan Eric Gonyon käsitteli ”siemenuskoa”, jolla tarkoitetaan seuraavaa: Jos sinulla on vain vähän rahaa ja haluat sitä paljon, niin anna se vähä, mikä sinulla on, Jumalalle (lue: puhujan edustamalle järjestölle), ja hän antaa sen sinulle takaisin moninkertaisena. Tätä ”siemenuskoa” puhuja perusteli Jeesuksen ruokkimisihmeellä (Matt. 14:13-21). Pieni poika antoi eväänsä, viisi leipää ja kaksi kalaa, Jeesukselle. Jeesus siunasi ja paloitteli ne ja antoi sitten pienet palaset opetuslapsille. Kun he sitten jakoivat näitä palasia kansalle, ne moninkertaistuivat heidän käsissään (näin Jeesus oli riippuvainen opetuslapsistaan tämän ihmeen tekemisessä). Kun kansa oli aterioinut, jokaisella opetuslapsella oli käsissään korillinen tähteitä. Ruokkimisihmeen opetus on siis se, että kun opetuslapset antoivat käsissään olleet vähäiset eväät pois, he saivat moninkertaisesti takaisin. Todistaakseen, että tämä ”siemenuskon” periaate toimii nykyisinkin, puhuja kertoi kolme esimerkkiä. Tässä yksi niistä (muut olivat samantapaisia): Eräs pastori uskoi, että Jumala antaa hänelle talon. Hänellä ei ollut rahaa. Jumala kehotti häntä uhraamaan 1.000 $. Mutta eihän hänellä ollut rahaa tällaiseen uhriin. Hänellä oli kuitenkin luottokortti, jonka maksu erääntyisi vasta jonkin ajan kuluttua. Uhraaminen tuntui hänestä ja myös hänen vaimostaan aivan hullulta ajatukselta,  mutta hän noudatti Jumalan kehotusta. Viikon sisällä eräs nainen kutsui pariskunnan kotiinsa, esitteli heille taloaan ja antoi sen heille. – Sovellus: Kuka haluaa, että hänen tulonsa moninkertaistuvat? Kuka tarvitsee auton tai talon? Tänään saat läpimurron talousasioissasi. Potkaise köyhyyden demonilta hampaat pois ja aja se helvettiin! Jos noudatat Raamatun periaatteita, saat Raamatun mukaiset tulokset. Kädessäsi on avain siemenen muodossa. Anna se, mitä sinulla on, niin Jumala antaa sen sinulle moninkertaisena takaisin. Jos et ole ennen antanut 100 $, tee se tänään! Tai 1.000 $ tai 10.000 $ tai 100.000 $! Jokaisen tulee tehdä jotain merkittävää. – Puheen päätyttyä seurasi opetuksen käytäntöön paneminen eli rahankeruu. Penkkeihin jaettiin tilillepanokortteja (päällimmäinen kappale kolehtiin, alimmainen itselle). Sitten ilmoitettiin, että salin sivustalla on palvelupiste, jossa voi käydä antamassa uhrinsa pankki- tai luottokortilla, ”eihän kaikillaei ole paljon käteistä mukana”. ”Älä ole arka äläkä ujo, mene vain höyläämään korttiasi!” Penkkeihin jaettiin vielä lomakkeita, joilla voi ilmoittautua tukijäseneksi (yläosa kolehtiin, alaosa itselle). ”Anna rahalahja, meillä on vain tämä ilta!” Sitten suoritettiin kolehdin keruu.

Kokouksessa oli voimakas rahan haju. En ole tavannut muissa kristillisissä piireissä näin röyhkeää rahastusta. Menestysteologinen siemenuskon oppi on pelkkää huijausta. Rahat pois ihmisiltä heidän ahneuteensa vedoten!Jeesuksen ruokkimisihmeen käyttäminen tällaisen opin tukemiseen on täysin mielivaltaista. Jo puhujan eksegeettinen perusta oli hutera: Marshallin mukaan leivät ja kalat moninkertaistuivat Jeesuksen käsissä eivätkä opetuslasten käsissä (ks. I. Howard Marshall, The Gospel of Luke, The New International Greek Commentary, The Paternoster Press Ltd, 1978, s. 362-363). Ja ajatus, että Jeesus ihmettä tehdessään oli riippuvainen opetuslapsista, on selvästikin harhaoppinen. Siinähän ihminen asetetaan Jumalan rinnalle, ellei suorastaan yläpuolelle. Käytetyt esimerkit siemenuskon toimivuudesta ovat joko äärimmäisen harvinaisia (joten ne eivät kelpaa todisteiksi yleisestä lainalaisuudesta) tai sitten sepitettyjä. Ne, jotka menevät lankaan ja antavat rahaa uskoen siemenoppiin, eivät juurikaan rikastu. Tätä oppia julistavat järjestöt ja evankelistat kyllä rikastuvat (tätä ilmensivät illan puhujilla olleet ylelliset kultaiset rannerenkaat ja sormukset).

3. Uusi viini

Puheessaan RHB esitteli uutta viiniä ja sen juovuttavaa vaikutusta (Ap. t. 2). Kun opetuslapset helluntaipäivänä puhuivat kielillä, heissä oli ”juoppouden merkkejä, he he” (j. 13). Oli toteutunut profeetta Jooelin lupaus, että Jumala vuodattaa Henkensä kaiken lihan päälle. ”Kun Henki tulee, ei liha vain istua toljota” – siinä on juopumuksen merkkejä. ”Meidän tulee olla täytettyjä ylivuotavasti, niin että näytämme juopuneilta. Seurakunta on ollut raitis liian kauan.” On kyse Pyhän Hengen uudesta viinistä. ”Olen juovuksissa – käytän tätä sanontaa. Juovu Jumalan viinistä! Jotkut täällä ovat ryypyn tarpeessa. Minulla on sitä oikeata ainetta”. (Tässä vaiheessa joku edessä ollut mies kaatui menettäen tajuntansa. Mies nostettiin ylös niin, että yleisö näki hänen kasvonsa. Hänen silmänsä harittivat pahasti, oli aivan kuin hän olisi saanut vakavan sairauskohtauksen. Tässä oli nyt havaintoesimerkki uuden viinin vaikutuksesta! – Kyseessä oli ilmeisesti näyttelijä.) ”Jumala haluaa ravistella Suomea herätyksellä, Pyhän Hengen vuodatuksella. Se tulee myös valtiokirkon ylle ja muihinkin seurakuntiin, jopa helluntaiseurakuntiin. Taivaan tuli tulee vapisuttamaan Suomea, minulla on tämä tunne. Sitten myös muita pohjoismaita. Tämä viini ei ole ihmisen viiniä vaan taivaan viinitarhasta. Jo yksi rypäle muuttaa koko elämäsi, hallelujaa, hallelujaa.” (Tässä vaiheessa joku nainen kutsuttiin eteen. RHB karjaisi hänelle ”Fire (tulta)!”, ja hän vaipui oitis lattialle. – Jälleen näyttelijä, luulisin.) ”Luovu kontrollin pidosta ja avaudu Pyhälle Hengelle! Ei ole kysymys pelkistä kokemuksista vaan pysyvästä muutoksesta. Olen tullut Suomeen vapauttamaan ihmisiä. Jumalan voitelu lankeaa kaikkialle tässä salissa.” Ei riitä, että opetuslapset saivat sen helluntaina. ”Jokaisella tulee olla oma helluntaipäivänsä.” (Puheen aikana RHB liikkui tulkkinsa kanssa salin etuosassa. Yleisö keskeytti puheen vähän väliä taputtamalla, nauramalla tai huutamalla.)

Puheensa loputtua RHB esitti alttarikutsun niille, jotka eivät ole uskossa, jotka ovat kylmentyneet uskossaan tai jotka ovat epävarmoja uskostaan. Eteen meni arviolta toistasataa ihmistä. RHB rukoili heidän puolestaan. Heille jokaiselle annettiin jokin kirja, mutta minkäänlaista henkilökohtaista sielunhoitoa ei kokoukseen ollut järjestetty. – Alttarikutsun edellyttämää puhetta synnistä ja armosta ei RHB:n puheessa ollut. Nämä asiat tulivat kylläkin esille hänen rukouksessaan eteen tulleiden puolesta.

4. Kaataminen

alkoi sillä, että RHB kaatoi erään luterilaisen papin (”Fire!”). Kun hän oli noussut ylös, RHB yritti haastatella häntä. Siitä ei tullut mitään, sen verran tokkurassa hän oli. (Yleisön keskuudesta kuului paljon taputuksia ja naurua.) Pian RHB kaatoi hänet uudestaan. ”Luterilainen pappi ottaa täällä vähän lisää drinkkejä.” ”Fire!” – ja taas hän kaatui. Kun hän oli vähän tointunut, RHB haastatteli häntä. Hän sanoi: ”Suosittelen!” ja lupasi viedä tätä uutta viiniä luterilaiseen kirkkoon. – Seuraavaksi RHB kutsui kaadettaviksi kaikki kokoaikaiset työntekijät. Sitten alkoi yleinen kaataminen (sitä ennen penkit salin etuosasta oli kannettu pois). RHB kaatoi ihmisiä riveittäin. Yleensä kaatamiseen riitti kevyt kosketus, joitakuita piti vähän tönäistä, kaikki eivät kaatuneet (eräs iso mies tarvitsi kaatuessaan neljä vastaanottajaa). Seisoin salin takaosassa. Kun RHB alkoi lähestyä, siirryin vieläkin taemmaksi, etten joutuisi tulilinjalle. (Tiedän toki, että hän käyttää kaatamiseen hypnoosia, siis täysin sielullisia voimia. Tiedän senkin, että hypnoosi ei vaikuta niihin, jotka vastustavat toimintaa. En kuitenkaan halunnut ryhtyä koekaniiniksi – eihän sitä tiedä, vaikka RHB:llä olisi joitain hypnoosia voimakkaampia sielullisia voimia tai peräti demonisia voimia käytössään. En myöskään halua antaa kenellekään sitä vaikutelmaa, että kannattaisin kaatamista.) Kun kaataminen oli ohi, ihmisiä makasi sikin sokin salin lattialla. Joku sätkytteli, joku kikatti. Taustalla soi bandin ylistysmusiikki, jotkut tanssivat railakkaammin nyt, kun penkit eivät enää olleet esteenä.

5. ”Mitä tämä mahtaa olla?”

Näin kysyivät ihmettelijät helluntaina (Ap. t. 2:12). Samaa on aiheellista kysyä myös RHB:n toiminnasta. Hänen selityksensä Ap. t. 2:sta on täyttä huuhaata. Siinä helluntain ainutkertainen pelastushistoriallinen merkitys turhentuu täysin. Ja jos RHB ajattelee, että ”juopuminen” helluntaipäivänä oli samanlaista kuin jälki hänen kokouksessaan, hän on pahasti pielessä. Kaatamiselle ei Raamatusta löydy minkäänlaisia perusteita. Ja kontrollista, hengellisestä arvioinnista, luopuminen on uskovalle erittäin vaarallista, koska ”monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta” (Matt. 24:11).

RHB:llä on se tunne, että Jumala tulee ravistelemaan Suomea, että tämä uusi viini leviää Suomeen. Suomi syttyy tuleen! Kolehtipuheessaan Eric Gonyon ilmaisi asian suorasukaisesti: ”Sinulla on paha aivovaurio, jos et tiedä, että Herra tekee nyt paljon Suomessa.” Jeesus sanoi: ”Tulta minä olen tullut heittämään maan päälle; ja kuinka minä tahtoisinkaan, että se jo olisi syttynyt!” (Luuk. 12:49). Tämän tulen leviämistä Suomeen ja muualle meidän kaikkien tulee rukoilla, ja saamme olla mukana levittämässä sitä sen armon mukaan, jonka Jumala meille itse kullekin antaa. Mutta RHB:n levittämä tuli on vierasta tulta Herran alttarilla.

(Lisää Rodney Howard-Brownen toiminnasta ja ”uudesta viinistä” esim. teoksissa Juhani Aitomaa, Uusi viini juovuttaa, OOKOOTOIMI Kirjakustannus, 2001, ja Hank Hanegraaff, Counterfeit Revival, Word Publishing, 2001.)

 

 

Entä Marko Selkomaa? ?

Marko Selkomaa -- poiminto hänen okkulttisesta kirjastaan

 
Samuel Korhonen lähetti minulle jälleen postia 19.4.2013. Jäljennän tähän osan hänen saatekirjeestään koskien Missiomaailman (ent. Nokia Missio) keihäänkärkeä menneeltä 9 kuukaudelta, Marko Selkomaata ja hänen edustamaa kristillisyyttä. Selkomaan ja Missiomaailman yhteistyö muuten päättyi juuri:http://www.missiomaailma.fi/index.php/8-uutiset/98-kiitos-yhteistyoestae. Varoituksen sana on joka tapauksessa paikallaan.
Tämän liitteen Selkomaan kirjasta olen tallettanut vasta luoduille kotisivuilleni (http://cuttingedgefinland.kotisivukone.com/) ja se löytyy uusien artikkeleiden kansiosta. Huom. Samuel maalasi tekstistä huomiota herättävät kohdat joiden pitäisi saada jokaisen hälytyskellot soimaan.

 
Näitä Selkomaan kaltaisia lopunajan eksytys-ihmeidentekijöitä koskee seuraava raamatunkohta Jeesuksen sanomana (Matt. 7:21-23):
 
"Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia jasinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'"
 
Seuraavassa linkissä lisää aiheeseen liittyen:http://keskustelu.suomi24.fi/node/11147909
 

MASSAHURMAAJASTA totuus:http://nokialainen.blogspot.fi/2013/01/marko-selkomaa-suomen-todd-bentley.html
 
 
Toisen henkilön arviointi.
 

Marko Selkomaa Askeleet yliluonnolliseen,

Kirja-arvio Ceta Lehtniemi

 

 

Marko Selkomaa on tullut nuorena uskoon, ja ollut helluntaiseurakunnissa ilmeisesti kaikki nämä vuodet ja vuosikymmenet. ”Pyhän Hengen kasteen” hän koki jo varhain helluntailaiseen tapaan kielillä puhumisineen. ”Käsin kosketeltava voitelun tuntu” tuli kuitenkin vasta 1990-luvun puolivälin aikoihin (s.76). Kirja on hankala luettava, kun siinä ei ole juuri mikään aikajärjestyksessä.

Pyhän Hengen toimintaa kuvataan voimana esimerkiksi seuraavasti:”Tunsin selvänä fyysisenä tuntemuksena, milloin Pyhän Hengen voima virtasi kauttani ulos. Koin virran, lämmön, tulen tai sähkövirran kaltaisen voimavaikutuksen käsissäni. Tunsin monesti, kuinka oikea käteni, käsivarteni ja välillä koko kehoni olivat tuon Pyhän Hengen voitelun väreilyn alla. Samalla kun itse toimin voiman kanavana huomasin humaltuvani Hengestä ja olevani hieman pökkyrässä.” (s.34-35)

Alkupuolella kirjaa Selkomaa korostaa Jeesusta esimerkkinä, ja kehottaa varaamaan aikaa Herran kanssa viettämiseen. Kirjan loppupuolella voitelua viritellään lähinnä ylistämisen ja palvonnan kautta.

”Kokouksessa ylistys ja palvonta tuovat Jumalan tilaisuuden keskipisteeksi. Kristus saa kaiken huomion. Hänen läsnäolonsa palvonnan keskellä on käsinkosketeltavaa. Tuo ilmapiiri aktivoi Hengen lahjat toimimaan, ja Hengessä toimiminen alkaa kuin itsestään.” (s.168)

Katsoin yhtä videota myös.
55:19 2013-02-02 Marko Selkomaa, Siunausta Porvoo -tapahtuma, Video 1tekijä Missiomaailma yli tuhat näyttökertaa:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=kw4OrtkPqtI

Siinä heti alussa Selkomaa puhui Steve Hillistä ja Pensacolan Brownsvillen ”parannusherätyksestä” (n.1.30 alusta). Hän tarkoitti varmaan parantamisherätystä. Kohta Selkomaa puhuikin jo parkkipaikalla aistittavasta ”läsnäolosta” tai sellaisen toivomisesta (6.30-6.40min kohdalla). Puhe tuntui kovalta ja jotenkin karkealta, pystyin kuuntelemaan vain pätkiä sieltä täältä. Puhujalta puuttui mielestäni murtuneisuus.

On selvää, että Marko Selkomaa kertoo koko ajan samasta voimavaikutuksesta, mikä ilmeni 1990-luvun puolivälissä ”torontolaisuutena”, ja v.2008 Todd Bentleyn kautta Floridassa. Tämän hengen vaikutuksia on minun mielestäni syytä karttaa, ja siitä on sanouduttava irti. Kyllä minäkin uskon yliluonnolliseen, mutta silti uskoni on erilaista. Rukouskin on ”vain” lapsen puhetta Isälle, ja Jeesuksen sovitustyö on minulle tärkein asia. Jaa, onpa tosiaan uskoni aivan erilaista kuin Marko Selkomaan tämän hetken kristinusko.

 

 

 

Kyse on väärästä hengestä


Vaikuttaa siltä, että Marko Selkomaa on vastaanottanut väärän hengen henkioppaakseen. Väite on tietysti nyt hyvin kova, ja selitän asian niin hyvin kuin voin.

Esipuheessa Marko Selkomaa kertoo: ”Vierailin muutamia vuosia sitten erään seurakuntaamme kuuluvan sisaren luona. Tämä iäkäs nainen oli kokenut monia hienoja hetkiä Jumalan seurassa. Kun hän kertoi kohtaamisistaan Pyhän Hengen kanssa, huoneeseen laskeutui käsin kosketeltava Jumalan Hengen läsnäolo. Kun rukoilimme siinä Hengen voiman alla yhdessä, näin sisäisesti selvän näyn. Eteeni avautui kirjoituspaperi ja paperin päällä oli käsi, joka piteli sulkakynää. Sulkakynä alkoi kirjailla paperille tekstiä, ja samassa kuulin sisimmässäni sanoman: – Kirjoita näistä hetkistä.”

Arvioni on se, että sekä tuo iäkkäämpi nainen että Selkomaa olivat seurakunnassaan tottuneet pitämään Pyhänä Henkenä tuota väärää henkeä, joka antoi tuon tutun hengellisen läsnäolon ja voiman (energian) kokemuksen. Ilmestys oli väärän hengen aikaansaama, kuten myös kehotus noiden hengen kanssa vietettyjen läsnäolohetkien ylöskirjaaminenkin.

Kirja nosti aluksi esiin Jeesuksen esimerkkinä koskien juuri hiljaisuutta, jossa Jeesus sai kirjan ajatusten mukaan välitöntä tietoa ja yhteyttä Isältään. Samoin esimerkiksi nostettiin Jeesuksen ja opetuslasten tekemät ihmeet. Välitön Hengen (tässä tapauksessa hengen) läsnäolossa viipyminen nousi olennaiseksi asiaksi, jota vahvistamaan henki nosti Raamatusta kohtia selittäen ne tästä väärästä lähtökohdasta käsin. Me heikot ihmiset olemme nimittäin yhteydessä Isään Jumalaan vain Jeesuksen ristin työn kautta. Temppelin esirippu repesi Jeesuksen kuollessa, ja tämä oli voittohetki pimeyden voimista. Väärä henki tahtoo sivuuttaa tämän, ja se tarjoaa väärää, välitöntä kontaktia kanssaan. Jeesus oli täydellisessä yhteydessä Isään, vain Hän, Jumala.

Tässä asiassa Selkomaan kirja oli johdonmukainen: hengen kanssa vietettyjen kahdenkeskisten hetkien sisältö liittyi hengen lahjoittamaan voimaan ja ihmeisiin. Esimerkiksi:

”Erään kerran kun viivyin Jumalan edessä rukouksessa, koin hänen sanovan, että lähiaikoina minun tarvitsisi ottaa vain askel rukouspalvelussa olevaa ihmistä kohti ja voitelu koskettaisi häntä ilman että panisin käsiäni hänen päälleen, osoittaisin häneen päin tai sanoisin mitään. Näin Herra tahtoi osoittaa minulle, että hänen voitelunsa on todellinen ja se voidaan tuntea.” (s.85)

Henki puhui siis kirjassa Selkomaalle itsestään ja voimavaikutuksistaan, ei Jeesuksesta Kristuksesta, eikä etenkään rististä. Oikeastaan on kyse voimista, jotka Jumala on itse nähnyt hyväksi sallia tälle eksyttävälle hengelle. Samoin kirjassa on opastusta siitä, miten tähän hengen yhteyteen päästään. Lisäksi Selkomaa kertoo miten hän kasvattaa uskoaan lukemalla ihmeistä evankeliumeissa tai Apostolien teoissa. Samoin hän löytää tukea hengelliseen kehitykseensä muista henkilöistä, joiden hengelliseen toimintaan liittyy ihmeitä. Eräs tällainen henkilö on John G. Lake, jonka Selkomaa mainitsee helluntaipioneeriksi. Laken elämänkertakirja on Copelandin kirjoittama. John G. Lake liittyy myös Healing Rooms -liikkeen juuriin. Kyse on samasta hengestä.

Kun kirjoitan näistä asioista, teen sen varoittaakseni. Olen huomannut, että vilpittömät kristityt voivat joutua tämän väärän hengen lumoihin ja jopa valtaan. Se on vaarallista ajatellen sekä tätä elämäämme että iankaikkisuuttamme.

 

Käytännön tilanteen arviointia

Eräs lainaus toisen henkilön foorumitekstistä: ”Kävin viime vuonna kahdessa hänen tilaisuudessaan. Ensimmäisessä jo ”hälytyskellot” vähän soi. Hän kertoi mm. kuinka voi itse vaikuttaa siihen, kuinka paljon Jumalan yliluonnollinen voima virtaa itsessä ja itsensä kautta. Vitsiä ja pelleilyä oli paljon puheen yhteydessä ja mielestäni hän osoitti yhtäkkiä sormellaan minua, sanoessaan ”tulta”. Hui, onneksi en ainakaan tuntenut mitään. Olikohan se pettymys Markolle, kun joku oli jossain kaatunut lattialle sormen osoituksesta. Menin kuitenkin vielä rukoiltavaksi. Siinäkään ei tapahtunut kaatumista.Menin vielä toisen kerran kuulemaan häntä, mutta en rukoiltavaksi. Sen jälkeen en enää ole halunnut mennä tilaisuuksiinsa. Uskoisin ja toivoisin, että en ole saanut minkäänlaista ”tartuntaa” väärästä hengestä. Surullisena ihmettelen joitakin ystäviäni, jotka menevät hänen ja monen muun eksyttäjän tilaisuuksiin. Heitä on kotimaassa ja tulee ulkomailta lisää. Ristintie.com, osoitteesta voi kuunnella ja katsella: Selkomaa Marko Helsinki 14.7.2012 (1) ja (2)”

Ja Patrick Tiainen? ?

Kokkolan Uskon Sana seurakunta

 

Olen saanut yhteydenottoja koskien Patrick Tiaista, joka on Kokkolan Uskon Sana seurakunnan johtaja. Minulta on kyselty mitä mieltä olen hänen opetuksistaan. En aluksi ollut mitään mieltä, koska en ollut tutustunut häneen, enkä tiennyt mitä hän opettaa ja julistaa. En edes kokenut sydämessäni tutustua häneen ennen kuin eräs sananjulistaja otti minuun yhteyttä ja kyseli Patrickista sekä kertoi siitä mitä hän opettaa ja julistaa. Samana päivänä sain myös toisen yhteydenoton koskien Patrick Tiaista ja silloin koin, että minun tuli ottaa selvää mitä Patrick julistaa ja opettaa.

Olen katsellut netistä hänen saarnojaan sekä opetuksiaan ja kuulemani perusteella sanon hänellä olevan ihan hyviäkin ajatuksia, mutta myös todella pahoja ja vääriä opetuksia vahingoittaen pahasti uskovia, jotka uskovat Patrickin opetuksia. Tarkoitus ei ole negatiivisesti lyödä tai vahingoittaa Patrickia ja kaivella olemattomia asioita tai huhupuheita, vaan Jumalan sanan kautta koetella sen mitä Patrick on itse sanonut ja opettanut. Olen myös soittanut Patrickille ja kysynyt häneltä muutamia kysymyksiä sekä sanonut hänelle kirjoittavani häntä koskevan kirjoituksen.

Patrick on sanonut puheessaan, ettei hän jaksa enää välittää siitä mitä uskonnolliset ihmiset sanovat hänestä. Se on totta, että uskova voi uskonnollisuudesta käsin vääristää pahasti sen mitä Patrick julistaa ja opettaa. Varmasti niinkin on että Patrickia on arvosteltu ja tuomittu väärin perustein ja tällaisesta toiminnasta täytyisi vetäytyä sekä tehdä parannusta. Aiheeton väite on sama kuin valehteleminen, siksi meidän tulee olla tarkkoja ettemme syyllisty panetteluun ja valheen levittämiseen kun pyrimme saamaan selville mitä sananjulistaja julistaa ja opettaa.

Raamatun   opetuksen mukaan kaikki tulee koetella Jumalan sanan totuuden kautta. Silloin kun toimitaan Raamatun opetuksen mukaan ja koetellaan Patrick Tiaisen opetuksia rakkauden ja sävyisyyden Hengessä ja jos hänen opetuksestaan löydetään vääriä opetuksia, niin kyse ei ole uskonnollisuudesta tai uskonnollisesta ihmisestä, vaan hengellisestä ja Raamatullisesta toimenpiteestä, jonka hengellinen uskova tekee sen takia koska Raamattu kehottaa koettelemaan kaiken.

Patrick Tiainen vaikuttaa vilpittömältä ja innokkaalta nuorelta mieheltä, joka haluaa voittaa sieluja sekä tehdä täydellä sydämellä Jumalan valtakunnan työtä. Patrick on lahjakas kaveri, jolla olisi potentiaalia paljonkin sekä hänen opetuksessaan on paikoittain ihan hyviä ja Raamatullisia ajatuksia. Se on ikävää, että hän julistaa ja opettaa myös monissa paikoin epätervettä ja epäraamatullista opetusta. Toivon mukaan sinä joka luet kirjoitukseni et ajattele, että minä vain yritän ampua alas kaikkea mikä liikkuu, vaan lukisit sen mitä kirjoitan Patrickin opetuksista ja koettelisit niin minun kuin Patrickin opetuksen Raamatun sanan totuuden kautta. Kyse ei ole pelkän eksytyksen, harhan tai väärän opetuksen esille tuomisesta, vaan siitä mitä Raamattu opettaa ja mikä on Raamatun sanan totuus.

Tarkoitukseni ei ole käydä henkilöön käsiksi, vaan koetella hänen julistuksensa ja opetuksensa. Näen Patrickin uskovana ihmisenä sekä rakkaana lähimmäisenä, joka on jossakin kohden astunut isolle harhapolulle, jonka seurauksena hän opettaa ja julistaa monessa kohden todella haitallisia ja vaarallisia opetuksia. Minäkään en ole täydellinen uskova, vaan erehtyväinen ja siksi kehotan sinua tutkimaan ja koettelemaan kirjoitukseni Jumalan sanalla rukouksen kera.

 

Sisällys:
Jeesus ihminen ja ihmeet ja merkit
Suurempia tekoja
Evankeliumi ja ihmeet ja merkit

 

 

Jeesus ihminen ja ihmeet ja merkit

Patrick on sanonut opetuksissaan ettei Jeesus tehnyt yhtään ihmettä ja merkkiä Jumalana, vaan Hän teki ne ihmisenä, joka oli Pyhän Hengen voitelema. Patrick viittaa Raamatun kohtaan, jossa sanotaan, että vaikka Jeesuksella olikin Jumalan muoto, niin Hän ei katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen, vaan Hän tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi (Fil 2:6,7). Patrick on sanonut ettei Jeesus tehnyt yhtään ihmettä ennen kastetta, joka todistaisi sen ettei Jeesus tehnyt ihmeitä Jumalana, vaan pelkkänä ihmisenä, koska kasteen jälkeen Jeesus vaelsi ihmeissä ja merkeissä.

Patrickin opetus on todella ongelmallinen ja vaarallinen, koska Jeesuksen koko Jumaluus maan päällä yhdistää Hänet pelastukseen, syntien sovitukseen sekä lunastukseen.  Raamattu ei opeta, että Jeesuksen Jumaluus olisi hävinnyt Hänestä pois jossakin vaiheessa Hänen vaeltaessaan maan päällä. Ilman Jeesuksen koko Jumaluutta ei ole olemassa pelastusta, sovitusta ja lunastusta, sillä vain Jumala ja Herra kykenee aikaansaamaan iankaikkisen pelastuksen, sovituksen ja lunastuksen.

Jeesuksella oli Jumalan muoto, eikä Hän katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen, vaan Hän tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi tarkoittaa sitä, että Hän jätti Jumalan valtakunnan kirkkauden ja tuli ihmiseksi (ollen samalla koko ajan Jumala) kuoleman ja kirouksen maailmaan. Tämä Raamatun kohta ei todellakaan opeta, että Jumaluus olisi hävinnyt Jeesuksesta pois jossakin vaiheessa.

Luuk 2:
10 Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle:
11 teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.

Raamattu sanoo Jeesuksen olleen Pelastaja, Messias ja Herra (Jumala, mutta ei Isä) heti syntymästään asti, sillä onhan Hän ollut aina olemassa Jumalan Poikana Jumalan valtakunnassa. Jeesuksessa olevaa Jumaluutta ei voi ottaa pois missään kohdassa, sillä Jumalasta ei voi tehdä koskaan pelkkää ihmistä. Siksi Jumala tuli lihaksi Herrassa Jeesuksessa:

Joh 1:
1 ¶ Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
............
14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

Raamatun sanan opetus sanoo Sanan, eli Jeesuksen olevan Jumala, joka tuli lihaksi asuen ihmisten keskellä ja Hänessä oli samaa kirkkautta kuin Isällä on ja Jeesus oli täynnä armoa ja totuutta. Jumala (Jeesus) tuli ihmiseksi, mutta pysyi koko ajan Jumalana, sillä Jumala tuli lihaksi Jeesuksessa. Raamattu sanoo Jeesuksen olleen lihassa yhtä aikaa ihminen ja Jumala. Jos ymmärrämme Jeesuksen esikoisuuden oikealla tavalla, niin silloin ymmärrämme miksi Hän meni kasteelle ja täytettiin Pyhällä Hengellä:

Kol 1:
18 Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen.
19 Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi
20 ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa.

Raamattu opettaa Jeesuksen olevan esikoinen kuolleista nousseiden joukossa, että Jeesus olisi kaikessa ensimmäinen. Jeesuksen esikoisuus liittyy siihen, että kun Hän tuli lihaksi (ihmiseksi), niin Hänen täydellinen elämän vaellus oli ehto syntiuhriksi, sillä Uuden Liiton syntiuhrin Jeesuksen tuli olla synnitön, puhdas ja virheetön. Jeesus vaelsi täyttäen täydellisesti Isän tahdon sekä lain vaatimukset ja siksi Hän kelpasi syntiuhriksi vuodattamaan verensä ja kuolemaan syntien anteeksisaamiseksi, jonka todisteeksi Hän nousi kuolleista Isän oikealle puolelle.

Kun Jeesus oli kaikessa ensimmäisenä, eli esikoinen, niin Jeesus samaistui ihmiseen tulemalla ihmiseksi (ollen kuitenkin koko ajan Jumala) ilman syntiä, ja siksi Hän esikoisena meni kasteelle ja täytettiin Pyhällä Hengellä sekä nousi ylös kuolleista. Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen myös meillä on sama mahdollisuus uskon kautta Jeesukseen saada kaste ja täyttyä Pyhällä Hengellä sekä "nousta kuolleista", sillä joka uskoo Jeesukseen, ei ikinä kuole, sillä vaikka ruumiimme näkee ja kokee kuoleman, niin meidän sielumme ei ikinä kuole, kun uskomme Herraan Jeesukseen.

Kolossalaiskirjeen 1 luvun jae 19 sanoo kaiken täyteyden asuneen Jeesuksessa, kun Hän vaelsi maan päällä. Jeesuksessa ollut kaikki täyteys tarkoitti koko Jumaluuden täyteyttä ruumiillisesti:

Kol 2:
8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.
9 Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti,

Jeesuksessa asui koko Jumaluuden täyteys ruumiillisesti ja siksi Hän oli kaiken aikaa Jumala myös silloin kun Hän kasteen ja Pyhällä Hengellä täyttymisen jälkeen vaelsi ihmeissä ja merkeissä. Jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti tarkoittaa sitä, että Jeesus oli koko ajan Jumala kun Hän vaelsi maan päällä lihaksi tulleena. Väärä opetus ja järjenpäätelmä sanoo Jeesuksen tehneen ihmeet ja merkit pelkkänä ihmisenä, mutta Jeesuksessa olevaa Jumaluutta ei saa Hänestä koskaan pois, sillä Hän on ja aina pysyy Jumalana.

Koska Jeesus oli koko ajan Jumala vaeltaessaan maan päällä, niin se tarkoittaa silloin sitä, että jos jossakin kohden Jeesukselta tiputetaan pois Jumaluus, niin silloin Hän ei kelpaisi syntiuhriksi, koska Hän vain Jumalana kykeni suoriutumaan tehtävästään; elää täydellinen elämä, täyttäen lain, parantaen sairaita sekä kuollen syntiemme tähden ja nousten kuolleista. Jos otat Jeesukselta pois Jumaluuden kokonaan tai jossakin kohden, niin olet asettanut itsesi asemaan, joka on varsin ongelmallinen ja vaarallinen, koska vain Jeesuksen koko Jumaluuden kautta saadaan synnit anteeksi, siksi Raamattu kehottaa uskomaan Jeesusta Herraksi (Jumala) syntien anteeksisaamiseksi ja sielun pelastukseksi. "Osapäivä Jumaluus" ei riitä syntien anteeksiantamukseen. Patrickin opetus on siis todella vaarallinen sekä ongelmallinen Raamatun sanan todistuksen valossa.

Suurempia tekoja

Joh 14:12 ¶ Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,

Patrick Tiainen opettaa, että uskovat voivat tehdä Jeesusta suurempia tekoja. Patrick on sanonut Joh 14:12:ssa olevan suurempia sanan merkitsevän aina laadullisesti suurempaa eikä määrällisesti suurempaa. Tämän tähden Patrick opettaa suurempien tekojen tarkoittavan yhä suurempia tekoja.

Joh 14:12 ¶ Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,

Joh 14:12 täytyy asettaa koko Raamatun ilmoituksen alle ja kun sen teemme, niin jos suurempia tarkoittaisi laadullisesti suurempia, niin silloin alkuseurakunnan uskovien kautta olisi pitänyt tapahtua Jeesusta suurempia tekoja, Jeesuksen sanojen todistukseksi. UT:ssa eikä VT:ssa ole yhtään Jumalan seurakuntaan kuuluneen ihmisen kautta tehtyä tekoa, joka olisi laadullisesti suurempi (Pyhässä Hengessä suurempi teko) kuin Jeesuksen tekemät teot. Ristin ryöväri sai syntinsä anteeksi ja Jeesus pelasti hänet, Jeesus paransi sairaita ja ajoi sanalla riivaajia ulos sekä herätti kuolleita ja tuuli ja meri tottelivat Häntä.

UT:ssa ei ole yhtään kohtaa, jossa joku alkuseurakunnan uskova olisi tehnyt voimassa Jeesusta suurempia tekoja. Koska Raamattu todistaa ettei sellaista ole tapahtunut, niin siksi Patrickin väite ja opetus on väärä ja epäraamatullinen. Joh 14:12:ssa suurempia sana on kreikankielen sanamuodossa meidzona (meidzon-megas), joka tarkoittaa suurempia, enemmän ja laajemmin. Koska Raamatusta ei löydy alkuseurakunnan kautta yhtään Jeesusta suurempaa tekoa (laadullisesti suurempaa), niin silloin Joh 14:12 suuremmat teot tarkoittavat laajemmin ja enemmin samoja tekoja kuin mitä Jeesus teki. Seurakunnan historia todistaa myös Jeesuksen sanojen tarkoittavan laajemmin ja enemmän samoja tekoja kuin Jeesus teki, sillä tämä on historiallinen tosiasia, koska seurakunnan kautta on sen historian aikana tapahtunut laajemmin ja enemmän samoja tekoja kuin mitä Jeesus teki vaeltaessaan maan päällä.

Jes 14:
12 Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja!
13 Sinä sanoit sydämessäsi: ‘Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen Pohjolaan.
14 Minä nousen pilvien kukkuloille, teen itseni Korkeimman vertaiseksi.’

Raamatun opetuksen mukaan saatanan synnin vaikutus haluaa tehdä itsestään Jumalan vertaisen. Silloin kun joku opettaa voivansa tehdä Jeesusta suurempia tekoja, niin kyseessä on saatanallinen valhe ja Jumalan pilkkaaminen, sillä synti ja saatana haluaisi olla Jumalaa suurempi sekä saada ihmisen uskomaan, että hän kykenee tekemään Jumalaa suurempia tekoja.

Joh 13:
14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.
16 Totisesti, totisesti minä sanon teille: ei ole palvelija herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi.
17 Jos te tämän tiedätte, niin olette autuaat, jos te sen teette.

Raamattu opettaa ettei palvelija voi olla Herraansa suurempi. Kun Herra Jeesus pesi opetuslasten jalat, niin se oli esikuvaa palvelemisesta. Jeesus sanoi palvelemisen esikuvan jälkeen, ettei palvelija ole Herraansa suurempi, eikä lähettiläs Lähettäjäänsä suurempi. Tämän jälkeen Jeesus sanoi jos te tämän tiedätte, niin olette autuaat, jos sen teette. Jeesus tarkoitti, että kaikki minkä teemme Jumalaa palvellen tulee tehdä tietäen ja ymmärtäen ettemme voi olla Herraamme suurempia (Jeesusta). Jos tämän ymmärrämme ja teemme Jumalan palvelijoina kaikki asiat tietäen ettemme voi olla Herraamme suurempia, niin olemme autuaita (siunattuja).

Herra Jeesus tiesi, että seurakunnan keskuuteen nousee väärä opetus, joka sanoo, että voimme tehdä Jeesusta suurempia tekoja, siksi myöskin tämän tähden Jeesus opetti ettemme voi olla Herraamme suurempia. Jos luulemme voivamme tehdä Jeesusta suurempia tekoja, niin olemme asettanet itsemme asemaan, joka on sama kuin luulla voivamme olla Herraa suurempia ja jos näin käy, niin silloin Jeesuksen sanojen mukaan emme ole autuaita (siunattuja).

Joh 14:10 Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa? Niitä sanoja, jotka minä teille puhun, minä en puhu itsestäni; ja Isä, joka minussa asuu, tekee teot, jotka ovat hänen.

Hebr 5:
7 Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden.
8 Ja niin hän, vaikka oli Poika, oppi siitä, mitä hän kärsi, kuuliaisuuden,
9 ja kun oli täydelliseksi tullut, tuli hän iankaikkisen autuuden aikaansaajaksi kaikille, jotka ovat hänelle kuuliaiset,

Moni sanoo, että kun Jumala tekee suurempia tekoja meidän kauttamme kuin Jeesus teki, niin se on Jumala joka tekee niitä suurempia tekoja kuin me ja siten me voimme tehdä suurempia tekoja kuin Jeesus, koska Jumala tekee ne teot meidän kauttamme. Tämäkin väite kumoutuu Jumalan sanan totuuden edessä.

Raamattu opettaa ettei Jeesus tehnyt mitään itsestään, vaan Isä teki kaikki teot Hänen kauttansa ja Jeesuksen rukoukset kuultiin Hänen Jumalanpelkonsa (kunnioituksen) tähden ja Jeesus oppi kuuliaisuutta siitä mitä Hän kärsi. Koska Jeesus oli kuuliainen Isälle, niin Isä teki tekonsa Hänen kauttansa. Jos joku uskoo voivansa tehdä Jeesusta suurempia tekoja, niin samalla hän julistaa (usein tietämättään ja ymmärtämättömyydessään) olevansa Jeesusta kuuliaisempi sekä että hänellä on Jeesusta suurempi usko. Jumala tekee tekonsa uskon ja kuuliaisuuden kautta ja jos joku uskoo voivansa tehdä Jeesusta suurempia tekoja, niin hän asettaa itsensä asemaan, jossa hän olisi Jeesusta kuuliaisempi sekä hänellä olisi Jeesusta suurempi usko, sillä Jumalan teot tapahtuvat Jumalan synnyttämän uskon ja kuuliaisuuden kautta. Kenelläkään uskovalla ei voi olla suurempaa uskoa kuin Jeesuksella oli, eikä kukaan uskova voi olla Jeesusta kuuliaisempi.

Kaiken edellä sanotun valossa ja Raamatun sanan totuudessa edessä on selvää, ettei suuremmat teot voi tarkoittaa laadullisesti suurempia, vaan määrällisesti suurempia, koska kenelläkään uskovalla ei voi olla Jeesusta suurempaa uskoa eikä enemmän kuuliaisuutta kuin Jeesuksella. Patrick sekä monet muut ovat voineet vilpittömästi uskoa väärän opetuksen Jeesusta suurimmista teoista, koska he ovat tässä kohden lukeneet Raamattua järjellisesti yhden jakeen kautta eivätkä ole lukeneet Raamattua hengellisesti Raamatun kokonaisilmoituksen valossa.

Patrickin opetus avaa kanavia valheenhengen toiminnalle, koska hänen opetuksensa kautta pyritään tavoittelemaan laadullisesti suurempia tekoja kuin mitä Jeesus teki ja koska se ei ole mahdollista ja silloin kun sitä yritetään, niin ollaan sellaisella alueella, jossa valheenhenget vaikuttavat valheenvoiman kautta tunnustekoja ja ihmeitä. Vilpitön uskova nuori tai jo pitemmän aikaakin uskossa ollut voi eksyä tähän harhaan, mutta jos hän ei tee parannusta, niin silloin voima joka vaikuttaa vaihtuu Jumalan voimasta valheenhengen voimaksi ja tätä olen näkemässä sellaisessa toiminnassa, jossa jääräpäisesti uskotaan tätä karmeaa harhaoppia.

Kysyin puhelimessa Patrickilta seuraavan kysymyksen: Oletko valmis tekemään julkisesti parannusta jos jossakin kohden Raamatun sanan perusteella osoitetaan, että opetat jossakin kohden väärin, koska julistat ja opetat julkisesti? Patrick vastasi myöntävästi kysymykseeni. Olen itse joutunut julkisesti tekemään parannusta kun olen ymmärtänyt olleeni väärässä tai opettanut väärin. Jos emme suostu tekemään parannusta silloin kun siihen on aihetta ja ymmärrämme erehdyksemme, niin silloin elämme tietoisessa synnissä:

Apt 3:19 Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,

2 Kor 4:2 vaan olemme hyljänneet kaikki häpeälliset salatiet, niin ettemme vaella kavaluudessa emmekä väärennä Jumalan sanaa, vaan julkituomalla totuuden me suositamme itseämme jokaisen ihmisen omalletunnolle Jumalan edessä.

Väärä opetus on Jumalan sanan väärentämistä sekä syntiä ja vain parannuksen teon kautta väärän opetuksen synti pyyhitään pois. On kyse vakavasta asiasta ja synnistä Jumalaa vastaan sekä Raamatun sanan vääristämisestä silloin kun uskotellaan, että voimme tehdä Jeesusta suurempia tekoja, mutta Raamatun sanan valossa ei ole mahdollista tehdä Jeesusta suurempia tekoja. Moni tässä kohden väärin opettava ei ymmärrä Joh 14:12 hengellistä sanomaa eikä ole alistanut jakeen opetusta Raamatun koko opetuksen alle ja siksi he ovat eksyneet uskomaan ja opettamaan siitä väärin. Minä tahdon uskoa, että kun vilpitön uskova saa aiheesta ojennusta sävyisyyden Hengessä ja Raamatun sana näyttää hänen erheensä ja Raamatun totuuden, niin silloin vilpitön uskova tekee parannuksen. Monessa kohden me kaikki myös minä hairahdumme, mutta armollinen Jumala armossaan antaa meille mahdollisuuden parannukseen ja kurssin korjaamiseen sekä suunnan muutokseen.

Ilm 2:
14 Mutta minulla on vähän sinua vastaan: sinulla on siellä niitä, jotka pitävät kiinni Bileamin opista, hänen, joka opetti Baalakia virittämään Israelin lapsille sen viettelyksen, että söisivät epäjumalille uhrattua ja haureutta harjoittaisivat.
15 Niin on myös sinulla niitä, jotka samoin pitävät kiinni nikolaiittain opista.
16 Tee siis parannus; mutta jos et, niin minä tulen sinun tykösi pian ja sodin heitä vastaan suuni miekalla.

Silloin kun on kyse väärästä opetuksesta ja sitä kautta elämän ojentautumisesta väärän opetuksen perusteella, niin Jumala kehottaa tekemään parannuksen. Jos uskova ei kuitenkaan suostu tekemään parannusta, niin Raamattu sanoo, että Jumala sotii tällaista ihmistä vastaan. Silloin kun on kyse väärästä opetuksesta ja sen mukaan ojentautumisesta, niin kyseessä on vakava asia, koska Jumala itse sotii sellaista ihmistä vastaan, joka ei tee parannusta väärästä opetuksesta. Moni uskova voi luulla olevansa kokonaan Jumalan asialla ja hän voi tehdäkin ihan oikeita asioita, mutta hän ei näe ja ymmärrä sitä, että kun hän ei tahdo tehdä parannusta vääristä opetuksistaan, niin Jumala sotii häntä vastaan.

Minä toivon ja rukoilen, että niin minä kuin Patrick ja jokainen uskova suostuisi parannukseen sinä päivänä kun siihen on aihetta, sillä en halua Jumalan sotivan uskon veljiäni ja sisariani sekä minua vastaan, koska meidän tulisi olla Jumalan puolella taistelussa pahuuden henkivaltoja vastaan. Minä koen ettemme uskovina aina ymmärrä sitä kuinka karmea asia se on jos emme halua tehdä parannusta, sillä sen seurauksena Jumala itse sotii meitä vastaan. En halua ketään pelotella ja Jumala on armollinen sekä antaa aikaa myös parannuksen tekoon, mutta se on ymmärrettävä kuitenkin, että opetuksen sanassa palvelevat veljet saavat muita kovemman tuomion opettaessaan väärin, jos eivät tee siitä parannusta. Raamatun opetuksen mukaan me kaikki hairahdumme ja vieläpä monessa kohden. Siksi meillä jokaiselle tulee tilanteita eteemme, joissa saamme Jumalan armosta tehdä parannusta.

Raamattu sanoo, että rikkomuksensa salaava ei menesty, mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon (Snl 28:13). Todellinen Jumalan armo kasvattaa meitä uskovia hylkäämään jumalattomat himot sekä kaiken vääryyden. Meillä uskovilla on usein vääristynyt kuva Jumalan armosta, sillä armo ei koskaan hyväksy syntiä ja vääryyttä, vaan tuomitsee sen sekä kasvattaa pois synnistä ja vääryydestä Jumalan tahdon mukaiseen elämään, joka on aina Raamatun sanan totuuden mukaista (Tiit 2:10,11).

Evankeliumi ja ihmeet ja merkit

Patrick Tiainen opettaa evankeliumin julistamiseen kuuluvan ihmeet ja merkit ja jos niin ei tapahdu, niin evankeliumin julistusta ei ole silloin saatettu loppuun. Patrick sanoo, että ihmeiden ja merkkien tulee seurata jokaista uskovaa. Patrick tekee ihmeistä ja merkeistä evankeliumin voiman.

Se on totta, että monessa kohdassa kun evankeliumia julistettiin, niin tapahtui ihmeitä ja merkkejä. Ihmeet ja merkit (sairaat parantuivat, voimallisia tekoja tapahtui, profetiat jne.) kuuluvat normaaliin seurakunta elämään ja valitettavasti meidän uskovien keskuudessa ei tapahdu ihmeitä ja merkkejä siinä määrin kun Jumalan tahto olisi. Syitä tähän on monia mm. pelätään armolahjoja väärän pelossa, ei opeta oikein armolahjoista sekä ylpeys estää armolahjojen toimintaa. Syitä on varmasti monia muitakin, mutta nämä tulivat tässä mieleeni. Me uskovat ja minä seurakuntana joudumme tässä kohden parannuksen paikalle.

Apt 9:
17 Niin Ananias meni ja astui huoneeseen, pani molemmat kätensä hänen päälleen ja sanoi: "Veljeni Saul, Herra lähetti minut-Jeesus, joka ilmestyi sinulle tiellä, jota tulit-että saisit näkösi jälleen ja tulisit täytetyksi Pyhällä Hengellä".
18 Ja heti putosivat hänen silmistään ikäänkuin suomukset, ja hän sai näkönsä ja nousi ja otti kasteen.
19 Ja kun hän nautti ruokaa, niin hän vahvistui. Ja hän oli opetuslasten seurassa Damaskossa jonkun aikaa.
20 Ja kohta hän saarnasi synagoogissa Jeesusta, julistaen, että hän on Jumalan Poika.
21 Ja kaikki, jotka kuulivat, hämmästyivät ja sanoivat: "Eikö tämä ole se, joka Jerusalemissa tuhosi ne, jotka tätä nimeä avuksi huutavat? Ja eikö hän ole tullut tänne viedäksensä ne vangittuina ylipappien käsiin?"
22 Mutta Saulus sai yhä enemmän voimaa ja saattoi Damaskossa asuvat juutalaiset ymmälle näyttäen toteen, että Jeesus on Kristus.

Kun Saul (Paavali) julisti evankeliumia monille juutalaisille uskoon tultuaan ja ollen Pyhällä Hengellä täytetty, niin alussa ennen kuin hän oli apostoli, niin hänen kauttansa ei tapahtunut yhtään ihmettä (sairaita ei parantunut, eikä tapahtunut voimallisia tekoja), vaikka hän julisti evankeliumia Herrasta Jeesuksesta monille juutalaisille. Kandaken hoviherran tapauksessa ei parannuttu sairauksista, eikä tapahtunut voimallista ihmetekoa, kun hän tuli uskoon kuultuaan evankeliumia. Hoviherran tapauksessa evankeliumi oli julistettu loppuun saakka, koska hän tuli uskoon kuultuaan evankeliumin. Raamatun todistuksen mukaan täyttä evankeliumia voidaan julistaa ilman ihmeitä ja merkkejä (voimallisten tekojen lahja ja sairasten parantuminen), koska sen loppuun julistamisen ainoa merkki ja seuraus on jumalattoman parannuksen tekeminen ja evankeliumiin uskominen.

Apt 13:
1 ¶ Ja Antiokian seurakunnassa oli profeettoja ja opettajia: Barnabas ja Simeon, jota kutsuttiin Nigeriksi, ja Lukius, kyreneläinen, ja Manaen, neljännysruhtinas Herodeksen kasvinkumppani, ja Saulus.
2 Ja heidän toimittaessaan palvelusta Herralle ja paastotessaan Pyhä Henki sanoi: "Erottakaa minulle Barnabas ja Saulus siihen työhön, johon minä olen heidät kutsunut".
3 Silloin he paastosivat ja rukoilivat ja panivat kätensä heidän päällensä ja laskivat heidät menemään.

Apot 14:14 Mutta kun apostolit Barnabas ja Paavali sen kuulivat, repäisivät he vaatteensa ja juoksivat ulos kansanjoukkoon, huusivat

Paavalista (Saul) tuli apostoli vasta Apostolien tekojen 13 luvussa, eli apostolin palvelutehtävä alkoi toimimaan hänen kauttansa tästä lähtien. Kutsu ja tietoisuus palvelutehtävään tulee ensin, mutta sitä edeltää varustautuminen ja kun Jumala on saanut varustaa uskovan palvelustehtävää varten, niin vasta sen jälkeen uskova voi aloittaa palvelutyönsä sen kutsun mukaan mihin Jumala on hänet kutsunut.

Paavalin elämässä alkoi vaikuttamaan ihmeet ja merkit vasta sen jälkeen kun hänestä tuli apostoli. Paavali oli julistanut täyttä evankeliumia kuitenkin aikaisemminkin, vaikka hänen kauttansa ei tapahtunutkaan aikaisemmin ihmeitä ja merkkejä. Täysi evankeliumi on julistettua (tai Raamatusta luettua) pelastussanoma Herrasta Jeesuksesta, jonka Jumala joissakin tapauksissa vahvistaa ihmein ja merkein, mutta ei kaikissa tapauksissa.

Mark 16:
17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."

1 Kor 12:
4 Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama;
5 ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama;
6 ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama.
7 Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.
8 Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;
9 toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä;
10 toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.
11 Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.
..............
28 Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä.
29 Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia? Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja?
30 Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?
31 Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien.

Nämä kaksi edellä olevaa Raamatun kohtaa muodostavat Raamatun kokonaisopetusta ja jos tuodaan esille Mark 16 luvun jakeet huomioimatta 1 Kor 12 luvun jakeita, niin silloin sorrutaan ja langetaan opettamaan Raamattua väärin ja sillä on todella haitalliset ja karmeat seuraukset uskoville.

Kun Jeesus opetti, että nämä merkit seuraavat niitä jotka uskovat (mm. parantavat sairaita), niin Hän ei tarkoittanut, että jokaisella uskovalla on parantamisen armolahja, vaan että niillä uskovilla on parantamisen armolahja, jolle Jumala sen antaa oman tahtonsa mukaan, ei ihmisen tahdon mukaan.

Kun luemme Raamatun kokonaisopetusta, niin sen kautta näemme ettei Jumala anna kaikille voimallisten tekojen armolahjaa tai parantamisen armolahjaa ja siksi Mark 16:17,18 on ymmärrettävä, että siinä mainitut merkit seuraavat kyllä uskovia, mutta sen mukaan miten Jumala itse kullekin antaa armolahjoja, mutta kaikille ei anneta voimallisten tekojen ja parantamisen armolahjoja. Me saamme ja meidän tulee pyytää ja anoa armolahjoja, mutta se tulee muistaa, että Jumala jakaa niitä oman tahtonsa mukaisesti.

Silloin kun uskotaan että kaikkien kautta on tapahduttava ihmeitä ja merkkejä, niin voidaan ajautua ja eksyä hakemaan asioita joita Jumala ei ole välttämättä tarkoittanut meille henkilökohtaisesti, sillä Jumalan sanan opetuksen mukaan kaikki eivät tee voimallisia tekoja, eikä kaikilla ole parantamisen armolahjoja.

Jos emme usko Raamattua, vaan Patrickia, niin silloin ajaudumme ihmeiden ja merkkien tavoitteluun emmekä keskity itse asian keskipisteeseen, eli Jeesukseen totuudessa ja Pyhässä Hengessä. Patricikin toiminta ja opetus voi johdattaa ihmisiä sielulliseen ja lihalliseen itsetehtyyn ihmeiden ja merkkien tavoittelemiseen sekä sielulliseen profetoimiseen, kielilläpuhumiseen, parantamiseen jne. Sielullisuus on Raamatun opetuksen mukaan riivaajien viisautta ja koska se on riivaajahenkien toiminta-aluetta, niin se tarkoittaa sitä että siellä missä esiintyy sielullisuutta ihmeiden ja merkkien tavoittelemisen kautta, niin siellä valheenhenget aktivoituvat vaikuttamaan valhevoimaa eksyttäen sen kautta uskovia siten, että he luulevat kyseessä olevan Jumalan voiman.

Patrickin opetus johdattaa myös monia uskovia väärien taakkojen ja syyllisyyden valtaan, koska Jumala ei anna kaikille voimallisten tekojen ja parantamisten armolahjoja. Kun ja jos uskova tavoittelee sitä mitä hän ei voi saada, niin hän joko syyllistää itseään kun hänellä ei toimi voimatekojen armolahjat,  hän voi myös alkaa näyttelemään (tekopyhyys) tai pahimmassa mahdollisessa tapauksessa hän voi eksyä valheenhengen voiman manifestaatioihin. Toki meidän tulee tavoitella armolahjoja, mutta sen muistaen, että Jumala antaa kuitenkin sen mukaan kuin Hän itse tahtoo ja tavoitellessamme armolahjoja meidän tulee tyytyä siihen mitä Jumala antaa sekä muistaa se etteivät kaikki saa voimallisten tekojen armolahjaa sekä parantamisen armolahjoja.

Room 15:
17 ¶ Minulla on siis kerskaukseni Kristuksessa Jeesuksessa palvellessani Jumalaa;
18 sillä minä en rohkene puhua mistään muusta kuin siitä, mitä Kristus, saattaakseen pakanat kuuliaisiksi, on minun kauttani vaikuttanut sanalla ja teolla,
19 tunnustekojen ja ihmeiden voimalla, Pyhän Hengen voimalla, niin että minä Jerusalemista ja sen ympäristöstä alkaen Illyrikoniin saakka olen suorittanut Kristuksen evankeliumin julistamisen,

Patrick käyttää tätä jaejaksoa tukenaan opille, joka mukaan evankeliumi on vasta sitten julistettu loppuun saakka kun siihen sisältyy ihmeet ja tunnusteot. Koska Raamatusta tulee muualla esille, että evankeliumia myös julistettiin ilman tunnustekoja ja ihmeitä (voimalliset teot ja sairasten parantuminen), sillä seurauksella että ihmisiä tuli myöskin uskoon, niin tämä jaejakso ei opeta Patrickin opettamaa oppia, jonka mukaan evankeliumi on vasta sitten julistettu loppuun saakka kun siihen sisältyy ihmeet ja merkit. Paavali tarkoitti muuta asiaa tässä kohden, joka tulee esille seuraavasta Raamatun kohdasta:

2 Kor 12:
11 ¶ Olen joutunut mielettömyyksiin; te olette minut siihen pakottaneet. Minunhan olisi pitänyt saada suositusta teiltä, sillä en ole missään ollut noita isoisia apostoleja huonompi, vaikka en olekaan mitään.
12 Onhan apostolin tunnusteot teidän keskuudessanne tehty kaikella kestävyydellä, tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja voimateoilla.

Paavali puhui tässä apostolin tunnusteoista ja ihmeistä sekä voimateoista, jotka oli tehty Jumalan armosta hänen kauttansa Korintossa.

Kun katsot uudestaan Roomalaiskirjeen lukua 15 jakeita 17-19, niin huomaat Paavalin puhuvan palvelutehtävästään ja sitä mitä sen kautta oli tapahtunut. Jumala vaikutti apostolin tunnusteot myös Korintossa Paavalin kautta tunnustekojen ja ihmeiden voimalla, Pyhän Hengen voimalla. Siksi hän apostolina suoritti evankeliumin julistamisen, johon kuuluivat tunnusteot ja ihmeet. Raamatun sana opettaa, että muidenkin kautta voi tapahtua ihmeitä ja tunnusmerkkejä kuin apostolien kautta, mutta Jumala teki ihmeitä ja tunnustekoja Paavalin kautta kun hän oli apostoli, siksi Raamattu painottaa hänen kohdallaan ihmeitä ja tunnusmerkkejä, koska ne kuuluivat hänen palvelutehtäväänsä. 

Raamatun opetuksen mukaan kaikki eivät ole apostoleja, eikä kaikilla ole voimallisten tekojen tai parantamisen armolahjoja ja siksikin Patrickin oppi siitä että ihmeiden ja merkkien tulee seurata jokaista uskovaa ja että evankeliumi on julistettu vasta sitten loppuun saakka kun tapahtuu ihmeitä ja merkkejä on väärä opetus, koska Patrick tarkoittaa näillä nimenomaan armolahjoja, joiden kautta tapahtuu voimallisia tekoja ja sairaita parantuu.

Kaikkein suurin ihmeistä on tietenkin jumalattoman ihmisen pelastuminen kun hän tunnustaa syntinsä, tekee parannuksen ja uskoo Jeesuksen Herraksi, saaden syntinsä anteeksi sekä iankaikkisen elämän.

Minulla on vielä sydämellä muitakin asioita, joissa Patrick opettaa vaarallisesti väärin ja saatan kirjoittaa niistä vielä uuden kirjoituksen. Tässä kirjoituksessa esille ottamani Patrickin opetukset kertovat jo sen kuinka hän toimii ja miten hän opettaa yhden tai muutaman jakeen kautta asioita irrottaen ne Raamatun kokonaisopetuksesta, jolloin siitä syntyy väärä opetus. Patrick ei tietenkään opeta kaikessa väärin, vaan hänellä on myös monessa kohden oikeata opetusta, mutta esille ottamani Patrickin opetukset osoittavat sen kuinka vaarallisen vääriä opetuksia hän opettaa. Haluan vielä sen tuoda esille, että Patrickissa on paljon potentiaalia sekä innokkuutta ja halua täydellä sydämellä palvella Jumalaa ja uskon, että jos hän korjaa kurssiaan niissä kohdin missä hän on rakentanut väärille perustuksille, niin Jumalalla on hänelle paljon käyttöä.

Lopuksi erityiskiitokset veljille, jotka auttoivat minua käymään läpi Patrick Tiaisen opetusmateriaalia sekä erityiskiitokset heille myös muutamista tärkeistä Raamatun jakeista sekä uskonnäkemyksistä.

kotipetripaavola.com/kokkolanuskonsanaseurakunta2
kotipetripaavola.com/kokkolanuskonsanaseurakunta3

 

Petri Paavola 25.3.2016

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1611

 

 

Kokkolan Uskon sana seurakunta osa 2

 

 

 

Kirjoitin aikaisemmin Patrick Tiaisesta ja hänen ongelmallisista opetuksistaan. Kuten toin aikaisemminkin esille, niin hänen opetuksessaan on ihan hyvää ja oikeata julistusta, mutta liian monin paikoin todella haitallisesti vaikuttavia vääriä opetuksia. Kun olen koetellut ja tutkinut lisää hänen opetuksiaan, niin niistä nousee esille voimakas menestysteologinen oppi. Jos ei tunne Raamatun sanan opetusta, niin Patrickin opetus voi kuulostaa kaikessa Raamatun mukaiselta, mutta mitä enemmän kuuntelee hänen opetuksiaan, niin sitä enemmän siitä tulee esille menestysteologista opetusta. Patrick käyttää Raamatullisia käsitteitä, mutta opettaa monia opetuksiaan menestysteologiasta käsin. Tätä ei huomaa eikä tunnista jos ei tunne Raamatun sanan totuutta. Kirjoituksessani käyn läpi sitä kuinka vakavasta asiasta on silloin kyse kun uskoon ja Raamatun opetukseen sekoitetaan menestysteologisia opetuksia.

 

Motivaationi kirjoittaa kirjoituksia Patrick Tiaisesta on se, että hän ja hänen opetuksiaan uskovat ihmiset kykenisivät näkemään hänen opetuksissaan esiintyvät pahat vääristymät ja voisivat sen kautta tehdä parannusta. Jos kasvamme uskossa oikeaan suuntaan, niin silloin näemme ettei järjellisen ja kirjaimellisen ymmärryksen kautta voi ymmärtää Raamattua oikein, vaan siihen tarvitaan hengellinen ymmärrys, sillä vain hengellinen ymmärrys avaa uskovan ihmisen ymmärtämään Raamattua kirjaimellisesti oikealla tavalla Jumalan sanan kokonaisopetuksen mukaisesti. En millään tavalla halua vahingoittaa ketään, mutta Patrickin toiminnassa näen paljon oman järjen kautta kirjaimellista ymmärtämistä, jolloin emme kykene näkemään sitä mitä Raamattu ihan oikeasti opettaa. En aseta itseäni kenenkään yläpuolelle, sillä minulla on ihan sama vaara ymmärtää Raamattua järjellisesti eikä hengellisesti ja olen tähän itsekin langennut.

 

Koska Raamattu kehottaa koettelemaan kaiken ja pitämään sen mikä on hyvää (Jumalan tahdon mukaista) ja karttamaan kaikenkaltaista pahaa (sisältää myös harhaopit ja väärät opetukset), niin siksi Raamatun kehotuksen ja opetuksen mukaan koettelen Patrickin opetusta. Kyseessä ei siis ole Patrickin jahtaaminen, mustamaalaaminen tai panettelu, vaan tärkeä Raamatullinen toimenpide, eli kaiken opetuksen ja toiminnan koetteleminen sävyisyyden Hengessä. Koska minäkin olen erehtyväinen ja vajavainen ihminen, niin sinun tulee tutkia ja koetella niin Patrickin kuin minunkin opetukseni Raamatun sanan kautta rukouksen kera. Kirjoitukseni Patrickin opetuksesta ja toiminnasta on avoinna Raamatulliselle koettelemiselle. Tuon senkin vielä esille, että Raamatun opetuksen mukaisesti pidän Patrickia rakkaana lähimmäisenäni sekä uskovana, joka on varmasti vilpitön sekä opettaa myös oikein Raamattua, mutta on eksynyt syrjään Raamatun totuudesta tietyissä kohdin.

 

 

 

Sisällys:
Kenneth Hagin
Lihalle kuoleminen
Loppusanat

 

 

 

Kenneth Hagin

 

Patrick Tiainen puhui saarnassaan 2.2.2016 uskon julistuksen isien oppikirjoista yhdistäen Kenneth Haginin olevan tällainen uskon julistuksen isä. Patrick puolusteli Haginia sekä sanoi hänen varoittaneen menestysteologiasta, jossa etsitään henkilökohtaista menestystä ennen Jumalan valtakunnan menestystä.  Patrick Tiainen sanoi, että hänen kirjahyllynsä on täynnä Kenneth Haginin kirjoja.

 

Menestysteologian harhaoppeihin ei kuulu vain taloudellisen menestyksen opetuksen jahtaaminen, vaan myös positiivisen tunnustuksen oppi, jossa ihminen puhuu uskon sanoja ja uskossa sanotut sanat luovat uutta ja muuttavat ihmisen mieltä ja hänen elämänsä olosuhteita. Kenneth Hagin opetti kirjassaan Toimiva Usko, että voit saada sen mitä sanot. Kun tutkimme Patrickin opetusta ja julistusta, niin hän julistaa monessakin kohden uskon sana-liikkeen, eli menestysteologian oppia puhutuista sanoista, jotka saavat aikaan muutoksen kun ja jos ihminen tarpeeksi pitkään sanojen kautta puhuu, niin se johtaa muutokseen. Ennen kuin tutkimme Patrickin opetusta, niin on syytä lyhyesti tuoda esille eräs Kenneth Haginin opetus:

 

“He (Jesus) tasted spiritual death for every man. And his spirit and inner man went to hell in my place. Can't you see that? PHYSICAL DEATH WOULDN'T REMOVE YOUR SINS. He tasted death for every man. He's talking about spiritual death.” (how Jesus obtained his name tape # 44HO1 side 1)

 

Kenneth Hagin opetti ettei Jeesuksen fyysinen kuolema voi poistaa syntejä ja tässä Hagin viittaa siihen harhaoppiin, joka opettaa Jeesuksen hengellisestä kuolemasta, johon liittyy oppi ettei Jeesus sovittanut syntejä ristillä, vaan helvetissä.

 

1 Piet 2:24 joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen "haavainsa kautta te olette paratut".

 

Hebr 10:12 mutta tämä on, uhrattuaan yhden ainoan uhrin syntien edestä, ainiaaksi istuutunut Jumalan oikealle puolelle,

 

Ef 2:
15 kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan,
16 ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden.

 

Raamatun opetuksen mukaan Jeesus sovitti syntimme ruumiissaan kuollessaan ristillä (fyysinen kuolema). Kenneth Haginin evankeliumi ei ole pelastuksen evankeliumia, vaan valhe-evankeliumia, toista evankeliumia ja väärää evankeliumia, jonka kautta ihminen ei voi pelastua.

 

Gal 1:
8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

 

Raamatullisen evankeliumin mukaan Jeesus sovitti syntimme ruumiissaan ristinpuulla ja koska Hagin ei usko tätä, vaan siirtää syntien sovituksen helvettiin, niin se tarkoittaa sitä, että Kenneth Haginin evankeliumi ei ole pelastavaa evankeliumia, vaan kadotuksen sanomaa. Silloin kun syntien sovitus siirretään pois sen oikeasta paikasta väärään paikkaan, niin ei ole kyse enää pelkästä opillisesta erehdyksestä, vaan valhe-evankeliumista. Vaikka Hagin olisi jossakin tuonut esille oikean sovituksen, niin hän julistaa valhe-evankeliumia, sillä emme voi sanoa yhtä aikaa, että Jeesus sovitti synnit ristillä ja Jeesus sovitti synnit helvetissä.

 

Raamatun opetuksen mukaan Kenneth Hagin julisti kadotuksen sanomaa, ei pelastuksen evankeliumia, eikä hän tehnyt parannusta opetuksestaan. Patrick Tiainen pitää Haginia eräänä uskon opin isistä. Hagin on niin tärkeä Patrickille, että hänen kirjahyllynsä on täynnä Kenneth Haginin kirjoja. Terveeseen ja Raamatulliseen uskonelämään ei kuulu sellainen missä ammentaisimme pimeyden lähteistä, sillä pimeyden kaivolla ammentamisen kautta imemme itseemme vääriä vaikutteita. Joku voi sanoa tähän, että Haginilla oli myös oikeata opetusta ja siksi voimme ottaa sen mikä on hyvää ja hylätä sen mikä on huonoa.

 

Silloin kun ihminen on eksynyt kadotuksen tielle väärän evankeliumin ja Raamatun sanan vääristelyn kautta, niin sellaiselta ihmiseltä ei kannata etsiä mitään hyvää, sillä se hyvä mitä luulet hänellä olevan voi olla väärää opetusta. Rotanmyrkky on tarkoitettu tappamaan ja se sisältää ihan oikeita ravintoaineita sekä siinä on mukana myrkkyä vain vähän, mutta se riittää tappamiseen. Et varmaankin söisi rotanmyrkkyä, koska se on suunniteltu tappamiseen. Rotanmyrkky on ravinnoksi kelvotonta, vaikka siinä on mukana oikeita ravintoaineita. Samoin myös Kenneth Haginin opetus on kelvotonta, koska se pitää sisällään kadotuksen sanoman. Sellainen uskova ihminen, joka arvostaa Kenneth Haginin opetuksia ei joko itse ole terveessä uskossa tai ei ymmärrä Raamatun sanan opetusta niin kuin Raamattua tulisi ymmärtää. Kenneth Hagin yhdistää Patrcik Tiaisen menestysteologiseen oppiperustaan, vaikka hän ei uskoisikaan kaikkia Word of Faith liikkeen opetuksia. Patrcik Tiainen opettaa Word of Faith (Kenneth Hagin jne. opetuksen perusteella olevaa oppia) liikkeen opetusta positiivisesta tunnustamisesta, jossa ihmisen tulee sanoa uskossa sanoja ja silloin sen pitäisi toteutua kun tarpeeksi kauan sitä toistetaan. Tässä kirjoituksessa tuon esille todisteen siitä, että Patrick opettaa uskon sanojen ääneen lausumista sekä sen millainen eksytys siihen sisältyy.

 

Lihalle kuoleminen

 

Patrick puhuu (27.01.2016 "Hengen rankkkasade") lihalle kuolemisesta, jossa hänen mukaansa uskovan tulee puhua itsellensä ettei hän enää elä, vaan Kristus elää hänessä ja kun sitä tarpeeksi kauan puhuu niin se toimii ja uskova tulee vapaaksi vanhasta lihasta.

 

1 Piet 4:
1 ¶ Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, niin ottakaa tekin aseeksenne sama mieli-sillä joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä-
2 ettette enää eläisi tätä lihassa vielä elettävää aikaa ihmisten himojen mukaan, vaan Jumalan tahdon mukaan.

 

Room 8:13 Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.

 

Raamatun opetuksen mukaan kukaan ei kuole lihallensa puhumalla sille kuolemaa ja uutta elämää Kristuksessa. Raamatun opetuksen mukaan kun me kärsimme lihassa, niin me lakkaamme synnistä. Liha kärsii kun se kuolee, eikä liha kuole hokemalla kuole, kuole ja kuole jne. Lihassa kärsiminen tarkoittaa sitä, että kun Pyhä Henki vaikuttaa tahtomista ja tekemistä, niin ettemme syntiä tekisi, niin meidän lihamme kärsii ja lihalle tekee kipeätä koska se haluaisi elää ja tehdä syntiä. Pyhän Hengen vaikutuksesta suostumme lihassamme kärsimään ja kun siihen suostumme, niin meidän mielemme suostuu Jumalan tahtoon ja hylkää synnin ja silloin olemme kärsineet lihassa ja lakanneet synnistä. Synnistä lakkaaminen ei tarkoita, sitä että meistä on tullut täydellisiä emmekä enää koskaan lankea tekemään syntiä tai mitään väärää, vaan sitä että olemme saaneet Jumalan armosta lihan kärsimisen kautta voittaa siinä hetkessä vaikuttaneen halun tehdä jotakin yksittäistä syntiä.

 

Lihassa kärsimisestä vielä eräs tärkeä näkökulma. Lihassa kärsiminen on tärkeä osa lihan kuolemisessa ja se on erottamaton osa lihan kuolemisen prosessia. Se ei kuitenkaan tarkoita aina sitä, että joka kerta kun lakkaat tekemästä syntiä tai voitat synnin kiusauksen, että sinun tulisi kärsiä lihassasi. Kun kasvat ja harjaannut uskossa, niin sinun eteesi tulee tilanteita, jossa suostut valitsemaan Jumalan tahdon ilman lihan kärsimystä, koska ymmärrät uskossa harjaantumisen kautta sen olevan sinulle kaikkein parasta, että elät ja toimit Jumalan tahdossa. Näin tietyissä tilanteissa liittyen tiettyihin asioihin sinun ei tarvitse aina joka kerta kärsiä lihassa, että lakkaisit syntiä tekemästä, koska sinun eteesi voidaan asettaa kiusaus, jonka tunnistat ja olet saanut kasvaa uskossa, niin ettet edes halua tehdä sitä syntiä mihin saatana tai ihmiset sinua houkuttelevat.  Lihan kärsimys synnistä lakkaamiseen on kuitenkin sillä tavalla erottamaton osa lihan kuolemisen prosessia ettemme tässä ajassa koskaan saavuta sellaista tilaa missä emme enää koskaan kärsisi lihassa, vaan eteemme tulee tilanteita, missä liha kärsii kun se haluaa tehdä syntiä (katkeruus, anteeksiantamattomuus, ahneus, ylpeys jne.), mutta Pyhä Henki vaikuttaa tahtomista ja tekemistä, että luopuisimme synnistä ja vääryydestä mihin olemme langenneet.

 

Emme tässä ajassa koskaan kykene kuolemaan lihalle, niin että meistä tulisi täydellisiä tai synnittömiä. Siksi lihan kuoleminen on prosessi ja sen tähden Jeesus kehotti, että meidän tulisi kieltää itsemme joka päivä.  Koska itsensä kieltämisen (lihalle kuoleminen) tulee tapahtua joka päivä ja Jumalan armo kasvattaa pois synnistä ja kasvattaa vanhurskaaseen elämään, niin siksi on kyse lihan kuolemisen prosessista ( Luuk 9:23; Tiit 2:12).

 

Lihalle puhumisen kuoleman opetuksen takana ei ole Jumalan Henki, vaan saatanallinen valheenhenki, koska liha ei kuole puhumalla. Jos uskova yrittää kuolla omalle lihallensa puhumalla sille kuolemaa, niin silloin ei voi koskaan tapahtua todellista Jumalan vaikuttamaa lihan kuolemaa, mutta valheellinen lihan kuoleman kokemus kyllä voi tapahtua, jossa ihminen luulee kuolleensa lihalle, vaikka sitä ei ole todellisuudessa tapahtunutkaan. Tämä lihalle kuolemisen puhuminen on menestysteologiaa, sillä siinä puhutaan ja sanotaan uskon sanoja, eli toistetaan uskon sanoja, jonka sanotaan saavan aikaan muutosta. Tässä kohden Patrick opettaa menestysteologian oppia positiivisesta tunnustuksesta, jossa ihminen puhuu uskon sanoja ja uskossa sanotut sanat luovat uutta ja muuttavat ihmisen mieltä ja hänen elämänsä olosuhteita

 

On aika hämäävää puhua lihan kuolemisesta, sillä moni luulee että kyseessä on Raamatun opetus, mutta siinä vaiheessa kun aletaan opettaa lihan kuolemisesta, joka tulisi tapahtua kun lihalle sanotaan ja puhutaan että sen tulee kuolla, niin opetus paljastuu vääräksi opetukseksi. Tämä on erittäin vakava harhaoppi, koska se johdattaa ihmisen väärän lihan kuoleman kokemukseen, mutta todellisuudessa mitään lihan kuolemista ei ole tapahtunut. Tuon sen vielä kerran esille, että saatanallinen henkivalta haluaa eksyttää uskovia väärän lihan kuolemisen kokemiseen, koska jos uskova lankeaa siihen, niin hän on vaaraton uskova, joka vaeltaa sielullisessa uskossa, sillä sielullisuuden vallassa olevaa uskovaa Pyhä Henki ei voi hallita, mutta sen sijaan saatana valheellisten opetusten ja kokemusten kautta kykenee manipuloimaan uskovaa ihmistä, joka on sielullisuuden vallassa.

 

Menestysteologian positiivisen tunnustamisen ja sanojen hokemisen oppi eksyttää ihmisen tekemisiin riivaajahenkien kanssa, jotka tekeytyvät Jumalan Hengeksi. Kun ihminen on saatu tekemisiin riivaajahenkien kanssa ja ihminen luulee niiden olevan Pyhä Henki, niin hän luottaa valheeseen, avaten sydämensä valheelle, luullen sitä totuudeksi. Tämän takia menestysteologian, Torontolaisuuden ja muiden samankaltaisten suuntausten keskuudessa tapahtuu kaikenlaista outoa ja epäraitista sekä epäraamatullista toimintaa. Kun he ehkä vilpittömästi luulevat valhetta totuudeksi ja luottavat siihen ja avaavat sydämensä sille, niin he sokeutuvat hengellisesti eivätkä näe ja ymmärrä sitä eksytystä missä he ovat mukana. Siksi on todella tärkeätä, että myös eksytyksiä paljastetaan, koska siten niissä mukana olevat voivat vapautua niistä. Ymmärrän sen, että saatana ei halua uskovien paljastavan eksytyksiä, siksi hän varmasti haluaisi syyttää heitä fariseuksiksi etteivät he uskaltaisi paljastaa hänen eksytyksiään. 

 

Liha ei kuole toistamalla sanoja monta kertaa en enää minä elä, vaan Kristus elää minussa. Tällainen hokema on menestysteologian uskon sanojen positiivista tunnustamista, mutta ei Raamatun opetusta lihalle kuolemisesta. Patrik Tiainen puhuu, opettaa ja julistaa menestysteologiaa, vaikka hän kiistää olevansa menestysteologian julistaja. Patrick ei tietenkään opeta kaikkea sitä mitä menestysteologia opettaa, eikä hän ole siinä mielessä menestysteologi, muta hän on sitä siinä mielessä, että opettaa positiivista sanojen tunnustamista.

 

On todella surullista, että uskova voi langeta elämään valheellisessa vapaudessa sekä valheellisessa lihan kuolemisen kokemuksessa. Tämä on siksi äärimmäisen vaarallista, koska saatana on kaiken valheen isä ja aina silloin kun uskova uskoo valheita ja ojentautuu sen mukaisesti, niin hän on saatanan talutusnuorassa, ei Jumalan Pyhän Hengen johdatuksessa.

 

Matt 3:11 Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta se, joka minun jäljessäni tulee, on minua väkevämpi, jonka kenkiäkään minä en ole kelvollinen kantamaan; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.

 

Room 6:
2 Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?
3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,
6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;

 

Kol 2:
11 ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella:
12 ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.

 

Room 2:29 vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.

 

Raamattu opettaa, että meidät on kastettu Kristukseen ja Hänen kuolemaansa, joka tarkoittaa Pyhän Hengen kastetta (Pyhän Hengen sinetti sydämessä), koska vain Pyhä Henki voi antaa meille voiman kuolla lihallemme (Pyhän Hengen tehtävä on auttaa meitä kuolemaan lihallemme, Room 8:13) sekä antaa voiman vaeltaa uudessa elämässä Jumalan tahdon mukaisesti. Vesikaste tarvitaan uskoon tulemisen jälkeen, mutta vesikaste ei ole Room 6 luvun kaste Kristukseen, vaan se on Pyhä Henki (Pyhän Hengen kasteen kautta lihan kuolema tulee mahdolliseksi), koska vesikasteella ei ole voimaa kuolettaa syntejä sekä antaa voimaa Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Sen sijaan Jumalan Pyhä Henki antaa voimaa synnin kukistumiseen lihan kuoleman kautta sekä antaa voiman vaeltaa uudessa elämässä Jumalan tahdon mukaisesti.

 

Johannes Kastaja kastoi ihmisiä vedellä parannukseen, mutta Herra Jeesus kastaa ihmisiä parannukseen Pyhässä  Hengessä. Kun olemme tulleet uskoon Jumalan armosta, niin silloin Pyhä Henki Jumalan sanan totuuden kautta alkaa vaikuttamaan tahtomista ja tekemistä uskovien sydämissä, niin että lihan kuoleman kautta synnin ruumis kukistetaan, niin ettemme enää syntiä palvelisi.

 

Raamatullinen Uuden liiton sydämen ympärileikkaus tapahtuu Pyhässä Hengessä, jossa tapahtuu lihan pois riisuminen (lihalle kuoleminen) ja Pyhässä Hengessä olemme kastetut lihan kuolemaan sekä herätetyt vaeltamaan uskon kautta Jumalan voimavaikutusten mukaisesti.  Meitä ei naulittu ristille Golgatalle, koska se oli yksin Jeesuksen paikka, jossa Hän omassa ruumiissaan sovitti meidän syntimme ja siksi se ei ole uskovan ihmisen ristiinnaulitsemisen paikka. Uskovan ihmisen vanha ihminen ristiinnaulitaan yhdessä Jeesuksen kanssa ristille (lihan kuolemaan) siitä hetkestä alkaen kun saimme uskoontultuamme Pyhän Hengen asumaan meidän sydämiimme. Raamattu todistaa tämän Jeesuksen sanojen kautta, jossa Hän kehottaa ihmisiä kieltämään itsensä ja ottamaan joka päivä ristinsä, jonka kautta he voivat lähteä seuraamaan Jeesusta:

 

Luuk 9:23 Ja hän sanoi kaikille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua.

 

Kukaan ei voi kieltää itseään ilman Pyhän Hengen vaikuttamaa lihalle kuolemista ja siksi uskovan vanha ihminen  voidaan naulita ristille yhdessä Jeesuksen kanssa siitä hetkestä lähtien kun Pyhä Henki tulee hänen sydämeensä asumaan. Jotkut uskovat opettavat uskovien olevan ristiinnaulittu yhdessä Jeesuksen kanssa ristille sinä samana päivänä kun Jeesus kuoli ristillä. Tämä on kuitenkin vakava harhaoppi, sillä Jeesus kantoi kyllä meidän syntimme ristinpuulle, mutta meitä ei naulittu Golgatan Jeesuksen ristinpuulle, koska se paikka oli yksin Jeesukselle, sillä Hänen tuli sovittaa syntimme omassa ruumiissaan ristinpuulla, emmekä me silloin voineet olla Hänen kanssaan ristillä. Mutta kun Pyhä Henki tuli meihin, niin silloin meidät naulitaan yhdessä Jeesuksen kanssa ristille, joka tarkoittaa itsensä kieltämistä, eli oman ristinsä ottamista (lihalle kuoleminen) Pyhän Hengen voiman kautta.

 

 Sinua ja minua ei ollut vielä olemassakaan kun Jeesus kuoli ristillä, mutta Jumala näki edeltä päin meidät ja syntimme ja sillä tavalla Jeesus kantoi syntimme ristinpuulle, mutta me emme kuolleet Golgatalla Hänen kanssansa, vaan siitä hetkestä asti me voimme kieltää itsemme joka päivä ja ottaa ristimme ja kuolla itsellemme kun Pyhä Henki tuli meihin asumaan. Tätä tarkoittaa se että me olemme yhdessä kuolleet Jeesuksen kanssa ristillä, mutta Hän esikoisena kuoli ennen meitä (Jeesuksen tuli olla esikoinen kaikessa) ja mekin Hänen kanssaan sen jälkeen kun Pyhä Henki on tullut meihin asumaan Raamatun opetus tulee ymmärtää aina hengellisesti, koska muuten eksymme.

 

Kun Herra Jeesus kuoli ristillä niin sen kautta saatiin aikaan iankaikkinen lunastus ja syntien anteeksiantamus. Jeesuksen ristinkuolema on myös esikuvallinen opetus lihan kuolemisesta ja uudesta elämästä Pyhän Hengen voimassa. Jeesus kärsi lihassa ennen kuolemaansa, joka on esikuvallista opetusta lihan kärsimyksestä. Lihan kärsimys johti kuolemaan ristillä, joka on esikuvallista lihan kärsimyksen kautta lihalle kuolemisesta. Kun Jeesus oli kuollut niin sen jälkeen Hän nousi kuolleista Isän oikealle puolelle, joka on esikuvallista opetusta Pyhän Hengen voimassa vaeltamisesta ja hallintavallasta uskovan ihmisen sydämessä, joka tapahtuu lihassa kärsimisen ja kuolemisen kautta.

 

Lihan kuolemisenprosessista tulee muistaa ja ymmärtää ettei se ole meidän oma tekomme, vaan Jumalan teko, jonka Hän vaikuttaa meissä Pyhän Hengen kautta Raamatun sanan totuuden mukaisesti. Ihminen ei itsessään pysty kuolemaan lihallensa, eikä liha kuole, vaikka kuinka toistamme ja sanomme että en enää minä elä, vaan Kristus elää minussa. Kun sinä kärsit lihassa, niin kärsit sen tähden, koska halusi on syntiin, mutta tiedät sen olevan väärin, ja silloin Pyhä Henki auttaa sinua vaikuttaen sinussa tahtomista tekemistä, jonka seurauksena sinä saat voiman hylätä synnin ja siten kärsimys ja kipu poistuu sydämestäsi kun liha on kuollut, sillä kuollut ruumis ei tunne enää kipua.

 

Pahuuden henkivallat eivät halua sinun ymmärtävän lihassa kärsimisen ja lihan kuolemanprosessia, koska siten vapauduit synneistä ja siksi he tarjoavat sen tilalle valheversioita, jonka mukaisesti sinun tulee toistuvasti hokea sanoja en enää minä elä, vaan Kristus elää minussa, koska siten et voi koskaan kuolla lihallisesi ja sitä saatana tahtoo, koska hän haluaa tuhota ja satuttaa sinua.

 

Sen tähden monet uskovat eivät pääse vapaaksi synnistään, kun he eivät suostu kestämään kipua ja kärsimystä vapautumisen tähden. Lihassa kärsimiselle ja lihan kuolemiselle on olemassa syy, joka on synnin poistuminen meistä sekä vanhurskauden vaikutus meissä, joka vapauttaa meitä synnin tuhovaikutuksista. Uskova ei siis kärsi pelkän kärsimyksen vuoksi, mutta kärsimyksen tarkoituksen ymmärtäminen avaa meille valtavan ihanan näköalan Kristuksessa, eikä pelota meitä pois lihan kuolemisenprosessista, vaan saa meidät entistä lujemmin ojentautumaan uskossa Herraan Jeesukseen, koska sitä kautta vain voi tapahtua todellista vapautumista.

 

Loppusanat

 

Kuten olen tuonut esille aikaisemminkin, niin Patrickilla on myös hyvää ja oikeata opetusta Jumalan sanasta, mutta myös paljon väärää ja vahingollista opetusta. Patrickin opetuksessa on monia ongelmallisia asioita, enkä niitä nyt enää sen enempää tuo tässä kirjoituksessa esille. Patrickin perusongelma hänen väärissä opetuksissaan on se että hän ymmärtää järjellisen kirjaimellisesti Raamattua, mutta ei hengellisesti (koskien tietenkin vain vääriä opetuksia). Järjellinen ja kirjaimellinen ymmärrys tarkoittaa sitä, että Raamattua luetaan oman järjen kautta kirjaimellisesti, mutta koska sitä ei ole tehty hengellisen ymmärryksen kautta, niin Raamatun kohtaa ei kyetä opettamaan oikealla tavalla Raamatun kokonaisopetuksen mukaisesti.

 

Seuraavat syyt (ei ole kaikenkattava) aiheuttavat järjellisen kirjaimellista väärää tulkintaa:

 

- Kokemattomuus ja kypsymättömyys uskossa
- Opetellaan ulkoa muiden sananjulistajien opetuksia
- Väärällä paikalla toimiminen 
- Ei ole opittu elämään hengellisesti
- On jääty elämään sielullisuuden ja uskonnollisuuden valtaan
- Yritetään tietää enemmän kuin mihin on eväitä
- Ylpeys estää parannuksentekoa ja siksi ei päästä eteenpäin
- Inhimillisyys ja vajavaisuus sekoittaa ymmärryksen
- Tunteet johtavat ihmistä
- On eksytty luulemaan valheita totuudeksi
- Pidetään itseään erityisenä voideltuna - ylpeys sokaisee

 

En sen enempää ala analysoimaan mistä Patrickin väärät opetukset johtuvat, enkä sano sitä, että tuo yllä oleva lista koskee kaikkinensa Patrickia, sillä lista tarkoittaa yleisesti meitä kaikkia jos ja kun opetamme Raamattua väärin järjellisen kirjaimellisen tulkinnan kautta. Meillä kaikilla on sama vaara sortua tai eksyä järjellisen kirjaimelliseen Raamatun tulkitsemiseen myös minulla ja olen siihen myös sortunut ja voin sortua uudestaan tai olla jossakin kohden sen vallassa. Siksi on ehdottoman tärkeätä tutkia ja koetella kaikki opetukset Jumalan sanan kautta rukouksen kera. Minä toivon ja rukoilen, että Patrick nöyrtyisi parannukseen, sillä hänessä on paljon potentiaalia ja samalla toivon ja rukoilen, etten itse eksyisi ja jos jossakin kohden opetan väärin ja olen eksyksissä, niin nöyrtyisin parannukseen. Eräs tärkeä asia meidän pitää ymmärtää, joka on se että Jumala antaa aikaa parannuksen tekemiseen, sillä aina ei ole helppoa nähdä sokeita pisteitään, olkaamme siksi armahtavaisia ja kärsivällisiä Patrcikia kohtaan ja kaikkia kohtaan, jotka toimivat ja opettavat jossakin kohden väärin.

 

Patrick on rakas lähimmäisemme, muistakaamme aina se ettei meillä ole taistelu Patrickia vastaan, vaan pahuuden henkivaltoja vastaan, omia himojamme vastaan sekä syntiä vastaan (sisältää myös harhaopit ja väärät opetukset). Kun tutkimme ja koetellemme veljiemme ja sisariemme uskonkäsityksiä mihin Raamattukin kehottaa, niin meidän tulee myös muistaa koetella itseämme sekä pyrkiä kasvamaan uskossa Jumalaa palvellen yhä enemmän hedelmää Jumalalle kantaen.

 

kotipetripaavola.com/kokkolanuskonsanaseurakunta
kotipetripaavola.com/kokkolanuskonsanaseurakunta3

 

 

 

Petri Paavola 26.3.2016

 

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1611
https://www.youtube.com/watch?v=rgyu3cq9CrE
https://www.youtube.com/watch?v=-K1InlIQcSE

 

 

 Tässä linkki kokoustilanteesta

 

Kohdasta 1:03 eteenpäin erityisesti ..

http://www.tv7plus.fi/vod/player/?program=49141

"Meillä voi olla kaikenlaisia vääriä tulkintoja tai ymmärryksiä raamatusta, mutta se ei tee meistä harhaopettajia" 

Hillsong?

Helvetinlaulua - Hillsong'in musiikki – Typeryyden ylistystä

 
Rauhan tervehdys!

Tänä päivänä helluntailaisuuden tila maailmanlaajuisesti on aika murheellinen ja Australian helluntailiike edustaa maailman ehkä korruptoituneinta helluntailaisuutta. Sieltä ovat kotoisin Brian Houston ja Hillsong, joka leviää nykyisin kuin ”tauti Intiassa”. Tuo hilluvan helvetillinen ”kristillinen” yökerhomusiikki on vallannut jo Suomenkin kristilliset viihdemarkkinat (esim. Iso Soitto Keuruu jaTV7). 

Liitteenä artikkeli Hillsong'in musiikista ja muustakin ”kristillisestä yökerhomusiikista”.

Bileamin Aasi (Samuel Korhonen)

[Australialainen Hillsong-seurakuntaliike edustaa menestysteologiaa ja maailmallisia seurakuntakasvun malleja, joista mm. Rick Warrenin etsijäystävällinen Saddleback-seurakunta Etelä-Kaliforniassa on tunnettu. Hillsong hyväilee maailmaa saadakseen mahdollisimman paljon jäseniä terveestä opista piittaamatta. Lue vielä Kristityn Foorumin sivuilta juttu Hillsongin pintaliito- ja karismakristillisyydestä sekä yhteisön kytköksistä järjestöön, joka on pettänyt useita nuoria naisia (http://www.kristitynfoorumi.fi/hillsong.htm). "Nokialainen" huom.]


------------------------------------------

Helvetinlaulua - Hillsong'in musiikki – Typeryyden ylistystä 
Hellsong - The Music of Hillsong - In Praise of Folly 

http://www.christian-witness-ministries.com/index.php?option=com_content&view=article&id=358:hellsong&catid=82:issue-56-july-2011&Itemid=27 

By Lance Goodall, Friday, 12 August 2011 

Kristillisiä yökerhoja – sinun pitää juhliman 

Vuonna 2003 Time-lehti julkaisi tarinan uudesta ilmiöstä, kristillisestä yökerhosta. Kerho Three Degrees Minnesota'n Minneapolis'issa kehuskeli kaikilla yöelämän hyödykkeillään, kuten biljardipöydät, tiskijukat ja livebändit. Muutamia asioita kuitenkin puuttui, kuten alkoholi, tupakansavu ja rohkeasanainen musiikki. Näin siksi, koska kerho oli kaupungin ensimmäinen keskustan kristillinen yökerho. Aikaisemmin se sijaitsi syrjäisellä paikalla, jota käytettiin rock'n'roll -baarina. 

”Näemme tämän lähetystyönä”, sanoi pastori Nancy Aleksuk, joka oli hoidellut kerhon siirron sen uuteen kolmen miljoonan dollarin paikkaan, johon mahtuu 1700 ihmistä. [1] 

Muutto tuli ajankohtaiseksi, koska kristillinen viihde on kasvattanut ja jatkuvasti kasvattaa suosiotaan ja näkyvyyttään kaikkialla USA:ssa ja maailmalla, Australia mukaan lukien. Russell David Hobbs, kristillisten ”The Door” -yökerhojen perustaja Teksasin Dallas'issa ja Fort Worth'issa sanoo kerhojensa pärjänneen niin hyvin, että hän on avaamassa kolmatta Teksasin Plano'ssa. [2] 

Floridan Hallandale Beach'ssa yli 600 ihmistä osallistui Club Mighty'n avajaisiin, joka on kerran kuussa kristillinen yökerho, jonka on luonut vakuutuusasiamies Sheldon Bland. ”Saamme uskovia ja ei-uskovia”, sanoi Bland. ”Ihmiset etsivät vaihtoehtoa tyypilliselle yökerholle.” 

Kiistelty Hobbs kuvailee, kuinka hän otti aikaa ja sai suuremman näyn Jumalan luonteesta ja näyn rakentaa silta seurakunnan ja ”sekulaarin” maailman välisen kuilun yli. [3] 

Hobbs sai uuden ilmestyksen Jumalasta ja uuden näyn sekoittaa maailma ja seurakunta, kuten jokin alkoholijuoma, jota hän ei nykyisin tarjoile yökerhoissaan. Onko hän unohtanut, että Kristuksella ja Beliarilla ei ole mitään yhteistä? (2. Kor. 6:14,15). Meidät on kutsuttu erottautumaan maailman tavoista, maailman nautinnoista ja maailman elämäntavasta. 

Tämä on uudenlaista ajattelua. Tämä on uskonnollisten käännynnäisten uusi rotu. 
Se, mitä juuri kuvailin ei ollut Los Angeles'in Sunset Strip, eikä diskoteekki Manhattanilla. 

Se oli sisätapahtuma elokuussa 2010, joka pidettiin Hillsong Brisbane City Campus'illa nuorille Powerhouse'lla heti 18 kuukautta sen jälkeen, kun Hillsong Sydney otti siellä seurakunnan haltuunsa. [4] 

Yökerho on tuotu suoraan sinne, mikä kerran oli Jumalan huone! 

Ja se kaikki tapahtui musiikin kanavan kautta. Enää ei ole mitään eroa seurakunnan ja maailman välillä. Paholainen on voittanut. Tämäntyyppinen palvelutyö on kauhistuttava. Nuoret johtavat nuoria. (Jesaja 3:4 & 12) 

Nämä samat nuoret tulevat seurakuntaan edellisen yön alkoholinhaju hengityksessään, samalla kun pienten lasten sallitaan pukeutua Halloween-pukuihin lokakuun valvojaisten aikaan. 

Samalla aikuiset varmistavat, että heille tarjoillaan mahdollisuus osallistua ”elvytä romanssi”- päivälliselle tässä syyskuussa nimeltä, Wine Night Stand. Tämä teema yhdistää tapahtuman humalajuomiseen ja irstailuun, vaikka se ei sitä olekaan. Raamattu sanoo, että sellaisia asioita ei pitäisi edes mainita teidän keskuudessanne (Ef. 5:3). 

Jumala ei hyväksy sellaista lihallisuutta ja kuten tulemme näkemään, se on täysin yhteensopimatonta todellisen Jumalan palvonnan kanssa. 

Valitettavasti kasvava määrä tunnustavia kristittyjä hyväksyy nyt täysin maailman synnit. A W Tozer julisti: 

Nuoret kristityt ottavat malleinaan härskeimmän lajin maailmanihmisiltä ja yrittävät olla heidän kaltaisiaan niin paljon kuin mahdollista. [5] 

Vain osoittakseni, kuinka merkittävää alaspäinmeno on, niin kaksi tai kolme kertaa Hillsong Brisbane'n jäsenet kertoivat minulle, että ”pyhäkön” seinät on sisäpuolelta maalattu mustiksi ja tiedän omasta kokemuksestani, että he laittoivat mustaa paperia pääsisäänkäynnin ovien ikkunoiden päälle. Muistan tulleeni saliin eräänä sunnuntai aamuna juuri ennen klo. 10.30. Sali oli pimeä, kuin yökerho tunnelmavalaistuna. Kävellessäni alaspäin yhtä käytävistä kyselin itseltäni: ”Mitä ne ovat tehneet? Miksi täällä on näin pimeää?” Kaksi minuuttia aikaisemmin olin kävellyt pysäköintialueella kirkkaassa auringonpaisteessa! 

Emme vaimoni kanssa käy enää tuossa ”seurakunnassa”. Heitä myrkytetään hitaasti, tai käyttääkseni toista vertausta, he ovat kuin hummeri kattilassa; veden lämpötilaa nostetaan hitaasti, kunnes kaikki on liian myöhäistä. Tämä epäpyhyyden ja turmeluksen hyökyaalto pyrkii huuhtomaan pois jokaisen merkin aidosta kristiyhteisöstä. Näitä ihmisiä hallitsee Hollywood'in muoti eikä Kristuksen sisäinen elämä. 

Rick'in Rock -retoriikkaa Los Angeles'in pyhille 

On ilmaistu paljon huolta nykyajan kristillisen musiikin vaaroista ja harhoista ja sen kieltäytymisestä erottautua sekulaarista bilee- musiikista, kuten rock ja rap. Tämä on ilmeistä Rick Warren'in Saddleback-seurakunnassa Etelä-Kaliforniassa. 

Kirjansa, The Purpose Driven Life, luvussa 8 Warren sanoo: 

Jumala rakastaa kaikenlaista musiikkia, koska hän on keksinyt sen kaiken–nopean ja hitaan, kovan ja pehmeän, vanhan ja uuden. Sinä et todennäköisesti pidä siitä kaikesta, mutta Jumala pitää! ... Kristityt ovat usein eri mieltä ylistyksessä käytetystä musiikista puolustaen intohimoisesti suosimaansa tyyliä raamatullisimpana ja eniten Jumalaa kunnioittavana. Ei kuitenkaan ole olemassa mitään raamatullista tyyliä! ... Jumala pitää vaihtelusta ja nauttii siitä kaikesta. Ei ole olemassa sellaista asiaa, kuin 'kristillinen' musiikki; on vain kristillisiä sanoituksia. Sanat tekevät laulusta pyhän, ei sävel. Ei ole olemassa hengellisiä säveliä. 

Kun Warren sanoo, että Jumala rakastaa kaikenlaista musiikkia, hän tarkoittaa KAIKKIA lajeja. 

Saddleback-seurakunnalla on kahdeksasta yhdeksään ”palvontapaikkaa alueellaan”. Siellä löytyy jokaiseen maailmalliseen makuun sopiva ylistystyyli. 

Huhtikuun 17. päivänä 2005, kun Warren ilmoitti P.E.A.C.E. -ohjelmastaan Saddleback -seurakunnalle Angel Baseball -stadionilla, hän aloitti laulamalla seurakunnalle osan Jimi Hendrix'in huumehuuruisesta laulusta, Purple Haze, ”ylistys- ja palvontabändinsä” säestämänä. Hän sanoi halunneensa tehdä sen jo kauan. [6] 

Vaikka on ollut kuolleena jo kauan, Jimi Hendrix'in vaikutus elää edelleen, mutta se on paha vaikutus, jota pitäisi nuhdella ennemmin kuin kannustaa. Hänen musiikkinsa ja elämänsä ilmensivät rock and roll -filosofiaa, joka on: elä niin kuin huvittaa. Musiikki oli Jimi Hendrix'in jumala. Nuoruudessaan hän kävi seurakunnassa, mutta todisti myöhemmin: ”Minulla oli tapana käydä pyhäkoulussa, mutta ainoa asia, johon nyt uskon, on musiikki” (cited by Curtis Knight, Jimi). 

Hendrix ymmärsi rock-musiikin mystisen ja hypnoottisen voiman. Hän sanoi: 
Rick Warren on selvästi samaa mieltä Hendrix'in kaltaisen musiikin kommunikatiivisesta rakenteesta: 
Nämä ovat huomioita ja varoituksia, jotka kristittyjen pitäisi ottaa vakavasti. Vaikka Hendrix oli irstaileva huumeiden käyttäjä, hän oli myös briljantti ja lahjakas muusikko ja ymmärsi rockmusiikin luonteen, niinkuin harvat ovat ymmärtäneet. Ne, jotka luulevat, ettei rock-musiikissa ole mitään hengellistä vaaraa, pettävät itseänsä ja johtavat toisia alas laveaa tietä eksytykseen. Huomaa, että Hendrix puhui itse musiikin voimasta ilman sanoja. 

On siis anteeksiantamatonta, että Rick Warren ja hänen ”ylistysryhmänsä” esittävät mitään Jimi Hendrix'in laulua missään tilanteessa. Laulun käyttäminen oli sopimatonta ja kertoo paljon Warren'ista useilla tasoilla. 

Saddleback-seurakunnalla on pitkä jakso historiassaan, jona aikana se ei ole lainkaan erottautunut maailmasta. Mikä tahansa surkea rock- tai rap-biisi on hieno, niin kauan kuin se on kuorrutettu ohuella uskonnollisuuden pintakerroksella. 

Saddleback-seurakunnan verkkosivujen osastolla, Worship, on "School of Music and Arts (Musiikki-ja taidekoulu)", jossa voit oppia soittamaan bändissä. ”Paras tapa oppia on soittaa toisten kaltaistesi ”rokkareiden” kanssa!” 

Tämä on ”ylistystä” Rick Warren'in tyyliin. [8] 

Julkkisvetoinen seurakunta myi Jeesuksen ulos 

Hillsong-musiikki on Hillsong-seurakunnanAustralian Sydney'ssä tuottamaa ”kristillistä” musiikkia. Heidän levyjään julkaisee ja jakaaHillsong Music Australia, joka on Hillsong-seurakunnan yhtiö. Hillsong on yksi maailman nopeimmin kasvavista palvelutyöjärjestöistä, jolla on yli 25 000 hengen seurakunta Australiassa, kuten myös yksi suurimmista evankelikaalisista seurakunnista Lontoossa, Kap-kaupungissa ja Kievissä. Hillsong'illa on myös seurakunnat Tukholmassa ja Pariisissa ja hiljattain se perusti uuden seurakunnan New York'iin. [9] (Hillsong'in verkkosivuilta voi nähdä, että Hillsong on myös Tukholmassa, Moskovassa ja Saksan Kontanz'issa. Milloin Suomessa? Suom. lisäys) 

Viimeiset 20 vuotta Hillsong -ylistysmusiikki on ollut globaali ilmiö. Lauluja Hillsong -seurakunnasta Australian Sydney'ssä, niiden omalaatuisia punk-rytmejä ja euro-pop-sointuja, lauletaan kaikkialla maailmassa. Voit löytääHillsong'in CD-levyjä jopa pikkukaupungin luterilaisista kirjakaupoista, kuten minä hiljattain. 

Hillsong'in suosio kristillisessä ylistys- ja palvontamusiikissa juontaa heidän konferenssiensa avajaisista 1980-luvun lopulla ja ensimmäisestä kertosäejulkaisusta, jonka kirjoittivat Hills CLC:n jäsenet, erityisesti Darlene Zschech. Heidän ensimmäinen live CD:nsä, The Power of your Love (Sinun rakkautesi voima), ilmestyi vuonna 1992. Senjälkeen live ylistys- ja palvontalevyjä on tuotettu vuosittain. Muita musiikkisarjoja ovat Worship series, United, Youth Alive, Hillsong Kids and Instrumental series, kuten kaksi joululevyä ja useita kokoomalevyjä. 

Sitten ensimmäisen julkaisunsa vuonna 1988Hillsong on äänittänyt yli 60 levyä, mukaanlukien live ylistystä sekä lasten ja nuorten CD-levyjä. Niitä on levitetty 80 maassa ja ne ovat keränneet yli 30 kulta- platinapalkintoa Australiassa ja USA:ssa. [10] Kokonaistulo kristillisestä musiikista Australiassa vuonna 2005 oli 30.2 miljoonaa dollaria. [11] Itseasiassa on aika selvää, että ihmiset bändissä ja kaikki heidän faninsa ovat upeita ja ajanmukaisia! He viettävät aikaa lentokentillä ja matkustavat maailmalla näyttäen viileiltä (cool), pitäen aurinkolaseja ja ylpeillen The Clash T-paidoilla. Imago on pelin nimi. 

The Hillsong United on ylistys- ja palvontabändi, joka sai alkunsa Hillsong'in osana. Bändi kiertää maailmaa esiintyen eri Hillsong-seurakunnissa, kuten myös yleisissä konserttipaikoissa. Musiikkityyli tunnetaan 'kovana ylistyksenä' tai 'rock-ylistyksenä'. [12] 

Tri. Mark Evans (Macquarie'n yliopisto) sanoo tohtorinväitöskirjassaan: 
Kristillinen musiikkiteollisuus on julkkisvetoinen, nyt enemmän kuin koskaan. Kappaleella ei ole merkitystä. Fokus kohdistuu persoonaan ja kappaleista on tullut kertakäyttöisiä. Suurin osa ongelmistamme voidaan ohjata tähän kristillisen viihteen sirkukseen, joka antaa sukupolvelle maittavan kristinuskon, ihmisille, jotka eivät tiedä mitään Jumalan etsimisestä. Tämä on tuottanut kriisin tämän päivän kristittyjen nuorten keskuudessa. 

Paljon tästä harhasta tulvii seurakuntaan ”merkityksen” varjolla. 'Merkityksen' nimissä he pyörivät ympäriinsä yrittäen epätoivoisesti tehdä musiikkinsa, evankeliuminsa ja nuorisotapahtumansa ”fiksuiksi ja viehättäviksi (cool)” pyrkimyksessä viehättää maailmaa sen ehdoilla. Sen sijaan, että olisivat ”pyhempi kuin sinä”, he ovat ”fiksumpi ja viehättävämpi (cooler), kuin sinä”. Heidän koko pyrkimyksensä on tähdätty osoittamaan maailmalle, että kristinusko on ihan yhtä fiksu ja viehättävä (cool), ihan yhtä paljon hauskuutta, ihan yhtä paljon juhlimista, kuin mitä maailma tarjoaa. 

Nämä organisaatiot ja niiden kannattajat luulevat, että heidän on tultava aivan maailman kaltaisiksi voidakseen vaikuttaa maailmaan. Siten heidät nyt täytyy nähdä muodikkaissa (or better-still, 'hip' or alternative) vaatteissa; ja heidän nuorisotapahtumistaan tulee tekosyy ”juhlalle”;(Helluntailaisten Youth Celebration Keuruulla! Suom. huom.) ja heidän esityksistään tulee viihteellisiä multimedianäytöksiä. 

Tämä kaikki on yritystä olla maailman veroinen ”fiksuudessa ja viehättävyydessä” tai jopa ohittaa se. Siksi me nyt näemme päiden ravistelua, slam-tanssia ja lavasukellusta heidän nuorisokonserteissaan – vastaten maailman mielettömiä hedonistisia tapoja. Heistä on tullut ”enemmän nautinnon rakastajia, kuin Jumalan”, vrt. 2. Tim. 3:4, ollen fiksuja ja viehättäviä, silti täynnä ylpeyttä, maailmallisuutta ja kapinaa – kaikki ”merkityksen” nimissä. 

On todellinen vaara, että esiin tulee 'konserttikristitty', puoliksi kääntynyt, pinnallisesti sitoutunut teini-ikäinen, jonka kristillisyys merkitsee vain vähän enemmän, kuin että hän nauttii ”festivaaleilla käymisestä” ja traaginen tosiasia on, että sellaisia 'konserttikristittyjä' löytyy nykyisin tuhansittain kaikkialla maapallolla. Eivät vain suuret festivaalit ja konsertit ole niitä, jotka ovat joutuneet tämän viihteen hengen valtaamiksi. 

Löydämme nyt tämän 'viihdyttäkää heitä kaikin keinoin' -käsityksen nuorisotyöstä melkein kaikkialla läntisessä maailmassa, aina paikallisen seurakunnan nuorista suuriin alueellisiin kokoontumisiin. Tämä henki on levinnyt melkein kaikkialle, varsinkin niille alueille seurakunnassa, jotka liittyvät nuoriin. Itseasiassa on käynyt yhä harvinaisemmaksi löytää kristittyjen nuorten kokoontumisia, joissa nämä asenteet eivät vallitsisi. 

Monet kristityt eivät tiedosta, että Amerikassa sekulaarit yhtiöt omistavat nykyisin jokaisen tärkeän kristillisen musiikkifirman. EMI omistaa Sparrow'n, Starsong'in, Forefront'in ja Gospocentric'in, Gaylord Entertainment omistaa Word Records'in ja Zomba Group omistaa Benson Music'in, Brentwood Music'in ja Reunion Label'in. 

Et voi palvella Jumalaa ja EMI:ä - huolehtimista bisneksestä 

Hillsong's Music Industry (HMI) on yhdistänyt voimansa EMI:n kanssa. Huhtikuussa 2010 EMI CMG Label Group ja sen omistama Sparrow Records Label alkoivat markkinoida ja kehittää Hillsong Music'in vuosittaisia julkaisuja mukaanlukien Hillsong LIVE, Hillsong UNITED ja Hillsong Kidsrecordings, kuten myös heidän muita musiikki- ja videotuotteitaan. Suunnitelma on ulottaa toiminta Pohjois- ja Etelä Amerikkaan. [14] 

Se nostaa esiin kaiken ylittävän kysymyksen ovatko nämä kristilliset nimikkeet nyt pohjimmiltaan liikevoittovetoisia vai palvelutyövetoisia yksiköitä; ja se antaa myös osoittimen sille, kuinka paljon RAHA ratkaisee tämän päivän kristillisessä musiikkiteollisuudessa. 

Tänä päivänä sekulaarit yhtiöt omistavat suurimmat kristilliset kustantajat, tai niiden osakkeita on Wall Street'in sijoittajilla. Kun palvelutyöjärjestöistä tulee isoa bisnestä, niin teologinen eheys aivan liian helposti antaa tietä markkinoinnin näkokohdille... Kristilliset markkinat seuraavat siten maailman pop-kulttuurin johdatusta. Yleinen sananparsi tässä teollisuudessa on: 
Varhaiset Hillsong'in laulut, kuten Power Of Your Love (1992), kattoivat kristillisiä perusteemoja, kuten Jumalan tunnustaminen, muutoksen tarve, meidän heikkoutemme, Jumalan armo, että tarvitsemme Häntä, Jumalan rakkauden voima antaa anteeksi ja voittaa elämässämme. Menneellä vuosikymmenellä olemme kuitenkin nähneet vakaan hyvin organisoidun luisun viihteen palvontaan. 

Hillsong United: Irrottaudu (Lyhennetty) 2007 

Uskoisitko minua, kuuntelisitko minua, jos kertoisin sen sinulle? (Would you believe me, would you 
listen if I told you that?) 

On rakkaus, joka tekee tien eikä koskaan pidättele sinua? (There is a love that makes a way and 
never holds you back?) 

Nouse ja tanssi hänen rakkaudessaan (Get up and dance in his love) 

Kuka olisi ajatellut, että Jumala antaisi yhden ja ainoan Poikansa? (Who would have thought that 
God would give His one and only Son?) 

Ottaen kantaa ristillä osoittaakseen täydellisen rakkautensa? (Taking a stand up on the cross to show 
his perfect love?)

Meillä on nyt Kristus, jonka rakkaus ei pidättele meitä ja rakkaus, joka ”ottaa kantaa” ristillä. Kun tarkastelet laulujen tärkeyttä sanoman välittämisessä, niin tämä laulu jää kauas perinteisestä kristillisestä kaanonista. Itseasiassa se on suorastaan vastenmielinen! 

Kristus maksoi velkamme ristillä. Hän otti meidän paikkamme. Hän otti meidän rangaistuksemme synnin tähden ja vastaanotti Hänen päällensä kaadetun Jumalan vihan. Hän kuoli fyysisen kuoleman Ikuisena Jumalana ihmisen lihassa. Hän, jolla ei ollut alkua, ikuisesti läsnä Isän kanssa, erotettiin ensimmäisen kerran Jumalasta. 
Hän kesti tuskan, emotionaalisesti, fyysisesti ja hengellisesti. Kaikki meidän tähtemme!! 

Ei ihan sama kuin ”ottaa kantaa” rakkautensa osoittamiseksi. 
Jatkuu .......... 

Hillsong United have just released a new studio album called "Aftermath" 15 Feb 2011

Viitteet: 
[1] http://cetf.co/iKgadJ 
[2] http://cetf.co/irPuli 
[3] http://cetf.co/lAvXUx 
[4] http://cetf.co/kxpT2c 
[5] Keys to a deeper life A W Tozer p22 
[6] http://cetf.co/iZDS6O 
[7] http://cetf.co/kO7LUL
[8] http://cetf.co/lpe8zF 
[9] Also http://cetf.co/iIqZPG 
[10] Read more : http://cetf.co/jHE2rF
[11] http://cetf.co/iUTUHb 
[12] http://cetf.co/jTox7u 
[13] http://cetf.co/iW7V5P Also seehttp://cetf.co/iV2NUM 
[14] http://cetf.co/lFvWJ8 


Kirjoittajasta: 

Lance Goodall ja hänen vaimonsa Norilyn jättivät Australialaisen seurakuntakasvuliikkeen vuonna 2009. Heillä kummallakin on huoli Jumalan ja Hänen kirkkautensa tuntemisesta. He kantavat sydämessään rakkautta Jumalan kunniaan, Hänen Sanaansa ja kadotettujen pelastukseen. Lance'en voi olla yhteydessä sähköpostilla: lancegoodall21@gmail.com 

Last Updated on Friday, 12 August 2011 12:48
_________________
Ps. 119:114 Sinä olet minun suojani ja kilpeni, sinun sanaasi minä panen toivoni.
 
_________________________________________________________________
 

Hilpeä Hillsong

(Lähde: Religious News Blog ja viitteissä mainitut lähteet)

 

Hillsong on australialainen seurakuntaliike, jonka perustaja on Brian Houston. Yhdessä vaimonsa Bobbien kanssa he ovatsuursrk.:n kiistaton johtajapari. Nyttemmin Hillsong-liikkeellä on seurakuntia myös muissa maissa. Menestyksen takana on liike-elämästä omitut toimintamallit sekä karismaattinen menestysteologia. Hillsongin vanhemmiston kuvauksessa heidän meriitteinään luetellaan lähinnä liike-elämän saavutuksia[1]. Hillsong on pyrkinyt myös Australian politiikkaan.

 

Seurakunnan viikonlopputilaisuuksiin osallistuu n. 20000 kuulijaa, joille tarjotaan kepeähkö annos Raamattua ja yleistä ihmispsykologiaa. Lisäksi vuoden mittaan järjestetään suuria konferensseja (mm. erikseen miehille ja naisille) joihin osallistujat saapuvat monista maista. 2009 suurkonferenssi naisille kulkee nimellä ”Colour your world” ja vuoden 2008 lopulla yksinkertaisemmille miehille yksinkertaisemmin ”Men’s konference”. Hillsongin ”Mitä uskomme” sivustossa luetellaan kristinuskon perusasioiden lisäksi mm. kielillä puhuminen ja parantuminen, kuten kunnon karismaattisen srk.:n kuuluukin.

 

Australiassa ja muuallakin Hillsongia on arvosteltu menestysteologiasta ja epäterveestä suhtautumisesta erityisesti nuorten naisten ongelmiin. Hillsongin sivuilta löytyy Mercy Ministries niminen järjestö[2], joka kuuluu Hillsong yhteisöön. Järjestöä tukee myös ”Gloria Jeans Coffees” –kahvilaketju[3], jonka johtaja kuuluu Hillsongin vanhimmistoon. Järjestö ilmoittaa olevansa ” paikka josta syömishäiriöistä, suunnittelemattomista raskauksista ja muista elämää vaikeuttavista asioista kärsivät nuoret naiset voivat löytää toivon, uudistumisen ja parantumisen hengelle, sielulle ja ruumiille. Mercy Ministries on olemassa jotta nuoret naiset saavuttaisivat täyden potentiaalinsa ja astuisivat ihmeelliseen tulevaisuuteen jonka Jumala on heille valmistanut.”[4]

 

Keväällä 2008 Mercy Ministries sai kyseenalaista kuuluisuutta kun useammat sieltä apua hakeneet nuoret naiset alkoivat kertoa julkisuudessa kokemuksistaan. The Sydney Morning Herald –lehti[5] kirjoittaa otsikolla ”They sought help, but gotexorcism and the Bible” (He etsivät apua mutta saivat henkien karkotusta ja Raamattua): ”Salamyhkäinen järjestö, jolla on suora yhteys Gloria Jeans –kahvilaketjuun ja Hillsong seurakuntaan on pettänyt monia nuoria naisia...” Järjestön toimintatapojen mukaan sen suojiin hakeutuvalle tehdään kuukausien hoito-ohjelma, johon kuuluu lääketieteellisen ja psykiatrisen hoidon lisäksi raamatunopiskelua ja henkien poisajamista. Viimemainitulla on ”hoidettu” etenkin mielenhäiriöistä kärsiviä.

 

Järjestön suojaan hakeutuville ja ongelmistaan kertoneille on sanottu heidän olevan demonien riivaamia ja että saatanakontrolloi heitä. Eräät järjestön puoleen kääntyneet ovat parantumisen sijasta menettäneet mielenterveytensä entistä pahemmin ja joutuneet vuosia kestävään oikeaan psykiatriseen hoitoon. Vaikka järjestö sanoo mainoksissaan tukeutuvansa asiantuntijoihin hoidoissaan, monet sen asiakkaat ovat kokeneet aivan muuta. Lääketieteellistä tai psykologista apua ei juuri ole ollut saatavilla. Suurin osa avun antamista keskittyy rukoukseen, karismaattisen kielilläpuhumisen saamiseen ja demonien ulosajamiseen – kertovat monet “avunsaajat”, joukossa mm. anoreksiaa ja kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastaneet nuoret naiset. 

 

Pinkkisävyisillä nettisivuillaan Mercy Ministries esittelee nuorten naisten onnellisia kasvoja. Se väittää tarjotun avun olevan ”ilmaista”. Niin nimenomaan lainausmerkeissä, koska järjestö on pyytänyt mm. työttömyyskorvausta saavia asiakkaitaan siirtämään korvauksensa heille. Monilta apua hakeneilta on pyydetty lahjoituksia, vaikka järjestö saa rahaa mm. menestyvältä kahvilaketjulta ja megamenestysseurakunnalta.

 

Anoreksiaa sairastanut Naomi Johnson kertoi omasta kokemuksestaan[6]:

-21-vuoden ikäinen Naomi odotti paljon tulevaisuudelta. Hänen psykologian opintonsa Edith Cowan Yliopistossa olivat puolivälissä, hänellä oli osa-aikatyö ja hän eli itsenäistä, sosiaalista elämää. Mutta samalla hän kärsi anoreksiasta. Perheen ja omat tulot eivät riittäneet siihen, että hän olisi voinut hakeutua hyvään yksityiseen hoitoon. Naomilla eikä hänen perheellään ollut sairausvakuutusta eikä saatavilla ollut apua valtion lääkäritoimenkaan taholta. Käytettyään paljon aikaa avun etsimiseen Naomi löysi internetistä Mercy Ministries järjestön sivut. Kuukausia kului hakemusprosessissa kunnes koitti päivä lentää tuhansien kilometrien päähän Sydneyhin. Naomi oli saanut kuvan ystävällisestä, lääketieteellistä ja psykiatrista apua antavasta paikasta. 9 kuukautta myöhemmin hän oli kuin varjo entisestään: syrjäytynyt, pelokas, poiskääntynyt lapsi, joka ei halunnut poistua huoneestaan. ”Hoidossa” hän oli 9 kuukautta ilman lääketieteellistä hoitoa ja ilman psykiatrista apua. 9 kuukauden ajan hänelle kerrottiin, ettei hän ole kunnon kristitty, että anoreksia on demonin aiheuttama ja demoni ajaa hänet itsetuhoon. Eristettynä muusta maailmasta hän alkoi lopulta uskoa siihen itsekin: ”koin täyttä toivottomuutta. Ajattelin, että jos Mercy ei halunnut auttaa minua niin kenen puoleen käännyn. He sanoivat ottavansa hoitaakseen roskaväen (HUOM! siis hoitoa tarvitsevat), mutta mitä tapahtuu kun sinusta tulee Mercyn jätettä?” Kaksi kuukautta sen jälkeen kun Naomikarkotettiin Mercystä (karkottamisen syy oli savukkeen polttaminen), hän päätyi Royal Perth sairaalan psykiatrian osastolle. Sieltä alkoi toipuminen viikoittaisten käyntien muodossa. ”Olen ollut hoidossa nyt 3 vuoden ajan enkä vieläkään ole kovin sosiaalinen. En ole kokoaikatyössä, en opiskele päätoimisesti, vieläkin on monia jäänteitä Mercy-ajasta. Ensimmäinen psykologi jonka tapasin lähdettyäni Mercystä, soitti sinne. Hän lähetti sinne kirjeen haluten vastauksia hoidostani mutta niitä ei saatu. Soittoihin ei vastattu. Lopulta hän sai joitakin vaatimattomia muistiinpanoja.” ...

Mercyssä Naomi asui talossa, jossa hänen lisäkseen oli 15 muuta tyttöä ja nuorta naista: teiniraskauksia, alkoholin ja huumeiden käyttöä, itsetuhoa, masennusta, syömishäiriöitä ja myös tyttöjä jotka olivat sotkeentuneet seksibisnekseen. ”Suurin osa henkilökunnasta piti raamattuluentoja. Mutta mielialahäiriöitä eivät voi hoitaa ne, joilla ei ole niistä tietoa eikäkoulutusta” ...

Naomi joutui seisomaan kahden ”auttajansa” edessä. Nämä rukoilivat ja puhuivat kielillä hänen ympärillään. Naomi koki senhenkien ulosajamisena. “Koin olevani typerä seisoessani siinä – heistä ei oikeasti ollut avuksi”....

Naomi oli kasvanut kristityssä perheessä eikä hänen uskonsa Jumalaan ollut ongelman ydin. Ongelma oli anoreksia ja itsetuhoajatukset. ”Sitten he kertoivat minulle, että minun tulisi vastaanottaa Pyhä Henki ja puhua kielillä, nostaa käteni ylös ylistykseen, laulaa ja hyppiä ylös alas nopeiden laulujen tahdissa. Kerroin heille etten todellakaan ymmärtänyt kuinka hyppiminen ja nopeat laulut voisivat auttaa anoreksiassa. Heidän mielestään olin vastustava ja kyyninen.” ...

Naomin äidin mukaan Mercyn lupaukset vaikuttivat hyviltä. ”Hän meni sinne positiivisena nuorena naisena, jolla oli toivo siitä, että saisi apua syömishäiriöönsä... hänellä annettiin toivoa ja luvattiin, että he eivät koskaan luovuta hänen suhteensa... mutta lopulta kaikki päättyi valtavaan pettymykseen siitä, kun hän olikin se, joka ei lopulta miellyttänyt heitä” ...

Hoidosta Naomi lähetti vanhemmilleen kirjeen jossa kertoi, ettei voi hyvin ja että hän oli hyvin hämmentynyt Mercynhoitotavoista. Äidin soittaessa Mercyyn hänet pyrittiin pitämään erossa asiasta sanoen, että asiat ovat Mercyn ja Naominvälisiä eivätkä kuulu perheelle. Vietettyään joulun perheensä parissa Naomi palasi Mercyyn, jossa ilmoitettiin hänen karkottamisestaan. Syyksi mainittiin, että Naomi oli nähty lentokentällä polttamassa savuketta. Äiti kertoo tyttären paluusta: ”Hän oli aivan tyhjä, täysin hukassa, hänen elämänsä oli vaarassa... Hän meni tuohon paikkaan nuorena naisena ja palasi lapsena. Hän oli hyvin hämmentynyt, kuten 12 tai 13-vuotias. Hän sulkeutui makuuhuoneeseen ja ajatteli koko ajan olevansa vain paha”... Sydney Heraldin mukaan Mercyssä on yksi psykologi, joka antaa lähinnä raamattuluentoja. Hän ei vastannut toimittajan haastattelupyyntöihin.

 

Megan kertoi lehdelle sairastavansa mielialahäiriötä, joka ennen Mercyä oli kuitenkin hallittavissa. Hänkin opiskeli ennenMercyn kokemustaan. ”En ollut kovin huonokuntoinen ennen Mercyä. Sanoin sen myös henkilökunnalle, koska huomasin itsekin, että tilani huononi siellä nopeasti. Sen sijaan, että minut olisi viety lääkäriin ja olisin saanut lääkitystä, he sanoivat että lääkärin voi unohtaa. Meillä oli tiukat säännöt. Jos vei roska-astian ulos piti saada lupa, jos astuimme alueen rajan yli se oli karkaamista ja rangaistus oli hoidosta karkottaminen, jopa wc:ssä käynti ja hampaiden harjaus oli luvan takana...Tunteista ei saanut puhua, omasta perheestä ei saanut hakea tukea, ystäviä ei sallittu eikä mitään ammattiapua” ...

Megan alkoi vahingoittaa itseään. Henkilökunta sanoi hänen vain ”tuhlaavan aikaansa”: ”minulle sanottiin että olen huomionkipeä, tuon negatiivista energiaa ympäristööni ja vien aikaa muilta jotka todella ovat avun tarpeessa... se oli paljolti kontrollia ja manipulaatiota ja vallan käyttöä heidän puoleltaan. Olisimme voineet puhua keskenämme ja kapinoida mutta olimme niin pelokkaita ja halusimme epätoivoisesti apua... se oli koko maailmani vuorokauden ympäri, joten lopulta kaikki mitä henkilökunta sanoi oli minusta totta”... Kolmas nuori nainen kirjoittaa: ”Olen ollut Mercy Ministries –paikassa. Olen nähnyt siellä monia loukattuja ja häväistyjä, se on sairasta. Monet tytöt on potkaistu ulos ja monet ovat lähteneet huonompina kuin mitä olivat tullessaan.”

 

Yksi hoidokki kuvaili päiväohjelmaa: herätys klo 7.00, aamutoimet, raamatunlukua, ylistyssessio jonka aikana oltiin piirissä silmät kiinni, kädet koholla ja hypittiin ylös alas samalla kun laulettiin soitettavan musiikin mukana. Pienen välipalan jälkeen kuunneltiin tavallisesti amerikkalaisen (menestysteologi) naissaarnaaja Joyce Meyerin saarnoja ja tehtiin niistä muistiinpanoja. Lounaan jälkeen tehtiin kotitehtävät, sitten pieni lepohetki jonka jälkeen siivouspalvelua ja jälleen raamatunopiskelua. Meg Smith’in (nimi ei ole oikea – henkilö ei halua esiintyä omalla nimellään) olo huononi siinä määrin, että hän alkoi saada pahoja paniikkikohtauksia.[7] Tällöin hänen annettiin ymmärtää olevansa riivaajahenkien vallassa. “Ohjaaja antoi minulle listan erilaisista demoneista: vihan, anteeksiantamattomuuden, ylpeyden... siinä oli monia niitä ja niitä sanottiin olevan minussa tai ympärilläni... olin todella peloissani... he ajoivat demoneja ulos minusta, yksi toisen jälkeen ja innostuivat aina lisää puhuen kielillä... ohjaajat panivat kätensä pääni päälle ja alkoivat rukoilla jokaisen listalla olevan demonin takia ajaakseen ne ulos minusta... jokaisen rukouksen jälkeen minun piti sanoa: Minä tunnustan demoni X:n tulleen ulosajetuksi minusta Jeesuksen nimessä eikä sillä ole enää paluuta.” Kun Megin ongelmat eivät haihtuneet, hänelle sanottiin, että hän joko teeskenteli tai oli ottanut demonin takaisin. Lisäksi Megille painotettiin, että hän ei saa apua Mercynulkopuolella, kukaan muu ei voi häntä auttaa koska vain Mercy’n ohjaajilla on Jumalan voima. Lopulta Meg sai lähteä: ”...minut potkaistiin ulos koska olin riivattu jota ei voi auttaa, en ollut Mercyn arvoinen ja koska oli kulunut liian kauan tullakseni kristityksi... se teki minusta huonomman mitä olin koskaan elämässäni ollut... Lisäksi minulle sanottiin, että en koskaan voi parantua koska olin pilannut mahdollisuuteni.”[8]

 

Hillsong ei ole antanut selvitystä eikä pahoitellut naisten kohtelua. Mercy Ministries on edelleen (elokuu 2008) Hillsonginnettisivuilla. Hillsongin ” aluevaltaus” on myös antaa nuorille naisille kouluissa itsetunnon kohotusta. Ohjelmaan kuuluu mm. kuinka tehdä meikki, kuinka hoitaa ja laittaa hiukset ja kynnet, kuinka kävellä ryhdikkäästi, jne. Ohjelman nimi on ”Shine” (loisto, säteily) ja sen kehittäjäksi mainitaan Hillsong srk. [9]  Ohjelma on tarkoitettu erityisesti niille nuorille naisille, joilla on ongelmia. Monet koulujen opettajat, vanhempien ryhmät ja asiantuntijat ovat ilmaisseet huolensa seurakunnan ohjelmasta sanoen, että se ei ole sovelias. Psykologi, prof. Dianna Kenny sanoo: ”Itse asiassa he sanovat, että et ole hyväksyttävä sellaisena kuin olet ja me näytämme kuinka sinusta tulee hyväksyttävä.” ”Parin viime vuoden aikana opettajat ovat ilmaisseet huolensaShine’n suhteen”, sanoo opettajajärjestön edustaja Sui-Linn White, ”he luovat kuvan stereotyypistä, pääpaino on ihonhoidossa, kynsien hoidossa, hiusten hoidossa – se objektisoi naisen...” Monet vanhempien ryhmät ovat myös kritisoineetHillsongin ohjelmaa siitä, että heille ei ole annettu siitä tietoa. Hillsongin mukaan vanhemmat yleensä kannattavat heidän ohjelmaansa.

 [1] http://www2.hillsong.com/church/default.asp?pid=14

[2] http://www2.hillsong.com/church/default.asp?pid=11

[3] http://www.gloriajeanscoffees.com.au/

[4] http://www2.hillsong.com/church/default.asp?pid=11 

   http://www.mercyministries.com.au/

[5] 17.3.2008

[6] They prayed to cast Satan from my body, The Sydney Morning Herald, Australia, 17.3.2008, Ruth Pollard

[7] http://www.religionnewsblog.com/21786

[8] Monet nuoret naiset kertovat kokemastaan mm. www.LIVENEWS.com.au sivustolla, myös mm. http://www.smh.com.au/news/national/they-prayed-to-cast-satan-from-my-body/2008/03/16/1205602195122.html

[9] Religion News Blog, Hillsong hits schools with beauty gospel, 27.7.2008

 

_____________________________________________________________________________________________

 

Mitä väärää Hillsongissa?

By Hughie Seaborn, suom. SK

Keitä ihmisiä ja mitä he uskovat?

Hillsong sai alkunsa vuonna 1986 ja oli Mark ja Darlene Zschech’in sekä Geoff Bullock’in inspiraatio. Bullock oli ”musiikkityön” johtaja Brian ja Bobbie Houston’in Hills Christian Life Centre’ssä Sydney’n Castle Hill’issä. Yhdessä Pat Mesiti’n kanssa, joka lopulta perusti Youth Alive’n, Zschech’it kuuluivat bändiin, joka pyrki saavuttamaan lukiolaisia. (Pat Mesiti kohosi lopulta korkeaan Australian kristillisten seurakuntien (ACC) kansallisen johtajan asemaan.) Mesiti esitteli Zschech’it Hills CLC:lle ja kohta heidät pantiin ”musiikkityöhön” Bullock’in rinnalla. Kun Geoff Bullock ”vetäytyi” Hillsong’ista, Darlene Zschech astui hänen tilalleen ja hänestä tuli ”ylistyspastori” Brian ja Bobbie Houston’in kasvavaan Hillsong-seurakuntaan.

Brian’in isä, Frank Houston, oli Uuden Seelannin AOG:n johtaja (General Superintendent). Vuonna 1977 hän muutti Uudesta Seelannista Australiaan kiistanalaisissa sukupuolielämään liittyvissä olosuhteissa ja perusti Sydney’n Kristillisen Elämän Keskuksen (Sydney Christian Life Centre). Huolimatta Uuden Seelannin aikaisista salaisista seksuaalisista rikkomuksistaan Frank nousi korkeaan asemaan ja suureen kunnioitukseen helluntaiseurakunnissa sekä myös vanhimman asemaan NSW:n (Uusi Etelä-Wales) helluntaiseurakunnissa (AOG).

Kun Sydney Morning Herald’in (SMH) uutistoimittaja (27.3.2002) kysyi Brian Houston’ilta seksuaalisten rikkomusten yleisyydestä AOG:n korkeilla paikoilla, niin puhuen liikkeen korkeimpana johtajana hän valisti toimittajaa, että Australian 2000 saarnamiehestä korkeintaan viisi vuodessa paljastuu ja saa ojennusta seksuaalisista rikkomuksista. Hän jatkoi puolustamalla entistä uuden Seelannin AOG:n johtajaa Jim Williams’ia, joka palveli AOG:n pastorina Brisbane’ssa, mutta jonka lupakirja Uudessa Seelannissa pysyvästi peruutettiin hänen sekaannuttuaan ”aviorikoksiin ja muihin tahdittomuuksiin koskien eri naisia monen vuoden aikana”.

Jos olet sellainen kuin minä ja SMH:n toimittaja, niin tässä kohtaa kysyt myös, että ”miksi on niin paljon seksuaalisia rikkomuksia johtajien keskuudessa näissä hyvin suosituissa ja maineikkaissa järjestöissä, jotka luottavaisesti tunnustavat olevansa Australian edustajia selkeällä valtuutuksella itse Jumalalta johtaa kansakunnat Hänen läsnäoloonsa ja pyhään palvontaan?”

Maailman ylistämistä

Raamattu opettaa selvästi, että ihmisten, jotka tunnustavat olevansa kristittyjä, tulee näkyvästi erottautua maailman asioista. Sen vakavuus, mitä Raamattu sanoo tästä aiheesta, näyttää olevan täysin kateissa Hillsong-seurakunnan johdolta ja Hillsong’in bändin jäseniltä ja muusikoilta.

Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta.” (1. Joh. 2:15-16)

Edelleen luemme: Te avionrikkojat, ettekö tiedä, että maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen.” (Jaak. 4:4)

Onko Hillsong maailmallinen?

Hengellinen aviorikos on synti, jossa maailman muodit ja huvit menevät Herran asioiden edelle. Joko tietoisesti tai tietämättään Hillsong teoillaan edistää juuri sitä. Huolimatta siitä ovatko heidän motiivinsa hyvät vai ei ja huolimatta siitä, ovatko he mukavia ihmisiä vai ei, niin yksinkertainen tosiasia on, että he käyttävät maailmallista ja jumalatonta rock-musiikin välinettä, jota naivisti kuvailevat ylistyksenä yrittäessään tuoda niin uskovat kuin uskomattomat suhteeseen pyhän Jumalan kanssa. Ylistystä ei pitäisi tarjota Jumalalle eikä evankeliumia esittää sellaisella tavalla, että ne täyttävät maailman normit, sillä Jumala sanoo: Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan…” (Room. 12:2). Jos yritämme käyttää ”tämän maailman jumalalle” kuuluvia asioita ihmisten tuomiseksi pyhän Jumalan läsnäoloon, niin se ei kelpaa Hänelle.

Seurakunta, joka on omaksunut sen elämäntapaa ja viihde-arvoja, ei voi kutsua ulos maailman pahuudesta myöskään kadotettuja syntisiä. Melkein jokainen vakava kristitty ymmärtää, että jos ylistyksessä käytetään jotakin, joka on historiallisesti yhdistetty vapaan seksin, jumalattomuuden, juopottelun, huumeiden ja emotionaalisten orgioiden vaihtoehtoiseen kulttuuriin, tai noussut siitä, niin se on enemmän kuin sopimatonta – se on synnillistä ja todistaa petoksesta.

Rock-musiikki ja seksi – kuin kaksi marjaa

Sekaannus siinä, mikä on sopivaa tarjota Jumalalle, ei ole ainut alue, jolla Hillsong’in johtoa viedään harhaan. Heidän mukautumisensa maailmaan ja kiinnostuksensa lihallisiin asioihin näkyy muuallakin heidän ”palvelutyössään”.

”Pastori” Bobbie Houston (Brian Houston’in vaimo) teki äänitesarjan, joka ylistää ”Valtakunnan Naisten” hyveitä. Yhdellä puheella tässä sarjassa, jota aiemmin mainostettiin Hillsong’in sivustolla, oli aistillinen otsikko ”Valtakunnan Naiset rakastavat seksiä”.

Saat anteeksi, jos kysyt: ”Mitä tämä otsikko ja aihe viestii kristityille, varsinkin Hillsongin kohdeyleisölle, teini-ikäisille ja nuorille aikuisille?” Kuulostaako tämän sarjan otsikko siltä, että Hillsong’in johto välittää lihan tekojen kuolettamisesta?

Mutta miksi meidän pitäisi odottaa Hillsong’in johdolta jotain muuta? Maailmallisten ja lihallisten menetelmien käyttäminen takaa maailmallisia ja lihallisia tuloksia – heidän ansioluettelonsa todistaa tämän totuuden. Jo pelastumattomatkin tietävät, että rock-musiikki, kapina ja aistillisuus ovat kaikki marjoja samassa mukissa.

Pahat kumppanit tahraavat jumalisuuden

Älkää eksykö. ’Huono seura hyvät tavat turmelee.’ Raitistukaa oikealla tavalla, älkääkä syntiä tehkö; sillä niitä on, joilla ei ole mitään tietoa Jumalasta…” (1. Kor. 15:33-34)

Mitä sinä tiedät Hillsong’in ja kumppaneiden teologisista käsityksistä? Tiedätkö, että he ovat uskonsanan opettajien ja heidän harhaisten oppiensa kannattajia ja mainostajia? Jumalan Sana neuvoo kristittyjä erottautumaan vääristä opettajista ja paljastamaan heidät. Varoittavatko Hillsong’in johtajat seurakuntiaan uskonsanan opettajien mainostamista harhaopeista, vai sallivatko heidän levittää perkeleellisiä harhaoppejaan Hillsong’in saarnatuolista? Seuraavat henkilöt ovat kaikki Hillsong’in ystäviä, vaikka opettavat harhaoppeja!

C. Peter Wagner: ”Herra on laskemassa seurakunnan perustusta uudelle vuosituhannelle. Tämä perustus on rakennettu apostolien ja profeettojen varaan.” Wagner puhuu tässä uudesta viimeisten päivien apostoleihin ja profeettoihin perustuvasta perustuksesta hän itse pääapostolina. Raamattu kuitenkin opettaa, että seurakunnan perustus laskettiin 2000 vuotta sitten Kristus pääkulmakivenä.

George Otis nuorempi on tehnyt videon, jolla julistetaan: ”Kristus ei ole lunastanut meitä antamalla henkensä lunnaiksi syntiemme tähden, jotta voisi vapauttaa meidät. Jumala ei koskaan pitänyt ihmistä synnin vankina. Totuus on, että Kristus ei maksanut kenenkään velkaa.”

Kenneth Copeland: ”Järkytyin huomatessani, kuka se suurin epäonnistuja Raamatussa itseasiassa on. Koko Raamatun suurin epäonnistuja on Jumala.”

Kenneth Hagin, Kenneth Copeland, Joyce Meyer ym.opettavat, että Kristus ei saanut lunastuksen työtä valmiiksi Golgatan ristillä, vaan helvetissä. Hän hävisi ristillä, kuoli hengellisesti ja Saatana vei hänet helvettiin ja kidutti häntä siellä kolme päivää ja kolme yötä. Kestettyään tämän ylimääräisen kärsimyksen Kristus syntyi uudelleen ensimmäisenä uudestisyntyneenä ihmisenä. He opettavat, että se ei ollut ainoastaan fyysinen kuolema ristillä, joka maksoi ihmisen synnit.

Nämä opetukset eivät vie ketään ikuiseen elämään, vaan varmaan kadotukseen. Ehkä jonkun pitäisi kysyä Hillsong’ilta, miksi he eivät varoita Jumalan kansaa tästä varmuudesta.

Rytmi – lihan hemmottelemista ja viihdyttämistä

”…puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle” (Ef. 5:19).

Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne” (Kol. 3:16).

Nämä sanankohdat opettavat monta asiaa musiikista seurakunnassa. Kristityt eivät evankelioi epäuskoisia eivätkä viihdytä toisia kristittyjä maailmallisella rock-musiikilla. Evankeliumi on Jumalan voima pelastukseksi kaikille, jotka uskovat, ei maailmallinen rock-musiikki. Psalmit, virret ja hengelliset laulut, ei nykyaikainen kristillinen rock, ovat tarkoitetut opettamaan ja neuvomaan kristittyjä Jumalan Sanassa. Laulu ja veisuu tulevat sydämestä ja ovat suunnatut Herralle eivätkä pelastumattomille. Kristittyjen tulee veisata sydämissään Herralle. Aito hengellinen musiikki perustuu melodiaan, joka ruokkii henkeä. Maailman musiikki perustuu poljentoon, etupäässä rumpuihin ja bassokitaroihin, jotka ruokkivat lihaa.

Nykyaikainen kristillinen musiikki matkii maailmaa menetelmässä, pukeutumisessa ja äänessä. Se ei ole aitoa palvontaa, kuten Hillsong yrittää vakuuttaa sen olevan. Hillsong on bisnes, joka myy maailmallista viihdettä (ja tienaa miljoonia), jota mainostaa nuorille ja tietämättömille kristityille Herran palvontana.

Ekumenia ja pian tuleva maailmankirkko

Paholainen käyttää aistillista rock-musiikkia, jonka sanoitukset sisältävät paljon väärää opetusta, rakentamaan siltoja tunnustavien kristillisten seurakuntien ja muiden eri lailla uskoaan harjoittavien välille, ja Hillsong on ollut eturintamassa johtamassa suurta joukkoa nuoria, raamatullisesti tietämättömiä tunnustavia kristittyjä helluntailaisista ja karismaattisista seurakunnista, hyväksymään karkeita roomalaiskatolisia harhoja. Aivan viime aikoina Hillsong’in musiikki ja CCM-musiikki [Contemporary Christian Music, nykyajan kristillinen musiikki] yleensä, on tullut enemmän hyväksytyksi konservatiivisissa seurakunnissa, kuten riippumattomat baptistit.

Kuitenkin sen sijaan, että varoittaisivat kristittyjä roomalaiskatolisen kirkon kadottavista harhaopeista, Hillsong’in johtajat ja muusikot laulavat ääneen ylistystä paaville korottaen häntä suurena ”kristillisenä” johtajana ja jopa liittyen häneen ekumeenisissa evankelioimisohjelmissa.

Esimerkiksi ”ylistyksen johtaja” Darlene Zschech ylisti ja viihdytti paavi Benediktusta vuoden 2008 roomalaiskatolisessa maailman nuorison päivässä Sydney’ssä ja meni jopa niin pitkälle, että julkisesti esitti seuraavan vaarallisen lausunnon: ”Me näemme maailman nuorison päivän suurena tilaisuutena palvella katolista kirkkoa sen näyssä esittää evankeliumi ja yhdessä saavuttaa kaupunkimme, kansakuntamme ja maailmamme.”

Kun Sydney Morning Herald’in toimittaja kysyi, miksi Hillsong-kirkko on niin menestyvä, Brian Houston vastasi: ”Raaputamme ihmisiä, mistä he kutiavat” [”The Lords Profits” (Herran voitot), Sydney Morning Herald, January 30, 2003]. 2. Tim. 4:3 kuvailee aikaa seurakunnan historiassa, jolloin ihmiset himoitsevat epäraamatullista kristinuskon versiota, joka hyväksyy heidän lihallisen ja maailmallisen elämäntapansa. He etsivät vääriä opettajia, jotka ovat valmiita saarnaamaan saarnoja, jotka rauhoittavat omantunnon, ennemmin kuin vakuuttavat sen synnistä – saarnaajia, jotka raaputtavat sieltä, mistä keskinkertainen penseä kristitty kutiaa. Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia.”

Oli kerran aika, jolloin baptistit uskoivat ja saarnasivat jakeesta Aamos 3:3: ”Kulkeeko kaksi yhdessä, elleivät ole keskenänsä sopineet?” Jonkun pitäisi kysyä: ”Jos Hillsong kulkee niiden kanssa, jotka kieltävät Kristuksen kuoleman pelastavan vaikutuksen, niiden, jotka edistävät karismaattisen liikkeen pahimpia ylilyöntejä, niiden, jotka edistävät modernismin viimeistä muotoa (esiintulevassa ’kirkossa’) ja New Age -profeettojen ja buddhalaisten pappien kanssa, niin mikä on heidän todellinen teologiansa?” Vastaus: Se on maailmanuskonnon ekumeeninen, synkretistinen teologia, tappava sekoitus kaikenlaisia harhaoppeja, Antikristuksen ja Väärän Profeetan oppeja, kuten Ilmestyskirjan luvut 13, 17 ja 18 kuvailevat.

Elämme suuren hengellisen petoksen ja luopumuksen aikaa ja keskeinen tuon luopumuksen edistämiselle on, musiikkinsa kautta, Hillsong. Raamattu kehottaa jakeessa Room. 16:17 ”merkitsemään ja karttamaan heitä”.

Lue vielä artikkeli Hillsong hyväksyy krislamin.

Hillsong

Hillsong Embodies the Spirit of Voodoo at 2016 Easter Special

With what seems to be a neverending stream of apostasy coming out of this organization, Hillsong just doesn’t appear to know when enough is enough. Anyone who names the name of Christ, yet doesn’t know that this is disgusting to God, needs a biblical reality check. Revelation 3 speaks of the lukewarm church, who’s given to entertainment and self-comfort. God finds this church disgusting, and will literally vomit them from his presence (Revelation 3:16).

First it was the Sleazy Silent Night performance at Christmas. Then it was the sex pervert, Austin Powers, being promoted at a women’s conference. Most recently was the Dancing Naked Cowboy appearance at a Hillsong NY location….and now we’re showing you this video of Hillsong London putting on a reenactment of a voodoo ritual. This is pure witchcraft.

See below:

 

 https://youtu.be/WMy1hpJ2hcg

 

[HT: Vigilant Christian]

[Contributed by Jeff Maples]

 

Hillsong NY Features Naked Dancing Cowboy – Seriously

http://pulpitandpen.org/2016/05/25/hillsong-ny-features-naked-dancing-cowboy-seriously/

I appeal to you therefore, brothers, by the mercies of God, to present your bodies as a living sacrifice, holy and acceptable to God, which is your spiritual worship. Do not be conformed to this world, but be transformed by the renewal of your mind, that by testing you may discern what is the will of God, what is good and acceptable and perfect. – Romans 12:1-2

No, we’re not the Babylon Bee…this is the real deal folks. We recently brought you the story about Hillsong, UK featuring the sex pervert, Austin Powers at a Women’s Conference in London. Well, if that wasn’t family friendly enough, in a recent conference put on by Hillsong, NY, that’s more akin to a biker rally in DC than anything that should be coming out of a professing church, lead pastor, Carl Lentz can be seen on stage with other Hillsong pastors, Terry Crist, Bobby Houston, and possibly Joel Houston, singing and dancing with a man in his underwear to the song “New York New York.” You have to see it for yourself to believe it.

Hyvä keskustelu karsmaatisuudesta ja mainitaan myös Marko Selkomaa ym...

Kommentit

18.12.2019 06:24

Kadotuauhkkaa

En oo tullut uskoon vaikka halusinkin, olen käynyt just noissa eksytyksissä, en tiedä enää mikä on oikeaa ja mikä väärää

23.02.2017 15:17

Jaana Sinervuo

Hei Sari! Haluaisin yhteyden sinuun! Kamppailen juuri eksytystä vastaan. Olen mummo Kuopion pohjoispuolelta.

26.02.2017 16:08

Sari

Laita mulle sähköpostilla viestiä tai ota yhteyttä Facebookin kautta .

31.01.2017 17:06

anna

lue :harhaopeista ja eksytyksitä opettaville
www.joh832.fi

13.08.2017 09:41

miranda

https://www.joh832.fi/
Tarkoititko anna, varoittaa Saria? kun tuo totuutta harhaopeista, Raamattu kehottaa,varoittamaan,
Tiit. 1:13. Mark. 13:22 Matt. 24:11. Ap.t. 20:29.2Piet. 2:1.

02.02.2017 17:56

Sari

En pääse sivuille, onko osoite väärä. Mitä sivustolla on ja mitä tarkoitat?