”Älkää antako niille rahaa”, sanoi entinen pääministeri

”Älkää antako niille rahaa”, sanoi entinen pääministeri
 
Matti Vanhanen 

Vanhanen: Älkää antako rahaa kerjäläisille

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kehottaa lopettamaan rahan antamisen kerjäläisille. Hän sanoi Politiikan toimittajien tilaisuudessa epäilevänsä, että kerjäämistä saataisiin kuriin lainsäädännöllä.

Vanhanen sanoi pitävänsä tehokkaimpana ja nopeimpana tapana sitä, että ihmiset lopettaisivat rahan lahjoittamisen kerjäläisille. Hän uskoo, että tämä lopettaisi ilmiön Suomessa muutamassa viikossa.

-Vetoan siihen, että näin toimittaisiin. Se vaatii jokaiselta vain tämmöisen päätöksen. Ei anneta rahaa. Se loppuu siihen, Vanhanen sanoi.

Hänen mukaansa on olemassa myös viitteitä siitä, että kerjäämisen taustalla on organisoitua toimintaa. Tämä tekee asiasta Vanhasen mielestä vieläkin vastenmielisempää.

 http://yle.fi/uutiset/vanhanen_alkaa_antako_rahaa_kerjalaisille/5569930

Vanhaselle vastenmielisempää! !

Ymmärtääköhän Vanhanen ettei kukaan kerjäämisellä rikastu. 

Ymmärtääköhän Vanhanen liioin että hän leimasi ja antoi kielteisen mielikuvan ihmisistä,  jotka kerjäävät elantonsa köyhyyden takia??

Olikohan tiedossa Vanhasella mitään fakta tietoa rikollisesta toiminnasta??

Pitikö Vanhanen itseään vastenmielisenä?

Vaalirahakohu: Kuinka pitkälle tietämättömyyteen voi vedota?

Oppositio suunnittelee uusia vaaleja ja epäilee pääministerin muistia. Pääministeri ei ole kuitenkaan ainoa huonomuistinen.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/vaalirahakohu-kuinka-pitkalle-tietamattomyyteen-voi-vedota/

Pääministeri Matti Vanhanen on koko vaalirahakohun ajan kannattanut rahoituksen avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Omasta rahoituksestaan Vanhanen on kertonut vaihtelevasti. Varsin usein on kuultu, ettei hän muista tai ole tiennyt siihen liittyviä seikkoja.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288339131950.html

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan odotetaan ilmoittavan tänään keskiviikkona, esittääkö se SYYTTEEN NOSTAMISTA entistä PÄÄMINISTERIÄ MATTI VANHASTA (kesk.) vastaan Nuorisosäätiö-jupakassa. Valiokunta päättää samalla muun muassa asiakirjojensa julkisuudesta.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/109335-vanhasen-jaaviysepaily-valiokunnan-paatos-tanaan

Kommentti: Iso kysymys on, nauttiiko Matti Vanhanen pääministeri Sipilän luottamusta.

Korhonen esittää, että Vanhasen henkilökohtainen vaalirahailmoitus vuoden 2007 eduskuntavaaleista on edelleen virheellinen. Korhonen toimi tuolloin keskustan puoluesihteerinä, ja hänen mukaansa Vanhanen valehteli julkisuudessa ja eduskunnassa vaalirahoituksesta, eikä koskaan kertonut siitä kaikkea toimiessaan pääministerinä.

http://m.aamulehti.fi/kotimaa/kommentti-iso-kysymys-on-nauttiiko-matti-vanhanen-paaministeri-sipilan-luottamus?v=1

Milta tuntuu olla itse leimattu "rikolliseksi"?

Joten Matti Vanhanen, eivät KAIKKI ole yhtä "rikollisia" .

Todella VASTENMIELISTÄ pääministeriltä.

 

Romanien auttajat tyrmäävät Vanhasen puheet

Romanikerjäläisiä avustava vapaaehtoisjärjestö Vapaa Liikkuvuus tyrmää pääministeri Matti Vanhasen kehotuksen olla antamatta rahaa kerjäläisille. Järjestön mukaan ongelmana ei ole kerjääminen vaan romanikansan syrjintä ja vaikeudet toimeentulon kanssa

Vapaa Liikkuvuus -järjestön aktiivi Katja Tuominen on tuohtunut Vanhasen näkemyksistä.

- Meidän verkostomme mielestä se lausunto on suorastaan törkeä. Se vain osoittaa, ettei pääministerillä ole mitään käsitystä romanikansan ongelmista ja rasismista, joka vainoaa heitä kautta Euroopan. Nyt meidän oma poliittinen johtomme on tekemässä samanlaisia eleitä, mitä on nähty muualla Euroopassa eli kriminolisoimassa köyhyyden.

Tuominen haluaisi päättäjiltä toisenlaisia toimia.

- Olisin toivonut, että sekä valtio että kaupunkitasolla olisi käynnistetty toisenlaisia työryhmiä ja olisi esimerkiksi alettu suhtautua vakavasti Euroopan unionin perusoikeusviraston romaniraporttiin, missä on erittäin hyviä suosituksia siitä, kuinka on mahdollista parantaa romaniväestön ihmisoikeuksia ja perusoikeuksia Euroopassa, Tuominen toteaa.

YLE Uutisten Maarianhaminasta tavoittaman Krp:n rikosylikomisario Ari Karvosen mukaan romanikerjäläisten joukossa on monenlaisia henkilöitä. Osa heistä on uhreja, jotka on valheellisin lupauksin pakotettu Suomeen, Karvonen muistuttaa.

 

 Poliisi EI löytänyt mitään organisoitua toimintaa tai rikollisuutta...mutta silloinen pääministeri näin totesi kuitenkin julkisuuteen ja vetosi kansaan.

 

Helsingin poliisi on arvioinut uudelleen romanikerjäläisten ja järjestäytyneen rikollisuuden suhdetta.

Uuden, muun muassa kerjäläisten haastatteluihin perustuvan arvion mukaan Suomeen tulleet kerjäläiset eivät ole ihmiskaupan uhreja tai järjestelmällisen rikollisuuden välikappaleita.

Arvio poikkeaa muun muassa poliisiylijohtaja Mikko Paateron aiemmin esittämästä näkemyksestä, jonka mukaan ”kerjäämisen kautta saatavaa rahaa valuu rikollisten haaviin”. Paatero arvioi vuonna 2010 blogissaan otsikon Tosiasioita kerjäämisestä alla seuraavasti:

–Jotkut tahot, jotka eivät itse suinkaan asu romani- tai muissa leireissä, keräävät pahvimukien sisällön Helsingissä. He vievät rahat johonkin aivan muuhun tarkoitukseen kuin kadulla kerjäävien auttamiseen.

Poliisin uudesta arviosta kertoi ensin Yle.Rikoskomisario Kari Niinimäki Helsingin poliisista kommentoi Ylelle, että kerjäläiset ”ovat täällä vapaaehtoisesti, kukaan ei heitä määrää ja silloin siinä ei ole mitään ihmiskauppaa”.

Kari Niinimäki korostaa Uudelle Suomelle, että kyse on arviosta, joka perustuu kerjäläisten kuulemisen lisäksi rikosnäytön puutteeseen ja muihin huomioihin muun muassa kerjäläisten tulotasosta.

–Minun tiedossani ei ole, että ketään olisi rangaistu tällaisesta [kerjäläisiin liittyvästä ihmiskaupasta Suomessa], Niinimäki muotoilee Uuden Suomen haastattelussa.

”Voi miettiä, mitä 20 euroa päivässä edustaa meille, ja mitä se edustaa ja tarkoittaa heille”

–Se alkaa olla pitkän keskustelun paikka, että puhutaanko ihmiskaupasta, eli siitä, että joku olisi pakottanut nämä ihmiset tänne, vai puhutaanko muusta rikollisuudesta, joka ehkä linkittyy kerjäläisiin.

Niinimäen mukaan kerjäläisten haastattelut eivät ole ainoa muuttuneeseen tilannearvioon vaikuttanut tekijä. Hän nostaa esiin myös arviot kerjäläisten tienesteistä. Poliisi arvioi, että kerjäläinen tienaa Helsingissä päivässä noin 10–20 euroa.

Helsingin diakonissalaitos on arvioinut kesällä, että Helsingissä on noin 400–600 ulkomaalaista romania, joista kaikki eivät kerjää. Jos koko ryhmän kuitenkin laskettaisiin kerjäävän ja tienaavan noin 15 euroa päivässä, päivätienesti kokonaisuudessaan olisi 7500 euroa. Todellisuudessa väen ja saadun rahan määrä kuitenkin vaihtelee, ja kerjäläiset ovat hajaantuneet useisiin ryhmiin.

Poliisi antaa ymmärtää, että rahamäärät eivät vaikuta uskottavilta rikollisjärjestöjen osuutta ajatellen.

–Pitää myös ottaa huomioon paljonko kerjäläisiä Suomessa on ja mitä he saavat päivässä kokoon. Onko se sellainen summa, jolla pyöritetään suurta organisaatiota, Niinimäki kyseenalaistaa.

–Voi miettiä, mitä 20 euroa päivässä edustaa meille, ja mitä se edustaa ja tarkoittaa heille.

Ylen haastattelussa Niinimäki toteaa, että esimerkiksi heinäkuisena päivänä Helsingissä tavatun kymmenhenkisen kerjäläisporukan parissa ”ei kyllä kovin isot rahat liiku”.

Diakonissalaitoksen palvelualuejohtaja Pekka Tuomola muistutti äskettäin kannanotossaan, että romanikerjäläinen voi Suomessa kuukauden kerjäämällä ansaita ”sen verran, että jotenkuten selviää hengissä talvikauden elättäen samalla läheisensä ja perheensä”.

–Kerjäläiset eivät ole rikollisia. He ovat äärimmäisen köyhiä ja nöyryytettyjä ihmisiä. Kerjäämiseen ei liity ihmiskauppaa eikä järjestäytynyttä rikollisuutta. Tämän on Suomen poliisikin todennut viime vuonna tekemissään selvityksissä, Tuomola kirjoittaa.

Myös Helsingin sosiaaliviraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä sanoo Ylelle, että kerjäläisten toimintaa valvoo suku, ei järjestäytynyt rikollisuus. Osa kerjäläisistä voi maksaa automatkasta, ja osan suku voi jopa määrätä tiettyyn maahan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kyseessä olisi järjestäytynyt rikollisuus ja ihmiskauppa, Räihä sanoo.

 Eli Matti Vanhanen " tuomitsi " nämä syyttömät kerjäläiset. 

Onneksi meillä on myös Suomessa inhimillisiä ihmisiä jotka päättävät asioista oikeudenmukaisesti.

Näin ainakin toivon.

Ja erityisesti tahdon kiittää koko maailman Romaniväestön puolesta Alexander Stubb:ia.

Kiitos ja Yeshuan siunausta elämääsi.

Stubb: Kerjäämiskielto ei ole oikein

Suunnitelmat kerjäämisen kieltämiseksi eivät ole hyviä, toteaa ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) TV1:n Ykkösaamussa. Ministerin mukaan romanien ongelmia pitäisi ratkoa taloudellisin keinoin, esimerkiksi sopimalla EU-tasolla tukirahasta.

Video
 
Ulkoministeri Alexander Stubb kommentoi mm. kerjäämiskieltoa Yle TV1:n Ykkösaamussa.

Stubbin mukaan seuraavissa EU:n budjettineuvotteluissa pitäisi laittaa korvamerkittyä rahaa romaneja varten. Hän esittää, että esimerkiksi luotaisiin rahasto ja panostettaisiin koulutukseen.

- Kaikki lähtee tavalla tai toisella taloudesta. Romanit ovat yhtä tärkeä vähemmistö kuin mikä muu tahansa vähemmistö, Stubb toteaa.

Ulkoministeri muistuttaa, että kyse on myös yhdestä EU:n perusoikeudesta, vapaasta liikkumisesta.

- Ei syytä pidä heittää yksin Romanian, Bulgarian tai Ranskan niskaan. Tämä on meidän kaikkien vastuulla, ministeri sanoo.

Ministerin mukaan nyt pitää miettiä, miten kerjääminen voidaan kitkeä katukuvasta. Kieltäminen ei käy, koska silloin ei puututa syyhyn vaan seuraukseen.

- Suhtaudun erittäin skeptisesti kerjäämisen kieltämiseen. Ei köyhyys ole rikos. Jos siihen liittyy järjestäytynyttä rikollisuutta, niin silloin siihen pitää puuttua normaalin lainsäädännön kautta.

”Liu Xiaobo oli erinomainen valinta”

Stubbin mielestä Nobelin rauhanpalkinto meni oikeaan osoitteeseen, kun se annettiin kiinalaiselle toisinajattelijalle, joka istuu vankilassa mielipiteidensä ja kirjoitustensa takia. Stubb toivoo, että Liu vapautettaisiin.

Ulkoministeri myöntää, että Kiina polkee ihmisoikeuksia, mutta odottaa, että Nobelinkin myötä keskustelu etenisi ja toimintatavat muuttuisivat.

Ankaraa kritiikkia EU-maille

Stubb arvostelee Euroopan unionin suhtautumista ihmisoikeuskysymyksiin. Stubbin mukaan talousedut ajavat usein niiden ohitse.

- Jos jollain maalla on taloudellisia intressejä, katsotaan ihmisoikeusloukkauksia sormien läpi. Täytyy myöntää, että me EU-jäsenmaat olemme mestareita tässä. EU-tasolla sanotaan yhtä ihmisoikeuksista ja sitten kahdenvälisesti jonkun maan kanssa tehdään ihan toista.

 

Matti Vanhasesta en löydä mitään hyvää sanottavaa. 

Olisiko mahdollista saada Vanhanen vastuuseen väittämästään?

Siis mitään toteen näyttöä ei ollut eikä ole rikollisuudesta! 

Rikostutkinnoissa ei ole löydetty yhteyttä järjestäytyneen rikollisuuden ja romanikerjäläisten välillä.

Rikollisuus väitteiden takana ei ole mitään selkeää todistetta, joten kerjäläisten osallisuutta rikollisuuteen ovat vain "MINUSTA TUNTUU"- viitauksia.

Ikävä kyllä mutta Suomenkin TEHTÄVÄ EU maana on varmistaa että ihmisoikeus toteutuu, kyseessä on kaikkia Euroopan maita koskevasta asiasta johon voidaan löytää vastaus vain EU:n tasolla. 

Euroopan unionin perusoikeusvirasto toteaa raportissaan romaneihin kohdistuvasta syrjinnästä, että nimenomaan MEDIA ja POLIITIKOT eri puolilla Eurooppaa syyllistyvät laajasti tähän.