Raatelevat sudet

Artikkeli on esimerkkinä siitä, että kaikki tunnetut julistajat eivät suinkaan yhdy nykyisenkaltaiseen karismaattiseen eksytykseen, joka on saanut suosiota Suomessakin.

Pelkään, että tämä aamupäivän sanomani saa aikaan sen, että jotkut teistä eivät enää koskaan tule tähän seurakuntaan. Tämä ei ole naurun asia enkä yritä olla teatraalinen. Sanon näin koska tiedän tulevani puhumaan totuutta. Yhteisöömme kuuluu ihmisiä, jotka ovat mukana siinä mistä tulen puhumaan. He ovat antaneet minulle kasetteja ja kirjoja ja tiedän heidän olevan mukana toiminnassa, jonka haluan paljastaa Pyhän Hengen avulla. Haluan puhua teille seurakuntakokouksen häpäisystä.

Aloitamme Sefanjan kirjan 3 luvusta. Tämä on vakavaa ja pyydän teitä rukoilemaan, että Herra antaa minulle murtuneen mielen, jotta sanoma tulisi esille Hänen haluamallaan tavalla – ei röyhkeydellä vaan murtuneella mielellä Hänen edessään.

Eräs asia on ollut painona sydämelläni ja olen pyytänyt Herralta tilaisuutta käsitellä sitä. Hän on sallinut minun tehdä se tänä aamuna. Luvussa 3 jakeessa 18 on profeetta Sefanjan profetia: "Jotka murehtivat, kaukana juhlakokouksista, ne minä kokoan: nehän ovat sinusta, niitä häväistys kuormana painaa"…

Profetia koskee Israelia, Jerusalemia mutta myös Jeesuksen Kristuksen seurakuntaa viimeisenä aikana. Ensin Jumala puhui juutalaisille sanoen, että Hän aikoo koota yhteen kansakuntien sekaan hajotetut. Mutta Hänen aikomuksensa oli tuoda takaisin vain ne, joilla oli murtunut mieli Israelin luopumuksen takia…

Hän muistaisi kaikkia, jotka kantavat häpeää jumalanpilkasta ja kaikista kauheuksista, joita tehdään Jumalan huoneessa. Niitä, joiden sydämellä on taakka, niitä jotka surevat ja valittavat seurakunnan tilaa.

Hän sanoo, "Minä kokoan teidät" ja Hän antaa suuret lupaukset heille. Haluan liittää tämän profetian koskemaan Jeesuksen Kristuksen seurakuntaa lopun ajalla. Vanhan Testamentin Israel piti juhlaa 7 päivää ja 8:na päivänä kutsuttiin koolle juhlakokous. Silloin he erityisesti kokoontuivat yhteen palvomaan ja ylistämään Taivaallista Isää. Kirjoituksissa sanotaan "kahdeksantena päivänä teillä olkoon juhlakokous"…

Sefanjan mukaan viimeisenä aikana Jumalan huonekunta on häväistyksen alla ja tässä käytetty heprealainen sana tarkoittaa häpeää ja kunniattomuutta. Jumalan huoneessa on oleva häpeä ja kunniattomuus.

Me emme nyt puhu modernista, luopuneesta liberaaliseurakunnasta. En aio puhua senkaltaisesta toiminnasta kuin esim. mitä tapahtui San Franciscon eräässä seurakunnassa. Siellä poistettiin risti koska, "Jeesus on meissä kaikissa ja me olemme risti". Tuossa kirkossa sallitaan homoseksuaalisuus ja abortit ja se on täysin luopunut. En puhu seurakunnista, joiden saarnaajat eivät enää usko Kristukseen, eivät taivaaseen eivätkä helvettiin. En puhu senkaltaisesta luopioseurakunnasta kuten "Metropolitan Community Church", joka on homoseksuaalien seurakunta. En puhu tämän kaltaisista.

Pahinta jumalanpilkkaa maailmassa emme kuule ateisteilta. Se kuuluu jumalattomien ja luopuneiden saarnaajien saarnatuoleista ja kynistä. Emme puhu senkaltaisesta seurakunnasta. Se ei ole juhlakokous, joten säästäkää murehtimisenne. En vuodata kyyneltäkään, minulla ei ole mitään taakkaa tuonkaltaisesta seurakunnasta. Herra sanoi, että Hän tuomitsee sellaisen "seurakunnan" tuomiopäivänä. Voimme rukoilla heidän puolestaan mutta meidän ei tarvitse kantaa murhetta sellaisesta, joka ei oikeasti ole seurakunta.

Sefanjan mukaan Jumala etsii niitä, jotka murehtivat seurakunnan häväistyä tilaa näinä viimeisinä aikoina. Puhun seurakunnasta, joka syntyi helluntaina. Tarkoitan seurakuntaa, joka syntyi Paavalin ja apostolien opetuksen pohjalta; seurakuntaa, joka uskoo Jeesuksen Kristuksen jumaluuden. Tämä seurakunta on hyökkäyksen kohteena.

Tämä seurakunta kärsii häväistystä. Profetiassa on sanottu, että tänä häpeän ja kunniattomuuden päivänä Jumala kasvattaa pyhän jäännöksen, joka murehtii saastumista – ihmiset, joille seurakunnan häväistys on tullut kuormaksi…

Jumala sanoo, "Haluan koota jäännöksen, joka ei vain istu paikoillaan kun kaikki nämä asiat tunkeutuvat seurakuntaan. Minulla tulee olemaan niitä, jotka eivät tyydy helppoon hauskanpitoon ja jotka ovat perillä siitä mitä tapahtuu kun petkuttajat, raha, hullut ja väärät profeetat tulevat Jumalan seurakuntaan ja tuhoavat kaiken näkyvillä olevan. Kokoan ne, jotka murehtivat tätä. Minulla on ihmisiä, joita tämä kuormana painaa…"

Jos todella rakastat Herraa ja Hänen seurakuntaansa et voi tulla muuhun tulokseen kuin, että mitä nyt tapahtuu on häpeällistä. Tulen nimeämään näitä asioita tänä aamupäivänä. Jos sitten sen kuultuasi voit kävellä ulos tästä seurakunnasta ja sanoa, "No, Raamatun mukaan helvetin portit eivät kestä seurakunnan edessä – en murehdi siitä, Jumala hoitaa kaiken", sanon sinulle, että tuo ei riitä. Jumala käyttää ihmistä. Jumala käyttää ihmistä työhönsä, Hän ei lähetä enkeleitä. Enkelit murehtivat mutta Jumala ei lähetä niitä täyttämään tarkoitustaan. Hän käyttää taakkaa kantavia ja murtuneita, surevia miehiä ja naisia.

Profeetta Jooel sanoo 1:14-15: "Kuuluttakaa pyhä paasto, kutsukaa koolle juhlakokous, kootkaa vanhimmat ja kaikki maan asukkaat Herran, teidän Jumalanne huoneeseen ja huutakaa Herran puoleen. Voi sitä päivää! Sillä lähellä on Herran päivä, ja se tulee niin kuin hävitys Kaikkivaltiaalta."

Jooel sanoo, "Tuomio on ovella. Jeesus saapuu, Herran päivä on käsillä. Herätkää vanhimmat ja pastorit ja paimenet. Katsokaa seurakuntaa, ottakaa taakka, kantakaa se."

Miksi meidän tulisi ottaa taakka seurakunnan häväistyn tilan takia? Jooelin mukaan koska pilaantunutta siementä on kylvetty. On saarnattu evankeliumia, joka näivettää kaiken näkyvillä olevan. Kaikki mikä on vihreää ja puhdasta on kuivaa. Hän sanoo, "Multapaakkujen alla oleva siemen on pilaantunutta, vilja kuihtuu". Oikean evankeliumin varastot ovat tyhjät ja hylätyt. On nälänhätä Jumalan puhtaan Sanan kuulemisen puolesta… joet kuivuvat, outo tuli hävittää laitumia, ja jos luet Hesekiel profeettaa niin hänen mukaansa juuri paimenet tallaavat jalkoihinsa hyvän laitumen ja syövät itse parhaan osan.

Jooel 2:15-17: "Kuuluttakaa pyhä paasto, kutsukaa koolle juhlakokous. Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous… Eteisen ja alttarin välillä itkeköön papit, jotka toimittavat Herran palvelusta ja sanokoot: Säästä Herra kansaasi äläkä anna perintöosaasi häväistäväksi, pakanain pilkattavaksi…".

Mitä on tämä juhlakokouksen häpäisy?

Mitä häpeällistä ja pahaa tapahtuu tämän päivän seurakunnassa?

Ensiksi – petolliset paimenet ovat kylväneet pilaantunutta siementä.

Tämä tunnetaan menestysevankeliumin nimellä ja se on yksi suurimmista häväistyksistä Jeesuksen Kristuksen seurakuntaa vastaan kautta aikojen. Tämä vääristynyt evankeliumi myrkyttää ihmisjoukkoja kaikkialla maailmassa, jopa Kiinassa ja Afrikassa. Se on amerikkalainen evankeliumi, keksitty ja levitetty rikkaiden amerikkalaisten evankelistojen ja saarnaajien kautta – rikkaiden! Minusta on hälyttävää nähdä kuinka monet kuuntelevat kasetteja ja katselevat videoita näistä menestys konferensseista eivätkä sure, eivätkä tunne taakkaa siitä mitä tapahtuu. Tämä myrkky leviää maailman joka puolella…

Menneellä viikolla minulle annettiin Kenneth Copelandin kokouksesta taltioitu video. Kun kuuntelin puhujaa olin ällistynyt. Jos luet Uutta testamenttia huomaat kuinka apostoli Paavali nimesi väärät profeetat. Hän varoitti heistä ja nimesi heidät. Sanon nyt, jos et sure sen tähden mitä puhun olet sokea. Olet hengellisesti sokea. Sinulla on kova sydän. Tiedätkö mitä "kova sydän" on hepreaksi? Se tarkoittaa sydäntä, jonka ympärillä on kova kilpi ja näin puhdas evankeliumi ei pääse läpi. Mielet on niin kyllästetty tällä tasapainottomalla evankeliumilla, että et voi saavuttaa monia heistä. Heille ei voi saarnata totuutta, heille ei voi näyttää Sanasta muuta koska heidän sydämensä on kilven ympäröimä – kovasydämiset!

Jos olet ruokkinut sieluasi Copelandin tai Haginin opetuksilla et pidä siitä mitä kuulet. Mutta olen paimen. Olen Jumalan kutsuma. Lupasin tälle seurakunnalle, että niin kauan kuin olen tässä virassa ja saarnatuolissa, kun näen susien lampaiden vaatteissa ryöstävän laumaa nousen ja puhun sitä vastaan. Sanon tämän murtunein mielin.

Tällä viikolla istuuduin kuuntelemaan konferenssin puhujia ja järkytyin. Haavoituin ja itkin. Herran kuorma tuli ylleni. Siksi saarnaan tästä. Murehdin sitä, kerron mitä kuuntelin.

Ensinnäkin, puhujat eivät ehtineet kunnolla asettua aloilleen kun ihmiset tungeksivat heidän ympärilleen tunkien rahaa heidän taskuihinsa. Syy moiseen on hiljattain esitetty uusi oppi, jonka mukaan, jos haluat tulla siunatuksi sinun pitää löytää mahdollisimman paljon siunattu julistaja koska "sille, jolle on paljon annettu saa paljon, sille jolla on vähän otetaan pois sekin vähä, joka hänellä on". Joten etsit käsiisi eniten siunatun ja menestyneen julistajan, annat hänelle rahaa ja saat siunauksen. Mitä enemmän tuo julistaja on siunattu sitä suuremman siunauksen saat itsekin. Idea on siis antaa sille, joka on eniten siunattu… Jos nuo julistajat toimisivat maallisella alalla he olisivat vankilassa. Kyseessä on pyramidijuoni – huipulla oleva on pyhin ja puhuu äänekkäimmin! Sadat ihmiset ryntäsivät eteen kunnes noiden julistajien taskut pullottivat rahasta. Syntinen kysyy: "Onko evankeliumi ilmaista? …

Kuuntele mitä opetettiin: " Köyhä toimeentulon rajalla oleva leski antaa sinulle viisi dollaria. Ota se. Elia otti lesken viimeisen ruuan. Sinä olet voideltu. Ansaitset sen. Ota se…"

Ja sama puhuja jatkoi: "Asun 800 m2 talossa ja rakennan isompaa. Sellaista, josta kuningas Salomokin olisi ylpeä. Maksoin juuri 15000 dollaria koirasta (n.90000 mk). Näettekö tämän loisteliaan sormuksen? Ostin sen Jamaikalla käydessäni ja maksoin siitä 32000 dollaria (n.190000 mk). Haluan teidän tietävän, että kun kaupunkini ihmiset kulkevat taloni ohitse ja näkevät Rolls Royce autoni ajotiellä silloin he tietävät, että on Jumala taivaassa."

Sano minulle onko tämä evankeliumia!? Voitko olla murehtimatta?

Yksi julistajista nousi ylös ja sanoi: "Teimme liiton veli Copelandin kanssa seuraavan vuoden ajaksi, 365 päivän varalle. Yksikään meistä ei tule kärsimään yhtenäkään päivänä. Emme koe hetkenkään epätoivoa. Emme koskaan sairasta emmekä koe puutetta. Nautimme kaikista siunauksista. Hylkäämme kaiken kärsimyksen, kivun ja taloushuolet."

Näin sopii puhua kun on huipulla!

Tämä murehduttaa minua eniten, näin julistettiin – "Pyhä Henki ei voi tulla yllemme ennen kuin olemme rahavirrassa. Ennen kuin rikastumme Pyhä Henki ei voi tehdä työtään."

Kuinka tämä vaikuttaa sinuun? Mitä ajattelet kun näet palkkansa varassa juuri ja juuri toimeentulevien ihmisten yht äkkiä juoksevan villisti ympäriinsä kun julistaja sanoo: "Juokse rahan takia"? Tai kun ihmiset kiemurtelevat kuin käärmeet istuimiltaan lattialle ja julistaja sihisee käärmeen lailla.

Mitä kummaa on tekeillä?

Tämä on seurakuntakokouksen häpäisy.

Miksi profeetta kutsuu näitä? Hän sanoo, että he ovat, "sokeita, mykkiä koiria. Jesajan mukaan: "…vartijat ovat kaikki sokeita, eivät he mitään käsitä; he ovat kaikki mykkiä koiria… He näkevät unta, makailevat… Ja näillä koirilla on vimmainen nälkä, ei heitä mikään täytä…" Jes.56:10-11.

Jeremia sanoo: "Voi paimenia, jotka hukuttavat ja hajottavat minun laitumeni lampaat…" Jer.23:1.

Mennään Hesekielin kirjaan 34:1-10. Minä kerron, kuunnelkaa!

Sanot, "Pastori, sinulla ei ole oikeutta puhua niin kovin sanoin tästä aiheesta".

Jos ajattelet, että puhun kovia sanoja niin lue Hesekiel, hän puhuu paimenille: "Te olette syöneet rasvat pukeneet päällenne villat, teurastaneet lihavat mutta ette ole kainneet laumaa." Niin, otat viisi dollaria leskeltä ja ostat 15000 dollarin koiran! Otat köyhän koko palkan ja kerrot tälle, että koska hänellä ei ole tarpeeksi uskoa hän ei rikastu. Mutta sinä viet villatkin lampaan selästä.

"Ette ole vahvistaneet heikkoja, ette ole parantaneet sairaita, sitoneet haavoittuneita, tuoneet takaisin eksyneitä, etsineet kadonneita, vaan te olette vallinneet niitä tylysti ja väkivaltaisesti."

Nämä eivät ole sielujen vaan rahan perässä!

"…pitkin koko maata ovat minun lampaani hajallaan…koska minun lampaani ovat ryöstettävinä… kun paimenta ei ole ja kun minun paimeneni eivät välitä minun lampaistani… minä käyn paimenten kimppuun, vaadin lampaani heidän kädestänsä… Minä pelastan lampaani heidän kidastansa…

Vaikka kaikki menisimme vararikkoon Jumala on sen tekevä. Hän pelastaa omansa näiden miesten hampaista. Jumala – auta meitä.

Toiseksi: Pyhän Hengen vääristely

Tämä on häpeällisintä. Pyhä Henki on esitetty sillä tavoin koko maailmalle, että meidän kaikkien tulisi langeta kasvoillemme maahan. Aikamme seurakunnissa, julistajilla, on niin vähän arvostelukykyä jäljellä. He eivät erota milloin Pyhää Henkeä vääristellään tai pilkataan. Tuhannet ihmiset menevät suuriin parantamiskokouksiin ja ristiretkiin ja he näkevät asioita, jotka luullaan Pyhän Hengen toiminnaksi. Ylistäessään ja palvoessaan he eivät tiedä, että julistaja pilkkaa ja häpäisee Pyhää Henkeä. He eivät tajua sitä.

Kokonaiset karismaattiset seurakunnat, helluntailiike, on hajallaan – kirjaimellisesti rikki revittynä valheherätysten takia. Kaikenlaista tapahtuu. Jotakin uutta esitellään lähes viikoittain eivätkä johtajat tiedä pitäisikö uusi ottaa vastaan vai kirota se. He eivät tiedä mitä tehdä. Saamme kirjeitä sadoilta pastoreilta ympäri maailmaa ja he kysyvät mikä on väärää ja mikä on oikeata? Missä ovat johtajat? Missä on joku, joka kertoo meille?

Mitä näemme aikamme ns. herätyksissä ja mikä liitetään Pyhän Hengen yhteyteen, sitä emme löydä Kirjoituksista. Mikä ei ole löydettävissä Sanasta pitää heti hylätä – täysin hylätä. Itken kun katson näitä videoita, joita ihmiset ympäri maata lähettävät minulle. Ihmisjoukot ruumis vapisten ilman kontrollia, ihmiset putoilemassa lattialle, hysteerinen nauru, hoipertelu kuten juopuneessa tilassa, käärmeen lailla kiemurtelu, villien eläinten lailla kiljuminen – ja sitten meillä on julistaja, joka puhaltaa ihmisten ylle ja saa heidät kaatumaan ikään kuin Pyhä Henki olisi tullut lihaksi hänessä. Tämä henkilö heittää takkinsa ihmisten ylle ja sanoo, "Tämä on Herran käsi".

Nyt uusi "evankeliumi" on iskenyt Etelä-Amerikkaan. Tämä on hyvin julmaa mutta minun pitää puhua tästä uusimmasta. Kun joudut tällaiseen, kun olet joutunut eroon Kirjoitusten varjelevasta vaikutuksesta sanot vain: "Hei, tämä on uutta, Jumala tekee uutta. En ymmärrä tätä, se ei ole Sanassa mutta en halua olla Pyhää Henkeä vastaan."

Jos se ei ole Sanassa sinun pitää olla sitä vastaan!

Tämä uusi asia on, että et voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan ellet tule pieneksi lapseksi jälleen. Tämän opin mukaan ihmiset tulevat kokoukseen vaipat päällysvaatteidensa alla ja ulostavat ja virtsaavat niihin kokouksen aikana. Tämä on "uutta". Mihin kaikki johtaa? Kuulin erään pastorin saarnaavan joku aika sitten, "On tultu siihen, että eräänä päivänä evankelista puhuu ja sanoo, `minulla on ilmestys Herralta` ja lisää sitten ´Nyt on aika lisätä Marian palvonta jumalanpalvelukseen´."

Tähän ollaan menossa.

Yksi evankelista kutsuu itseään "Pyhän Hengen baarimikoksi". Hän sanoo, "Tule baariin ja ota Pyhän Hengen drinkki". He kutsuvat tätä uudeksi viiniksi.

Jeesus saapuu ja lukuisat ihmiset ovat vailla pelastusta. Samalla näen kristittyjen vellovan, kuten sanotaan "Pyhän Hengen baariin" ja he hoippuvat kuin juopuneet. Jooelin kirja sanoo kovaa ja selvästi: "Herätkää te juopuneet ja itkekää, valittakaa, kaikki viininjuojat…sillä vilja on hävitetty, viinistä on tullut kato" Jooel 1:5,10.

Miljoonat sielut kuolevat maailmassa – mitä nauramista meillä on?

Kaikki mikä on Pyhän Hengen työtä voi tapahtua missä vain maailmassa. Ei vain Amerikassa. Mitä sanotaan Pyhän Hengen työksi sen pitää voida päteä kaikkialla.

Uskallan sanoa näille miehille – menkää nauruherätyksenne kanssa Balkanille nyt heti ja menkää noihin pakolaisleireihin missä vaimot itkevät koska aviomiehet on tapettu, tyttäret raiskattu, lapset näkevät nälkää, kodit on tuhottu, menkää ja kehottakaa heitä "tulemaan baariin, koska Pyhä Henki haluaa teidän nauravan !"

Tämä niin kutsuttu herätys on tulossa Madison Square Gardeniin tänä kesänä…

Kuinka voimme edes ajatella ottavamme vastaan tällaista oppia? Anna kun kerron kuka nauraa. Maailma, pelastumattomat! Uskosta on tullut spektaakkeli, aikana jolloin olemme lähellä Herran tulemusta ja meidän tulisi odottaa siellä, missä Jumalan voi löytää – omassa salaisessa rukouskammiossamme. Siellä tulisi olla murhe hukkuvista sieluista, halu seurata Jeesusta. Siellä ei pitäisi ajatella rahaa, joka on Amerikan jumala, Amerikan epäjumala. Maailma katsoo tätä hulluutta ja tiedät mitä he ajattelevat – se on sirkus, Pyhä Henki on sirkuksen johtaja, se on karismaattinen sirkus.

En välitä enää mitä kukin ajattelee. En välitä jos eräät haluavat pois postituslistaltamme. Välitän heidän sieluistaan. Minun vastuullani on varoittaa ja kertoa, että kaikki tuo on häväistystä ja Raamatun mukaan meidän tulisi surra sitä. Vanhinten tulisi murehtia, seurakunnan, pastorien ja evankelistojen tulisi murehtia ja meidän tulisi rukoilla.

Lopuksi – turmelus alentaa seurakunnan arvon.

Jeremia 23:14: "Mutta Jerusalemin profeetoissa minä olen nähnyt kauhistuksia, aviorikosta ja valheessa vaeltamista, he vahvistavat pahaintekijän käsiä, niin ettei kukaan käänny pois pahuudestansa…"

Sain kirjeen eräältä epätoivoiselta vaimolta, jonka miehellä on uhkapeliongelma. Nainen oli kehottanut miestään etsimään apua pastorilta. Pastorin vastaus oli, "Olen tutkinut koko Raamatun alusta loppuun enkä ole löytänyt yhtään asiaa, joka olisi pelaamista vastaan." Pastori sanoi miehelle, "En näe siinä syntiä, nauti siitä".

Juuri tästä Jeremia puhuu: Pastorit vahvistavat pahaintekijän käsiä.

Eivät suinkaan kaikki julistajat ole tällaisia. Suurin osa on vilpittömiä ja puhtaita. Olen tavannut monia ja kiitän heistä Jumalaa. Monet kokevat kuten minä ja he etsivät ja odottavat, että asiat sanotaan julki…

Sinun pitää ottaa kantaa. Meidän tulee yhdessä ja yksittäin ottaa vastuu. Jokaisen Jumalan lapsen pitäisi rukoilla tällaista vastaan – että Jumala ensin avaisi meidän silmämme huomaamaan väärät profeetat, jotta heidän silmänsä avautuisivat ja Jumala armollisesti päästäisi heidätkin ansasta samoin kuin jokaisen siihen joutuneen. Älä ota tähän osaa, älä edes mene lähellä. Jätä se, sillä se voi niellä sinut jos et ole vahva Herrassa. Jos olet heikko, uskossasi nuori tai utelias olet vaarassa. Se ruokkii kaikkea sitä mikä on mieluista lihan mielelle. Kunnes opit erottamaan lihan mielen ja Pyhän Hengen mielen pysy tästä erossa!

Meidän tulisi rukoilla, että Jumala antaa oikeamielisiä johtajia, että Hän nostaa esiin kuuluvia ääniä, pelottomia ääniä, murtuneita ääniä.

He (väärät julistajat) kuulostavat kovin rakkaudellisilta sanoen: "Me rakastamme kaikkia, ei ole väliä mitä opetat. Ei ole väliä jos se on menestystä – tai mitä tahansa. Jumala on rakkaus. Tullaan kaikki yhteen ja halataan toisiamme." Mutta Jumalan mukaan kuinka kaksi voi käydä yhdessä jos eivät ole keskenään sopineet? Kuinka voit olla yhtä kun et voi olla samaa mieltä heidän epäraamatullisen käytäntönsä takia? Et voi. Se on rakkausansa.

He sanovat, "Älä tuomitse ketään". Raamattu ei sano näin. Se kehottaa antamaan oikeamielisen tuomion, nuhtelemaan, arvostelemaan kaikessa kärsivällisyydessä. En seiso saippuan vaan kiven päällä. Jumala pelastaa seurakuntansa.

En tiedä mitä he ajattelevat Ilmestyskirjan jakeesta kun Herra sanoo Smyrnan seurakunnalle, "Minä tiedän sinun ahdistuksesi ja köyhyytesi – sinä olet kuitenkin rikas…"

Mitkä ovat Jumalan rikkaudet Kristuksessa? Jumalan rauha, Jumalan viisaus, Kristuksen läheisyys, kaikki mitä on Kristuksessa on meidän. Eräs pastori opettaa seurakuntaansa sanoen, että saumaton viitta Jeesuksen yllä oli kallein saatavilla oleva. Eikö tämä ole sitä, että jopa Jeesusta hyväksikäyttäen väärä opetus pyritään vahvistamaan. Varokaa kristityt!

Jos uskot sanani todeksi ja sinulla on kotona näitä kirjoja ja kasetteja niin hävitä ne! Älä jaa niitä muille vaan polta ne! Jos joku kutsuu sinua näihin tilaisuuksiin älä mene vaan sano, "Haluan kuulla puhdasta Sanaa, joka auttaa minua hengellisesti kasvamaan. En halua mitään, mitään opetusta, joka vahvistaa lihaani…".

Jotkut teistä sanovat, "Veli Wilkerson, olen taloudellisesti vaikeuksissa ja tarvitsen ihmeen." Jumala vastaa tarpeisiimme ja Hän tekee ihmeitä. Kyllä! Mutta Hän toimii vain omalla tavallaan, ei siten, että Raamattua vääristellään. Älä katso vain Vanhan testamentin rikkaisiin miehiin. Tiedäthän kuinka menestyssaarnaajat sanovat, "Job oli rikas, Aabraham samoin, Salomo oli rikas, Daavid oli rikas, nämä kaikki olivat rikkaita miehiä VT:ssa."

Entä Samuel ja hänen aasinsa? Löydät muitakin miehiä ja kuuntelehan Aabrahamin sanoja, ´En halua mitään tällaista, odotan kaupunkia, jonka rakentaja ja tekijä on Jumala. Odotan pääsyä kotiin Pelastajani ja Herrani luo´.

By: David Wilkerson 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Karismaattisuuden harharetket


Olen tehnyt 20 vuotta työtä seurakunnista syrjäytyneiden, hengellisesti kodittomien ihmisten auttamiseksi. Yksi kodittomuuden aiheuttaja on ollut epäraamatullinen karismaattisuus, joka tuottaa pelkoa ja turvattomuutta ihmisissä ja saa heidät vetäytymään seurakuntayhteydestään.

Tässä artikkelissa haluan antaa yksinkertaisia vastauksia niille, jotka tämän hämmennyksen keskellä ovat arkoina ja haavoittuneina jääneet yksin.

Mustavalkoinen elämäntulkinta

Monet tulkitsevat tänä päivänä koko elämää mustavalkoisesti ns. perkele-Jumala-akselilla. Kaikki hyvä on Jumalasta ja kaikki paha on perkeleestä. Se johtaa saatana-keskeisyyteen, jossa kaikki ongelmat selvitetään henkiä ulos ajamalla.
Kun Matti sairastui vaikeasti, hän lähti hakemaan apua seurakunnasta. Muutamat saarnamiehet ajoivat hänestä ulos tuota tautia saatanana, siinä kuitenkaan onnistumatta. Edes ulkomaiset julistajat eivät kyenneet häntä parantamaan ja Matti alkoi vajota epätoivoon. Kukaan ei kyennyt vapauttamaan häntä saatanan vallasta. Joka yö, kun Matti meni nukkumaan, hän tiesi, että saman peiton alla oli myös perkele. Aikaisemmin hän oli kärsinyt vain sairautensa tuottamasta kivusta, mutta nyt hän oli jatkuvassa tuskatilassa kuvitellessaan, että perkele asuu hänen ruumiissaan. Aikaisemmin hän oli iloinnut kipujensa keskellä siitä, että Jeesus oli Hänen turvansa ja Kristuksessa hänen ei tarvinnut pelätä mitään. Nyt tuo rauha oli poissa ja tilalla jatkuva ahdistus. Hän jäi pois hengellisistä kokouksista, koska nekin vain lisäsivät ahdistusta. Hän alkoi toivoa kuolemaa ja suunnitella itsemurhaa. Miksi kukaan ei kyennyt ajamaan Matista ulos saatanaa? Sielun vihollista on vaikeata ajaa ulos ihmisestä, jossa sitä ei ole.

Pekka oli joutunut suureen ahdistukseen omassa seurakunnassaan. Siellä uskottiin yleisesti, että sairaudet ovat perkeleitä. Jopa seurakunnan kahvijonossa hänen selkänsä takana ihmiset komensivat hänestä ulos henkiä. Hän alkoi voida niin pahoin, että pakeni lopulta paniikissa ulos ja soitti minulle pyytääkseen apua.

Olin kerran seuraamassa sivusta, kun eräästä nuoresta ajettiin ulos seksuaalisia haluja saatanana. Mikä tahansa kiusaus, sairaus tai ongelma voidaan nähdä perkeleenä ja vastaus on silloin hyökkäys saatanaa vastaan. Elämä ei ole kuitenkaan näin mustavalkoista ja ongelmat eivät selviä näin helposti. Saatanan ulos ajaminen ihmisistä, joissa sitä ei ole, johtaa vain suuriin ahdistuksiin, masennustiloihin ja jopa itsetuhoon.

Eräs tunnettu norjalainen evankelista sanoi kerran: "Aikaisemmin ihmiset tulivat maailmasta seurakuntiin hakemaan apua, nyt he menevät seurakunnista maailmaan psykiatrien luokse hakemaan apua, kun sielu on mennyt täysin hajalle." Jotta näin ei pääsisi enää tapahtumaan, meidän on palattava raamatullisuuteen.

Jeesuksesta sanotaan: "Henget Hän ajoi ulos sanalla ja kaikki sairaat Hän paransi." Raamattu ei kerro ainoatakaan tapausta, missä esimerkiksi Pietari olisi sairastunut ja Paavali olisi tullut ajamaan Pietarista ulos saatanaa. Ei sanota, että alituisesti toistuvien vatsavaivojesi vuoksi käske veljiä ajamaan sinusta ulos perkele. Paavali antoi Timoteukselle hyvin erilaisen neuvon: "Juo vähän viiniä". Eivät kaikki vaikeudet ole perkeleitä eikä kaikkeen ole vastauksena perkeleen ulos ajaminen.

Rauhan voi antaa vain Rauhan Ruhtinas

Minulla oli nuorena mopedi. Kun sen kytkin hajosi, ei sinne mennyt perkelettä. Se hajosi siksi, että olin käyttänyt sitä liian kovakouraisesti. Kun se saatiin taas toimimaan, ei sinne mennyt Jumala. Sinne laitettiin uusi kytkinlevy. Me ihmisetkin voimme mennä epäkuntoon monella tavalla, ei siihen aina tarvita perkeleitä. Olin itse aikanaan suurissa ahdistuksissa erään julistajan väitettyä, että minun sairauteni on perkele, joka on ajettava ulos. Menin Herran eteen ja paastosin yhden päivän pyytäen häneltä vastausta. Illalla kesken askareiden Pyhä Henki laskeutui uskomattomalla voimalla päälleni ja valtava rauha täytti sydämeni. Tuon rauhan keskeltä kuulin sanat: "Sinussa ei asu saatanaa ja kaikki sairaudet eivät ole demoneja." En ole koskaan elämässäni kokenut sellaista rauhaa. Se ei ollut kotoisin tästä maailmasta. Tuo rauha lepäsi ylläni useita tunteja.

Seuraavana päivänä oli Perjantai Kristukselle -ilta teltassa Mäntymäen kentällä. Kokouksen jälkeen myöhään yöllä menimme vielä rukoilemaan silloisen Vapaakirkon pastorin Esko Taipaleen kanssa. Kesken rukouksen hän alkoi profetoida: "Minä olen puhunut sinulle rauhani kautta ja tulen jatkossakin puhumaan sinulle rauhani kautta." Rauha on jotain sellaista, mitä ei perkele kykene matkimaan. Jeesus on Rauhan Ruhtinas.

Evankeliumi on ilosanoma, joka perustuu Kristuksen täydelliseen voittoon. Perkele on voitettu Golgatalla, ja kun me olemme Kristuksessa, me olemme turvassa. Pelkäävän, sielunvihollista kauhistuvan ihmisen sydän voi täyttyä rauhalla, kun hän ymmärtää, että Jeesus on voittanut sielunvihollisen. Tuosta totuudesta kumpuaa se suuri ilo ja voima, joka saa meidät liikkeelle kertomaan Kristuksesta myös muille. Perkele voi kyllä riehua ympärillämme ja aiheuttaa erilaisia ongelmia, mutta meihin sillä ei ole mitään valtaa, kun olemme vilpittömästi Kristuksessa.

Saatanan vallassa vai saatanan kiusaama?

Eräs mies osallistui jokaviikkoisiin karismaattisiin kokouksiin. Hänestä oli ihana käydä joka viikko puhdistautumassa erilaisista hengistä, joita hänestä ajettiin säännöllisesti ulos. Meidän ei tarvitse joka viikko juosta puhdistautumassa hengistä, kun uskomme totuuden Raamatusta. Kun me olemme vilpittömästi Kristuksessa, olemme täysin turvassa.

Raamatusta löytyy yksi esimerkki opetuslapsesta, johon meni perkele. Hän oli Juudas Iskariot. Juudas oli elänyt vilpillisesti jo vuosia. Hän kavalsi opetuslasten varoja ja oli epärehellinen. Tuo valheellinen elämä avasi tien sielunviholliselle. Jos hän olisi elänyt parannuksessa tai aikanaan kuunnellut Pyhän Hengen varoittavaa ääntä ja palannut totuuteen, ei hänen olisi tarvinnut joutua perkeleen talutusnuoraan. Juudas luopui Jeesuksesta, käänsi selkänsä Vapahtajalle ja silloin häneen meni perkele.

Eräs pastori sanoi: "Ei sillä niin väliä ole, ovatko ne henget ihmisen sisällä vai ulkopuolella. Pääasia, että ihminen vapautuu." Juuri se, missä saatana pesii, on erittäin olennainen asia meidän turvallisuutemme kannalta. Ovatko nuo henget ihmisen sisällä vai kiusaamassa ulkopuolelta? Jokainen Jumalan lapsi joutuu kokemaan monenlaista ulkopuolelta tulevaa perkeleen kiusaa. Sitä ei tarvitse pelätä kun ymmärtää, että vihollisella ei ole meihin mitään valtaa. On suuri ero olla saatanan vallassa tai saatanan kiusaama. Väärä opetus tuottaa valtavasti ahdistusta. Siksi on tärkeätä palata Raamatun turvalliselle perustalle.

Suurta on pysyä pystyssä

Eräs pastori sanoi kerran: "Odotan Jumalalta sellaista voimaa, että kun rukoilen, kaikki kaatuvat."

Me emme pyri siihen, että kaikki kaatuvat. Me pyrimme siihen, että kaikki pysyvät pystyssä. Jos tavoittelemme kaatumisia ja muita ilmiöitä, avaamme tietä jokaisessa ihmisessä piilevälle sielullisuudelle. Jos pyrimme pysymään pystyssä, on suurempi todennäköisyys saada kokea Pyhän Hengen todellista vaikutusta. Jos et kaadu, älä itse heittäydy selällesi. Jos joku ei kaadu kun rukoilet, älä tönäise häntä nurin.

On totta, että Pyhä Henki voi kohdata ihmisen niin, että hän kaatuu maahan. Mutta se ei ole vielä varma Pyhän Hengen merkki. Ei Pyhä Henki kaadu selälleen, ihminen kaatuu.

Kun Saulus (Paavali) kaatui Damaskon tiellä, Jeesus sanoi: "Nouse ja seiso jaloillasi." (Apt. 26:16.) Jeesus haluaa kohdata meidätkin Pyhässä Hengessä, jotta voimme seisoa lujina ja täyttää tehtävämme Jumalan palvelijoina.

Jeesus ei sanonut: "Menkää kaikkeen maailmaan ja kaatakaa kaikki ihmiset." Kaatumisesta on tullut voitelun ja voiman merkki. Raamattu ei korota tällaista ilmiötä suureen arvoon. Siksi ei meidänkään tule tehdä niin, vaan pyrkiä pysymään pystyssä.

Älä ymmärrä minua väärin. Kyllä minunkin käsieni alla joku on joskus kaatunut. Moni voi kaatua meidän kokouksissamme tulevaisuudessakin. Arvostan kaikkia, jotka rukoilevat sairaiden puolesta ja ovat heille avuksi. Mutta älä sitä ihaile, että ihmiset kaatuvat. Ei se ole suurta. Suurta on pysyä pystyssä, täyttyä Hengellä ja tuottaa todellisia Hengen hedelmiä. Ne ovat rakkautta, iloa, rauhaa, pitkämielisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, itsensä hillitsemistä jne. Ne ovat todellista Hengen hedelmää, eivät ihmeet ja voimalliset tapahtumat.

Odota ihmeiden sijasta Herraa

Kun Mooses ylensi käärmeen erämaassa, ja suuria ihmeitä tapahtui, Israel teki käärmeestä epäjumalan. Kansa palvoi tuota käärmettä eikä enää etsinyt Herraa. Lopulta Hiskia tuli ja löi tuon käärmeen, Nehustanin, kappaleiksi.

Meidän ei tulisi opettaa ihmisiä odottamaan ihmeitä vaan odottamaan Herraa. Kun aikanaan nuorena uskovana aloin odottaa Herraa, ei se vienyt minua karismaattisiin kokouksiin. Se vei minut Helsingin kaduille. Tällä tiellä olen saanut kokea monia Jumalan ihmeitä. Olen saanut elää rikkaan elämän, enkä vain katsella sivusta, miten Jumala toimii toisten elämässä.

Suurta ei ole juosta kokouksissa kaatumassa. Suurta on palvella Herraa uskollisesti: rakastaa Jumalaa ja rakastaa lähimmäisiä.

Sota henkivaltoja vastaan

Monet uskovat, että meidän tehtävämme on hyökätä taivaan henkiolentoja vastaan ja saada tässä sodassa voitto. Sitten alkaa herätys. Jotkut jopa irtoavat ruumiistaan ja sotivat henkimaailmoissa.

Demonista sodankäyntiä ihaillaan ja sen eksperttejä pidetään hyvin hengellisinä. Eräs pastori sanoi: "Tiedän maailmassa kymmeniä tunnettuja pastoreita, jotka ovat joutuneet mielisairaalaan ryhdyttyään tähän henkivaltojen sotaan. Se on vain merkki siitä, että ollaan oikealla tiellä, kun perkele vihaa tätä yli kaiken."

Minä väitän, että se on merkki siitä, että ollaan astuttu alueelle joka ei meille kuulu. Kun pysymme raamatullisina ja olemme Pyhän Hengen johdatuksessa, ei meille voi käydä huonosti. Jotain on vakavasti pielessä, jos ihmiset tuhoutuvat palvellessaan Jumalaa.

Perkele on kyllä olemassa. Sitä tulee myös vastustaa, mutta olennaista on, miten se tapahtuu. Jeesus ei sanonut, että menkää kaikkeen maailmaan ja sitokaa kaikki henkivallat. Hän sanoi: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille." Perkele on jo voitettu Golgatalla. Sen pää on murskattu. Kun me korotamme Kristuksen voittoa ja ylistämme Jeesusta, perkele pakenee. Raitista sodankäyntiä on julistaa Kristuksen voittoa ja ylistää Jumalaa.

Kaksi uskovaa nuorta manasi kerran koko yön perkelettä esiin ja ilmestymään heille. He uhosivat voimaa, uskoa ja rohkeutta. Aamulla heidät löydettiin asunnostaan shokkitilassa, syvän järkytyksen kokeneina. Molemmat joutuivat mielisairaalaan. Toinen pääsi pois muutaman kuukauden kuluttua, toinen jäi hoitoon pitkäksi aikaa.

Ei perkele ole jokin räsynukke, jota voi heitellä miten huvittaa. Pietari kirjoittaa: "Enkelitkään, jotka väkevyydeltään ja voimaltaan ovat suuremmat, eivät lausu heitä vastaan herjaavaa tuomiota Herran edessä." 2 Piet.2: 11

Raamattu ei kerro, että Jeesus sitoi viikkokausia perkelettä Jerusalemissa tai että Paavali opetti Timoteusta monin uusin metodein taistelemaan saatanan henkivaltoja vastaan. Sieltä löytyy vain muutama jae: "Vastustakaa perkelettä... " Miten me sen teemme, on hyvin tärkeä asia, jotta emme joudu itse vaikeuksiin. Parasta hengellistä sodankäyntiä on se, että varjelemme sydämemme puhtaina, korotamme Jeesusta ja ylistämme Häntä. Kiinnitämme katseemme Häneen ja sitten julistamme evankeliumia.

Meidän suurin vihollisemme ei ole saatana, ei tämä maailma eikä edes naapuriseurakunta. Meidän suurin vihollisemme on meidän lihamme. Kun se pysyy ristillä, me olemme voittoisia ja voimallisia. Kun Kristus saa hallita meitä ja olemme täynnä Pyhää Henkeä, me olemme voimallisia myös tässä taistelussa henkivaltoja vastaan.

Juudan jalopeura

Istuin kerran eräässä konferenssissa, kun takaani alkoi kuulua voimakasta murinaa ja karjahduksia. Aivan salin takarivissä istui joukko nuoria miehiä, jotka karjuivat kovaan ääneen. Ylistyshetken loputtua edessäni istunut nainen kääntyi ympäri ja sanoi haltioituneena: "Kyllä oli, veljet, väkevää murinaa."

Raamattu kutsuu Jeesusta Juudan jalopeuraksi. Nämä karismaatikot uskovat, että kun he murisevat ja karjuvat kuin leijonat, Pyhä Henki alkaa toimia ja sairaita paranee. Eräs seurakunta on jo kuuluisa karjumisestaan ja joku sairaskin on parantunut.

Miksi minä en karju tai murise kuin leijona rukoillessani? Katson Raamatusta, murisiko Jeesus rukoillessaan sairaiden puolesta. Murisiko Paavali tai Pietari Uudessa testamentissa? Jos he eivät murisseet, ei minunkaan tarvitse murista. Tulee päivä, jolloin astun Kristuksen valtaistuimen eteen. Oletetaanpa, että Hän silloin kysyy minulta, miksi et murissut kuten toiset, vaikka olit kuullut sairaidenkin paranevan. Mitä minä silloin vastaan Hänelle? Sanon, että miksi et itse murissut. Minä seurasin sinun esimerkkiäsi. Kuljin sinun jalanjäljissäsi.

Profeetat ja profetiat

Eräs nainen oli ollut 20 vuotta profeetan talutusnuorassa. Saarnamies hallitsi profetioillaan hänen tunne-elämäänsä, avioliittoaan ja kukkaroaan. Nainen oli täysin riippuvainen profetioista ja profeetan mielipiteistä, kunnes hän 20 vuoden kuluttua tajusi, miten häntä oli johdettu harhaan.

Jotain on vialla, jos ihminen on riippuvaisempi profetioista kuin Jumalan Sanasta. Me emme tarvitse joka päivä profeetan lohdutusta ja rohkaisua, kun uskon kautta otamme vastaan Pyhän Hengen lohdutuksen suoraan Raamatusta. Kyllä Pyhä Henki puhuu profetian lahjan kautta tänäänkin, mutta se ei saa tulla tärkeämmäksi kuin Jumalan Sana. Profetoimista älkää halveksuko, sanoo Raamattu. Profetioilla tulee kuitenkin olla oikea painoarvo elämässämme. Kaikki profetiat eivät ole Jumalasta.

Kun ystäväni Lauri Jakkila sairastui aikanaan, monet kävivät profetoimassa ihmeellisiä asioita hänen elämäänsä. Yksikään niistä ei toteutunut vaan Lauri kuoli. Ei Jumala epäonnistunut Laurin elämässä. Profeetat epäonnistuivat ja puhuivat omia toiveitaan. Katteettomat profetiat tuottavat valtavasti pettymyksiä ja jopa luopumusta, kun ihmiset masentuvat ja katkeroituvat väärien profetioiden rauetessa tyhjiin. Vähän aikaa profetiat innostavat, mutta jos ne eivät toteudu, ne tuottavat surullista hedelmää.

Muuan pastori vieraili Amerikassa tutustumassa erääseen karismaattiseen profeetta-liikkeeseen. Vietettyään aikaa profeettojen kanssa hän joutui sanomaan heille: "Tiedättekö te, että se henki joka teidän kauttanne vaikuttaa, ei ole Pyhä Henki." Yllättäen hänelle vastattiin: "Kyllä me tiedämme sen, mutta se on erittäin luotettava." Heidän julkituomansa profetiat täyttyivät usein sanatarkasti, mutta se ei ollut Pyhä Henki vaan tietäjähenki. Yhdelle liikkeen profeetoista sanottiin: "Sinun ei tule enää profetoida julkisesti, vaan palvella henkilökohtaisesti pastoreita ja seurakuntien työntekijöitä." Tunnettu julistaja Michael Harry kertoo, että kyseinen profeetta on sen jälkeen rukoillut mm. satojen englantilaisten pastoreiden puolesta. Eivät kaikki ihanat profetiat ole Jumalasta. Siksi Raamattu sanoo: "Älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta."

Voimalliset kokemukset

Olin äskettäin eräässä karismaattisessa kokouksessa. Kun julistaja mainitsi puheessaan sanan Pyhä Henki, joukko eturivissä istuvia naisia lensi selälleen ja alkoi kirkua kovalla äänellä. Miksi minä en ala huutaa ja kirkua kesken Kyösti Pellisen raamattutunnin? En tee niin, koska en löydä sellaista Raamatusta. Raamattu ei kerro, että kesken Paavalin opetuksen Timoteus olisi lentänyt selälleen ja alkanut karjua.

Vuosia sitten olin mukana eräässä kokouksessa, jossa ulkomainen julistaja kertoi näystä, jonka hän uskoi saaneensa Pyhältä Hengeltä. Tuossa näyssä suuri joukko ihmisiä makasi lattialla täristen ja kouristellen. Hänelle sanottiin, että ne jotka nyt makaavat lattialla, Jumala tulee asettamaan tärkeään tehtävään ja ne jotka eivät siihen suostu, hän tulee siirtämään sivuun valtakuntansa työstä. Olin noina aikoina joskus koko päivän autiolla saarella ja kiersin rantoja aamusta iltaan rukoillen. Minä kuuluin niihin, jotka Jumala tulisi siirtämään sivuun. Meidän työmme oli silloin suurissa vaikeuksissa ja näytti sammuvan kokonaan. Olin silloin hyvin yksin, sillä Jumalakin oli monien mielestä hyljännyt minut. Kun kaikki näytti jo lopullisesti sammuvan, Pyhä Henki sanoi: "Älä lopeta, Minä muutan vielä kaiken." Niin Hän myös teki ja uudisti koko työmme.

Jumala ei ole koskaan hyljännyt minua siksi, että rakastan Raamattua ja pyrin olemaan sille uskollinen hintaa kysymättä. Olen niin pieni ja yksinkertainen ihminen, että en kykene lähtemään kaikkiin aikamme erilaisiin virtauksiin mukaan, jos en löydä niitä Raamatusta. Minulle ei riitä se, että joku ulkomainen julistaja on vakuuttunut näkyjensä aitoudesta. Elämä on opettanut erään karun tosiasian: kaikki mikä kiiltää, ei ole kultaa. Kaikki, mikä ei ole raamatullista, raukeaa lopulta tyhjiin.

Me olemme vastuussa

Eräs nainen oli hyvin innostunut menestysteologiasta. Hän uskoi, että hän ei koskaan sairastu ja kun hän kuolee, hän vain nukahtaa 70-vuotiaana. Joskus hän yritti minuakin käännyttää tähän voimalliseen oppiin. En hänen mielestään ymmärtänyt oikein Jumalan Sanaa. Hän joutui itse myöhemmin uskossaan syvään kriisiin, erosi seurakunnastaan ja lähti maailmaan. Äskettäin hän totesi elämästään: "Minusta tuntuu, että olen valehdellut koko elämäni."

Minulle ei riitä se, että tänään salit ovat täynnä ja ihmiset ovat innostuneita. He voivat tulla luokseni 20 vuoden kuluttua ja kysyä: "Miksi sinä opetit minua sillä tavalla, vaikka niin ei sanota Raamatussa?" Kerran minut kutsuttiin tapaamaan erästä vakavasti sairasta pastoria sairaalaan. Hänellä olisi minulle jotain asiaa. Kun istuuduin pastorin vuoteen viereen, hän sanoi ensimmäisenä: "Miksi et, Tapani, varoittanut minua voimakkaammin, kun huomasit minun menevän harhaan?" Mies oli elämän ja kuoleman rajoilla ja tekemässä tiliä menneestä. Hän koki, että hänen palvelustehtävänsä oli jäänyt kesken ja Jumala oli siirtänyt hänet sivuun. Olin pari vuotta aikaisemmin kirjoittanut hänelle pitkän kirjeen ja yrittänyt neuvoa häntä, mutta hän ei uskonut sanojani. Kenellekään toiselle en ole elämässäni kirjoittanut niin pitkää kirjettä. Tein kaiken varoittaakseni häntä. Istuessani vuoteen vieressä olin kiitollinen Jumalalle siitä, että aikanaan olin tehnyt sen, mitä Pyhä Henki oli kehottanut.

Moni Jumalan palvelija ei ymmärrä vastuunsa vakavuutta. Me teemme kaikki kerran tiliä Jumalan edessä siitä, miten me hänen seurakuntaansa opetamme ja johdamme. Jos me pysymme Raamatussa, hän on vastuussa sanoistamme. Jos me teemme ja puhumme omiamme, me itse olemme yksin vastuussa.

Luota Raamattuun

Tämän karismaattisen kaaoksen keskellä sinä tarvitset argumentit, joiden avulla tutkia, mikä on oikeata ja mikä väärää. Nuo argumentit löydät Raamatusta. Joku saattaa esimerkiksi kertoa sinulle löytäneensä uuden voimallisen opin: hän seisoo käsillään rukoillessaan. Miten silloin toimit? Ota Raamattu ja katso, seisoiko Jeesus, Paavali tai Pietari käsillään. Jos kukaan ei seissyt käsillään, ei sinunkaan tarvitse. Jos Jeesus kysyy sinulta kerran, miksi et seissyt käsilläsi, vastaa Hänelle: "Miksi et itse seissyt. Minä seurasin sinun esimerkkiäsi."

Väärä raamatullisuus

Moni perustelee uusia oppeja Raamatulla, mutta ottaa vain yhden jakeen ja nojautuu siihen. Emme me voi ruveta esimerkiksi karjumaan kuin leijona vain siksi, että Raamatusta löytyy maininta Juudan jalopeurasta. Oikea raamatullisuus on sitä, että avaat Uuden testamentin ja tutkit, miten siellä Pyhä Henki toimi ja mitä apostolit opettivat. Jos he eivät karju, ei sinunkaan tarvitse.

Kokemuksen teologia

Eräs aikamme suuri virhe on tehdä kokemuksesta teologiaa. Kun jonkun opin vaikutuksesta sairas paranee tai ihminen kokee jotain taivaallista, se riittää todistukseksi siitä, että oppi on raitista. Perkeleen yksi yleisimpiä tapoja johtaa ihmisiä harhaan on tuottaa samanlaisia kokemuksia kuin Pyhä Henki vaikuttaa. Ihmeet eivät koskaan riitä todistukseksi siitä, että julistettu oppi on oikeata. Jumala ei armolahjojansa kadu. Julistaja voi opettaa täysin väärin, mutta Jumala toimii armossaan siitä huolimatta parantaen ja hoitaen ihmisiä.

Turvallinen perusta

Kaiken karismaattisen kaaoksen keskellä on mahdollista elää rauha sydämessä ja turvassa kaikelta harhalta. Sitä varten sinulle on annettu Jumalan Sana. Raamattu piirtää karismaattisuudelle turvalliset rajat. Se, mitä ei löydy Raamatusta, ei ole tämänkään päivän ihmiselle tarpeellista. Jos sinulla on ahdistavia kokemuksia tai koet pelkotiloja, koska olet elänyti epäraittiin karismaattisuuden keskellä, käännä katseesi Raamattuun. Kiitä Jumalaa siitä, että juuri sinua varten Hän on antanut Raamatun. Rakastu tuohon kirjaan ja nosta se yläpuolelle kaiken muun. Hän puhuu sinulle Sanansa kautta, sillä Hän rakastaa sinua. Mitä enemmän Pyhä Henki saa avata sinulle näitä kirjoituksia, sitä turvallisemmalla mielellä saat vaeltaa.

Monet loukkaantuvat minuun lukiessaan tämän artikkelin. En ole kirjoittanut tätä kuitenkaan arvostellakseni muita vaan auttaakseni niitä, jotka ovat suurissa ahdistuksissa. Olen halunnut samalla määritellä sen kristillisyyden rajat, josta itse olen vastuussa.

Meidän tulee muistaa myös rakastaa heitä, jotka ovat eksyneet epäraamatullisiin oppeihin. Eivät he ole meidän vihollisiamme. Moni harharetki johtuu siitä, että ihminen on vielä lapsi Kristuksessa. Meidän tulee rukoilla heidän puolestaan, että he saavat kasvaa täysi-ikäisiksi ja oppivat erottamaan hyvän pahasta ja oikean väärästä. On myös hyvä muistaa, että on kirjoitettu: kaikki me jossain kohden erehdymme.

Tapani Suonto

Fire tunnel

Tätä harjoitetaan useissa vapaissa suunnisakin.

"Minä voin nähdä, että jotkut teistä rukoilevat. Älkää rukoilko! Rukoile, kun tulet ulos autosta.”
Traktaatista "The Toronto Blessing, No Laughing Matter” Old Paths Publishing House

”Mitä vähemmän minä saarnasin, sitä enemmän ihmisiä pelastui.”
Tekstistä ”A History of the Revival by Richard Riss” Sivu 5

"... jos olet evankeliumin julistaja etkä enää ole kykenevä saarnaamaan, niin sanon sinulle, että se on Jumalan ihme. Kaikkien saarnaajien hiljentäminen on voimakas merkki Jumalalta.”
Lainaus ”Sign and Wonders Camp Meeting USA” Video #5, huhtikuu 1994

"Antakaa sen virrata kuin virta, antakaa sen virrata kuin virta. Laita järkesi pois päältä! Anna sen kuplia vatsalaukustasi, josta virtaa elävää vettä…”
Videosta, jonka nimi on "The Coming Revival", Carpenter's Home Church, Lakeland, Florida.
7.4 John Arnottin sitaatti:

” En halua sinun edes ajattelevan ajatusta, että saisit ottaa vastaan jotain väärää.”
Kasettinauhalta, Toronto Airport Vineyard, 16. joulukuuta 1994

”Monta kertaa puhuessamme Pyhästä Hengestä, ihmiset luulevat, että heidän täytyy rukoilla, rukoilla kielillä tai rukoilla kovaäänisesti tai jotain sellaista. Joten kun tulemme heidän luokseen, he alkavat rukoilla kielillä. Mutta juuri se (rukous) tulee estämään sen, mitä yritämme tehdä.” Kasettinauhalta, Discovery Church, Orlando, Florida, 29. tammikuuta 1995

Mietipäs hieman, kuka haluaa Jumalan kansan lopettavan rukoilemisen ja julistamisen!

Ja me uskovat emme näe tai tahdo kuulla totuutta?

Mitä se on?

 

Johdanto

Otanpa riskin ja ihan väsymykseen asti jankutan suuresta luopumuksesta ja sen seurauksista, mutta se törmää jatkuvasti paheneviin asioihin enkä silloin voi vaieta. Otan kylläkin vähän enemmän kuin tavallista tähän, mutta se johtuu siitä, että olen vilpittömän huolestunut tilanteesta. Ellet ole nähnyt/kuullut/lukenut minun Raamatun tutkisteluani suuresta luopumuksesta, niin tee se nyt.

Se löytyy sivulta:http://www.bibelfokus.se/avfallet. Huom! Tätä linkkiä ei ole vielä suomeksi!

Monet kutsuvat sitä yhdistymisliikettä, jonka nyt näemme niin kutsutussa kristikunnassa ”apostoliseksi ykseydeksi” tai suorastaan ”herätykseksi”. Nähdään suuret mittakaavat ja voima. Kiinnitetään huomio suuriin puhujiin ja heidän kykyihinsä. Nähdään huomiota herättävät ja hengelliset kokemukset. On helppoa tulla vedetyksi mukaan, kun pasuunan lailla julistetaan, mikä hengenvuodatus tämä on! Mikä siunaus! Mikä tapahtuma! Mutta onko se sitä, mitä Raamattu lupaa meille? Onko Jumala toiminnassa suurissa yhteyksissä? Onko Jumala niiden joukossa, jotka ottavat kevyesti Jumalan Sanan edistääkseen ykseyttä ja hengellisiä kokemuksia? Onko ristin voima näiden kaunopuheisten joukossa? Muistutetaanpa itseämme siitä, mitä Raamattu sanoo kehityksestä lopun aikana:

 • 2. Tess.2:3: ”Sillä se päivä ei tule ennen kuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy (tarkoittaa Antikristuksen esiin tulemista)

 • Matt. 24: 11–12: ”Ja monta väärää profeettaa nousee ja he eksyttävät monta. ja sen tähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.”

 • 2. Piet.2: 1-2: ”..niin kuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon. Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi.”

 •  Luuk.18:8: ”Mutta kuitenkin, kun Ihmisen poika tulee, löytäneekö Hän uskoa maan päältä?” (alkuperäisen tekstin jae Reformaatioraamatusta)

 • 2. Tim. 4: 3-4: ”Sillä aika tulee, jolloin heeivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.”

 • Matt. 7:14: ”Mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat sen löytävät.”

 • 1. Kor.1: 17: ”Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan vaan evankeliumia julistamaan – ei puheen viisaudella, etteiKristuksen risti menisi mitättömäksi.

Totta kai ihmisiä tulee elävään, tosi uskoon maailmassa (kiitos ja ylistys) ja niin ehkä tulee olemaan aina Jeesuksen takaisintuloon asti. Mutta mielestäni eivät Raamatun jakeet yllä jätä mitään ovea auki laajalle, tosi kristillisille herätykselle tai Hengen vuodatukselle ja ykseydelle lopun aikoina. Sellaiselle ei ole varsinaisesti mitään raamatullista tukea. Raamattu puhuu hengellisestä rappiosta ja luopumuksesta. On vain harvoja uskovia jäljellä Jeesuksen tullessa takaisin, mihin myös Jeesus viittaa Luukkaan evankeliumissa, jakeessa 18:8. Se Hengen vuodatus, josta Raamattu puhuu lopun aikoina (Jooelin kirjan toinen luku) tarkoittaa juutalaista kansaa, minun tulkintani mukaan. Voit lukea enemmän tästä linkistä:http://www.bibelfokus.se/joel.

Ainoa maailmanlaajuinen ykseys ja suuri hengellinen nousukausi, jonka tulemme näkemään lopun aikoina on se, jota Ilmestyskirja kuvaa luvussa 13. Silloin KAIKKI maailman ihmiset rukoilevat Antikristusta ykseydessä - lukuun ottamatta Jeesuksen todellisia opetuslapsia. Joten jollakin tavalla maailmaa täytyy valmistaa sellaiseen ykseyteen. Mikä onkaan silloin parempaa kuin voimakas, huomiota herättävä karismaattinen liike, joka kiinnittää huomionsa minän hyvinvointiin, hengellisiin kokemuksiin ja juuri ykseyteen! Näen, että monet kristilliset yhteisöt tänä päivänä synkronisoivat oppejaan, panostuksiaan, yhteistyötään jne. Pelkään, ettei tämä synkronisointi edistä todellista kristillistä uskoa vaan juuri suurta luopumusta!

Joukko hengellisiä valheita kukoistaa, mikä saa aikaan sen, että monet kristityt vedetään antikristilliseen ykseysliikkeeseen. Nämä valheet hyväksytään, jos ei ole tarkka Totuuden suhteen. Raamattu sanoo 2. Tess. 2: 9 – 12 että Jumala sallii eksytyksen tulevan niiden päälle, jotka eivät ota vastaan rakkautta Totuuteen. Tämä rakkaus on jotain, mitä voimme saada vain, kun osoitamme Jumalalle, että haluamme Totuutta ennen kaikkea. Siksi: kun kuulemme uuden, herkullisen kristillisen opetuksen, meidän täytyy kysyä, onko se totta. Sama koskee hengellisiä kokemuksia ja tapahtumia. Meidän täytyy tarkistaa kaikki Raamatun avulla ja hylätä se, jonka koemme olevan valhetta – miten herkullista ”tämä uusi” sitten olisikaan. Jos siinä tilassa ei ole tarkka Totuudesta, niin siis Jumala itse voi huolehtia rullaverhon alasvetämisestä. Silloin sokeutuu kaikkien eksytysten suhteen, joita esiintyy runsaasti kaikkialla maailmassa. Tämän eksytyksen näemme, kuten sanottua, Raamatun kohdassa 2. Tess. 2: 9 – 12. Minulla on tapana kutsua sitä ”Karismaattiseksi sokeutumiseksi”. Kiinnitä huomiosi siihen, että Raamatun sanassa juuri merkit ja ihmeet ovat vetovoima luopumuksessa!

 • 2. Tess. 2: 9-12: ”Tuo, jonka tulemus tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla, tunnusteoilla ja ihmeilläja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen sen tähden, etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen (ja ruotsiksi lisäys: ja rakastaneet sitä), voidaksensa pelastua.Sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen niin, että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.”

3. Karismaattiset valheet

On olemassa ennen kaikkea kolme ”karismaattista valhetta”, jotka viettelevät kristittyjä epäterveisiin yhteisöihin ja luopumuksen ekumeniaan – antikristilliseen ekumeniaan.

1. Ensimmäinen valhe on oppi maailmanlaajuisesta herätyksestä ja hengenvuodatuksesta lopun aikoina. Tätä oppia kutsutaan englanniksi nimellä ”Latter rain” (tarkoittaa: myöhempi sade) Ilmaus ja idea haetaan Jooelin kirjasta Vanhasta Testamentista. Mutta, kuten olen jo maininnut, Joelin kirja käsittelee sitä hengellistä heräämistä, joka tulee Israelin ja juutalaisten keskuuteen aivan viimeisinä lopun aikoina.  Lue enemmän tästä asiasta linkistä:  http://www.bibelfokus.se/joel.

Kaikissa väärissä hengellisissä tapahtumissa, joita kutsutaan herätyksiksi – kuten Toronto-, Pensacola- ja Lakeland-herätyksissä – kerta toisensa jälkeen viitataan tähän Myöhempään Sateeseen.Tämä valhe saa aikaan sen, että monet avautuvat kaikelle väärälle opeille hengellisisistä läpimurroista, hengenvuodatuksista ja herätyksistä. Ja sille, että meidän täytyy varustautua tähän ajanjaksoon, jne. jne.  Sitä sitten ehkä lähtee liikkeelle – ehkä yli Atlantin – ”hakeakseen vähän tätä ”tulta”. Koko Myöhemmän Sateen – liikkeestä tulee yksi ainoa suuri ekumeeninen liike perustuen valheille ja väärille hengellisislle kundalini-tyyppisille manifestaatioille.  Tänä päivänä olen vakuuttunut siitä, että Jumala sallii sen kannattajien joutuakarismaattiseen sokeuteen. Se valmistaa sillä tavoin kaikkia kannattajiaan menemään mukaan Antikristuksen ihailijajoukkoon.

2. Toinen karismaattinen valhe on se, että kristikunnan täytyy olla yhdistetty ja voimakas ennen kuin Jeesus tulee takaisin. Tämä on osa sitä oppia, jota Myöhemmän Sateen- liikkeessä kutsutaan joskus nimellä Kingdom Dominion (Kuningaskunnan hallintavalta). Siinä opetetaan, että kristikunta tulee seisomaan yhtenäisenä ja voimakkaana apostolisessa voimassa lopun aikoina. Usein myös tarkoitetaan, että tämä on ehdoton edellytys Jeesuksen paluulle.  He, jotka saarnaavat tätä yhtenäisyysoppia viittaavat tavallisesti Johanneksen evankeliumin lukuun 17, jossa Jeesus rukoilee opetuslasten ykseyden puolesta. Ykseysopin kannattajat selittävät Jeesuksen rukouksen ykseydestä käsittävän sekä organisatorisen ykseyden, ekumenian ja hengellisen yhteyden, minkä puolesta meidän täytyy taistella Jeesuksen rukouksen mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tämä ykseys asetetaan korkeammalle kuin Jumalan Sana, koska vakavista harhaopeista ei välitetä ollenkaan ykseyden nimissä. Sen sijaan yhtenäistävinä tekijöinä ovat yhdessä vaeltaminen, yhteinen ehtoollisen vietto, jumalanpalvelukset, ylistys, hengelliset manifestaatiot ja hengelliset kokemukset. On vähemmän tärkeää, ovatko nämä ristiriidassa Raamatun opin kanssa. Kysymyksessä on ykseys mihin hintaan hyvänsä! Joten uskossa siihen, että tämän kaltainen ykseys on tärkeimpiä asioita Jumalan valtakunnassa, ihmiset kääntävät Totuudelle selkänsä. Tällä tavoin valmistetaan myös kristittyjä menemään mukaan antikristilliseen ekumeniaan, joka valmistaa tietä Antikristuksen valtakunnalle.

Totuus tosiykseydestä on se, että Jumalan lapset, Jeesuksen tosi opetuslapset, OVAT jo yhtä ja että he ovat olleet sitä jo Jeesuksen ajoista lähtien. Tämä ykseys on sisäpuolella ja se on Hengen ykseyttä. Se on siellä, missä ihmisest alistuvat Jeesuksen tahtoon ja pitäytyvät Hänen Sanaansa. Ja tässä ykseydessä oma minuus on pienemmän ja pienemmän kiinnostuksen kohteena, toisten parhaaksi.

3. Kolmas valhe, jolla autetaan karismaattista sokeutumista, ovat hengelliset manifestaatiot. Tottakai uskon Hengen kasteeseen, kielillä puhumiseen ja parantumiseen. Mutta en niillä irvokkailla tavoilla, joita nyt näkyy karismaattisessa liikkeessä. Tarkoitan näillä kundalini-tyyppisiä manifestaatioita, sellaisia, joista Raamattu ei mainitse mitään. Niitä voi nähdä gurujen joukossa Intiassa meditaatioiden harrastajien keskuudessa, pyhimysten joukossa katolisessa kirkossa, New Agen kannattajien piireissä, shamaaneilla ynnä muilla. Kurkista sivua 10 allaolevassa linkissä, niin ymmärrät, mitä tarkoitan.

 http://media.bibelfokus.se/docs/Det_Stora_Avfallet_2.pdf

Näillä epäraamatullisilla manifestaatioilla on alkunsa itäisissä uskonnoissa. Ne löysivät tiensä länteen mystikoiden, isien, katolisen kirkon pyhimysten, salaisten säädösten ja salaseurojen, okkultisten seurojen ynnä muiden kautta. Ne löysivät tien protestanttisiin kirkkoihin eri julistajien kautta. Nämä olivat kiitollisina ottaneet vastaaan ”vierasta tulta” joissakin niistä seuroista, joita luettelin. Entisajan herätyksissä nämä manifestaatiot käsitettiin unelmoinniksi, psykologisiksi ilmiöiksi tai demonien vaikutukseksi. Niitä vastaan taisteltiin voimakkaasti. Tänä päivänä näitä hengellisiä manifestaatioita pidetään todisteina siitä, että Pyhä Henki on vuodatettu (!). Siksi ne ovat myös perusta antikristilliselle ekumenialle.  Siis jos ei ole tarkka Totuuden suhteen, kun kyseessä on Jumalan tarkoitus Pyhälle Hengelle ja sille kuinka Hän toimii, niin Jumala antaa karismaattisen sokeutumisen tulla. Silloin on heti siinä palvontakulkueessa, joka lopulta tulee palvomaan karismaattista Antikristusta.

 • Ilm. 13: 3 – 4: ”Koko maa seurasi ihmetellen petoa ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen  vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen:” Kuka on pedon vertainen ja kuka voi sotia sitä vastaan.”

4. Väärät profeetat valtaavat Ruotsin – luopumus synkronoituu

Haluan mainita tässä joitakin vakavia tapahtumia, jotka koskettavat Ruotsia juuri nyt. Nämä ovat hälyyttäviä asioita. Koen sen niin, että Ruotsia valloittavat epäterveet voimat ja harhahenget enemmän kuin koskaan (niitä on enemmän kuin mitä mainitsen alla). Näemme tässä myös jonkinlaista synkronisonitia kaikkien erilaisten julistajien ja liikkeiden välillä, jotka palvelevat suurta luopumusta. Kaikki ottavat toisiaan kädestä ekumenian nimissä. Ja kaikki ottavat palan toistensa voileipäpöydästä.  Tästä tulee yhtä ainoaa suurta karismaattista ylensyömistä.


4.1. John Arnott Arkenissa 22–25 huhtikuuta, 2010
Se mies, joka enemmän kuin kukaan muu yhdistetään niin kutsuttuun Toronton-siunaukseen (engl. Toronto blessing), on John Arnott. Toronto-siunaus oli ja on mitä suurimmassa määrin väärää herätystä. Sen keskipiste oli erittäin omituisissa hengellisissä manifestaatioissa (ilmentymissä), jotka ovat kundalini-tyyppisiä, mutta vastuussa olevat henkilöt kutsuivat sitä ”pyhäksi humalaksi” (engl. ”holy drunkness”). Ihmiset lörpöttelivät, tanssivat ja nauroivat kuin olisivat humalassa, vapisivat, sätkyttelivät, kokivat lämpö- ja valovirtoja, kaaduttiin oikealle ja vasemmalle, eteenpäin ja taaksepäin. Ihmiset sekä ääntelivät että liikkuivat kuin eri eläimet. Sen ”voitelun” (henkivallan), jota tarkoitettiin ja joka toimi Torontossa, oli John Arnott hakenut Rodney Howard Brownelta. Allaolevien linkkien kautta voit ottaa osaa siihen, miltä kaikki saattoi näytää ja kuulostaa siellä, missä Toronton-siunaus nousi esiin.

http://www.youtube.com/watch?v=xCeVZ6e2T0E

http://www.youtube.com/watch?v=nSyj2pZisG0

http://www.youtube.com/watch?v=pU9ZOINBdi0

Pitää vielä mainita, että John Arnott on yksi niistä henkilöistä, joka on lanseerannut käsitteen Soaking - hengellisen metodin, joka on eräänlaista Toronton-siunauksen ja meditaation sekoitusta.. (Soaking on suomeksi likoamista). Olen kirjoittanut vähän enemmän tästä allaolevan linkin kautta.

http://www.bibelfokus.se/ytterligare_steg

Ja tämän allaolevan linkin kautta näet videon, jossa John Arnott ja hänen vaimonsa puhuvat Soakingista. Siinä voit myös nähdä vähän sitä, miltä soaking näyttää. Joissakin tapauksissa voi soaking kuintenkin mennä villimmäksi.

http://www.catchthefire.com/soaking

Se, että Arken-seurakunta nyt kutsuu tämän John Arnottin vieraakseen, ei hämmästytä minua lainkaan. En ole koskaan pitänyt Arkenia minään tosikristillisenä toimintana. Soaking on sitä paitsi jotain, joka valtavan paljon muistuttaa nk. virtaavaa rukousta ja sisäistä rukousta, jossa Arken on mukana. Mutta on erittäin vakavaa, että Ruotsi saa ottaa vastaan näin kauhean väärän profeetan, joka tulee Jeesuksen nimessä (!) Sitä paitsi John Arnottia mainostetaan siinä mainosliitteessä, jonka Jeesusmanifestaatio on lähettänyt sekä Dagen-lehteen että Hemmets vän-lehteen. Tämä on harhaanjohtavaa kristillisyydellemme Ruotsissa, sielut johdetaan harhaan, ja se tarkoittaa luopumuksen voimien synkronoitumista!


4.2. Benny Hinn ja Steve Hill Livets Ord:in Eurooppakonferensissa 25 heinäkuuta - 1 elokuuta, 2010

Eurooppakonferenssi kuten Jeesusmanifestaatio ovat suuri synkronisoitumisen esiintymislava, jolla esiintyvät monet erii puhujat ja eri yhteisöt. Minulla on tapana kutsua tätä luopumuksen ekumeniaksi. Tänä vuonna (2010) tulee paitsi kaksi herraa, jotka mainitsen tässä kappaleessa, niin myös Berit Simonsson Keidas-liikkeestä (Ruotsin kirkon uudistusliike), Göran Skytte, Stephen Sumrall, John Bevere ja useat muut. Olen sitä mieltä, että on suunnattoman vaarallista ja traagista, kun ruotsalaiset suositut puhujat esiintyvät tällaisissa yhteyksissä. Se signaloi sitä, että hyväksytään ne yhteisöt, joissa vakavia, kaikenlaisia harhaoppeja kukoistaa. Göran Skytten puheesta Torp ja Nyhem:issä ymmärrän kuitenkin sen, että hänestä on tullut sekä katolilaisuuden, epäraamatullisen ekumenian ja Latter Rainin (Myöhemmän Sateen -liikkeen, joka uskoo maailmanlaajuiseen herätykseen lopun aikoina) suurlähettiläs. Aivan kokonaan hämmästyttävää ei ehkä ole se, että hän ui rauhallisesti Livets Ord:in vesistössä. Oli miten oli, estradikristillisyys houkuttelee sekä monia puhujia että monia katsojia. Tuntemattomammat ja ”normaalit” puhujat tuntevat itsensä immarrelluiksi sen takia, että heitäkin pyydetään, että he saavat seisoa suurilla näyttämöilllä ja että he voivat ”saavuttaa niin monia ihmisiä”. Heti sitten ollaankin mukana jengissä. Kuulijat antavat itsensä tulla houkutelluiksi suurten nimien sekä parantumislupausten että voitelujen ja muiden siunausten kautta. Kaupan päälle saa karismaattisen sokeutumisen!

Benny Hinn
Nyt Livets Ord- yhteisö on saanut aikaiseksi sen, että yksi suurimmista vääristä profeetoista maailmassa tulee heidän heidän konferenssiinsa tänä kesän, ja se on Benny Hinn. Tätähän ei tarvitse ihmetellä, sillä Ulf Ekman ja Benny Hinn ovat hyviä ystäviä. On todellakin huomion arvoista, että niin monet maailman suurista vääristä profeetoista kokoontuvat Ruotsissa tänä vuonna. On menossa kauhea voiman kokoaminen. Kysymys on: Mitä Ruotsissa tapahtuu tämän jälkeen?  Samanaikaisesti on hyvä, että Livets Ord tämän aikaan saatuaan vielä kerran avoimesti näyttää, kuinka hullusti asiat ovat siellä. Kunpa vielä enemmän totuutta etsiviä kristittyjä heräisi tämän takia!

Oikeastaan minun ei tarvitse kirjoittaa niin paljon Benny Hinnistä, sillä hänestä on uskomattoman paljon paljastavaa informaatiota netissä. Mutta jotakin minun täytyy mainita. Jotkut ottavat esille Benny Hinnin avioeron suurena ongelmana, mutta ehdottomasti asia ei niin ole. Mikä on oikein vakavaa, on, että Benny Hinn on 101-prosenttisesti uskon liikkeen julistaja. Hän julistaa kaikkia antikristillisiä oppeja, sitä, että ME olemme Kristus, ”MINÄ OLEN-teologiaa” (aivan kuin New Age:ssa), menestystä, rikkautta ja täydellistä terveyttä. Sitä, että Jeesus kuoli hengellisesti ja syntyi uudestaan jne. Jotkut sitaatit osoittavat tätä:

 • ”Älä sano, että kuulut Jeesukselle. Sinä olet kaikki se, mitä Hän oli ja mitä Hän on ja mitä Hän tulee koskaan olemaan. Uusi ihminen sanoo: ”MINÄ OLEN kuin Hän on”Sitä juuri se sanoo… Niin kuin Hän oli, sellaisia me olemme maailmassa. Jeesus anoi: ”Menkää minun nimessäni, menkää minun sijastani.” Älä sano: ”Minä kuulun”, Sano: ”MINÄ OLEN, minä olen, minä olen, minä olen, minä olen.”
  Benny Hinn, "Our Position in Christ#2-The World Made Flesh", Orlando, FL; Orlando Christian Centre, 1991, äänikasetti  #A031190-2, sivu  B

 • Minä olen pieni Messias, joka vaellan maan päällä.”
  Ohjelmasta ”Praise-a-Thon” TBN 6 – kanavalla marraskuussa 1990

Ihmisiä kokoontuu sadoin tuhansin Benny Hinnin kampanjoihin kautta mailman. Sanotaan, että osa paranee, mutta kaikki tutkimukset osoittavat päinvastaista. Osa matkustaa kotiinsa uskoen parantuneensa, mutta huomaavat pian, etteivät asiat olleet niin (jos he ovat rehellisiä). Useimmat matkustavat kotiin ilman, että ovat saaneet mitään. Sen sijaan on annettu suuria summia Benny Hinnin jatkuvaan rahantulokoneistoon.  Ja ketä syytetään siitä, ettei parantumista tapahtunut?  Kyllä, kaikki apua etsineet syyttävät itseään ja uskoaan, ettei se riittänyt – aivan linjassa uskon liikkeen opetuksen kanssa. Usko pitää mm. näyttää toteen sillä, että ”kylvetään” suuria summia ”Jumalan työhön”. Mutta se, joka ei tähän pysty, ei voi myöskään odottaa mitään itselle saatavaa siunausta takaisin. Sitten: täytyy olla tietoinen siitä tosiasiasta, että itsensä parantuneeksi julistaneet ehkä eivät ole sellaiseksi tulleetkaan. Ja he itse tietävät sen myös. Perkeleellisintä tässä sirkuksessa on heidän oppinsa ”suun tunnustuksesta”: Sillä tarkoitetaan ”Saat sen, mitä sanot”. Siksi ihmiset eivät uskalla sanoa, että he ovat edelleen sairaita. He ”tunnustavat parantumistaan” suullaan, vaikka se ei olekaan totta. He elävät valheessa itsensä ja muiden edessä. Siksi emme koskaan voi luottaa siihen, mitä ihmiset sanovat parantumisista näissä yhteyksissä!

Benny Hinn edellisen kerran Ruotsissa
Kun Benny Hinn oli Livets Ord:issa vuonna 2003, niin siellä filmattiin 3,5 tuntia pitkä kokous ja se sijaitsee:mms://stream.bahnhof.net/livetsord/Konferenser-Seminarier/Europakonferens/2003/swe/bh200307271930.asf.

Jaan tässä vähän omia vaikutelmiani katsottuani nauhoituksen.

Runsaan ensimmäisen tunnin aikana kokouksessa rakennetaan tunnelmaa vaihdellen rukousta, puhetta ja ylistystä, joka nousee ja laskee voimassa ja tahdissa. Benny Hinn kulkee tämän tunnin aikana ympäriinsä kuin hymyilevä setä. Hän esittelee kaksi omaa lastaan, hän ylistää ystäväänsä Ulf Ekmania, ym.  Kunnollinen uhri kerätään Benny Hinnin kampanjoihin, koska juuri niissä miljoonittain ihmisiä pelastuu, näin halutaan sanoa (vaikka todellista, täyttä evankeliumia ei julisteta!) ” Maksaa paljon, paljon rahaa” saada ihmiset sisään pelastukseen, puhuu Ulf Ekman, joka piti uhripuheen. Benny Hinn lupaa myös pitää kampanjan Ruotsissa vuosina 2004 tai 2005, mutta siitähän ei tullut mitään (kiitos ja ylistys). Ensimmäisen tunnin jälkeen Benny Hinn saarnaa noin 45 minuuttia Hengestä ja kertoo, kuinka erilaisia ihmeitä hän on nähnyt omien sanojensa mukaan. Koko Bennyn saarna keskittyy Henkeen. Hän sanoo, että saarnan tarkoitus on, että ”tuuli” tulee hänen päällensä. Tässä meidän täytyy muistaa, ettei Jumalan Henki koskaan maalaa mitään omaa potrettia. Jumalan Henki aina osoittaa Jeesukseen! Julistuksemme tarkoituksena pitää olla toisten ihmisten johdattaminen uskoon. Hinnin saarnan jälkeen seuraa hiljaista musiikkia ja laulua, jonka on luotava pyhä, odottava, tunnelma. ”Hiljaa, hiljaa, schhh, kuiskatkaa, nouskaa seisomaan” sanoo Hinn. Sen aikana hän aivan kuin kuuntelee ja vetää sisään sen ”tuulen”, jota hän odottaa.

JA SITTEN, näiden kahden mukavan alkutunnin jälkeen, joissa oli uhri, saarna, vaihtelevaa hiljaista ja mahtavaa musiikkia ja laulua – kun odotukset ovat huipussaan – silloin tapahtuu jotain hyvin merkillistä ja ei-mukavaa (kahden tunnin ja seitsemän minuutin kohdalla nauhoituksessa). Silloin Benny Hinnin katse muuttuu ja tummenee. Hänen äänensä muuttuu karheaksi ja kovaksi. Hän vaikuttaa yhtäkkiä aggressiiviselta. Hän pauhaa, pitää meteliä ja ohjaa ihmisiä tavalla, joka ei ole Jumalan Hengelle tunnusomaista. Kaiken pitää nyt mennä nopeasti, nopeasti, nopeasti! Ihmisiä valitaan käsin ja kutsutaan esiin nopeassa tahdissa. Hän käskee ihmisiä esiintymislavalla. Hän kirkuu käheitä käskyjä, joiden henki on kaikkea muuta kuin Jumalan rauha: ” Tuokaa hänet tänne! Lavalle nopeasti! Nostakaa kädet! Ottakaa toisianne kädestä kiinni! Nostakaa mies ylös nopeasti! Tulkaa tänne! Pane toimeksi, nuori mies! Minähän sanoin, järjestäkää täällä tilaa! Tule nyt taas! Tämä on hetki, josta puhuin! Ottakaa voitelu vastaan! Kun olen laskenut kolmeen, sanokaa:TULTA!”Näyttää ja kuulostaa siltä, kuin vieras henkivalta olisi tullut Benny Hinnin ylle – aivan kuin shamaanit saavat kontaktin henkimaailmaan. Ja sillä hetkellähän on toimittava, kun tällä hengellä on kontrolli. Tavallisessa järjestyksessä ihmiset kaatuvat kaikkiin suuntiin, he vapisevat ja sätkyttelevät. Kaikkien pitää kaatua todistuksena siitä, että he ovat saaneet voitelun. Erittäin kamalaa! Kuitenkin monet uskovat, että tämä on Jumalan Hengen hedelmää, mutta tämä on toinen henki, rakkaat veljet ja siskot, jotka etsitte totuuttaa!

Älä tule voidelluksi sillä antikristillisellä kundalini-hengellä, jota Benny Hinn välittää!

(Ehkä olet kuullut puhuttavan, että Benny Hinnin voimakkaat henkivartijat olivat kovakätisiä tämän kokouksen aikana. Kolmen tunnin ja 28 minuutin kohdalla nauhoituksessa voit nähdä, kuinka henkivartijat kovakouraisesti työntävät syrjään valkeaan paitaan pukeutuneen miehen pois lavalta, kun tämä oli yrittänyt päästä Benny Hinnin luo siksi, että hän rukoilisi hänen lastensa puolesta.)

Vääriä profetioita
Benny Hinn on monta kertaa aikaisemmin välittänyt vääriä profetioita, jotka eivät ole käyneet toteen (katso esim. tästä linkistä). Tämän kaiken työn kruununa kokouksessaan Livets Ord:issa vuonna 2003 Benny Hinn profetoi, että Iranin hallitus tulisi kaatumaan 24 kuukauden sisällä. Hän sanoi mm. näin: ” Pyhä Henki pyytää minua itsepintaisesti kehottamaan teitä rukoilemaan, että lähimpien 24 kuukauden aikana, kahden vuoden aikana, se hallitus hajoaa. Nostakaa kätenne ja ylistäkää häntä! Tulevien 24 kuukauden aikana se hajoaa.” Sitä tosiasiaa ajatellen ettei hallitus ole vielä hajonnut, uskon liikkeen julistajat syyttävät ihmisiä. Nämä eivät rukoilleet ja uskoneet tarpeeksi. Mutta totuus on se, että Pyhä Henki ei puhunut Benny Hinnin kautta. Raamattu kertoo meille, että Jumala tulee sallimaan väärien profeettojen esiin nousemisen asettaakseen kokeeseen rakkautemme totuuteen. Kaikkein tunnusomaisin merkki vääristä profeetoista on se, etteivät heidän profetiansa toteudu.

Väärät parantumiset
Alla olevan linkin kautta voit nähdä paljastavan videon Benny Hinnistä (toinen puolisko on Reinhard Bonnkesta):
http://video.google.com/videoplay?docid=-2908328681662849472#

Väärä evankeliumi
Raamattutunnissani ” Suuresta luopumuksesta” otan esiin Benny Hinnin (ja monta muuta) ja eri sitaatteja sekä näytän eri videoleikkeitä:http://bibelfokus.se/avfallet

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Steve Hill
Kansas-profeetta Bob Jones kutsui Toronton-siunausta “aalloksi yksi” hengellisten “herätysaaltojen” joukossa, joka huuhtoisi läpi koko maailman. Aalto kaksi oli Pensacola Outpouring (vuodatus), myös kutsuttu nimellä Brownsville Revival (herätys).Lakeland Outpouring, johtajanaan Todd Bentley, oli aalto numero kolme Bob Jonesin mukaan. Se henkilö, joka ehkä voimakkaimmin oli Pensacolan väärän herätyksen takana, oli juuri Steve Hill. Hän oli saanut Toronton-siunauksen henkivallan lontoolaisesta Holy Trinity Brompton – nimisestä seurakunnasta, joka oli hyvin voimakas Toronton – siunauksen linnoitus Englannissa. Steve Hill sai vastaanottaa tämän ”voitelun” seurakunnan johtohahmolta Sandy Milleriltä juuri ennen kuin Steve alkoi vaikuttaa Brownsvillessä, Pensacolassa.

Tänä vuonna siis myös Steve Hill on kutsuttu Livets Ord:in Eurooppakonferenssiin. Ei tämäkään hämmästytä minua, mutta se on yhtä vakavaa meidän maamme hengelliselle terveydelle, se, että Steve Hill tulee tänne kuten Benny Hinn, John Arnott ja muutkin. Tämäkin on luopumuksen voimien synkronisoitumista.

 Alla olevan linkin kautta voit nähdä jotain siitä, miltä Pensacolan hengenvuodatus voisi näyttää:

http://www.youtube.com/watch?v=Ii_t2Ok8nBA

He tarkoittavat, että tärinät olivat Jumalan Hengen työtä. Vertaapa niitä alla olevan videon kanssa, jossa kundalini-ilmiöt meditaation aikana ovat nähtävissä ja mieti, mistä sinä löydät tätä Raamatussa:

http://www.youtube.com/watch?v=61kHON0okEQ


4.3. Morris Cerullo i Södermalmin kirkossa 15. huhtikuuta, 2010
Ei ole ensimmäinen kerta, kun tämä Uskon liikkeen auktoriteetti tulee Ruotsiin, mutta nyt se tapahtuu suuremmassa harhahenkien yhteisessä kokouksessa Ruotsissa. Yksi sitaatti Morris Cerullolta näyttää, mitä hän puolustaa:

 • ”Kun seison tässä, veljeni, niin et sinä näe Morris Cerulloa, sinä näet Jumalan, sinä katsot Jeesusta.
  Ääninauhalta 1 "The End Time Manifestation of the Sons of God," Morris Cerullo World Evangelism

Jos haluat tietää enemmän hänen ajatuksistaan, lue tältä sivulta:

http://falseteachersexposed.blogspot.com/2007/01/morris-cerullo.html


4.4. Jeff Garvintulossa The House:iin Göteborgiin 4-6. kesäkuuta, 2010
“Toisen aallon” jälkeen Pensacolassa tuli “aalto kolme”, se oli tapahtuma Lakelandissa, Floridassa, vuonna 2008, jossa Todd Bentley oli kärjessä.  Siellä tuli tämä New Age-kristillisyyden muoto vielä enemmän esille. Kundalini-ilmiöt voimistuivat ja todistukset matkoista taivaaseen ja tapamiset enkelien kanssa jne. tulivat entistä enemmän huomiota herättävimmiksi, ihan suorastaan naurettaviksi. Yksi Todd Bentleyn lähimpiä työtovereita Lakelandissa oli Jeff Garvin.

The House Göteborgissa kutsui mukaan “Fire Slam” (“Tulipamaukseen”) Jeff Garvinin 22. – 25. huhtikuuta, mutta  Islannin tulivuorenpurkauksen takia Jeff ei voinut tulla. Siellä piti tulla toimeen ilman häntä. Mutta sitten Jeff varattiin uudelleen kesäkuun 4. – 6. päiviksi ja silloin luvattiin ”tulivuorenpurkausta” Ruotsiin sen sijaan. Mitään sellaista emme kuitenkaan ole nähneet. ”Tule hakemaan tulta” oli yksi kutsuhuudoista tähän kokoukseen.

The House on ryhmä (ei seurakunta), jossa on mm. rockmies Ulf Christiansson yhtenä keulahahmoista. Ulf kävi Lakelandissa ainakin pari kertaa ja tuli hyvin vaikuttuneeksi Todd Bentleyn toiminnasta. Tämän jälkeen hänestä on tullut suurin piirtein ”Lakelandin suurlähettiläs”. Olen kuullut monelta entiseltä New Agen:n kannattajalta, jotka ovat tulleet kristityiksi, että he kokevat Todd Bentleyn toiminnassa henkivaltojen olevan samoja, joita he kokivat New Age:ssä. Siksi he pakenevat sellaisia kokouksia (mikä esim. tapahtui kerran, kun Ulf Christiansson otti osaa kokoukseen, jossa pari entistä New Agen kannattajaa oli mukana).

Ulf Christiansson kirjoittaa sivulla linkki puuttuu tästä ihmisistä ja tapahtumista siellä:

 • “Nämä ihmiset The House:issa ovat erittäin tulisia ihmisiä, tiedäthän. He eivät tule odottamaan sitä, että taivas putoaa heidän päälleen… he tulevat vetämään sen itse alas, ja vaativat, että Jumala räjäyttää meidän kansamme nyt.  Väkivaltaiset ottavat sen väkivallalla, ei se ole vain hieno raamatunjae vaan tosiasia, todellisuus, joka meissä tapahtuu juuri nyt. Tietyt uskonnolliset ihmiset pelkäävät tätä, he ovat sitä mieltä, että se on liian paljon, ei oikeaa, ei kunnollista… mutta minä sanon, että se ei tule sillä tavoin kuin aikaisemmin… Se tulee olemaan sama henki, mutta toisessa ”muodossa” vain ärsyttääkseen meidän vanhaa viiniä – ajattelutapaamme. Muistakaa, uutta viiniä uusiin viinileileihin!”

Nämä asiat ovat vaarallisia. Siis tapahtuu asioita, joita emme aikaisemmin ole nähneet kristikunnassa emmekä löydä Raamatusta, mutta meidän pitää hyväksyä se vain sen takia, että “profeetat” sanovat: nyt tulee Jumalan Henki uudella tavalla, jota emme ole tottuneet näkemään. Ja tämä on itse väkivalloin vedetty alas ”taivaasta”. Miten pieleen voidaankaan mennä silloin? Minä olen sitä mieltä, että The House – yhteisö on mennyt tosi paljon pieleen.

Voit nähdä hieman Jeff Garvinista Lakelandissa vuonna 2008 alla olevasta linkistä:

http://www.youtube.com/watch?v=WyclcYAZBcQ


4.5. Reinhard Bonnke tulee Maailman helluntaikonferenssiin Tukholmaan, 24–27 elokuuta 2010 sekä Mission SOS – konferenssiin ”Harvest cry” 29. elokuuta
Kaksi suurinta massakokousjulistajaa maailmassa tänä päivänä ovat Benny Hinn ja Reinhard Bonnke. Heidän valtavat kokoontumisensa toimivat heidän asianajajinaan, silloin monet viittaavat toiminnan laajuuteen ja tarkoittavat, että tämän täytyy olla Jumalasta. ”Sadointuhansinhan ihmisiä pelastuu heidän kokouksissaan” sanotaan eikä silloin toden totta pidä kritisoida näitä ”Jumalan miehiä”.  Mutta pelastuvatko todellla ihmiset oikeasti näissä massakokouksissa – Raamatun evankeliumin mukaan? Pelastuvatko ihmiset iankaikkiseen elämään vai yksinomaan ihailemaan näitä julistajia? Kuinka syvälle tunkeutuu kääntymys ihmisissä näissä massakokouksissa? Voimme miettiä sitä tarkkaan, että Ruandaa kutsuttiin ”karismaattisen kristikunnan kruunuksi”. Tätä maata pidettiin läpikristittynä maana. Mutta niin oli juuri ennen kuin kansanmurhat alkoivat ja monet näistä karismaatikoista osallistuivat kansanmurhaan, jossa kuoli noin 800 000 tutsia. Tätä kansanosaa monet kutsuivat alempitasoiseksi ja Jumalan tahdon vastustajiksi.

Sen, että Benny Hinn on petturi ja väärä profeetta, olen ottanut esiin videossani ”Suuri luopumus”.  Mutta se, mikä on Reinhard Bonnken tilanne, on ehkä vähemmän tunnettua. Monia kiehtoo ne uskomattoman suuret ihmismassat, jotka tulevat hänen kokouksiinsa, mutta he eivät tiedä mitään hänen yhteyksistään ”Latter Rain-perheeseen” (Myöhempi Sade) ja sen teologiaan. Aion mainita muutamia minua syvästi huolestuttavia asioita sien takia, että Reinhard Bonnke nyt vielä kerran on kutsuttu Ruotsiin.

Reinhard Bonnke on Benny Hinnin hyvä ystävä ja osittain he panostavat yhteisiin asioihin. Sen voit nähdä mm. tästä videosta You Tube:ssa http://www.youtube.com/watch?v=CTScf6pHZP4. Kun seuraa osaa videonauhoituksista Reinhard Bonnken massakokouksista, niin hämmästyy samankaltaisuuksia näiden ja Benny Hinnin kokousten kanssa.  Reinhard Bonnke kutsuu itseään evankelistaksi, mutta hän sanoo tuskin yhtä sanaa siitä, mitä evankeliumi todella tarkoittaa. Ei mitään synnistä, syyllisyydestä, Jeesuksen sovituksesta, rististä, kääntymyksestä, parannuksesta jne. Enimmäkseen puhutaan parantumisesta ja voiteluista. Bonnke puhuu voiteluista samoilla ihmeellisillä ja harhaanjohtavilla tavoilla kuin kaikki muutkin julistajat Myöhemmän Sateen-perheessä. Kyseessä on ”voima”, joka voidaan siirtää. Voit saada tämän voiman pienemmissä tai suuremmissa annoksissa.

Bonnkella on myös yhteyksiä Kenneth Copelandiin. Eräässä videossa (n. 30 sekunnin kohdalla) sanoo Bonnke itse, että se tuki, jota hänen toimintansa saa Kenneth Copelandilta on ollut suurinta monen vuoden aikana.  Katsohttp://www.youtube.com/watch?v=D6G1m-g971Q.

Bonnke kutsuu silloin tällöin tulemaan tilaisuuteen ”impartation breakfast” (suunnilleen ”kosketuksen saamisen aamiaiselle” tai ”voiman siirtämisen aamiaiselle”), jossa fantastisen aamiaistarjoilun ohessa saat kokea Bonnken henkiökohtaisen kättenpäällepanon. Siinä ”voitelu” hänestä siirtyy sinuun. Sinulle luvataan erityinen kosketus Jeesukselta aaimiaisen aikana. Sitä voi kysyä itseltään, mikä tämä voima on, jota Bonnke siirtää. Jumalahan voi antaa Pyhän Hengen ihmiselle ilman, että ”maailmanevankelistan” täytyy laittaa kätensä päällesi. Ja jos on saanut ottaa vastaan henkikasteen, niin silloinhan jo kaikki on paikalla, jonka Jumala on luvannut – siis mitä tulee Pyhään Henkeen. Vai tarkoittaako Bonnke, että meistä puutuu Jumalan Hengen osia? Voiko Jumala olla meissä epätäydellisellä tavalla niin, että herra Bonnken täytyy korjailla Jumalan Henkeä? Ei, tietenkään ei! Tämä on harhaoppia! Jos nyt jotakin sellaisessa kättenpäällepanemisessa saadaan, niin se on kaste harhahengissä, siitä olen joka tapauksessa vakuuttunut.  Sinä voit lukea Bonnken aamiaiskokouksista tämän linkin kautta:http://us.cfan.org/ibm.aspx.  Voin luvata sinulle, että voit saada sekä hyödyllisemmän että halvemman aamiaisen hotelli Scandicissa, ja siellä sinä ja Jeeus voitte syödä yhdessä ilman, että Benny Hinnin tai Reinhard Bonnken tarvitsee olla läsnä!       

Reinhard Bonnken kyvyllä välittää “voiteluita” ja erilaisia “voimia” on ilmiselvästi ollut merkitystä Rodney Howard Brownille ja hänen toiminnalleen. Browne on se julistaja, joka ehkä kaikkein eniten liitetään käsitteisiin ”holy drunkness” ja ”holy laughter ” (pyhä humala ja pyhä nauru). Hän siirsi tämän ”voitelun” Toronton-herätykseen. Tällä sivullahttp://www.deceptioninthechurch.com/bonnke.html voit lukea siitä, miten valtavaa ”voiman siirtämistä” Bonnke jakoi Brownelle ennen kuin alkoivat pyhä humala, Toronto, Pensacola jne. Siinä tekstissä näet myös kuinka kaikki nämä herrat ovat linkittyneet toistensa kanssa. Sieltä voit myös lukea melko paljon muistakin Bonnken ihmeellisyyksistä.

Muistan erään satsauksen, jota Ruotsissa tehtiin ja joka oli nimeltään “Miinuksesta plussaksi”. Siinä lähtökohtana olivat Reinhard Bonnken metodit ja materiaalit. Suzette Hattingh oli palkattu Bonnken palvelustehtävään siihen aikaan. Hän työskenteli muun muassa tässä tehtävässä. Hän oli myös Arken – seurakunnan ihmekonferenssissa vuonna 2007 – vain sanoakseni lisää yhteyksiä. Mutta mitä kestävää hedelmää tämä Bonnke-satsaus antoi Ruotsille?  Ehkä joku pelastui  Jumalan armosta, mutta se ei kääntänyt Ruotsin alaspäin menevää spiraalia. Ei tullut mitään herätystä. Toisin sanoen oli vallalla hyvin suuri yliusko Bonnken metodeihin ja kykyyn jo silloin. Mutta nyt sitä taas yritetään!  Reinhard Bonnke on siis yksi puhujista Maailman helluntaikonferenssissa Tukholmassa, 24 – 27. elokuuta, 2010 (sekä mm. Ulf Ekman!) Konferenssin tarkoitus on mm: ”varustautua itse, varustaa muita ja kirkkoa!” Toisin sanoen asetetaan suuri luottamus Bonnken menetelmään ”impartation” (ja Ulf Ekmanin). Taas kerran täytyy todeta, että Helluntailiikettä ollaan viemässä alas suureen mustaan aukkoon Ja nyt sitten pannaan toimeksi! Helluntailiike on pian kokonaan ja täysin adoptoitu Myöhemmän Sateen perheeseen ja silloin se tarkoittaa hyvää yötä lopullisestii.  Lue lisää tästä konferenssista sivulta  http://www.pwc2010.se/. Reinhard Bonnke oli tosin Nyhem-viikolla pari vuotta sitten, ja mina uskoin, että se olisi tilapäinen häiriö Helluntailiikkeessä. Monet voimakkaasti vastustivat hänen vierailuaan siellä. Se koettiin epäterveeksi ja epämiellyttäväksi. Mutta ilmeisesti helluntailiikkeen johto ei oppinut mitään siitä vierailusta. Ystävyys näiden ”valtavien apostoleiden” kanssa on ennenkuulumattoman korruptoivaa. Varo taputusta olkapäälläsi ja heidän liukkaita sanojaan!

Maailmankonferenssissa käyntinsä jälkeen Reinhard Bonnke tekee maahannousun Mission SOS – konferenssissa nimeltään ” Harvest cry” 29. elokuuta. Tämän konferenssin järjestää se seurakunta, jossa Johannes Amritxer on johtaja. Kuten saatoimme lukea Dagen-lehden artikkelista tästä  (http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=209076)  niin Bonnke on Johannes Amritzerin hengellinen mentorii. Tämä kertoo niin selvästi jotakin molemmistanäistä herroista. Amritzer on Skandinavian Apostolisen Kristikunnan Verkostonjohtaja. Sillä on yhteys yliapostoli C. Peter Wagnerin inhottavaan apostoliseen lliikkeeseen. Reinhard Bonnkella on myös omia ”koplauksiaan” C. Peter Wagneriin. Wagnerin opetukset mm. hengellisestä sodankäynnistä (joka on tärkeä ainesosa Myöhemmän Sateen –perheen teologiassa) on vaikuttanut Bonnken metodeihin ja teologiaan.

HUOM! Tämä sinun täytyy nähdä!
Tv-kanava HBO teki jokin aika sitten tutkivan reportaasin sekä Benny Hinnin että Reinhard Bonnken toiminnasta. Alla olevan linkin kautta voit ottaa osaa ohjelmaan. Pitää muistaa, että se on maallinen ohjelma, mutta siinä kuitenkin on paljon mielenkiintoista ja koskettavaa. Filmissä näkee, kuinka Bonnke vastaanotetaan, kun hän saapuu Afrikkaan. Ja kuinka hän itse vastaan ottaa kansan juhlinnan, jossa heillä on kädet pään päällä voiton eleenä. Silloin voi ihmetellä, onko Bonnke vai Jeesus näiden afrikkalaisten ressukkojen jumala. On myös kammottavaa nähdä eri tavalla sairaiden ja vammaisten tulevan täynnä toivoa näiden julistajien kokouksiin, mutta jotka lähtevät pettyneinä sieltä. Usein he ajattelevat, ettei heidän uskonsa riitä ja ettei Jumala hyväksy heitä.

http://video.google.com/videoplay?docid=-2908328681662849472#
(ensimmäinen puolisko on enimmäkseen Benny Hinnistä, mutta on kuitenkin mielenkiintoinen)


4.6. Jeesusmanifestaatio 2010
On kyllä monia kristittyjä, jotka kokevat Jeesusmanifestaation valtavan hyvänä ja tärkeänä Ruotsille. Mutta onko Ruotsi todella muuttunut positiiviseen suuntaan sen jälkeen, kun nämä manifestaatiot (ilmentymät) alkoivat? Onko maassamme enemmän todella pelastuneita? Onko vähemmän epämoraalisuutta ja rikollisuutta? Onko herätys tullut? Missä kohti Raamattua näemme, että meidän pitäisi olla mukana tämän tyylisiissämanifestaatioiissa ja kokoontumisissa?

Omasta puolestani olen sitä mieltä, että Jeesusmanifestaatio on suuri näytelmä, joka enimmäkseen hyödyttää ei-toivottavaa ekumeniaa. Sillä tässäkin tapauksessa peruuttamattomasti luovutaan Totuudesta ykseyden nimissä. Raamattu sanoo, että meidän pitää vetäytyä pois niistä, joilla ei ole apostolien oppia evankeliumista. Mutta Jeesusmanifestaatiossa menevät evankeliset kristityt saman ikeen alle kuten useat yhteisöt ja kirkot, joilla ei ole todellista ja pelastavaa evankeliumia. Tässä tapahtumassa on sekoitus Arken-seurakuntaa, Livets Ord:ia, Katolista kirkkoa ja monta muuta.

Mutta haluan erityisesti mainita yhden osanottajan ja se on Ekumeeninen yhdistys Tosi Elämä Jumalassa. Yhdistyksen tavoite on levittää ja tehdä tunnetuksi niitä sanomia Skandinaviassa, joita välittää profetissa Vassula Rydén. Tämä Vassula tarkoittaa, että hän useissa tilanteissa on saanut sanomia suoraan Jeesukselta.  Hänen elämäntehtävänsä on välittää nämä sanomat eteenpäin. Sanomien päätarkoitus on YKSEYS ja se, että kaikkien kirkkojen on mentävä takaisin kuuliaisuuteen paaville. Kuten toivottavasti ymmärrät, ei se ole voinut olla Jeesus, joka olisi sanonut mitään sellaista. Tässä on sitaatti Vassulan kirjasta kolme:

 • ”Minä, Herra, tarvitsen RAKKAUTTA ja RUKOUSTA ja YKSEYTTÄ, kaikkia yhdessä yhden ainoan Ilmestysmajan ympärillä. Jos he etsisivät Minun mielenkiintoni kohteita, he ymmärtäisivät, kuinka Pyhä Sydämeni kaipaa ja toivoo tätä yhteyttä Minun Pietarini johdolla. Pietarin, jolle itse olen antanut taivaan valtakunnan avaimet. Joten rukoilkaa innolla kaikki yhdessä, että kaikki ymmärtäisitte, että Minä, Herra, kutsun heitä yhdistymään. Kutsun kaikkia, jotka kantavat Minun nimeäni, palaamaan todelliseen ykseyteen, Pietarin alaisuuteen(paavin alaisuuteen)”

Se, mikä on oikein vakavaa Jeesusmanifestaatiossa, on se, että se antaa vaikutelman, ettei ole mitään eroa tavallisten vapaakirkkojen, Ruotsin kirkon, Katolisen kirkon, Livets Ord:in, Arkenin, Tosi elämä Jumalassa-yhteisön ja kaikkien muiden välillä. Mutta ero on useimmissa tapauksissa kuin yö ja päivä, se on Totuuden ja harhaopin välillä, ikuisen elämän ja sen välillä, ettei sitä ole. Se, että asioihin vihkiytymättömät Svenssonit voivat joutua johdetuiksi uskomaan siihen, että he voivat mennä mihin tahansa näistä kirkoista ja yhteisöistä saadakseen tietää, kuinka pelastutaan, on kauhistuttavan vakavaa. On melko harvoja ihmisiä, jotka voivat osoittaa pelastuksen Tien tänä päivänä. Siis se, mihin Jeesusmanifestaatio monessa suhteessa viittaa, on sen sijaan ykseden tie ja se on HYVIN pettävää. Tässä tapahtuu toisin sanoen hyvin leveä synkronisointi, joka menee voimakkaasti luopumuksen suuntaan..


4.7. Livets Ord ja Helluntai yhteisrintamassa 2010
Maaliskuussa 2010 julkaisi lehti Världen Idag (Maailma tänään) artikkelin, joka kuvaa yhteistyötä Helluntailiikkeen ja Uskonliikkeen väliilä. ” Tarvitsemme toisiamme onnistuaksemme lähetystehtävässä” he lyövät kiinni yhteisen lausunnon. Voit lukea tämän artikkelin alla olevan linkin kautta:

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=7203&Itemid=33

Tämä on syvällisesti traagista yhteistyötä. On monia aitoja helluntaiystäviä (ei vähiten vanhempia, jotka ovat tunteneet menneitten aikojen aitojen herätysten siipien havinan), jotka ovat järkyttyneitä tästä yhteistyöstä. Se, että Uskon liikkeellä on paljon harhaoppeja teologiassaan, ei ole mikään uutinen. Voit lukea siitä tästä tekstistä: http://www.bibelfokus.se/trosrorelsen.       

Mutta hyvin vakava harha Helluntaiherätyksessä tänään on, että siellä uskotaan olevan OK tehdä yhteistyötä Uskon liikkeen kanssa. Ero on tässäkin kuin yö ja päivä, Totuuden ja harhaopin ero, ikuisen elämän ja sen, ettei sitä ole, välillä. Joten tässä näemme synkronisoitumista, joka on hyvin kiitollista Uskon liikkeelle, mutta kohtalonkysymys Helluntaiherätykselle!  Världens Idag – lehden aprillipila Livets Ord:in siirtymisestä Helluntaihin ja, että Ulf Ekmanista tulee johtaja Pelle Hörnmarkin jälkeen, ei ehkä kuitenkaan ole aivan kokonaan pilaa. Epäilen, että Ulf Ekman tähtää vielä korkeammalle. Tämä synkronisoituminen valmistaa tietä hänelle.

HALLOO! Pelle Hörnmark & kumppanit, minkä valtavan vastuun otatte päällenne, kun nyt johdatte ihmisiä – eikä vähiten nuoria – uskomaan, ettei Livets Ord:issa ja heidän luopumusta sisältävässä teologiassaan ole mitään vikaa! Raamattu on hyvin selkeä varoituksissaan siitä, että muita ihmisiä johdetaan harhaoppeihin. Meidän kaikkien pitää tulla paljon tarkemmiksi siinä, mitä opetamme, jaamme edelleen ja siinä, mille annamme tukemme.


4.8. Bill Johnsonyhdistyksessä Kairos New Wine ja S:ta Clarassa 2009

Mainitsen tässä jotain, joka on vähän vanhaa, mutta kuitenkin täytyy mainita siksi, että olisimme valppaita.

Ehkä kaikkein vakavinta maailmanlaajuisessa nk. kristikunnassa tänään on apostolinen liike johdossaan yliapostoli C. Peter Wagner.  Se on eräänlaista New Age- kristillisyyttä, jossa New Age- henget näyttävät ottaneen täyden kontrollin. Yksi apostoleista on nimeltään Bill Johnson ja hän on suosittu julistaja karismaattisissa piireissä kaikkialla maailmassa. Monet eivät ymmärrä, että Bill Johnson on tärkeä osa siinä, jota minulla on tapana kutsua ” Latter Rain – perheeksi” (Myöhemmän Sateen – perheeksi), johon kaikki minun tässä tekstissä esille ottamani julistajat kuuluvat. Bill Johnsonin palvelustehtävässä Bethel Church esiintyy tarkasti samoja kundalini-tyyppisiä manifestaatioita, joita ensi sijassa liitämme Torontoon, Pensacolaan ja Lakelandiin. Bill Johnson tekee läheistä yhteistyötä julistajien kuten John Arnott, Todd Bentley, Rick Joyner ja monen muun Myöhemmän Sateen- perheeseen kuuluvan julistajan kanssa. Otetaanpa pari esimerkkiä:

Kesällä 2008 Peter Wagner vihki Todd Bentleyn apostoliksi Lakelandissa. Bill Johnson otti osaa tähän vihkimiseen rukouksin ja esirukouksin. Voit nähdä osan tästä tapahtumasta alla olevan linkin kautta. Bill Johnson tulee esiin toisena esirukoilijana, valkoisessa paidassa. John Arnott, Rick Joyner ym. olivat myös näyttämöllä ja esirukouksessa.

http://www.youtube.com/watch?v=-A05WQYi7aQ

Bill Johnson tekee nyt yhteistyötä Rick Joynerin ja Todd Bentleyn kanssa, koska Joyner on  ”ojentanut” Todd Bentleytä hänen uskottomuudestaan, avioerostaan ja uudesta avioliitostaan ym.  Sen voi lukea Joynerin kotisivulta:  http://www.morningstarministries.org/

Mikä nyt on hämmästyttävää, on, että verkosto nimeltään Kairos New Wine Tukholmassa kutsui tämän Bill Johnsonin konferenssiin huhtikuussa 2009. Tällä tavoin sitä yhdistytään ja synkronisoidutaan – tiedostaen tai tietämättään, sitä en tiedä, sekä apostolisen liikkeen että Todd Bentleyn ym. kanssa. Se,  mikä on traagista tässä on, että Carl-Erik Sahlberg, S:ta Clara-kirkon pappi, istuu mukana Kairos New Wine – yhteisön johdossa. En tiedä, onko Sahlberg sekaantunut tähän ja onko hän tietoinen Bill Johnsonin ongelmista. Mutta mielestäni on hyvä tietää näistä yhteyksistä. Onhan olemassa riski, että S:ta Claran kirkko alkaa synkronisoitua näiden väärien profeettojen kanssa (minkä näemme myös Jeesusmanifestaatiossa). Olivatpa asiat miten vain, sekä S:ta Clara että Kairos New Wine antavat merkkiä siitä, että Bill Johnson on aivan OK, ja tämä voi johtaa monet kurjat etsijät harhaan. Voit nähdä ne, jotka seisovat Kairos New Wine-yhteisön takana, tältä sivulta:

http://www.kairosnewwine.se/vilka-ar-vi/

Nyt me tiedämme, että Carl-Erik Sahlberg ja muut S:t Claran kirkossa ovat tehneet paljon hyvää vaivatuille ihmisille ja tämä on hyvää ja ihanaa. Mutta ehkä heidän olisi pitänyt pysyä siinä tehtävässä sen sijaan, että heitä imarrellaan ja houkutellaan muiden kutsujen ja tarjousten kautta.  Olen todella surullinen niistä yhteyksistä, joita tänään on S:t Claran ja väärän karismaattisuuden välillä. Joten rakkaat veljet ja sisaret, rukoilkaa Carl-Erikin ja hänen kollegojensa puolesta, että he heräävät, jättävät väärän ekumenian taakseen ja muistavat ”ensirakkauden”.


5. Luopumus synkronoituu kansainvälisesti

En "Catch the fire-konferenssi” Oslossa 14–18  huhtikuuta, 2010
Se luopumus, jota nyt tapahtuu Ruotsissa, ei tietenkään ole mikään irrallinen tapahtuma, tätä tapahtuu kaikkialla maailmassa. Sain tänä päivänä sähköpostiviestin, jossa eräs uskonsisko antoi minulle tietoa kehityksestä Norjassa. Hän osoitti erityisesti konferenssia 14- 18. huhtikuuta 2010 nimeltään ”Taivas valloittaa Maan”. Tässä näemme hyvin selvästi merkit siitä, kuinka luopunut kristikunta yhdistyy. Konferenssi pidetään suuressa helluntaiseurakunnassa nimeltään Oslon Filadelfia. Osanottajien joukossa on – eipä ole hämmästyttävää – John Arnott ja Bill Johnson (taas samalla areenalla) sekä henkiöitä norjalaisesta Keidas-liikkeestä, Nuorten Tehtävä- liikkeestä (lyhenne UMU) ynnä muista.  Katso  http://www.filadelfia.no/?kat=1&side=artikkel&art=464

EMPOWERED21 (Voimaantuminen E 21) Tulsassa, Oklahomassa, 8-10 huhtikuussa, 2010
Minun tulee myös mainita valtavan suuri konferenssi, joka juuri on pidetty Tulsassa, jo edes menneen uskonjulistajan Oral Robertin yliopistossa. Siellä kokoontui lähes 10 000 julistajaa ja maallikkoa synkronisoidakseen suuntauksen jättiläismäisessä muodossa! Alla voit lukea tämän konferenssin tarkoituksen (käännettynä heidän kotisivultaan):

 • "Yhdistytään sukupolvien yli kulkevaan yhteyteen tarkoituksena etsiä tuoretta latausta/varustusta Pyhässä Hengessä 2000-luvun elämään.
 • Löytää ajanmukaisia metodeja ja ilmauksia, joita tarvitaan uusien sukupolvien kiinnittämiseksi Hengellä-täytettyyn elämään.
 • Antaa tilaisuus suuremmalle dialogille jayhteistyölle uusien esiinnousevien (engl. ”emerging”) liikkeiden ja historiallisten Hengellä täytettyjen – liikeiden välille toivoen suurempaa eteenpäin menoa ja vaikutusta Kuningaskunnalle.
 • Keskittää julistajien, oppineiden miesten/julistajien ja eri virtauksia edustavien nuorten ja Hengellä täytetyn kirkon energia sadonkorjuuseen ja edessämme oleviin haasteisiin.
 • Todistaa Hengellä täytetyn liikkeenmaailmanlaajuisten virtojen yhdessävirtaamista YHDISTYNEEKSI siunausten virraksi, joka huuhtoo maailman.” 
  Katsohttp://www.empowered21.com/purposes.php

Niin, tämä on Myöhemmän Sateen – teologiaa ja Myöhemmän Sateen- ekumeniaa, niin että roiskuu! En voi nähdä mitään Raamatun sanomaa lopun ajan kehityksestä tässä, en mitään Jeesuksen pian tapahtuvasta takaisin tulosta, en mitään Antikristuksesta ja hänen esiin kasvavasta valtakunnasta. Traagista kylläkin, ei mitään lapsen luottamuksesta Jumalan johtoon voittaa ihmisiä. Tässä asiantuntemus opettaa ”kuinka pitää tehdä” ja ladata itsemme toisin sanoen sillä ”energialla”, jota meidän täytyy saada suurten julistajien kätten kautta vain voidaksemme saada aikaan jotakin. Mutta tämä on tiedon puun hedelmää. Se väistämättä johtaa luopumukseen ja itsensä jumalaksi korottamiseen! Näytetään yksiomaan suuntautuvan ”voimaan (engl. power)” ja menestyksekkääseen ja kukoistavaan tulevaisuuteen. Emme saa mennä tähän mukaan, sillä silloin emme ole valmiita kaikkiin koetuksiin ja harhaoppeihin, joita tulee esiin lopun aikoina.

Keitä nyt oli mukana tässä konferenssissa? Mainitsen joitakin, jotka selvästi tuovat esiin luopumuksen ekumeniaa:

 • Steve Hill
 • Kenneth Hagin Jr (nuorempi)
 • Ulf Ekman (oli myös yksi puhujista)
 • Cindy Jacobs sekä useat Kansas-profeetoista ja apostolisesta liikkeestä
 • Lisa Bevere
 • Pelle Hörnmark
 • Jack-Tommy Ardenfors
 • ja monet, monet muut…

Kun nyt Hornmark ja Ardenfors ovat olleet mukana kastautuneet tähän Myöhemmän Sateen –virtaan niin minun täytyy sanoa, että tunnen itseni vielä enemmän huolestuneeksi siitä, mihin nämä molemmat herrat tulevat viemään helluntailiikettä tästä eteenpäin!


6. Mihin tämä kaikki on matkalla?

Ei ole mitään eroa siinä hengessä, joka toimii John Arnottissa, Steve Hillissä, Reinhard Bonnkessa, Todd Bentleyssä tai Bill Johnsonissa. Kaikki he ovat joko Kenneth Haginin lapsia tai lapsenlapsia. Kaikki ovat kastetut samassa Myöhemmän Sateen – hengessä. Minun mielipiteeni on, että Kenneth Hagin on yksi suurimmista vääristä julistajista, joita meillä on ollut modernina aikana. Hänen opetuksensa on saanut aikaan ennen kuulumattoman vakavia seurauksia koko maailman kristikunnalle. Se harhaoppien laiva, jonka Hagin laski merille – joka on mm.lastattu käsitteellä ”pyhä humala” – sitä laivaa seilaavat kaikki nämä julistajat, joita olen luetellut tässä. Sama harhahenki täyttää heidän purjeensa. Se, että heillä on myötätuulta purjeissa, ei tarkoita, että he purjehtisivat Totuuden Hengessä!

Kun näkee tämän taustan, jonka olen yllä antanut, täytyy esittää itselleen kysymys: mihin tämä kaikki on matkalla? Näemme, kuinka kaikki ”koplataan” (yhdistetään) uuteen ekumeniaan. Siihen yhdistyvät Helluntai, Uskonliike, Toronto, Pensacola, Lakeland, Keidasliike, Ruotsin kirkko, Katolinen kirkko, Apostolinen liike, Profeettaliike, Tosi Elämä Jumalassa- yhteisö ym. ym. Kaikki ajetaan yhteen enemmän ja enemmän ja ne synkronoituvat.

Onko tämä kaikki menossa kohti apostolista yhteyttä ja sitä seuraavaa maailmanlaajuista herätystä ja hengenvuodatusta lopun aikoina? EI! Tämä on sitä karismaattista sokeutumista, josta 2. Tess. 2: 1 – 12 puhuu. Siinä ihastuminen merkkeihin ja ihmeisiin on vetovoimana. Tämä on suuren luopumuksen lähtölaukaus, joka on perustana Antikristuksen valtakunnalle! Meillä uskovina on valtava ja raskas vastuu edessämme varoittaa kaikkia, jotka riskeeraavat kaiken tai joita on alkanut kohdata karismaattinen sokeutuminen.


7. Mitä meidän pitää tehdä?

Haluatko pysyä tai löytää levollisen lapseuden Jumalassa, silloin sinun ei ehdottomasti pidä luottaa niihin vääriin profeettoihin, joita olen ottanut esille tässä tekstissä. Tämän monet ihmiset voivat allekirjoittaa. Ihmiset, jotka ovat ajaneet sitä tietä, mutta jotka onneksi ovat päässeet siltä pois. Minuun ottavat yhteyttä monet sellaiset henkilöt BibelFokusin kautta, joskus jopa useat saman viikon aikana. Nämä voivat todistaa siitä, miten suorituskeskeistä ja teennäistä uskoa painostetaan Myöhemmän Sateen – perheessä (nyt ei tietenkään kaikki voi huonosti siellä heti, joidenkinhan on toimittava suurlähettiläinä).

Samanaikaisesti, kun meidän täytyy varoittaa harhaopeista ja vääristä profetioista, täytyy meidän tajuta, että päätehtävämme on voittaa ihmisiä yksinkertaiseen evankeliumiin, joka pelastaa ikuiseen elämään. Mikään ei ole tätä tärkeämpää, ja juuri tämän takia Jeesus on luvannut meille Pyhän Hengen.

 • Apt.1:8: ”kun Pyhä Henki tulee teihin, tesaatte voiman ja teistä tulee minun todistajiani” Jerusalemissa ja Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka”

 • Joh. 15:5: ”Jos joku pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää.”

Tämä on näin yksinkertaista, niin puhdasta ja niin ilmaista, ettei sinun tarvitse matkustaa USA:han, mennä raamattukouluun, ostaa kirjoja, tavata Ulf Ekmania tai Benny Hinniä, saadaksesi Pyhän Hengen ja kantaaksesi hedelmää.  Et tarvitse Jeesusmanifestaatiota voittaaksesi toisia tosi uskoon. Lepää ja jää Jeesukseen, niin Hän johtaa sinua niihin tekoihin, joita Hän haluaa sinun tekevän. Jumala antaa Hengen hänelle, joka sitä Häneltä pyytää. Lepää siinä ja anna aikasi ja rahasi kärsiville sen sijaan, että antaisit ne Myöhemmän Sateen - perheen ahneille julistajille!

 • Luuk. 11:13: ”Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljon enemmin Taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä Häneltä anovat?”

Niin yksinkertaista on saada kaikkea Pyhältä Hengeltä, jonka Jumala haluaa antaa meille!


Lähteet:

Counterfeit Revival, (Väärä Herätys), Hank Hanegraaff
Kundalini Warning, (Kundalinivaroitus), Andrew Strom
True & False Revival, (Todellinen ja Väärä Herätys), Andrew Strom
ym.


/Lennart

Översättning till finska/Suomennos
Sylvi Hänninen

Holy drunkness?

Johdanto

Nyt, kun amerikkalainen julistaja Rodney Howard Browne jälleen vierailee Ruotsissa (marraskuussa 2010), tuntuu tärkeältä tehdä Raamattuun ankkuroitu analyysi siitä, mikä niin voimakkaasti liitetään tähän väärään julistajaan, nimittäin ”holy drunkness” (ruotsiksi: ”andlig fylla/berusning”, suomeksi ”hengellinen humala/päihtyminen). Tämä holy drunkness on olotila, jonka puolestapuhujat tarkoittavat olevan lahja Pyhältä Hengeltä, voimakas kaste Pyhässä Hengessä. Sitä kutsutaan suomeksi tulla päihtyneeksi hengessä. Siis ihminen tulee humalaan Pyhästä Hengestä, kun saa maistaa ”uutta viiniä”, sanotaan. Tämän humalan myötä tulee paljon eri manifestaatioita kuten: hohotus (”pyhä nauru”), hoipertelua, kaatumisia, ryömimisiä, hyppimisiä, vapinoita, sähkövirtoja, halvaantumista muistuttavia olotiloja (englanniksi: ”glued in the spirit/frozen in the spirit”), suu auki töllöttämistä ja hohottamista ja kirkumista, mutta myös mykkyyttä (”dumb in the spirit”), eläinten ääniä, hysteeristä tanssia ja oikeastaan mitä tahansa hullua käytöstä ja kokemuksia, joita voi yhdistää juuri huumattuihin ihmisiin.


2. Väärät henget valtaavat kirkon

Tästä jutusta nimeltä holy drunkness ja kaikista siihen liittyvistä omituisista manifestaatioista, jotka saat kaupan päälle, on tänä päivän tullut niin tavallinen ilmiö etenkin karismaattisessa kristillisyydessä, että monet luulevat sen olevan raamatullinen ideaalitila kristityille. Mutta kuten tulemme näkemään, sellainen käsitys on vakava harhaoppi, jolta kokonaan puuttuu tuki Raamatusta. Sen sijaan tämän tyyppiset ilmiöt muistuttavat niitä, jotka esiintyvät hinduismissa, mystiikassa ja New Age-liikkeessä (kaikki nämä kolme ovat läheistä sukua). Näissä yhteyksissä manifestaatioiden takana olevaa voimaa tavallisesti Kundaliniksi, myös kutsuttu nimillä käärmevoima tai lohikäärme-energia, Monet ymmärtävät, että juuri tämä kundalinivoima nyt miehittää kaikki maailman eri kirkot epäpuhtaiden julistajien kautta, jotka sekä opettavat harhaoppeja että välittävät näitä saastaisia voimia. Lue tästä linkistä enemmän kundalini -ilmiöstä:http://bibelfokus.se/sv/question/101107(huom. tätä linkkiä ei ole suomennettu)

On ajattelemisen arvoista tietää, että entisaikojen herätysjulistajat karttoivat ”holy drunkness - manifestaatioita” kuin ruttoa (sellaista saattoi ilmetä myös silloin). Mutta tavallisesti sellainen tukahdutettiin nopeasti ennen kuin se meni yli laidan ja ettei se sammuttaisi Jumalan Henkeä menossa olevassa herätyksessä. Kirjailija Ian H. Murray kirjoittaa siitä, mistä tuli yksi Jonathan Edwardsin kokemuksista siinä herätyksessä, jota kutsutaan The first great awakening 1700-luvun USA:ssa (Edwards oli yksi suurista julistajista tuossa herätyksessä):

 • "Hän tuli siihen sisäiseen näkemykseen, että oli ratkaiseva syy herätyksen taaksepäin menemiselle. Se nimittäin johtui niistä herätyksen ystävistä, jotka sallivat aidon ja puhtaan uskonnon sekoittuvan ”villin tulen” kanssa ja lihallisen innostuksen kanssa niin, että Jumalan Henki tuli murheelliseksi ja saatana siten sai yliotteen."
  Jonathan Edwards: A New Biography, s. 216

Tuohon aikaan nähtiin nämä manifestaatiot (ilmiöt) joko epäpuhtaiden henkivaltojen, psykologisten ilmiöiden aiheuttamiksi. Tai ne myös aiheutti se, jota kutsuttiin ”haaveiluiksi” (liioitelluksi hurmioksi/hengelliseksi ylikuumenemiseksi). Juuri tätä ajatellen olemme nyt nähneet aivan järjettömän kehityksen kristikunnassa, kun nyt korotetaan näitä epäterveitä manifestaatioita Pyhän Hengen töiksi! Hank Hanegraaff kirjoittaa oikeaan osuvasti:

 • "Juuri siitä, josta Jonathan Edwards toivoi pelastavansa ihmiset pois, on se, johonväärän herätyksen johtajat nyt yrittävät houkutella ihmiset antautumaan".

3. Hieman historiaa

Monet luulevat, että tämä juttu holy drunkness alkoi nk. Toronton herätyksestä vuonna 1994, mutta se on väärin. John Arnott ja hänen Vineyard -seurakuntansa kautta Torontossa tämä tosin levisi laajemmalle, mutta se alkoi jo aikaisemmin niissä yhteyksissä, joissa Rodney Howard Brown vaikutti 90-luvun alussa.

Samanaikaisesti Rodney Howard Brownin toiminnan kanssa oli holy drunkness -ilmiötä esiintynyt myös Benny Hinnin kokouksissa sekä Kenneth Haginin Rhema -seurakunnassa Tulsassa. Joten, kun Rodney Howard Brown kävi Benny Hinnin ja Kenneth Haginin kokouksissa 90-luvun alussa, ei se ”hengellinen humala”, jota Brown tarjoili, ollut mikään uutinen. Kuitenkin ”drinkkejä” sekoitettiin toistensa kanssa ja humala lisääntyi siten voimakkuudessa. Tämän puolestapuhujat sanovat, että ”voitelu” tuli voimakkaammaksi, kun nämä miehet voitelivat toisiaan. Myös Kenneth Copeland oli sekaantunut tähän.

-> Tätä linkkiä R.H. Brownin taustasta ja “urasta” ei ole suomennettu ja valitettavasti se jäi pois tästä kohtaa

Alla olevassa videoklipissä voit nähdä, kun Kenneth Hagin opettaa holy drunkness -ilmiöstä. Siinä sanotaan, että holy drunkness tuli henkikasteessa ensimmäisenä helluntaipäivänä Jerusalemissa.

http://www.youtube.com/watch?v=1SgByE0pX1M


4. Harhaanjohtava teologia

On aivan selvää, että nämä väärät julistajat yrittävät tukea toimintaansa Raamatun sanoin. Ja kenties yllä olevasta videoklipistä kuulit, niin Kenneth Hagin tarkoitti, että ensimmäisten opetuslasten on täytynyt olla humaltuneita (Pyhästä Hengestä) ensimmäisenä helluntaipäivänä, koska ihmiset heidän ympärillään sanoivat niin. Juuri tämän hän kierosti poimii esiin Apostolien teoista, luvusta 2 ja jakeesta 13. Mutta siten Raamattua luetaan niin, kuin saatana tahtoo meidän lukevan sitä!

Toinen Raamatun sana, jota he tuovat esille, on profetia Jooelin kirjassa, luku 2 ja jae 28 siitä, että Jumala lopun aikoina tulee vuodattamaan Henkensä ”kaiken lihan” päälle. Ja niillä sanoilla tarkoitetaan juuri sitä, mitä tapahtuu näissä kokouksissa. Viini, jota Jumala tarjoilee silloin, on se ”uusi viini”, josta Jeesus puhuu. Tämä on epäraamatullinen nk. ”Latter rain -teologia” lopun ajoista. Jos lukee Jooelin kirjan kokonaisuudessaan ja muun Raamatun sanan valossa, niin silloin ymmärtää, että profetia Jooelin kirjan 2. luvussa ennen kaikkea koskee juutalaista kansaa lopun ajoissa. Sitä paitsi profetia on jo osittain käynyt toteen (ja edelleen käy) juuri ensimmäisenä helluntaipäivänä – minkä myös Pietari sanoi puheessaan sinä päivänä. Uuden viinin tietää jokainen Raamatun lukija viittaavan Uuteen liittoon eikä mihinkään päihdyttävään aineeseen karismaattisten kristittyjen piirissä. Lue tarkemmin Jooelin profetiasta ja Latter rain -teologiasta tästä.  (seuraavaa linkkiä ei ole suomennettu): http://bibelfokus.se/joel


5. Todellinen kertomus Apostolien teoissa

Mitä sitten kerrotaan holy drunkness – ilmiöstä Apostolien teoissa? Ehdottomasti ei mitään! Lukekaamme teksti, joka puhuu siitä, kun opetuslapset tulivat kastetuiksi Pyhässä Hengessä.

 • Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niin kuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itse kunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi jaalkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan, mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

  Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on. Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä. Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen:” Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia? Kuinka me sitten kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet? Me parttialaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset…me kuulemme kukin heidänpuhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja” Ja he olivat kaikki hämmästyksissään eivätkä tienneet, mitä ajatella ja sanoivat toinen toisillensa:” Mitä tämä mahtaakaan olla?” Mutta toisetpilkkasivat heitä ja sanoivat:” He ovat täynnä makeata viiniä”

Kiinnitä huomiosi tässä siihen, että juuri jotkut pilkkaajat pitivät opetuslapsia pilkkanaan ja sanoivat pilkallisesti: ”He ovat juoneet itsensä täyteen makeaa viiniä.” Tämähän ei suinkaan tarkoita sitä, että asiat olisivat niin kuin Kenneth Hagin ilmaisi, että opetuslapset olivat todellisuudessa humalassa (Pyhästä Hengestä). Eihän meidän tule ottaa oppia pilkkaajien sanoista, vaan tekstin muusta osasta! Siinähän sanotaan, että opetuslapset eri kielin/murtein julistivat Jumalan suuria tekoja. Se tarkoittaa aivan jotain muuta kuin, että maataan lattialla ja nauraa hohotetaan. Ei tässä ole edes yhtä sanaa siitä, että he olivat iloisia. Varmastikin he itse olivat järkyttyneitä, hämillään ja hämmentyneitä, aivan kuin muut.

Kiinnitä huomiosi myös siihen, että ennen kuin Jeesus nousi taivaaseen, hän ennusti, että opetuslapset Pyhän Hengen kasteen kautta saisivat voiman juuritodistaa hänestä. Hän ei sanonut mitään pyhästä humalasta tai naurunhohotuksesta!

 • Apt. 1:8: Mutta kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman ja tulette olemaan minun todistajiani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.

Se, mitä tapahtui, oli siis tarkasti sitä, mitä Jeesus oli ennalta sanonut. Opetuslapset olivat kunnollisia ja raittiita ja heidän henkikasteensa johti valtavaan katumukseen kuuntelijoissa. Ei tullut mitään ”Jooelin baaria” kuten Rodney Howard Brown ilmaisee sen, jossa tarjoillaan ilmaisia drinkkejä. Ei. Tapahtui syvä murtuminen, kääntyminen, kaste ja henkikaste niiden joukossa, jotka olivat läsnä. Kun läsnä olevat kuuntelijat järkyttyivät siitä, mitä he olivat kuulleet opetuslasten todistusten kautta, silloin astui Pietari esiin ja toi esiin ankaran herätysjulistuksen. Hän lopetti sanoihin:

 • Apt. 2:36:”Varmasti tietäköön koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi (ruots. Messiaaksi) tehnyt, tämän Jeesuksen,jonka te ristiinnaulitsitte."

Kun ihmiset kuulivat tämän, saivat he aivan kuin iskun sydämeen ja he kyselivät, mitä heidän piti tehdä.

 • Apt. 2:37–41: Kun he tämän kuulivat,saivat he piston sydämeensä (ruots. iskun sydämeensä) ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille:” Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?” Niin Pietari sanoi heille: ”Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.” Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti, ja hän kehotti heitä sanoen: ”Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta.” Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.

Tämä oli tulos helluntaipäivän hengenvuodatuksesta! Katumus, kääntyminen ja 3000 pelastettua ja kastettua! Näin ei olisi tapahtunut, jos Pietari ja muut opetuslapset olisivat tehnet kuten Rodney Howard Brown, Kenneth Hagin, Benny Hinn, John Arnott, Steve Hill ja kaikki muut väärät julistajat. Jos opetuslapset olisivat tehneet kuin he, niin oletettavasti koko väkijoukko olisi lähtenyt sieltä ja pyöritellyt päätään, sillä niin paljon järkevämpiä olivat ihmiset tuohon aikaan kuin me.


6. Useita todistuksia Apostolien teoista

Mitä muuta sitten sanotaan henkikasteesta Apostolien teoissa? Eikö mistään löydy kohtaa, jossa sanotaan, että kaadutaan, vapistaan ja nauraa hohotetaan? Ei! Mitä minä voin nähdä, henkikaste käsitti siihen aikaan ennen kaikkea rohkeuden ja voiman tulla Jeesuksen todistajiksi, täsmälleen linjassa sen kanssa, mitä Jeesus oli luvannut (Apt.1:8). Kielilläpuhuminen ja profetoiminen olivat myös osa tätä. Lukekaamme joitakin tunnettuja kohtia:

 • Apt. 4:31: Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan Sanaa rohkeasti.
  (Huomaa, että paikka vapisi, eivät ihmiset.)
 • Apt. 10:44–46: Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat. Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin, sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa.
 • Apt. 13:9–10: Niin Saulus, myös Paavaliksi kutsuttu, täynnä Pyhää Henkeä loi katseensa häneen ja sanoi: "Voi sinua, joka olet kaikkea vilppiä ja kavaluutta täynnä, sinä perkeleen sikiö, etkö lakkaa vääristelemästä Herran suoria teitä?”
 • Apt. 19:6: Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.

Tässä emme näe minkäänlaista holy drunkness -ilmiötä, mutta me näemme, että ne, jotka saivat henkikasteen, ennen kaikkea saivat voiman ja kyvyn saarnata ja profetoida. Jakeessa Apt.13:52 sanotaan, että opetuslapset täyttyivät yhä enemmän ilolla, mutta se ei johtunut siitä, että heistä olisi tullut hengellisesti humalaisia. Sen sijaan se riippui siitä, että heidät oli katsottu arvollisiksi kärsimään vainoa Jeesuksen takia ja silloin he myös tulivat aina vain enemmän täyteen Pyhää Henkeä. Nämä kaksi, kärsimys ja voima, kulkevat yhtä matkaa!

 • 2. Kor. 12:9: ” sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa”

7.0 Jeesuksen kontra epäpuhtaiden henkien vaikutukset

Jos otamme Jeesuksen sanat todesta, silloin yksi tärkeimmistä Pyhän Hengen tarkoituksista on se, että saamme voiman tulla hänen todistajikseen aina maan ääriin asti (Apt. 1:18). Pyhä Henki on siis Auttajamme eikä meidän huumeemme!!!Hän tulee myös opettamaan meitä, paljastamaan synnin elämässämme ja johtamaan meitä Totuudessa. Tässä palveluksessa Jeesukselle voimme saada osan Hengen lahjoista ja hänen johdatuksessaan voi Hengen hedelmäkin tulla yhä näkyvämmäksi meidän elämässämme. Hengen hedelmä on:

 • Gal. 5:22–23: ” rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys,itsensähillitseminen.”

Se hedelmä tulee vaikuttamaan uskosta osattomiin ihmisiin! Mutta kuka tulee vaikuttuneeksi, jos kirkon ihmiset makaavat ja sätkyttelevät lattialla?? Galatalaiskirjeen luku 5 puhuu myös siitä, että pahuuden hedelmä mm. ovat harhaopit, päihtymys ja irstailut.

7.1 Jeesus vapauttaa – holy drunkness sitoo

Ne manifestaatiot, jotka kohtaavat ihmisiä kokouksissa, jossa holy drunkness (jne.) – ilmiötä tarjoillaan, ovat itse asiassa suora vastakohta niille joita Jeesus teki ja joista voimme lukea Raamatussa. Raamatulliset parantumiset pitää ennen kaikkea nähdämerkkeinä eikä minään normaalina olotilana. Jeesuksen ihmeet todistavat nimittäin jostain hyvin paljon suuremmasta kuin ruumiillisesta paranemisesta. Jeesuksen merkit ja ihmeet todistavat hengellisestä vapautumisesta! Vastaavalla tavalla todistavat manifestaatiot, jotka kuuluvat holy drunkness – ilmiöön, toisesta hengellisestä todellisuudesta. todistaahengellisestä sidonnaisuudesta ja epäpuhtaudesta! Katsotaanpa joitakin vertauksia Holy drunkness-ilmiöstä.

7.2 Joitakin vertauksia

+ Kun Jeesus antaa meille osan Pyhää Henkeään, meistä tulee selkeästi ajattelevia ja raittiita! Hän on meidän auttajamme ja meidän opettajamme. Hän pyhittää meidät aina vain pyhempään ja arvokkaampaan elämään. Hän tekee meistä vakaita Jeesuksen todistajia. Hän haluaa antaa meille hyvän maineen yhteiskunnassa. Henki todistaa uudesta elämästä, joka tulee meidän osaksemme ikuisuudessa Jumalan luona!
– Mutta kun ihmistä kohtaa holy drunkness – ilmiö kaikkine sitä seuraavine järjettömine manifestaatioineen, se todistaa siitä, että saatana haluaa saastuttaa Jumalan temppelin (meidät kristityt). Se todistaa myös siitä, että hän haluaa saattaa kaikki kristityt naurunalaisiksi maailman silmissä ja että hän haluaa tehdä kristinuskosta uneliasta ja hengellisesti epäraitista. Se todistaa elämästä, joka on erossa Jumalasta!

+ Kun Jeesus antaa näön takaisin sokealle, on se merkki siitä, että meistä tulee vapaita hengellisestä sokeudesta ja sen sijaan tulemme hengellisesti selvänäköisiksi, että voisimme nähdä Totuuden!
– Mutta kun ihmisestä tulee ”hengellisesti juopunut”, on se merkki siitä, että saatana tekee ihmisen hengellisesti sokeaksi ja epätarkaksi ymmärrykseltään.

+ Kun Jeesus parantaa mykän ja antaa puheen takaisin, on se merkki siitä, että Jeesus haluaa tehdä meistä hänen todistajiaan ja auttaa meitä julistamaan hänen evankeliumiaan.
– ”Mutta kun ihmisestä tulee “dumb in the spirit” (manifestaatio ja käsite, joka esiintyy holy drunkness – piireissä, mikä tarkoittaa tulla “mykäksi hengessä”), niin se on merkki siitä, että saatana haluaa vaientaa Jeesuksen todistajat. Hän haluaa myös saada meidät lopettamaan rukoilemisen. On varsin tavallista, että, julistajat, jotka tulevat hengelliseen humalaan menossa olevassa jumalanpalveluksessa, eivät pysty rukoilemaan tai saarnaamaan. Heistä tulee ”hengellisesti mykkiä” tai he ovat estyneitä saarnaamaan ”pyhän hörönaurun” takia.

+ Kun Jeesus parantaa kuuron, on se merkki siitä, että voimme saada oppia kuuntelemaan Totuutta, Jumalan Sanaa ja ennen kaikkea kuulla siinä hänen äänensä!
– Mutta kun ihminen on maistanut ”uutta viiniä” holy drunkness – ilmiössä, ei hän enää halua kuunnella Totuutta!

+ Kun Jeesus nostaa ramman ylös kävelemään halvauksestaan, on se merkki siitä, että meistä voi tulla vapaita hengellisestä halvauksesta, ahdingosta ja sidonnaisuudesta ja että meistä voi tulla Jeesuksen todistajia maan ääriin saakka alttius kenkinä jaloissamme!
– Mutta kun ihminen kaatuu lattialle (englanniksi:”slain in the spirit”), on se merkki siitä, että saatana tulee lamaannuttamaan merkityksettömään hengellisyyteen, joka ei saa aikaan mitään maailman tosi pelastumiseksi!

+ Kun Jeesus vapauttaa ihmisen epäpuhtaasta hengestä, se todistaa siitä, että Jeesus haluaa tehdä meistä vapaita ihmisiä ja vapauttaa meidät hengellisestä ahdingosta, lainalaisuudesta ja pakonomaisesta käytöksestä.
– Mutta kun ihminen tulee aivan kuin liimatuksi lattiaan nk. ”Holy Ghost glue” (manifestaatio ja käsite, jota esiintyy holy drunkness – piireissä, mikä tarkoittaa tulla liimatuksi lattiaan nk. ”Pyhän Hengen – liimalla”), on se merkki siitä, että saatana haluaa sitoa ja orjuuttaa sen ihmisen!

+ Kun Jeesus parantaa pitaalisen, on se merkki siitä, että voimme tulla puhtaiksi epäpuhtaudesta, synnistä ja syyllisyydestä.
– Mutta kun ihminen kastautuu holy drunkness – virtaan, joka nyt virtaa koko maailmaan, se todistaa epäraamatullisesta käytöksestä siitä, että hänestä on tullut epäpuhdas Jumalan silmissä.

7.3  Rodney Howard Brownen sitaatti:                                                

 • "Minä voin nähdä, että jotkut teistä rukoilevat. Älkää rukoilko! Rukoile, kun tulet ulos autosta.”
  Traktaatista "The Toronto Blessing, No Laughing Matter” Old Paths Publishing House

   

 • ”Mitä vähemmän minä saarnasin, sitä enemmän ihmisiä pelastui.”
  Tekstistä ”A History of the Revival by Richard Riss” Sivu 5

   

 • "... jos olet evankeliumin julistaja etkä enää ole kykenevä saarnaamaan, niin sanon sinulle, että se on Jumalan ihme.Kaikkien saarnaajien hiljentäminen on voimakas merkki Jumalalta.”
   Lainaus ”Sign and Wonders Camp Meeting USA” Video #5, huhtikuu 1994

   

 • "Antakaa sen virrata kuin virta, antakaa sen virrata kuin virta. Laita järkesi pois päältä! Anna sen kuplia vatsalaukustasi, josta virtaa elävää vettä…”
  Videosta, jonka nimi on "The Coming Revival", Carpenter's Home Church, Lakeland, Florida.

7.4 John Arnottin sitaatti:

 • ” En halua sinun edes ajattelevan ajatusta, että saisit ottaa vastaan jotain väärää.”
   Kasettinauhalta, Toronto Airport Vineyard, 16. joulukuuta 1994

   

 • ”Monta kertaa puhuessamme Pyhästä Hengestä, ihmiset luulevat, että heidän täytyy rukoilla, rukoilla kielillä tai rukoilla kovaäänisesti tai jotain sellaista. Joten kun tulemme heidän luokseen, he alkavat rukoilla kielillä. Mutta juuri se (rukous) tulee estämään sen, mitä yritämme tehdä.” Kasettinauhalta, Discovery Church, Orlando, Florida, 29. tammikuuta 1995

Mietipäs hieman, kuka haluaa Jumalan kansan lopettavan rukoilemisen ja julistamisen!


8. Antikristillisiä voimia!

Harkitse nyt tarkkaan todellisia, raamatullisia Pyhän Hengen vaikutuksia ja vertaa siihen, mitä on meneillään kristikunnassa, jossa on päästetty sisään holy drunkness (hörönauru, hoipertelu, kaatuminen, hyppiminen, ryömiminen, eläinten äänet, kirkuminen, hysteerinen tanssi jne.). Siinä ei ole mitään harmoniaa ollenkaan! Kuten johdannossa mainitsin, holy drunkness -ilmiössä kyseessä sen sijaan ovat kundalinivoimat, jotka väärien julistajien kautta saavat temmeltää vapaasti monissa seurakunnissa tänä päivänä. Kyseessä ovat voimat, jotka haluavat yhdistää kristikunnan mm. New Agen ja mystiikan kanssa, jossa alkuperä on babylonialainen pakanuus. Nämä voimat palvelevat myös lopun aikojen antikristillisen, globaalin valtakunnan esiintuloa, koska holy drunkness on huume, joka sokaisee ei-toivottavaan ekumeniaan kaikkien niiden kanssa, jotka kokevat samoja manifestaatioita Humaltumisen kokemukset ovat tämän ekumenian kulmakivi Jeesus -kallion sijaan! Totuus ei riitä vaan seurataan mieluummin merkkejä ja ihmeitä aivan, mistä Raamattu varoittaa.

 • 2. Tess. 2:9–12 ( ruots. lähde oli Raamattu 2000): Tuo (ruots. Laittoman), jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla jatunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sen tähden, etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

”Väärien merkkien ja ihmeiden” asemesta on King James Raamatun käännöksessä ”signs and lying wonders”, jonka voisimme kääntää ”merkeiksi ja ihmeiksi, jotka valehtelevat”. Ne manifestaatiot, jotka ovat näkyviä väärissä karismaattisissa piireissä, nähdään siellä todellisina ihmeinä, mutta ne eivät valehtele alkuperästään! Lähtökohta ei ole Jumalan Henki vaan toinen henki!


9.0 Videoklippejä, joissa verrataan kundalinia holy drunkness -ilmiöön

Minä olen ottanut tämän aiheen esille melko hyvin osassa 2 minun videoon pohjautuvaa raamattutuntiani nimeltäänSuuri Luopumus, ja siellä on myös koko joukko vertailevia videoklippejä. Suuren Luopumuksen voit nähdä tämän sivun kautta: http://bibelfokus.se/avfallet

Mutta minulla on myös erillinen lyhyt video, joka näyttää yhtäläisyydet holy drunkness - ilmiön ja kundalinimanifestaatioiden välillä.

Mac:ille
http://media.bibelfokus.se/docs/jamfor_mp4.html

Windows:ille
http://media.bibelfokus.se/docs/jamfor_wmv.html

Andrew Stromin reportaasi kundalini -hengen valloituksesta kirkossa
(Emme ole kaikesta samaa mieltä kuin Andrew Strom, mutta tämä käsittely aiheesta on hyvä ja tärkeä!)
Osa 1: http://www.youtube.com/watch?v=eBpw2oQrvMM
Osa 2: http://www.youtube.com/watch?v=BCcGaTRwG_4
Osa 3: http://www.youtube.com/watch?v=dWeUNoR30_0

9.1 Muita videoklippejä

Holy drunkness Rodney Howard Brownen kokouksissa

http://www.youtube.com/watch?v=3-vASkyYcEU

Tässä lauletaan, että halutaan uutta viiniä, joka saa ihmisen nauramaan, laulamaan ja tanssimaan
http://www.youtube.com/watch?v=K6vx9qatUQc

Oral Robert kohtaa ”pyhän hörönaurun” (välittänyt Rodney Howard Browne)
http://www.youtube.com/watch?v=96vKvwBaZQs

Holy drunkness 2003 Kenneth Haginin kokouksessa (hänen kuolinvuotenaan)
http://www.youtube.com/watch?v=5vUuL4oR-CI


10.0 Varoitus ja kehotus!

Tarvitseeko minun sanoa, ettei sinun tule juoda tätä ”uutta” epäpuhdasta viiniä tai pistää varpaitasi tähän epäpuhtaaseen virtaan? Siinä on paljon, mikä varoittaa meitä. Olen itse nähnyt, että niin pian kun joku on ottanut ainoastaan pienen kulauksen tätä ”uutta viiniä”, niin heti näyttää siltä, että on jouduttu täysin myydyksi uudelle, väärälle ekumenialle. Silloin tullaan yhtäkkiä suhtautumisessaan myönteiseksi kaikille niille yhteisöille, jotka tarjoavat samaa ”viiniä” ja kaikille heille, jotka ovat kokeneet samaa.

Ehkäpä näemme pian saman holy drunkness – ilmiön uusissa yhteisöissä ja silloin väärä ekumenia leviää entistä enemmän. Näemme jo, kuinka se leviää käsittämään myös sellaisia yhteisöjä, joille Reformaatiosta lähtien on ollut mahdotonta liittyä yhteen evankelisen kristityn kanssa. Sufismissa (muslimien mystiikkaa) esiintyy merkillisiä manifestaatioita. Myös katolisessa mystiikassa esiintyy merkillisiä manifestaatioita. Ja onhan tunnettua, että sellainen on tavallista New Age-liikkeessä. Sitä paitsi mystiikka tulee sisään yhä enemmän ”kristillisiin” yhteisöihin, jotka voimakkaasti liitetään juuri holy drunkness – ilmiöön. Esim. Todd Bentley ja John Crowder puuhailevat mystiikan kanssa. Ulf Ekman on myös avautunut sille. Tässä on siis jo ”babylonialainen” perusta alkaa rakentaa lopun aikojen rakennusta, ”Baabelin tornia”: yhtenäistä maailmaa, joka jättää todellisen uskon ja Raamatun Jumalan ulkopuolelle!

10.1 Haluatko päästä tästä irti?

Tietenkin on olemassa tie ulos tästä voitelusta. Mutta se vaatii kääntymyksen 101 %:sti, muuten tulee takaisin paluu enemmin tai myöhemmin. Holy drunkness -ilmiö on yhtä viettelevää ja riippuvuutta aiheuttavaa kuin mikä tahansa muu huume. Vähän eteenpäin tällä sivulla on tie ulos vapauteen:http://bibelfokus.se/avfallet

Tähän tekstiin olen ottanut kaksi todistusta henkilöiltä, jotka ovat olleet syvällä sisällä Toronton herätyksessä: "Toronton hedelmä"

10.2 Jeesuksen kehotus meille

Lopuksi, me elämme maailmassa, joka on täynnä suunnattomasti kärsiviä ihmisiä ja monet ovat vaarassa joutua ikuiseen kadotukseen. Sille ei kannata nauraa hohottaa. Sen sijaan herätkäämme ja tulkaamme raittiiksi enemmän ja enemmän, että meistä tulisi kykeneviä tekemään sitä, jota Jeesus on kehottanut meitä tekemään:

 • Matt. 28:19–20: Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni kastamalla (ruots. kastakaa) heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää.
 •  Jaak. 1:27: Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissäON käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.

/Lennart

Käännös suomeksi/Översättning till finska

Sylvi Hänninen


Historiikin lähde ja John Arnottin sitaatti: Counterfeit revival, Hank Hanegraaff
Rodney Howard Brownin sitaatin lähde: http://www.agape.com/dleintro.htm

Valvokaa sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.

Aloitamme tämän Raamatun sanalla Matteuksen evankeliumin luvusta 7.

 • Matt. 7:1–6: Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi; sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan. Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi. Taikka kuinka saatat sanoa veljellesi:” Annas, minä otan rikan silmästäsi” ja katso malka on omassa silmässäsi? Sinä ulkokullattu, ota ensinmalka omasta silmästäsi, ja sitten sinä näet ottaa rikan veljesi silmästä. (ruots. silloin näet kirkkaasti, että voit ottaa…) Älkää antako pyhää koirille, älkääkö heittäkö helmiänne sikojen teen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi ja repisi teitä.

Tämä Raamatun sanan tulkitsevat useimmat kristityt kyllä niin, että meidän ei pidä tuomita toisia ihmisiä, sillä silloin Jumala tulee tuomitsemaan meidät. Eikä silloin edes uskalleta omata mielipiteitä joistakin kysymyksistä. Mutta kokonaisuutta tästä Raamatun sanasta ei yhtä usein kuule.

Ensinnäkin tämä Raamatun sana eisuoraan sano, että Jumala suoraan tuomitsee meidät, jos me tuomitsemme toisia ihmisiä. Ehkä tässä Raamatun sanassa on kyse siitä, että jos minä tuon julki toisten ihmisten elämässä ja uskossa olevia puutteita, niin silloin voin odottaa, että toiset tulevat tarkasti arvostelemaan minun elämääni. Siksi hän neuvoo meitä ensin nuhtelemaan itseämme ja sitten itse asiassa menemään eteenpäin koettelemaan toisia. Me emme siis niin usein ajattele jatkoa:” Silloin tulet näkemään niin kirkkaasti, että voit ottaa pois rikan veljesi silmästä.” Jos elämme tämän Raamatun sanan täydeksi, niin se voi todellakin tarkoittaa sitä, että me osoitamme jollakin olevan puutteita esimerkiksi uskossaan. Mutta tämän voimme tehdä vain, jos ensin olemme ojentaneet itseämme, Jeesuksen mukaan. Muuten emme näe kirkkaasti.

Samalla tavalla asiat ovat jakeessa 6. Jos emme heitä helmiämme sikojen eteen, niin meidänhän täytyy ratkaista, ketkä ovat sikoja ja ketkä eivät. Kuinka muuten voi elää tämän Raamatun sanan mukaan? Ja sehän on tuomio, vai mitä? Joten joko saa heittää helmensä sekä ihmisille että eläimille ja silloin ei eletä Raamatun mukaan tai sitten täytyy tehdä tuomio vastaanottajista eikä heittää helmiään turhaan. Mutta tämä vaatii myös sen, että itse näkee kirkkaasti.

Näin on myös Johanneksen kehotuksessa koetella henget. Tämä on kirjoitettu Johanneksen kirjeeseen, lukuun 4. Se sisältää myös, että langetetaan tuomio sekä henkilöiden, oppien että yhteisöjen päälle, ei siitä lähtökohdasta, mitä itse on mieltä, vaan siitä lähtökohdasta, mitä Raamattu sanoo Jeesuksesta. Katsotaanpa tätä Raamatun kohtaa heti.

Paavali sanoo näin Room. 16:17:

 • Room. 16:17: Mutta minä kehotan teitä, veljet, pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta, vastoin sitä oppia, jonka te olette saaneet;vetäytykää pois heistä!

Tämä tarkoittaa myös, että me langetamme tuomion niiden henkilöiden, oppien ja yhteisöjen suhteen, kun tarkastelemme oppia ja käännämme selkämme sille, joka on hullua. Sitä paitsi Paavali sanoo seuraavaa tuomitsemisesta:

 • 1. Kor. 5:12–13: Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella? 13 Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha!

Joten on sekä sallittua että suositeltavaa – Raamatun näkökulmasta – koetella sekä opit, julistajat että yhteisöt. Mutta suuri ydinkohta silloin Jeesuksen sanojen mukaan Matteuksen 7. luvussa on, että meidän ensin tulee nuhdella itseämme, jotta me voimme koetella menestyksellisellä tavalla.2.0 Neljä vakavaa uskon aluetta
Otan esille neljä vakavaa aluetta, joissa luulen, että meidän täytyy koetella oma uskomme, jotta voimme nähdä kirkkaasti, olla raittiita, valveilla ja halukkaita koettelemaan eri asioita kristikunnassa.


2.1 Raamattu on Jumalan erehtymätön Sana
Ensimmäinen alue on se, mikä on suhtautumistapamme Raamattuun. Siitä, että Raamattu on Jumalan Sanaa, olen kirjoittanut enemmän sivullahttp://bibelfokus.se/bibeln_forsvar  (huom! linkkiä ei ole suomennettu), niin en ota siitä esille niin paljon tässä. Mutta kuitenkin tästä meidän täytyy aloittaa.

 • 2. Tim 3:16–17: Jokainen kirjoitus (ruots. Koko Kirjoitus = Raamattu), joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskauteen, 17 että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistautunut  

Jos me nyt uskomme, että Raamattu on Jumalan erehtymätön sana, niin se täytyy olla itse lähtökohta meidän koettelemisellemme. Ellei meillä ole Raamattua perustana jokaiselle osalle uskoamme, silloin horjumme joka kerta, kun pieni tuulenvire tulee opeissa. Jos otamme vastaan kritiikittömästi uusia oppeja, näkyjä, ilmestyksiä, profeetallisia puheita jne. tarkistamatta sanomaa Raamatusta, niin silloin olemme kuin vastasyntyneet kamelit liukkaalla jäällä. Silloin emme ole ymmärtäneet asioiden aitouden koettelemisen tärkeyttä. Koko Jumalan Sana on totuus. Yksi ainoa jae ei ehkä sano koko totuutta. Joten se, mitä koettelemme, täytyy olla harmoniassa koko Raamatun Sanan kanssa, ei vain sieltä täältä otetun yhden jakeen kanssa.

Jeesus on sanonut “ Katsokaa, ettei kukaan petä teitä!” Tässä ”katsokaa” on tietoinen aktiviteetti. Joten meidän täytyy perusteellisesti tutkia itsemme. Olemmeko me mahdollisesti avanneet muita kanavia? Olemmeko ottaneet vastaan oppeja, näkyjä, ilmestyksiä, profetioita, joita emme ole koetelleet Raamatulla? Tästä meidän täytyy ottaa kiinni ennen kuin voimme koetella muita ja muuta - menestyksellisesti.


2.2 Jeesus on Jumala
Toinen alue, jossa meidän täytyy koetella itseämme, on se, mikä näky meillä on siitä, kuka Jeesus Kristus on. Klassinen kristillinen näky on se, että Jumala laskeutui alas maan päälle ihmishahmossa. Jumala tuli ihmiseksi, ja Jeesus on siis sama kuin Jumala Isä, mutta sellainen Jumala on, kun hän tulee ihmishahmossaan. Mielestäni tulee yhä tavallisemmaksi se, etteivät kristityt usko, että Jeesus on Jumala. Ja sellainen usko Jeesukseen riippuu osittain siitä, että nyt leviää monta harhaoppia tällä alueella, mutta osittain myös siksi, että olemme huonoja tarkastelemaan uusia asioita. Usein harhaopit tulevat hiipien päällemme, pieninä annoksina. Ja sitten nämä pienet annokset yhdessä muodostavat täydellisessä skaalassa harhaopin. Pieni pala hapatettua taikinaa hapattaa melko nopeasti kokonaisen taikinakulhon täynnä taikinaa.

Johanneksen 1. kirjeessä, luvussa 4, Johannes kirjoittaa näin, luemme jakeet 1-3:

 • 1 Joh 4:1–3: Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta, sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksilihaan tulleeksi, on Jumalasta, ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on Antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

Vuoden 1917 – käännöksessä on jakeessa 3:” jokainen henki, joka ei NIINtunnusta Jeesusta, hän ei ole Jumalasta.” Mitä siis on se, joka NIIN pitää tunnustaa todellisena kristittynä?  Se, että JeesusON Kristus - toisin sanoen Messias – joka on esiintynyt ihmisen ruumiissa. Jos nyt Jeesus ON Kristusniin se tarkoittaa, ettei kukaan muu voi sitä olla. Huomaa, että Kristus/Messias ei ole virka tai titteli, johon muut voivat pukeutua. Jeesus ON, on aina OLLUT ja tulee aina OLEMAANKristus. Tämä on valtavan tärkeää ymmärtää, ettei tule kaikkein pahimpien harhaoppien pettämäksi..

Toinen tärkeä seikka tässä tunnustuksessa on, että Jeesuksella onfyysinen ruumis, joka on aina sama. Hän ei tule koskaan inkarnoitumaan muussa ruumiissa. Kun hän tulee takaisin, niin hän tulee esiin samassa ruumiissa, joka ristiinnaulittiin, ja hänen ruumiissaan on arvet jäljellä naulanrei’istä ja keihäästä. Joten, kun julistaja nousee esiin ja sanoo, että he ovat kristuksia, niin siinä onantikristuksen henki sen mukaan, mitä Johannes kirjoittaa. Vielä selvemmin tulevat asiat olemaan, kun Antikristus ”himself” astuu esiin ja sanoo, että hän on Kristus inkarnoituneena. Silloin tiedämme, että hän ei voi olla Jeesus tai Kristus, sillä he eivät ole samassa ruumiissa, ja Jeesus on sitä paitsi sanonut, millä tavalla hän on tuleva takaisin, nimittäin taivaan pilvissä. Niin ei Antikristus tule!

Sitten on olemassa yksi dimensio vielä tässä tunnustuksessa, että Jeesus on Kristus. Jos sitä kysyy juutalaiselta, joka on kääntynyt ja on todellinen Jeesukseen uskova juutalainen, niin luulen, että hän sanoisi, että Jeesuksen olevan sama kuin Kristus. Tämä tarkoittaa sitä, että JeesusON Jumala. Juutalaiset tulevat siis eräänä päivänä käsittämään, kuka heitä seurasi erämaassa. Jumala sanoi tunnettuna kansalleen, että hän kulkisi heidän kanssaan erämaassa.

 • 2. Moos. 33:12–14: Ja Mooses sanoi Herralle:” Katso, sinä sanot minulle: ”Johdata tämä kansa sinne”, mutta et ole ilmoittanut minulle, kenen sinä lähetät minun kanssani. Hän (Herra ruotsalaisessa Raamatussa) sanoi: ”Pitäisikö minun kasvojeni käymän sinun kanssasi ja minun viemän sinut lepoon?”  (Ruotsalainen Raamattu sanoo Minä itsekäyn sinun kanssasi).”  Engl. Raamattu Holy Bible ”The New King James Version” sanoo myös vastaavasti suomennettuna: Minun läsnäoloni kulkee sinun kanssasi ja minä annan sinulle levon. Suomentajan huomautus.

Ja Paavalilta saamme tietää, että Jeesus kulki juutalaisten kanssa erämaassa. Siis VT:n Jumala ja Jeesus ovat sama..

 • 1. Kor. 10:1: Sillä minä en tahdo, veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä, että isämme olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi ja saivat kaikki kasteen Moosekseen pilvessä ja meressä ja söivät kaikki samaa hengellistä ruokaa ja joivat samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; ja se kallio oli Kristus.

Vastaavalla tavalla tulevat juutalaiset ymmärtämään, että he ristiinnaulitsivat juuri heidän oman Jumalansa.

 • Sakarja 12:10: Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen (ruots. Raamatussa Hengen on isolla kirjaimella). He katsovat MINUUN, jonka ovat lävistäneet.

Tässä siis puhuu VT:n Jumala ja sanoo:”MINUT, jonka he ovat lävistäneet”, siis ristiinnaulinneet. Ymmärrämme tästä, että Jeesus ja VT:n Jumala ovat yksi ja sama. Vuoden 1917 käännöksessä tai Raamatussa Bibel 2000 ei lue, että ”minut”, mutta niin kuin minä ymmärrän, niin alkutekstissä lukee ”minut”. Kun luemme eteenpäin Sakarjaa, näemme, mikä murtuminen kuuluu yhteen tämän juutalaisten heräämisen kanssa. Kun he ymmärtävät, että he ristiinnaulitsivat juuri heidän oman Jumalansa, niin se johtaa tietysti valtavaan synnin hätään..

 • Sak. 12:10–12: ja he valittavat häntä, niin kuin valitetaan ainokaista (ruots. Raamattu lisää sanan ainokaista poikaa), murehtivat katkerasti, niin kuin murehditaan esikoista. Sinä päivänä pidetään Jerusalemissa suuret valittajaiset, niin kuin olivat valittajaiset Hadadrimmonin valittajaiset Megiddon laaksossa. Ja maa pitää valittajaisia, kukin sukukunta erikseen.

Jos nyt teen yhteenvedon tästä kohdasta, niin meillä täytyy olla oikea näky siitä, kuka Jeesus on, jotta voisimme oikein tuomita ja kokeilla eri asioita kristinuskossa. Ellemme käsitä, että Jeesus on Jumala, joka kävi luomakunnassaan ottaakseen meidän rangaistuksemme päällensä, silloin tarkoitan sitä, että me olemme joko kypsymättömiä uskossamme tai vakavasti harhaanjohdettuja emmekä silloin kykene koettelemaan asioita. Mutta jos olemme käsittäneet tämän kohdan, niin meillä on hyvin tärkeä totuus, jota vastaan koetella julistajat, opit ja yhteisöt. Jeesusta ei käsitellä miten tahansa, jos on käsittänyt sen, että Isä ja hän ovat yhtä!

Voit tässä alapuolella nähdä videoklipin YouTubesta, josta näemme, kuinka pettäväksi väärä sanoma Jeesuksesta voi tulla. Kuuluisa julistaja John Hagee mainostaa kirjaansa In defence of Israel ( Israelin puolustukseksi” suomeksi). Jos nyt kristityllä on erityinen rakkaus Israelia ja juutalaista kansaa kohtaan, niin sitähän tulee iloiseksi siitä, että julistaja rohkeasti astuu esiin ja puolustaa Israelia. Mutta samaan aikaan hän tyrkyttää antikristillistä sanomaa siitä, että Jeesusei tullut Messiaana/Kristuksena.

Video-klippi:http://www.youtube.com/watch?v=F0CyolAOeWQ&feature=related

Niin tässä tapauksessa saamme apua Johannekselta paljastaaksemme John Hageen hengen. Sillä Jeesushan ON ainaKristus/Messias, siitä huolimatta milloin tai missä hän tuli tai tulee. Tällainen harhaoppi salaa avaa oven siis antikristillisyydelle. Tässä täytyy muistaa se, mitä otin esiin osassa 1. Emme voi poimia hedelmiä huonosta puusta, vaikka olisimme sitä mieltä, että miten hyvää onkaan, että John Hagee puolustaa Israelia. Sen sijaan meidän pitää kääntää selkämme sellaiselle, Paavalin sanojen mukaan.

Voi olla mielenkiintoista tiedostaa, että tämä John Hagee työskentelee TBN -kanavalla, siis sillä TV-kanavalla, jonka Uskonliikkeen suuri mediamoguli Paul Crouch omistaa. Siellä olemme nähneet kaikkia näitä julistajia kuten Kenneth Hagin, Kenneth Copeland, Benny Hinn ym. Ja juuri TBN -kanavalla ovat nämä kaikki julistajat sanoneet ”me kristityt olemme jumalia”, ja ”että me olemme kristus”. Nyt siis sanotaan John Hageen kautta, ettei Jeesus tullut Kristuksena, mikä siis käytännössä tarkoittaa sen kieltämistä, että Jeesus ON Kristus. Mikä Raamatun määritelmän mukaan tarkoittaa sitä, että tässä on kyseessä Antikristuksen henki.


2.3 Luopumuksen ajanjaksot
Kolmas alue käsittelee sitä, mitä uskomme tilanteesta kristikunnassa. Onko se hyvä vai onko se huono? Kukoistavatko monet harhaopit vai onko kristikunnalla jatkuvia voittoja? Onko syytä koetella kaikkea ja kaikkia? Onko meneillään ”kristillistyminen” – kuten jotkut sanovat - vai onko menossa sekularisaatio ja luopumus? Meidän näkymmehän nykytilanteesta ja tulevaisuudesta vaikuttaa valtavan paljon asenteeseemme siihen, että olemme valppaita ja valmiina koettelemaan.

Uskotko, että lähestymme viimeisiä aikoja? Monet merkithän viittaavat siihen. Mitä Jeesuksen opetuslapset vastasivat, kun heiltä kysyttiin lopun aikojen merkistä? Aivan ensimmäiseksi hän sanoi näin: ”Katsokaa, ettei kukaan eksytä teitä”. Joten onhan ilmeistä, että Jeesus halusi antaa signaalin siitä, että lopun aika onsalakavalaa. Luemme tästä vähän enemmän Matteuksen evankeliumin luvusta 24:

 • Matt. 24:3–5: Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat:” Sano meille, milloin se tapahtuu ja mikä on sinun tulemuksesi merkki ja maailman lopun merkki?” Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille:” Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen:” Minä olen Kristus (ruots. Raamattu sanoo Messias), ja he eksyttävät monta. .
 • jakeet 11–12: Ja monta väärää profeettaa nousee ja he eksyttävät monta. Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
 • jakeet 23–25: Jos silloin joku sanoo teille: ”Katso, täällä on Kristus (ruots. Messias)” tahi ”Tuolla”, niin älkää uskoko. Sillä vääriä kristuksia (ruots. kristushahmoja) nousee ja he tekevät suuri tunnustekoja ja ihmeitä niin, että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.

Näemme tässä, että aika ennen Jeesuksen paluuta tulee olemaan täynnä vääriä profeettoja ja harhaoppeja. On myös ilmiselvää, että monet tulevat lankeamaan. Jeesushan viittasi myös siihen tekstissä Luuk. 18:8:

 • Luuk. 18:8: Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän (ruots. sellaista) uskoa maan päältä?

Jos otamme tämän kreikankielisestä perustekstistä, niin siinä sanotaan: ” löytäneeköhän uskoa maan päältä” (Åkessonin sanatarkan käännöksen mukaan)

Se, mitä Jeesus sanoo kaikissa näissä Raamatun kohdissa, antaa enemmän signaalia luopumuksesta kuin maailmanlaajuisesta herätyksestä, vai mitä? Ja jos nyt on joku Raamatun sana, jota minä haluan sinun tarkastelevan, niin se on ennen kaikkea 2. Tessalonikalaiskirjeen luku 2. Siellä on valtavan tärkeää sanomaa meidän ajallemme. Aloitamme lukemalla suuresta luopumuksesta jakeista 1-3:

 • 2. Tess 2:1–3: Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseensa hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää teitä itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikään kuin Herran päivä olisi jo käsissä. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennen kuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi.

Joten siis tulee tapahtumaan suuri luopumus ennen sitä, kun saamme kohdata Jeesuksen. Myös Antikristus tulee nousemaan esiin ennen kuin saamme kohdata Jeesuksemme. Sehän on erittäin selvää tässä tekstissä. Vain tosi uskosta pystytään lankeamaan. Ja sana luopumus on tässä määräisessä muodossa, joten ei ole kysymys mistään tavallisesta asiasta, vaan sen sijaan jostakin aivan erityisestä. Jostain sellaisesta, jota me emme ehkä koskaan ole aikaisemmin nähneet maailmanhistoriassa. Ja silloin kyse on tosikristillisestä uskosta luopumisesta harhaoppiin, ei epäuskoon, vaan juuri harhaoppiin, minkä tulemme näkemään myöhemmin.

On siis olemassa monia Raamatun sanoja, jotka puhuvat siitä, että monettulevat luopumaan totuudesta ja Jumalasta lopun aikana. Ilmestyskirjan luvussa 13 saamme kaikkein pelottavimman kuvan maailman tilasta tuona aikana:

 • Ilm. 13: 3-4: a koko maa seurasi ihmetellen petoa. Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja he kumarsivat petoa sanoen:” Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?"
 • jakeet 7-8: Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot. Ja kaikkimaan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, joka ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta. 

Muun muassa niin kutsutussa profeettaliikkeessä sanotaan, että kristikunta tulee juhlimaan maan päällä juuri ennen Jeesuksen tulemista. Kokonaiset kaupungit ja maat tulevat pelastumaan, sanotaan. Joissakin näissä piireissä sanotaan jopa, että kristityt tulevat saavuttamaan sellaisen hengellisen voiman ja potentiaalin, että SEon Jeesuksen paluu. Siis, että ME olemme Kristus yhdessä! Mutta tämähän on aivan vastoin sitä, mitä Johannes kirjoitti. Itse asiassa tilanne tulee olemaan aivan päinvastainen, ja niin oli myös, kun Jeesus tuli ensimmäisen kerran. Kristikunnan tila tulee olemaan aika surkea, kun Jeesus tulee takaisin, ja tosiuskovien joukko tulee olemaan melko pieni. Ilmestyskirjan tekstistä, luvussa 13 ei saa suoraan sitä tunnetta, että juuri nämä tosiuskovat dominoisivat maan päällä tuohon aikaan. Ja silloin ymmärtää, miksi Jeesus ihmetteli, tuleeko hän löytämään uskoamaan päältä, kun hän tulee takaisin. Ja juuri siksi hän sanoi, että rakkaus tulee kylmenemään useimmilla. Ei ole kyse mistä tahansa uskosta tai mistä tahansa rakkaudesta.

Jos meidän tulee olla hyvin valmistautuneita koettelemaan aitous asioissa, niin luulen, että meidän täytyy ymmärtää, että aika, jossa nyt elämme, on suuren luopumuksen alku. Valtavien harhaoppien aikaa! Tulee olemaan vain tärkeämpää ja tärkeämpää pystyä koettelemaan ja että todellakin tehdä myös se. Ellemme halua nähdä, että meillä on edessämme juuri tämä kehitys, niin luulen myös, että olemme erittäin huonosti valmistautuneita. Jos odotamme maailman laajuista herätystä, kun Raamattu puhuu luopumuksesta, niin petämme itseämme ja riskeeraamme itse joutua mukaan vedetyiksi kaikkiin niihin viettelyksiin, jotka tulevat päällemme merkkien ja ihmeiden voimassa, mistä puhutaan vähän edempänä 2. Tess. 2. – luvussa. Katsomme sitä ihan heti. Lopetuksena tälle kohdalle haluan mainita, että olen kirjoittanut laajan tekstin, joka yksistään käsittelee Jeesuksen jumaluutta. Sieltä saat paljon jännittävää ja selvää Raamatun sanaa.

Löydät sen tästä linkistä:http://bibelfokus.se/fi/jeesus_toisi_jumala.


2.4 Karismaattinen sokeutuminen
Kun nyt kyseessä on juuri tämä suuri luopumus lopun aikoina, niin haluan pyytää sinua katsomaan videotani, joka käsittelee juuri tätä. Sen löydät osoitteesta http://bibelfokus.se/fi/avfallet. Se alaotsikko, joka videossa on, on ”Viettelysten täytyy tulla, olemmeko valmiit vai olemmeko jo vieteltyjä?” Ajatellen Jeesuksen kaikkia varoituksiahuolehtia siitä, ettei tule petetyksi, niin sinun täytyy uskaltaa kysyä itseltäsi, voiko asiat mahdollisesti olla niin, että myös SINÄ (ja minä) olemme voineet alkaa liukua sille tielle, joka johtaa suureen luopumukseen. Olemmeko todellahuolehtineet, ettemme tule petetyiksi? Tämä on se kohta, joka on ehkä haastavin näissä kahdessa osassa koettelemisesta.

2.4.1 Juutalaisten sokeutuminen
Katsomme ensin sitä, mitä Raamattu sanoo sokeutumisesta, kun kyseessä on juutalainen kansa. Jos lukee Jesajan kirjaa VT:ssä, näkee sieltä, että Jumala valitsi profeetta Jesajan sokeuttamaan ja paimentamaan Jumalan kansaa juutalaisia. Se oli Jumalan tuomio, koska he olivat rikkoneet liittonsa Jumalan kanssa. Luemme Jesajan tehtävästä.

 • Jes 6:8–10: Ja minä kuulin HERRAN äänen sanovan:” Kenenkä minä lähetän”? ”Kuka menee meidän puolestamme?” Minä sanoin: ”Katso, tässä minä olen, lähetä minut”. Niin hän sanoi:” Mene ja sano tälle kansalle: ”Kuulemalla kuulkaa, älkääkö ymmärtäkö, näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö. Paaduta tämän kansan sydän, koveta sen korvat, sokaise sen silmät, ettei se näkisi silmillään, ei kuulisi korvillaan, ei ymmärtäisi sydämellään eikä kääntyisi ja parannetuksi tulisi."

Nämä ovat melko ihmeellisiä asioita, mutta se on tietenkin Jumalan viisautta ja sitä emme aina ymmärrä. Jumala ei siis halunnut kansansa kääntyvän takaisin. Heidän epäjumalanpalveluksensa oli tehnyt Jumalan niin kauhistuttavan väsyneeksi kansaansa, ettei hän edes halunnut antaa heille mahdollisuutta kääntymykseen – tuohon aikaan. Luemme hieman lisää tuosta sokeutumisesta, jota myös kutsutaan syväksi uneksi.

 • Jes. 29:9–14: Hämmästykää ja ihmetelkää, tuijottakaa sokeiksi itsenne ja sokeiksi jääkää! He ovat juovuksissa, vaikkeivät viinistä, hoipertelevat, vaikkeivät väkijuomasta. Sillä HERRA on vuodattanut teidän päällenne raskaan unen hengen ja sulkenut teidän silmänne – profeettanne ja peittänyt teidän päänne – näkijänne. Niin on teille kaikki ilmoitus kuin lukitun kirjan sanat; jos se annetaan kirjantaitavalle ja sanotaan: ”Lue tämä”, niin hän vastaa: ”En osaa lukea.” Ja Herra sanoi:” Koska tämä kansa lähestyy minua ja kunnioittaa minua huulillaan, mutta pitää sydämensä minusta kaukana ja koska heidän jumalanpelkonsa on vain opittuja käskyjä, sen tähden katso minä teen tälle kansalle kummia tekoja – kummia ja ihmeitä ja sen viisaitten viisaus häviää ja sen ymmärtäväisten ymmärrys katoaa.

Jeesus viittasi tähän sokeutumiseen puhuessaan opetuslapsilleen vertauksin. Näemme sen esimerkiksi Luuk. 8:10:

 • Luuk. 8:10: Hän sanoi: ”Teidän on annettu tuntea (ruots. teille on annettu armo tuntea) Jumalan valtakunnan salaisuudet, mutta muille ne esitetään vertauksissa, että he, vaikka näkevät, eivät näkisi, ja vaikka kuulevat, eivät ymmärtäisi.”

Silloinhan voi kysyä itseltään, millä tavalla Jumala antoi Jesajan kautta tämän sokeutumisen tulla juutalaisen kansan päälle. Tähän olen kytkenyt erään ajatuksen Sven Reichmannilta, joka mielestäni on kohtuullinen. Sokeutuminen ja paatumus tulivat kansan päälle, kun Jumala Jesajan kautta antoi heille ilmestyksiä ja hengellistä tietoa runsain määrin. Osittain ehkä ei kukaan ole antanut juutalaisille niin voimakkaita profetioita Messiaasta ja tulevaisuudesta kuin Jesaja. Ja sitä paitsi hän antoi aivan uskomattomia lupauksia juutalaiselle kansalle. Jesajas kapitel 60, vers 1-15.(Raamattulinkkiä ei ole suomennettu) Se on niin pitkä, joten hyppään sen yli säästääkseni vähän tilaa. Mutta näemme siinä, että Jumala mm. lupaa juutalaisille, että kaikki pakanakansat tulevat ja laskeutuvat heidän jalkoihinsa kaikkine rikkauksineen lahjoina heille.

Ja kuka meistä ei tulisi ylimieliseksi, jos saisimme sellaisia lupauksia tulevaisuudesta? Joten ehkä voidaan sanoa tässä, että Jumala sokaisi ja paadutti kansansa sillä, että hän sai heidät syömään tiedon puusta. Sillä ellei eletä nöyryydessä Jumalan edessä, silloin voi kaikki tieto olla hengenvaarallista, vaikkakin se käsittelee hengellistä tietoa!  Sillä silloin se johtaa ylimielisyyteen ja eräänlaiseen itsensä jumalaksi korottamiseen, joka sitten taas johtaa hengelliseen sokeutumiseen ja sydämen kovenemiseen. Joten tiedon puu ehkä pikemminkin on suhtautumistapa tietoon kuin vain tieto sinänsä. Juuri kiusaus tulla Jumalan kaltaiseksi sai Aatamin ja Eevan näkemään Tiedon puu eri tavalla. Mutta tieto sinänsä ei näytä olevan vaarallista. Hoosean kirjassahan 4:6 lukee esimerkiksi: ”Minun kansani kulkee häviöön tiedon puuttuessa”.

Nyt tämä “paaduttamistuomio” juutalaisten päälle oli Jumalan suunnitelma ihmiskuntaa varten, kaikesta huolimatta. Sillä juutalaisten paatumisen kautta saatoimme me pakanat saada osan Jumalan pelastuksesta. Ja juutalaiset tulevat myös pelastetuiksi eräänä päivänä, kiitos ja ylistys siitä.

2.4.2 Kristittyjen sokeutuminen
Nyt minun mielestäni on paikallaan kysyä itseltään: Ovatko luopuneet kristityt myös sokaistuneita? Mehän olemme melko taitavia osoittamaan juutalaisten sokeutumista ja silloin tarkoitamme sitä, että nyt uuden liiton aikana meillä osittain on Jumalan Henki ja niin meillä on sellainen täydellinen sisäinen näkemys Jumalan Sanasta, ettei sokeutuminen todellakaan voi kohdata meitä. Mutta kuten ehkä ymmärrät otsikosta tässä kohden, niin luulen, että me riskeeraamme erehtyä melko karkeasti juuri meidän ylimielisyytemme kautta.

Voimmehan aloittaa siitä, että Jeesus varoittaa myös meitä kristittyjä nukahtamasta.

 • Mark. 13:33–37: Olkaa varuillanne,valvokaa ja rukoilkaa, sillä ette tiedä, milloin se aika tulee. On niin kuin muille maille matkustaneen miehen: kun hän jätti talonsa ja antoi palvelijoilleen vallan, kullekin oman tehtävänsä, käski hän myös ovenvartijan valvoa. Valvokaa siis, sillä ette tiedä, milloin talon herra tulee, iltamyöhälläkö vai yösydännä vai kukonlaulun aikaan vai varhain aamulla, ettei hän, äkkiarvaamatta tullessaan, tapaisi teitä nukkumasta. Mutta minkä minä teille sanon, sen minä sanon kaikille:Valvokaa!”

Tässä tekstissä oli monta “valveilla”. Sitten meillä on kertomus kymmenestä neitsyestä, jotka nukahtivat sulhasta odottaessaan. Sen kertomuksen ehkä tunnetkin. Mutta pääsanoma on kai juuri se, mitä Jeesus sanoo viimeisenä kertomuksessa:

 • Matt. 25:13: Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä (ruots. Raamattu jatkaa: jolloin hän tulee).

Raskas uni voi siis kohdata myös meitä kristittyjä, ellemme ole valveilla. Ja ellemme ole, emme huomaa tulleemme petetyiksi. Silloin olemme itse asiassa tottelemattomia Jeesuksen kehotukselle.Valvomisen uskon käsittelevän jatkuvaa totuuden etsimistä – joka aika -  ja silloin elää Jeesuksen lähellä Raamatun luvussa ja rukouksessa. Mitään parempaa tapaa valvoa en voi ajatella.

Sanoin aiemmin, että koen Toisen Tessalonikalaiskirjeen luvun kaksi valtavan tärkeänä kristityille meidän ajassamme. Siinä on voimakas sanoma siitä sokeutumisesta, joka voi kohdata luopuneita kristittyjä. Luemme:

 • 2. Tess 2:9-12: tuo (ruots. Raamattulaiton), jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sen tähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähdenJumala lähettää väkevän eksytyksen niin, että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta vaan mielistyneet vääryyteen.

Näimme edellä, että luku 2 käsittelee luopunutta kristikuntaa.  Minun mielestäni tämä harhaoppi, josta nyt luimme, muistuttaa Jumalan kansan juutalaisten, luopumusta erittäin paljon. Jos emme halua asettaa totuutta – ja sitä myöten Jumalaa itseään – korkeammalle kaikkea muuta, silloin Jumala lähettää voimakkaan harhaopin päällemme. Hengellisen unen tai epäraittiuden. Ja me näemme tekstissä, että juuri rakkaus merkkeihin ja ihmeisiin näyttää olevan moottori tässä sokeutumisprosessissa. Siis se on joku väärä karismaattinen. Kuten aiemmin näimme, niin Jeesus varoitti tästä myös:

 • Matt 24:24–25: Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevätsuuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin ettäeksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.

On olemassa tärkeä analogia juutalaisten suuren erehdyksen ja sen suuren erehdyksen välillä, jota luopuneet kristityt tulevat tekemään lopun aikoina. Juutalaisten erehdys oli, että heidän sokeutumisensa sai aikaan sen, että he eivät nähneet heidän omaa Jumalaansa, joka kävi vierailemassa heidän luonaan – siitä huolimatta, että hän tuli yhdenmukaisesti Kirjoitusten kanssa. Sen sijaan, että he olisivat nöyrtyneet hänen edessään, he pitivät huolen, että hän tuli ristiinnaulituksi.

Luopunut kristikunta tulee omansokeutumisensa kautta myös menettämään Jeesuksen, vaikka vähän käänteisellä tavalla. He tulevat vastaanottamaan Antikristuksen takaisintulevana Jeesuksena, siitä huolimatta, että tämä on aivan selvästi kirjoitettu Raamattuun. Ja tavallaan he tulevat myös tappamaan Jeesuksen vainoamalla pientä ryhmää todellisia Jeesuksen opetuslapsia (Kristuksen ruumista), joka on kieltäytynyt taipumasta väärän Messiaan, Antikristuksen eteen.

Luulenpa, että näemme alun tälle koko skenaariolle jo tänä päivänä, kunekumeeninen liike kokoaa kristittyjä tarkalleen kaikista ilmansuunnista ja näkemyksistä, sekä katolilaisista, Uskonliikkeestä, apostolisesta liikkeestä, profeettaliikkeestä, helluntaikirkosta, jne., jne. Mikä yhdistää kaikkia näitä erilaisia kristittyjen tyyppejä väärään ykseyteen? Ne ovat juuri karismaattiset kokemukset, rakkaus merkkeihin ja ihmeisiin, voiteluihin, näkyihin, ilmestyksiin, profetioihin, ihmetekoihin, ym.!

Lehdessä Missionsmagazinet, Livets Ord, numero 5, vuodelta 2008, sanoo Hans Weichbrodt näin (hän on pappi Ruotsin kirkossa ja inspiroija Keidas – liikkeessä):

 • Karismaattinen liike yhdistää kristittyjä. Se on aitoa Hengen yhteyttä, joka nyt on tulossa (…) ja se koskee karismaattista uudistumista, mikä on matkalla (…). Uskovat matkustavat toistensa konferensseihin ja heillä on nöyryyttä oppia toinen toisiltaan (…). Kun olinRoomassa (…) tunsin, että minun täytyy olla herkkäkuuloinen, sillä Jumala haluaa näyttää minulle jotakin. Ehkä siellä oli asioita (katolisessa kirkossa), joihin Jumala halusi minun ottavan osaa. Se vaatii meiltä, että olemme herkkäkuuloisempia sille, että Pyhä Henki johtaa tavalla, johon emme ole tottuneet.”

Tavalla, johon emme ole tottuneet”, mitä hän sillä sanoo? Tekisikö Jumala uusia asioita Pyhän Henkensä kautta, joilla ei ole perustaa Raamatussa? Ei, ei ikinä!

Olof Djurfelt kirjoitti näin eräässä artikkelissa Dagen -lehdessä koskien meneillään olevaa dialogia Helluntailiikkeen ja katolisen kirkon välillä:

 • Karismaattinen ulottuvuus on läsnä, kun kokoonnumme ja se rakentaa paljonsiltoja.”

Ja sitten voimme ottaa sitaatin Caesarius Cavallinilta, joka on Östanbäckin luostarin esimies. Myös he pyrkivät takaisin kohti Roomaa. Hän kertoo tässä, kuinka hän yhdessä Ulf Ekmanin ja Peter Halldorfin kanssa uskovat erään paavin rukouksineen saaneen aikaan helluntaiherätyksen ja nykyisen karismaattisen liikkeen. Täytyy sanoa, että sitä minä en ehdottomasti usko. Mutta hän kirjoittaa näin Keidas-liikkeen kotisivulla:

 • ” Se fantastinen käännekohta, kääntyminen ykseyden matkustussuuntaan, jota nyt signaloi Peter Halldorf ja Ulf Ekman aivan odottamattomine uusine asetelmineen, vakuuttaa minulle, että Pyhä Henki, jota Ulf Ekmanin mukaan paavi Leo XIII rukoili 1900-luvun alussa tulemaan alas sen sisäänmarssin aikana, on nyt todella saanut otteen kristikunnassaan. (Teksti on nyt otettu pois OAS -liikkeen kotisivulta.)

Niin kauan kuin karismaatikot uskovat, että Pyhä Henki johtaa heitä, niin he luulevat, että tie on oikea. Ja niin kauan kuin tapahtuu hengellisiä manifestaatioita, niin he luulevat, että Pyhä Henki johtaa. Siitä tulee eräänlaista epäraitista kehäpäättelyä. Sillä ei ole merkitystä, jos heitä viedään aivan uusille teille tai suorastaan joskus epäraamatullisille teille, pääasia on, että tapahtuu asioita! Ja toivon sinun ymmärtävän, että karismaattiset kokemukset eivät voi olla perusta ekumenialle ja ykseydelle. Siinä tapauksessa meillähän voi olla ykseys kaikkien New Age -liikettä edustavien kanssa myös – sen osoitan melko selvästi videossani suuresta luopumuksesta. Perustan ykseydelle täytyy olla kuuliaisuus Jumalalle ja hänen Sanalleen. Silloin on mukana automaattisesti sisällä oleva Hengen yhteys. Ykseys ei ole siis meidän työtämme! Jeesushan rukoili Jumalaa ykseyden puolesta. Se ei ollut käsky meille.

Joten sen, mitä näemme karismaattisissa piireissä, ei ole sitä rakkautta totuuteen, joka voi meidät pelastaa 2. Tess. 2:n mukaan. Sen sijaan se on rakkautta ihmeisiin ja merkkeihin, jotka avaavat sen harhaanmenemisen, jonka Jumala sallii tulla sellaisen kristikunnan päälle, joka ei enää ole tarkka totuuden suhteen. Jumala on, aivan kuin hän teki juutalaisten kanssa, antanut meille runsain määrin hengellistä tietoa ja hengellisiä lahjoja. On syntynyt eräänlainen ”hengellisen tiedon puu” ja se on tehnyt meistä itseämme täynnä olevia ja ylimielisiä ja osassa yhteisöjä on jopa kutsuttu ihmisiä itseään jumaliksi. Juuri tätä kutsunkarismaattiseksi sokeutumiseksi. Ja silloin sinun täytyy tietää, että en millään lailla ole raamatullista henkikastetta vastaan, Hengen lahjoja vastaan tai ihmeitä ja merkkejä vastaan, jotka ovat Jumalalta. Olenhan itsekin kokenut jotain tällaista. Mitä vastaan nousen, on haluttomuus etsiä totuutta näissä yhteisöissä. Tai jos voi sanoa tässä, se ”ei-rakkaus” totuuteen, joka siellä on, epäkuulevaisuus Jumalan Sanan ja Jeesuksen kehotusten suhteen. Ilmestyskirjassa tätä myös kutsutaan ”haaleudeksi”. Siitä voimme lukea Ilmestyskirjasta 3:14–18:

 • Ilm. 3:14–18: Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita:” Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku:” Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi jospa sinä olisit kylmä tai palava! Mutta koska nyt olet penseä (ruots. haalea) etkä ole palava etkä kylmä olen minä oksentava sinut suustani ulos. Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston. Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.

Laodikean seurakunnan ongelma ei ole, että se viis veisaa hengellisistä kysymyksistä, sillä silloinhan ollaan kylmiä. Ongelma on se, että se pitää itseään uskomattoman hyvänä, niin täydellisenä, niin täynnä viisautta, niin kelvollisena ja osaavana jne. Laodikea voi erittäin hyvin olla profetaallinen kuva kristikunnasta tänä päivänä, minun mielestäni tämä pitää hyvin paikkansa. Tässä näemme analogian siihen, millaisia juutalaiset olivat aivan juuri siihen aikaan, kun Jeesus tuli ensimmäistä kertaa. Ylimielisyys oli tehnyt juutalaisista niin sokeita, että he liittoutuivat sen ajan antikristillisen valtion – Rooman – kanssa, tappamalla hänet, joka sanoi olevansa Messias. Haalea, sokea ja luopunut kristikunta tulee liittoutumaan viimeisten aikojen Antikristuksen (Rooman?) kanssa ja tappamaan ne, jotka sanovat, että ainoastaan Jeesus on Messias/ Kristus ja että me ihmiset emme ole sitä.

Jos nyt vedän yhteen tämän viimeisen kohdan, niin haluan kehottaa kaikkia kristittyjä (myös itseäni) mietiskelemään, olemmeko mahdollisesti saaneet pienen pisaran tätä “karismaattista sokeutumista”. Siinä tapauksessa me otamme riskin joutua mukaan viimeisten aikojen suureen luopumukseen. Siis meidän täytyy uskaltaa kysyä itseltämme: olemmeko kulkeneet ihmeiden ja merkkien perässä enemmän kuin olemme kulkeneet Jumalan Sanan ja totuuden kanssa? Asetammeko totuuden kaikkein korkeimmalle? Myös kaiken mukavuuden ja näyttävyyden yläpuolelle? Olemmeko nähneet vaivaa ollaksemme raittiita ja valveilla Jeesuksen monen kehotuksen kanssa? Vai olemmeko hoiperrelleet ympäriinsä eräänlaisessa ”pyhässä humalassa”, ”holy drunkness” – ilmiössä, kuten Jesaja kuvasi 29. luvussa? Onko meistä tullut ehkä ylimielisiä ja ylpeitä kaikesta hengellisestä tiedosta – kaikestasophiasta, kuten Paavali kirjoitti - jota olemme hakeneet lukemattomista kokouksista, konferensseista, raamattukouluista, kirjoista, äänitteistä, sanomalehdistä, videonauhoista, TV-kanavilta ja siten tulleet hengellisesti humalaan? Minä luulen, että on ennen näkemättömän tärkeää, että uskallamme ja haluamme esittää itsellemme nämä kysymykset tänä päivänä, ja että tarkasti tutkimme itseämme Raamatun valossa. .3.0 Yhteenveto
Tässä nidon yhteen sen, mitä kirjoitin johdannoksi, nimittäin kyvyn nähdä kirkkaasti. Sen, että on hengellisesti raitis ja valveilla. Ja jos me voimme nähdä kirkkaasti, niin meidän täytyy siis ottaa pois rikka omasta silmästämme ensin, ja ehkä kaikkein eniten on kyseessähengelliset roskat enemmän kuin arkipäiväiset synnit, jos tätä saa näin kuvata. Meistä ei kukaan ole täydellinen. Mutta hengellinen näkymme on ylimielisyyden ja erilaisten harhaoppien sumentama, silloin emme voi koetella menestyksekkäästi ja silloin emme voi auttaa muita oikeaan.

Emme siis saa paeta sitä, että tulemme merkityiksi ristillä, jos haluamme olla selvästi näkeviä ja että Jumalan voima virtaa meidän kauttamme. Se sisältää myös pikkutarkat asiat Jumalan kanssa Raamatun luvussa ja rukouksessa! Tämän korvaaminen ei käy sillä, että sen sijaan lukee nk. kristillisiä pokkarikirjoja tai katsoo nk. kristillisiä TV-kanavia. Siellä me joudumme riskeeratuiksi monta kertaa tulla harhaan johdetuksi väärien profeettojen kautta.

Niin, nämä olivat minun vakavia ajatuksiani siitä, kuka voi koetella. Ja jos teen yhteenvedon kaikesta yhdeksi lauseeksi, niin siitä saa tulla tämä:

 • Vain se, jolla on hengellisesti kirkas näköaisti ja on itse koeteltu, voi koetella toisia.


/Lennart J

Översättning till finska / Käännös suomeksi
Sylvi Hänninen