Jumalan silmäterä

Israel - Jumalan silmäterä
Antisemitismi ja antisionismi etenevät laajalla rintamalla.

Ilman erityisiä vastaväitteitä sanomalehdet, radio ja televisio saavat välittää puolitotuuksia - ja monesti jopa valheita - asioista huonosti perillä oleville ihmisille.

Tällaisessa menettelyssä ei ole mitään uutta, eikä myöskään siinä, mihin se johtaa.

Juutalaiset alkavat olla yhä ahtaammalla, ei ainoastaan Lähi-idässä ja entisessä Neuvostoliitossa, vaan myös kotikulmillamme Euroopassa.

Suhtautuminen Israeliin viilenee kaiken aikaa.

Onneksi - juutalaiskansan sitkeyden ja Jumalan ihmeitä tekevän voiman ansiosta - on olemassa pieni maa, turvapaikka juutalaisille, Israelin valtio.

Tästä huolimatta on käynnissä vahva antisionistinen liike, joka haluaisi mieluiten pyyhkiä Israelin kokonaan pois kartalta.

Mutta Israel on Jumalan silmäterä.

Jumala on luvannut Israelin maan omaisuuskansalleen juutalaisille.

Jumala sanoi Aabrahamille:

"Sinun jälkeläisillesi minä annan tämän maan" (1 Moos 12:7).

"Nosta silmäsi ja katso siitä paikasta, missä olet, pohjoiseen, etelään, itään ja länteen. Sillä kaiken maan, jonka näet, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi ikuisiksi ajoiksi." (1 Moos 13:14-15)

Iisakille, Aabrahamin pojalle, Jumala sanoo uudelleen (1 Moos 26:3-4):

"Oleskele muukalaisena tässä maassa, ja minä olen sinun kanssasi ja siunaan sinua. Sillä sinulle ja sinun jälkeläisillesi minä annan kaikki nämä maat ja pidän valan, jonka minä olen vannonut sinun isällesi Aabrahamille.

Ja minä teen sinun jälkeläistesi luvun paljoksi kuin taivaan tähdet ja annan jälkeläisillesi kaikki nämä maat, ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä."

Maan lopullisista rajoista sanotaan
1 Mooseksen kirjassa 15:18:

"Sinä päivänä Herra teki Abramin kanssa liiton, sanoen: 'Sinun jälkeläisillesi minä annan tämän maan, Egyptin virrasta (Niili?) aina suureen virtaan, Eufrat-virtaan saakka."

Tulee tapahtumaan aivan niin kuin Jumala on sanonut!

Kristittyinä me seisomme juutalaiskansan ja Israelin rinnalla.

Me siunaamme sitä, mitä Jumala siunaa, me toivotamme rauhaa Jerusalemille!

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ISIS%20Istael-42756

 

ISIS uhkaa Israelia: Aloitamme sodan juutalaisia vastaan

 

Isis uhkaa aloittaa hyökkäykset Israelissa juutalaisia vastaa.

  • Israelin turvallisuusjoukkojen jeeppi syttyi palamaan turvallisuusjoukkojen ja palestiinalaisten välisissä kahakoissa Ramallahissa lokakuussa.

    (Lehtikuva/AFP)

Niin kutsutun Islamilaisen valtion uskotaan julkaisseen uuden videon sunnuntaina. Isis uhkaa videolla aloittavansa sodan juutalaisia vastaan, kertoo The Times of Israel.

Veistä heiluttava mies kertoo videolla, kuinka hän jihadistitovereineen ”valmistautuu suureen sotaan (Israelia vastaan)… Jumalan avulla, jos Jumala niin haluaa.”.

Kasvonsa peittänyt mies varoittaa videolla ”kaikkia juutalaisia, apinoiden ja sikojen lapsenlapsia”, Isiksen suunnitelmista soluttautua Israeliin tehdäkseen hyökkäyksiä.

”Me tulemme joka puolelta maailmaa ja teurastamme teidät.”

Isisin julkaisi reilu viikko sitten hepreankielisen videon, jolla terroristijärjestö uhkaa hävittää jokaisen juutalaisen.

Verkkouutiset kertoi asiasta tässä jutussa.

Naamiota käyttävä nuorukainen puhuu videolla sujuvaa hepreaa. YouTube poisti videon sivustoltaan.

Videolla puhuva Isis-terroristi varoittaa, että ”todellinen sota ei ole vielä alkanut. Se, mitä olette kokeneet toistaiseksi, on lasten sotaa verrattuna siihen, mitä pian tapahtuu".

– Me lupaamme teille, että yhtäkään juutalaista ei jätetä jäljelle koko maassa. Katsokaa miten reagoitte muutamaan autohyökkäykseen ja puukotukseen – putositte päällenne, ammuitte jokaisen, joka ajoi lujaa tai piti jotain kädessään, terroristi sanoi.

– Ajatelkaa mitä teille tapahtuu, kun pian kymmenet tuhannet saapuvat kaikkialta maailmasta teurastamaan teidät ja heittävät teidät roskiin.

 
 
 

 

 

Paljastukset.

Paljastukset Hitlerin uskotusta suurmuftista Arafatiin kertovat karua kieltä palestiinalaisten aikomuksista Israelin suhteen – monia tapahtumia viime aikoina, jotka kielivät lopunaikojen profetia-täyttymystä Lähi-idässä

 
Tässä pastori J. D. Farag'ilta toiseksi tuorein Lähi-idän profetiapäivitys tällä hetkellä lokakuun lopulta 2015, jossa kerrataan merkittäviä tapahtumia siltä viikolta, jolloin Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu kertoi totuuden juutalaisten 2. maailmansodan aikaiseen Holokaustiin johtaneesta kehityskulusta. Pastori kertoo myös peitetystä Arafat/Hitler -yhteydestä kun palestiinalaisten entisellä johtajalla, Jasser Arafatilla, oli läheiset nimiyhteydet ja erityissympatiat juutalaisvihamielisiin Palestiinan arabijohtajiin 1930-luvulla. Lisäksi paljon muuta asiaa uutisotsikoiden muodossa, joista tärkein lienee Kanadan Israel-myönteisen pääministerin vaihtuminen Islam-myönteiseen pääministeriin maassa pidetyissä vaaleissa hiljattain. Kaikki nämä tapahtumat osoittavat juutalaisvastaisuuden lisääntymiseen lähiaikoina toteuttaen samalla useita Raamatun lopunaikojen profetioita Lähi-itää ja Israelia koskien. Profetiapäivityksen suomensi: Olli R.

-------------------------

Mid-East Prophecy Update –October 25th, 2015
 
 
J D Farag on egyptiläisjordanialainen Havaijin Kaneohe'n Calvary Chapel-seurakunnan perustajapastori, jolla on ainutlaatuinen arabinäkökulma Lähi-Idän tapahtumiin ja terve eskatologia. Hän osaa käyttää internettiä esimerkillisen tehokkaasti, kuten ylläolevista linkeistä voi päätellä. Seuraavassa suomennetut ”notet” Lähi-Idän profetiapäivitykseen 25.10.-15. Ne ovat erinomainen tiivistelmä puheesta. Suom. huom.

http://www.calvarychapelkaneohe.com/mp3/Mideast/Mid-East_Update_2015-10-25.pdf

Pastori JD puhuu joistakin merkittävistä tapahtumista lokakuun toiseksi viimeisellä viikolla, joiden profeetalliset vaikutukset koskettavat erityisesti Israelia, kun Raamatun VT:n profetiat alkavat ottaa muotoaan Lähi-idässä.


- Tämänkertaisessa profetiapäivityksessä käsittelen sitä minkä näen merkittävänä tapahtumasarjana ja sen profeetallista vaikutusta Israelille.
- Aloitan ilmoittamalla teille mitä tapahtui tällä menneellä viikolla geopoliittisesti, ja sitten, päätän profeetallisilla vaikutuksilla.
- Ensimmäinen merkittävä tapahtuma oli ällistyttävä lausunto pääministeri Benjamin Netanyahu'lta kytkien PLO:n Hitler'iin.
Keskiviikkona, 21. lokakuuta 2015 – Jerusalem Post julkaisi raportin otsikolla, ”'Palestiinalainen mufti vakuutti Hitler'in joukkomurhaamaan Euroopan juutalaiset', sanoo Netanyahu.” Siteeraten raporttia, ”Sosiaalinen media oli pullollaan keskiviikkona seuranneita pääministeri Benjamin Netanyahu'n väitteitä, että Adolf Hitler'illä ei ollut aluksi mitään aikomusta massamurhata Euroopan juutalaisväestöä. Puheessaan delegaateille 37. Maailman sionistikongressissa Jerusalemissa tiistaina, pääministeri väitti, että Hitler'in alkuperäiset aikomukset olivat yksinomaan juutalaisten karkottamisessa. Netanyahu'n mukaan, Führer muutti mielensä Palestiinan sen aikaisen arabijohtajan, Haj Amin al-Husseini'n, vaatimuksesta, joka väitti, että juutalaisten karkottaminen johtaisi heidän saapumiseen massoittain Palestiinaan, joka silloin oli Britannian hallintavallan alla. … Haj Amin al-Husseini meni Hitler'in luokse ja sanoi, 'Jos karkotat heidät, niin he kaikki tulevat tänne.' 'Joten mitä minun pitäisi tehdä heidän suhteen?', Hitler kysyi. Husseini sanoi, 'Polta heidät'.”
 
- Noin 15 vuotta sitten juutalainen veli mantereella sijaitsevassa kirkossani antoi minun lainata hänen alkuperäisiä Life -aikakauslehtiä 1940-luvulta.
- Skannasin joitakin näistä kiehtovista artikkeleista, jotka liittyivät, samoin kuin johtivat Israelin jälleensyntymiseen kansana toukokuussa 1948.
- Sanoa että nämä artikkelit ovat paljon puhuvia, olisi karkeaa vähättelyä sen tosiasian nojalla, että historia antaa rikosteknisiä todisteita.
”Stalin voisi sitten taktikoida fanaattisen ex-suurmuftin rinnalla ja yrittää lietsoa koko arabimaailmaa. Tämä olisi katastrofaalista Yhdysvalloille, YK:lle ja 800,000 juutalaiselle arabimaissa.”
 
Life Magazine “The Palestine Problem” February 16th, 1948
”Arafat syntyi 27. elokuuta 1929, Kairossa. Hänen nimensä oli Abd al-Rahman Abd al-Rauf Arafat al-Qudwa al-Husseini. Hänen äidin puoleinen isoisä oli Mahmoud al-Husseini, serkku Haj Amin al-Husseini'lle, Jerusalemin suurmuftille, Hitler'in uskotulle... Hän oli Arafatin ”mentori ja opas”. Arafat otti nimekseen Yasser muistoksi Yasswer al-Birah'ista, joka oli johtajana suurmuftin hirmuvallan aikana 1930-luvulla.”
 
Philistine The Great Deception Ramon Bennett p. 69-70
Seuraavassa on kolme uutisotsikkoa tältä kuluneelta viikolta sen jälkeen kun Benjamin Netanyahu uskalsi panna historiallisen asian järjestykseen:
1. Holokausti-huomautuksen jälkeen, Valkoinen Talo varoittaa Netanyahu'a kiihotuksesta
 
2. Benjamin Netanyahu tulituksessa kerrottuaan totuuden muftin roolista Holokaustissa
 
3. Obaman hallinto varoittaa Netanyahu'a 'kiihotusretoriikasta' palestiinalaisia vastaan
 
Toinen tärkeä tapahtuma oli Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön, UNESCO'n, hyväksymä arabeja koskeva päätöslauselma, niin että Raamatun patriarkkojen luolat Hebronissa ja Raakelin hauta Betlehemissä ovat islamilaisia, ja sellaisina, julistetaan muslimien pyhiksi paikoiksi.
 
Hämmästyttävästi, UNESCO aikoi myös hyväksyä arabi-päätöslauselman, jossa julistetaan juutalaisten Temppelivuorella sijaitsevanLänsimuurin olevan myöskin muslimien pyhä paikka. Mutta selittämättömästi palestiinalaiset luopuivat heidän YK-yrityksestään.
 
Tämä Times of Israel'in artikkeli perjantaina ei pitäisi tulla minään yllätyksenä, ”Palestiinalaishallinto (PA) ja Jordania haluavat muslimien valvottavaksi juutalaisten vierailut Temppelivuorella.” – Abbas ja kuningas Abdullah esittävät vaatimuksen tulevissa keskusteluissa ulkoministeri Kerry'n kanssa Amman'issa, sanoen, että määräysvallan palauttaminen muslimien Waqf'ille rauhoittaisi jännitteitä.
 
Tämä Israel National News'in artikkeli samaten perjantaina ei pitäisi olla mikään yllätys myöskään, ”Radikaali pappi Jordanialle: Kumotkaa rauhansopimus Israelin kanssa.” – Sheikki Raed Salah kehottaa Jordaniaa ilmoittamaan, että muslimeilla yksinomaan on omistusoikeus Temppelivuoreen, jopa rauhan kustannuksella.
 
Se on tämä kolmas suuri tapahtuma, joka osuu lähelle kotiamme meidän Kanadassa sijaitsevan nettikirkkomme myötä. Sain niin paljon sydäntäsärkeviä sähköpostiviestejä ja postauksia liittyen pääministeri Stephen Harper'in vaalitappioon. CNS News'in uutisotsikko kertoo sen parhaiten, ”Harper'in vaalitappion myötä Kanadassa, Israel menettää ystävän, YK menettää kriitikon.”
 
Harper'in tappio ei ole vain sitä, että hän oli Israel-myönteinen, vaan se on merkittävää siinä suhteessa, että uusi pääministeri, joka löi hänet, Justin Trudeau, ei ole pelkästään Israel-vastainen, vaan hän on Islam-myönteinen. Tässä on esitettynä kuvakaappaus therebel.media -sivustolta, jossa he näyttävät mainosvideon vastavalitusta pääministeristä vierailemassa islamilaisessa moskeijassa ja lausumassa muslimien uskontunnustusta, jota kutsutaan nimellä ”Shahada”.

 
World Unite Against Islam -facebook-ryhmän valokuva julkaistuna Facebook'issa näyttää Trudeau'n paikallisessa moskeijassa yllään Pakistanin kansallispuku ja juhlimassa voittoaan äskettäisissä vaaleissa.
 
- Lopetan siihen minkä uskon olevan profeetallisia vaikutuksia edellämainituista tapahtumista menneeltä viikolta.
- Ensinnäkin uskon, että Palestiinan ja Hitlerin yhteyden paljastuminen ja jatkuvat raivonpäivät Jerusalemissa voivat johtaa Psalmiin 83.
- Toiseksi, kehitteillä oleva islamilainen liikehdintä, joka on saamassa vetovoimaa uudelleennimetäkseen ja valvoakseen juutalaisten pyhiä paikkoja, voi johtaa Danielin luvun 9:27 toteutumiseen.
- Kolmanneksi, Israel-mielisen pääministerin tappio Islam-mieliselle pääministerille Kanadassa voi itseasiassa johtaa Sakarjan lukuun 12:3.

Israel, Iran ja päivien loppu – askeleita Googin sotaan (Hes. 38-39)

 

 
Tässä katkelma Tony Pearce'n uutiskirjeestäLight for the Last Days syyskuussa 2015 ollen eräänl. yhteenveto nykyisestä Iranista, joka pyrkii tuhoamaan Israelin kartalta johtajansa Ali Khamenein johdolla.
 
 
Tähän liittyy pian alkavaGoogin sota, joka on ennustettu Hesekielin kirjan luvuissa 38-39.
Kansojen liittouma, jonka johtajana toimii Venäjä, on muotoutumassa lähinnä Venäjä/Iran -akselin varaan, koska ne ovat sotilaallisesti riittävän vahvoja maita käymään Israelin kimppuun, joka on tointunut miekan jäljiltä (Huom. miekka iski vuosien 1948, 1967 ja 1973 sodissa toteuttaen Psalmin 83) ja elää rauhassa sekä on vaurastunut.
 
Profeetallinen Psalmi 83 ei ole näin enää tulevaisuuden asia. Nykyinen sota Syyriassa, jossa Venäjä on osallisena, aiheuttaa Damaskon tuhon (Jes. 17:1), mikä lopullisesti saa Venäjän Israelia vastaan, kun mitä ilmeisimmin Israel hävittää tämän ikivanhan kaupungin, jonne nykyisin ovat pesiytyneet Israel-vihamieliset alueen islamistiryhmät ja Libanonin Hizbollah -järjestö, yksi Israelin päävihollisista. (Tuore öljylöytö Golanin kukkuloilla vaikuttaa myös Venäjän hyökkäysaikeisiin, kun se pyrkii saamaan ryöstösaalista, Hes. 38:13).
 
Tällä kaikella on tarkoitus herättää maallinen Israel hengellisestä unestaan, kun ainoastaan turvautuminen Herraan, eli Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaan, voi pelastaa Israelin varmalta tuholta. Seuraavan ajankohtaisen raportin suomensi: Samuel Korhonen

Tästä yksi hyvä video nykyisistä Hesekielin päivistä. Puhe on israelilaisen Amir Tsarfati'n viimeisin YouTube-video (27.9.2015), jossa hän kuvaa Israelia koskevia lopunaikojen VT:n profetioita tähän aikaan sijoitettuna. Henkilökuva Tsarfat'ista tästä.

-----------------------

Israel, Iran ja päivien loppu
Israel, Iran and the end of days

http://www.lightforthelastdays.co.uk/LLD-Autumn-2015.pdf

by Tony Pearce, syksyllä 2015

Presidentti Obama ja valtioiden johtajat, jotka allekirjoittivat kansainvälisen yhteisön ja Iranin välisen sopimuksen koskien sen ydinohjelmaa, ovat sanoneet sen estävän Irania saamasta ydinasetta ja auttavan tuomaan rauhan maailmaan. Israelin pääministeri Netanyahu on eri mieltä sanoen, että se tekee sodan todennäköisemmäksi, että se ei estä Irania saamasta pommia ja että se vapauttaa Iranille 100 – 300 miljardia dollaria varoja, joita se tulee käyttämään Israelin tuhoamiseen tähtäävän terrorinsa rahoittamiseen.
 
Netanyahu on vannonut, ettei hän koskaan anna Iranin saada ydinasetta ja on luvannut käyttää tarvittaessa sotilaallista voimaa. Jos hän käynnistää sotilaallisen iskun Iranin ydinohjelmaa vastaan, niin Iran iskee takaisin niin, että siitä voisi tulla suuri alueellinen sota Lähi-Idässä, joka uhkaisi koko maailmaa. 

Iranin korkein johtaja ajatolla Khamenei, jolla on lopullinen valta Iranissa, ei salaile haluaan tuhota Israel. Hän kirjoitti elokuussa julkaistun kirjan, jossa sanoo, että 'Israel täytyy vaatia takaisin juutalaisten käsistä, koska he ovat kaapanneet islamilaisen maan ja erityisesti Islamin kolmanneksi pyhimmän kaupungin, Jerusalemin.'
 
Hän perustaa näkemyksensä Islamilaiseen ajatteluun, että jos muslimit ovat joskus hallinneet jotakin maata, niin sen täytyy pysyä islamilaisena päivien loppuun asti. Jos jotkut muut valtaavat sen, niin muslimien täytyy taistella sen palauttamiseksi muslimien hallintaan (Muslimit hallitsivat Jerusalemia ja aluetta vuodesta 637 vuoteen 1917 lukuunottamatta lyhyttä ristiretkien aikaa).
 
Khamenei uskoo myös Mahdin tulemukseen, muslimien vapahtajahahmon, jonka shiiamuslimit tuntevat 12. imaamina. Hänet yhdistetään islamilaiseen lopunajan skenaarioon ja Israelin valtaukseen ja tuhoamiseen. Se saa Jerusalemin täyden hallinnan ja Israelin maan palaamaan muslimien valvontaan, minkä jälkeen koko maailmaa alistuu Islamille. 

Iranin johtajat ovat viime aikoina kasvattaneet Israelin vastaista retoriikkaansa. Iranin ulkoministeri Zarif vieraili Beirutissa elokuun 12. päivänä kertomassa Hizbollahin johtaja Nasrallah'ille, että ydinsopimuksen jälkeen on välttämätöntä 'kohdata alueen haasteet, joista tärkein on siionistihallitus.' Iranin vallankumouskaartin komentaja, kenraali Qassem Soleimani, perusti uuden iranilaisen komennon Israelin vastaiseen taisteluun.
 
Tämän komennon yhden sektorin tehtäväksi on annettu hankkia aseita, mukaanlukien ohjuksia, mille tahansa Länsirannan palestiinalaiselle ryhmälle, joka on halukas vastaanottamaan niitä. Dokumenttivideo ‘Iran: Billions for terror?’ osoittaa, kuinka Iran rahoittaa Hamasin kaltaisia terrorijärjestöjä Lähi-Idässä. Siinä näkyy sotilaallinen koulutusleiri Gazassa, jossa lapsia aivopestään vihaamaan israelia ja heidän nähdään räjäyttävän lavastettuja israelilaisia kyliä.
 
Hiljattaisella iranilaisella propagandavideolla Iranin vallankumouskaarti liittolaisineen valtaa Jerusalemia. He laskeutuvat Jerusalemiin ja valtaavat Temppelivuoren, jonka keskellä on Kalliomoskeija ja esiin tulevat sanat: 'Israel täytyy hävittää ja nuoret varmasti näkevät sen päivän, kun se tulee.' 

Ajatollat ja heidän kannattajansa tuskin tykkäävät lukea 1. Moos. 12:3, jossa Jumala lupaa Aabrahamille ja hänen jälkeläisilleen: 'Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat.' Kiroamalla Israelia ajatolla ja hänen hallituksensa asettavat itsensä Kaikkivaltiaan Jumalan kirouksen alaisiksi.' 

Siitä on jo merkkejä Iranin kokiessa kuivuutensa kolmatta vuotta. Teheranin vesivarat ovat ehtyneet ja viranomaiset varoittavat, että vettä on pian säännösteltävä. Teheranin ulkopuolella tilanne on vielä paljon huonompi ja jotkut asiantuntijat ennustavat, että osia etelästä tulee asuinkelvottomiksi, jos kuivuus jatkuu. Kuivuudesta johtuvat pölymyrskyt ovat aiheuttaneet sen, että maailman 10 saastuneinta kaupunkia ilmanlaadun suhteen ovat Iranissa.
 
Iranin mullahit ovat pyytäneet kansaa rukoilemaan sadetta, mutta juuri, kun Ajatolla Khamenei julkaisi Israelin tuhoamista vaativan kirjansa, Iran koki joitakin korkeimmista lämpötiloista, mitä koskaan on kirjattu maailmassa. 

Islamilainen vallankumous on tuonut myös hengellisen kuivuuden Iraniin.
 
Kaukana siitä, että sen omaa kansaa olisi johdettu uskomaan ja sitoutumaan Islamiin, iranilaiset ovat lähteneet moskeijoista laumoittain tehden Iranista Lähi-Idän vähiten uskonnollisen maan. Erään korkea-arvoisen papin tytär väittää, että 'uskonnollinen usko on enimmäkseen mennyt. Inho on korvannut uskon.
 
Uskonnon pakkosyöttö ihmisille on sairastuttanut heidät saarnaamisesta ja useimmat ovat lakanneet kuuntelemasta.' Tästä hengellisestä kuivuudesta monet Iranissa ovat kääntymässä Jeesuksen Kristuksen puoleen. Open Doors arvioi kristittyjen lukumäärän Iranissa olevan jossakin 300 000 ja 460 000 välillä. 

Toinen Raamatun kohta, joka ei ehkä miellytä ajatollaa, on Hes. 38-39. Se kuvailee kansakuntien liittoa, johon kuuluu Persia / Iran ja joka tulee Israelia vastaan viimeisinä päivinä ja kokee Jumalan murskaavan tuomion ja tappion yrityksessään.
 
Heprealaisella profeetta Hesekielillä oli noin 2500 vuotta sitten sana Herralta, jossa hän näki Persian / Iranin liittyvän kansakuntien liittoon pyrkien tuhoamaan Israelin tämän aikakauden 'vuotten lopulla', tapahtumassa, joka tunnetaan Googin ja Maagogin sotana: '
 
Minulle tuli tämä Herran sana: Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta (voi tarkoittaa myös pääruhtinasta, engl. chief prince), ja ennusta häntä vastaan ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas. Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi:
 
hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki. Persia, Etiopia (hepreaksi Cush) ja Puut (hepreaksi Put) ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärät on heillä kaikilla. Goomer ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat - lukuisat kansat ovat sinun kanssasi.' (Hes. 38:1-6) 

Yksi maa, joka on selvästi tunnistettavissa näiden kansakuntien kokoonpanossa, on Persia. Em. video näyttää iranilaisia joukkoja, jotka liittyvät Jerusalemia vastaan tulevaan liittoumaan hävittämään juutalaisvaltiota ja perustamaan islamilaista hallintoa. Se vastaa täsmälleen Hesekielin profeetallisesti kuvaileman Googin ja Maagogin armeijan päämäärää tämän aikakauden viimeisille päiville. 

Tämän kohdan tulkitsijoiden kesken on väittelyä siitä, keihin muut nimet tarkalleen ottaen viittaavat tämän päivän maailmassa. 'Goog Maagogin maassa' on tämän liittouman johtajan titteli, jota kuvaillaan myös heprean sanoilla ‘nissi rosh’, joka voidaan kääntää joko pääruhtinas (chief prince), tai Roosin ruhtinas.
 
Sijaiten profeetan kannalta kaukana pohjoisessa monet ovat tulkinneet sen Venäjäksi. Profetiassa mainittujen kaupunkien 'Mesek ja Tuubal' sanotaan olevan muinaisia alueelle asettuneita heimoja. Nykyiset Venäjän kaupungit, Moskova ja Tobolsk, liittyvät näihin nimiin Hesekielin kirjassa. Toiset ovat sanoneet, että se on Turkki, joka johtaa tätä invaasiota. 

Venäjä on tehnyt sopimuksen puolustusliitosta Iranin kanssa ja on toimittamassa uusinta edistynyttä S-300 ilmapuolustussysteemiään Iranille alkuvuodesta 2016, mikä olisi vahva puolustus jokaista mahdollista Israelin hyökkäystä Iranin ydinlaitoksia vastaan.
 
Venäjä ei tähän mennessä ole ollut halukas suoraan sekaantumaan mihinkään Lähi-Idän konfliktiin, vaikka viime vuosina onkin nostanut sotilaallista potentiaaliaan ja Ukrainan konfliktin jälkeen tullut vihamielisemmäksi Länttä kohtaan. On mielenkiintoista, että Venäjä nyt lähettää jonkin verran joukkoja Syyriaan puolustamaan liittolaisensa Bashar Assadin hallitusta.
 
Se on alue, jossa myös iranilaiset joukot operoivat. Voisiko tämä valmistaa tietä Venäjän asevoimien suoralle sekaantumiselle Lähi-Idän konfliktiin? 

Hesekielin tekstistä näyttää, että Jumala johtaa tämän armeijan ulos: 'Minä käännän sinut ympäri, panen koukut leukoihisi ja johdan sinut ulos (NKJV: I will turn you around, put hooks in your jaws and lead you out)', mikä vihjaa, että jotakin tapahtuu, mikä vetää tämän armeijan Lähi-Itään, josta se siirtyy Israeliin. [Eli juuri tämä Venäjän äskettäinen siirtyminen Syyriaan sotatoimia varten. "Nokialainen" huom.]

Hesekiel kuvailee tämän armeijan tulevan:'vuotten lopulla sinun on karattava maahan, joka on tointunut miekan jäljiltä, koottu monien kansain seasta, - mentävä Israelin vuorille, jotka kauan aikaa olivat olleet rauniomaana; se on tuotu pois kansojen seasta ja he asuvat turvallisina' (jae 8).
 
He tulevat 'pahan juonen' kanssa ryöstääkseen maan nousten kuin myrsky maata vastaan. He eivät kohtaa mitään inhimillistä vastarintaa, kun toiset kansakunnat protestoivat, mutta eivät tee mitään (jae 13).
 
Herra kuitenkin toimii: ”Sinä hyökkäät minun kansani Israelin kimppuun kuin pilvi, peittääksesi maan. Päivien lopulla on tämä tapahtuva. Ja minä annan sinun karata maahani, että pakanakansat tulisivat tuntemaan minut, kun minä osoitan pyhyyteni sinussa, Goog, heidän silmäinsä edessä. Näin sanoo Herra, Herra:
 
Etkö se ole sinä, josta minä muinaisina päivinä puhuin palvelijaini, Israelin profeettain, kautta, jotka niinä päivinä ennustivat, vuodesta vuoteen, että minä annan sinun karata heidän kimppuunsa? Mutta sinä päivänä, jona Goog karkaa Israelin maahan, sanoo Herra, Herra, nousee minun vihani hehku. Kiivaudessani, tuimuuteni tulessa minä sanon:
 
Totisesti tulee sinä päivänä suuri maanjäristys Israelin maahan. Ja minun edessäni vapisevat meren kalat ja taivaan linnut ja metsän eläimet ja kaikki maassa liikkuvat matelijat ja kaikki ihmiset, jotka maan pinnalla ovat; ja vuoret luhistuvat, ja vuorenpengermät sortuvat, ja kaikki muurit sortuvat maahan. Ja minä kutsun häntä vastaan kaikille vuorilleni miekan, sanoo Herra, Herra: toisen miekka on oleva toista vastaan.
 
Minä käyn oikeutta hänen kanssansa rutolla ja verellä. Ja minä annan sataa kaatosadetta, raekiviä, tulta ja tulikiveä hänen päällensä, hänen sotalaumojensa päälle ja lukuisain kansojen päälle, jotka hänen kanssansa ovat. Niin minä osoitan suuruuteni ja pyhyyteni sekä teen itseni tunnetuksi lukuisain pakanakansain silmien edessä. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra.” (ks. jakeet 14-23).

Sinä päivänä Israel tuntee väkevän vapautuksen ja pelastuksen Herralta, kun Hän pelastaa heidät tuholta. Googin ja Maagogin armeijat, mukaanlukien Persian / Iranin armeija, joka liittyy tähän invaasioon, tuhotaan yliluonnollisesti Jumalan toimesta tämän aikakauden viimeisinä päivinä.
 
Kun Israelista tuntuu, että muu maailma on luovuttamassa heidät niille, jotka etsivät heidän tuhoaan, niin israelilaiset etsikööt Messias Jeshuaa, joka tulee pelastamaan heitä ja tietäkööt psalmistan sanojen totuuden: 'Parempi on luottaa Herraan, kuin turvata ihmisiin. Parempi on luottaa Herraan, kuin turvata ruhtinaihin' (Ps. 118:8-9). 

--------------------------

"Nokialaisen" loppulisäys:

Olisko tämä totuudenkirjan kohta kostosta (Dan. 11:18) toteutunut jotenkin tämän venäläisen matkustajakoneen pommi-iskussa äskettäin Siinailla..Putin eli Pohjan kuningas hyökkäsi rantamaihin eli Syyrian länsiosiin ISISiä vastaan ja nyt joku heidän sotapäällikkönsä kosti? Aika kova hinta herra Putinin sotatoimista. Putin ei välttämättä ole Hesekielin Goog, vaan hänen seuraajansa.

Dan. 11:18-19

18. Sitten hän (=Putin) kääntyy rantamaita vastaan (=Syyrian länsiosat) ja ottaa valtaansa monet. Mutta eräs sotapäällikkö tekee hänen herjauksistaan lopun ja kostaa hänelle hänen herjauksensa.
19. Silloin hän kääntyy oman maansa linnoituksiin, mutta kompastuu ja kaatuu, eikä häntä enää ole.  

http://yle.fi/uutiset/isis_ylpeili_tiputtaneensa_venalaiskoneen_egyptissa/8438797

"Yhdysvaltain tiedustelutietojen mukaan ääri-islamilaisen Isis-liikkeen jäsenet ovat viestineet, miten venäläiskone tuhoutui." 

 

 

Mikä Palestiina..

Palestiinalaisten tuho lähellä jota seuraa Googin sota? – Väkivaltaisuudet Jerusalemissa antavat vauhtia profetioiden toteutumiselle pian

 
Tässä tuoreessa Cutting Edgen alkuviikon uutishälytyksessä (NewsAlert) David Bay soveltaa Raamatun Vanhan Testamentin ikiaikaisia Israelia ja palestiinalaisia (Edomin Huone) koskevia profetioita nykyhetkeen ällistyttävällä tavalla. Tuoreet uutiset epätavallisten muurien pystyttämisestä Jerusalemiin juutalaisten ja arabien erottamiseksi toisistaan väkivaltaisuuksien vuoksi vihjaavat Israelissa asuvan palestiinalaisväestön kansanmurhaan, joka on ennustettu Obadjan kirjassa tapahtuvaksi viimeisinä päivinä. Israel tulee todennäköisesti olemaan pakotettu vastaamaan palestiinalaisten vastikään käynnistämään kansannousuun suurella voimalla, mikä tietysti ärsyttää lähialueiden muslimimaita, mutta jotka ovat voimattomia tekemään mitään kostoksi. Näin ollen muslimimaita ja palestiinalaisia tukevat Venäjä ja Iran aloittavat hyökkäyksen Israeliin, joka on ns. Googin ja Maagogin sota(Hes. 38-39). Nähtäväksi jää toteutuuko tämä skenaario lähitulevaisuudessa, mutta nykymerkit Lähi-idässä puhuvat puolestaan, kun Venäjä on siirtänyt sotakalustoaan lähelle Israelin pohjoisrajaa Syyrian puolelle ja tekee ilmaiskuja siellä. Kaikki palikat ovat siis kohdillaan. Lukekaa enemmän profeetallisista merkeistä ym. CE:n uutiskirjeen kahdesta osiosta, jotka suomensin. 

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1445138812109(Israel alkoi pystyttää muuria Itä-Jerusalemiin)

----------------------------

News Alert (uutishälytys) Cutting Edgen sivuilla
 
Hot News
 
Monday, October 19, 2015
 
 
I. Israelin pääministeri Netanyahu on asettamassa paikalleen juuri sellaisia väliaikaisia räjähdyksen kestäviä muureja, joita sinä voisit odottaa hänen rakentavan, jos hän suunnittelisi palestiinalaisten ennustettua – Obadja 15-18 – hävittämistä.
 
Palestiinalaiset ovat aloittamassa uutta sisäistä sotaa Israelin kanssa pahimmalla mahdollisella hetkellä nykyhistoriassa.
 
 
”Väliaikainen muuri pystytetty leimahduspisteessä olevien juutalais- ja arabinaapurustojen välille Jerusalemissa. Poliisi: 5 metriä korkean Jabel Mukaber -arabilähiö betoniesteen tarkoituksena on ehkäistä jatkuvaa terrorin aaltoa Armon Hanatziv'in asukkaita vastaan.”
 
HUOM: 5 metriä vastaa 15 jalkaa
 
Omasta näkökulmasta entisenä Yhdysvaltain armeijan tiedusteluanalyytikkona joka palveli kolme vuotta Pentagonin tasoisessa laitoksessa, varoitan sinua, että tämä toiminta on täsmälleen sitä mitä voisit odottaa juuri ennenkuin Israelin armeija toteuttaa Jumalan profetoiman palestiinalaisten (Eesaun Huone, Edomin Huone) tuhon.
 
Kuten me osoitamme DVD'ssä "Israel's Prophesied Annihilation of the Palestinians"(Israelin tekemäksi profetoitu palestiinalaisten tuhoaminen), Israelin viranomaiset haluavat minimoida juutalaiset uhrit kun he tappavat palestiinalaisia miehiä, naisia ja lapsia; ja paras tapa tehdä se on rakentaa este väestöjen välille!
 
Syyskuussa 2000, me julkaisimme ensimmäisen artikkelin tästä aiheesta:NEWS1422 (suomennettu)
 
Tässä artikkelissa kirjoitimme: ”Yhdysvallat ja Israel omistavat 'Fire'-joukkotuhoaseen, ja me uskomme, että tämä on ase, jota Israel saattaa käyttää suorittaakseen Jumalan julistaman tuomion, joka kuvaillaanObadjan kirjan jakeissa 15-18. Tämä ase ontermobaarinen pommi, jota yleisemmin kutsutaan 'Fuel-Air' -pommiksi … jos tavoitteena on tuhota kokonainen kaupunki muutamassa minuutissa, termobaarinen pommi olisi täydellinen ase käytettäväksi. Se voidaan laukaista lentokoneesta, helikopterista, tai jopa maa-ajoneuvoista … Palestiinalaiset kaupungit räjähtäisivät ikäänkuin niihin iskettäisiin pienillä ydinaseilla, mutta ne tuhottaisiin pitkälti räjähdyksellä ja tulipalolla, välittömästi.”
 
Nyt kuuntele mitä sanottiin syyskuussa vuonna 2000 – ”Tärkeintä katsella on 'fyysinen erottaminen', jonka IDF määräsi suorittamaan...”
 
Marraskuussa 2000, pääministeri Ehud Barak määräsi IDF:n aloittamaan suuren esteseinän rakentamisen palestiinalaisten ja juutalaisten väestönosien erottamiseksi. Kuvaus tässä artikkelissa osoittaa näiden aitojen reitin, joista jotkut ovat 15 jalkaa korkeita betonisia räjähdyksen kestäviä muureja. Katso "West Bank Security Fence: Fence Route Map" (Länsirannan turvallisuusaita: Aidan reittikartta).
 
Huomaa myös, että jos tavoitteena on yksinkertaisesti estää Palestiinan terroristeja ylittämästä rajaa juutalaisalueille, yksinkertaisempi ja edullisempi metallilanka-aita – mahdollisesti sähköistetty – saavuttaisi tavoitteen. Ainoa syy miksi Israel on ryhtynyt valtavin kustannuksin luomaan 15 jalkaa korkeita lujia betoniseiniä on se, että heidän tavoitteensa on aivan erilainen kuin vain estää terroristeja iskemästä.
 
Kuten näette, tämä kartta kuvaa lähes valmiiksi saatettua väestön erottamista. Jerusalem on edelleen suurin aukko esteessä kahden väestöryhmän erottamiseksi. Nyt, pääministeri Netanyahu on määrännyt ”väliaikaisia” 10 jalkaa korkeita betonisia räjähdyksen kestäviä esteitä sijoitettaviksi leikkauskohtiin juutalaisten ja palestiinalaisten väestönosien välille.
 
Konservatiiviset juutalaiset ovat vihaisia, koska he näkevät nämä väliaikaiset esteet palestiinalaislähiöiden luovutuksena arabeille; todellisuudessa, näiden esteiden tarkoituksena on suojata juutalaisia, jotka voisivat kuolla Fuel Air -räjähdyksessä ilma-aerosoliseoksen syttyessä palamaan. Katsokaa näitä ”väliaikaisia” räjähdyksen kestäviä esteitä kun ne asetettiin paikoilleen.
 
Kuka tahansa sotilasanalyytikko tarkastelisi tätä kehitystä synkkänä merkkinä lähestyvästä sodasta, ja laittaisi välittömästi oman armeijansa korkeimpaan hälytystilaan.
 
Jumalan profetia vaatii tällaista tuhoa, tulella.
 
Jaakobin heimo on oleva tuli ja Joosefin heimo liekki, mutta Eesaun heimo kuin olki, ja ne polttavat sen ja kuluttavat sen; eikä jää pakoonpäässyttä Eesaun heimosta. Sillä Herra on puhunut.”(Obadja 18)
 
Tämä ennustus toteutuu. Jumalan Sana vaatii sitä.
 
Kuten olemme todenneet aikaisemmin, Israelin arabiviholliset on kukistettu niin perusteellisesti läntisillä Afganistanin ja Irakin invaasioilla, ja niitä on tuhottu sisällisotien avulla, joita Lännen tiedustelupalvelut ovat panneet alulle, ettei siellä ole enää vihollista, jolla olisi kapasiteettia ryhtyä sotaan Israelia vastaan. Juutalaisvaltion viholliset vihaavat Israelia aivan yhtä paljon kuin ne tekivät vuonna 2000, mutta ne varmasti ovat menettäneet kykynsä uhata Israelin valtiota.
 
Presidentit George W. Bush ja Barack Hussein Obama ovat kukistaneet Israelin viholliset tämän puolesta!
 
Tässä modernissa historiassa, ei ole parempaa ajankohtaa Israelille toteuttaa Jumalan tuomiota palestiinalaisia vastaan, kuten Hän ennusti Obadjan kirjan jakeissa 15-18 ja Jesajan luvussa 34, kirjoitettu noin 2,500 vuotta sitten.
 
Voitteko kuvitella ”raivoa”, jonka kaikki islamilaiset kansat kokevat kun he näkevät, että Israel on tuhonnut täydellisesti kaikki palestiinalaiset, jotka elävät sen maa-alueella? Heidän johtajansa haluavat ryhtyä sotaan Israelia vastaan, mutta valitettavasti kaikki islamilaiset armeijat on tuhottu Yhdysvaltojen johtamilla joukoilla! Muslimit raivoavat, mutta ovat voimattomia toimimaan.
 
Liitä mukaan Venäjä.
 
Kuten kuvaamme meidän uudessa DVD'ssä,"Russian Bear Poised To Attack Israel"(Venäjän karhu valmis hyökkäämään Israeliin), profeetallinen päivä tulee jolloin Venäjä johtaa armeijoiden liittoumaa hyökkäyksessä Israelia vastaan. Tämä profetia odottaa myöskin täyttymystään.
 
Israelin tuhottua palestiinalaiset, Venäjä todennäköisesti päättelee, ettei mikään islamilainen valta tai valtojen yhdistelmä voi koskaan tuhota Israelia. Sen vuoksi Venäjän johtajat mitä todennäköisimmin lupaavat muslimijohtajille, että he ottavat tehtäväkseen hyökätä ja tuhota Israelin.
 
Viime viikolla huomautimme, että Venäjän täytyy valvoa Syyriaa jopa Golanin kukkuloille asti, jos sen joukot aikovat hyökätä Israeliin. Venäjän sotilasanalyytikot voivat nähdä 15 jalkaa korkeiden betonisten räjähdyksiä kestävien esteiden nousevan, ja tietävät tarkalleen, miten niitä aiotaan käyttää hyväksi. Tässä valossa, Venäjän armeijan kontrolli Syyrian suhteen on mitä tärkeintä kehitystä.
 
Kun maailma hätkähtää palestiinalaisten tuhosta, ja vaatii vastausta, niin silloin on mahdollisuus jakaa Jumalan kaikkivoipaista voimaa ja viisautta sekä evankeliumia hyvin pelästyneelle maailmalle. Printtaapelastussivumme ja ole valmis jakamaan Jeesuksen evankeliumia järkyttyneille ja epäuskoisille ihmisille.
 
 
II. Rinnakkainen ennustus palestiinalaisten tuhosta on juuri toteutunut!
 
Kun Palestiinan presidentti Abbas julisti Palestiinan valtion Yhdistyneissä Kansakunnissa viime kuussa, hän aloitti Jesajan luvun 34:12 toteuttamisen! Nyt tuho voi tapahtua.
 
Tarkastelkaamme Jesajan jaetta 34:12, rinnakkaista profetiaa palestiinalaisten täydellisestä tuhosta.
 
"And He (God) will stretch over it (Edom) a measuring line of confusion and the plummet stones of chaos over its nobles. They shall call its nobles to proclaim the kingdom, but nothing shall be there ..." [Isaiah 34:11b-12; Parallel Bible, KJV/Amplified Bible Commmentary]
 
”Ja Hän (Jumala) vetää sen (Edom) ylitse sekasorron mittanuoran ja kaaoksen luotilangan sen ylimysten ylitse. He kutsuvat ylimyksiään julistamaan valtakunnan, mutta siellä ei tule olemaan mitään ...” [Jesaja 34:11b-12; Parallel Bible, KJV/Amplified Bible Commmentary]
 
"They shall call its nobles to proclaim the kingdom, but nothing shall be there".(”He kutsuvat ylimyksiään julistamaan valtakunnan, mutta siellä ei tule olemaan mitään.”)
 
Kun kuulet tämän Palestiinan valtion julistamisen, tiedä, että Raamatun profetia on toteutunut, tiedä, ettei siitä [valtiosta] tule mitään, ja tiedä, että lopullinen Edomin Huoneen, palestiinalaisten, tuhoamissota on käsillä. Oletko tietoinen siitä, että Palestiinan presidentti Abbas epäsuorasti julisti Palestiinan valtion vain muutama viikko sitten?
 
 
Saatuaan symbolisen voiton hulmuttaa Palestiinan lippua Yhdistyneissä Kansakunnissa New Yorkissa, palestiinalaishallinnon (PA) presidentti Mahmoud Abbas vaati samaa tehtäväksi Jerusalemissa, palestiinalaisten ”ikuisessa pääkaupungissa”. Torstaina, YK:n yleiskokous äänesti ylivoimaisesti aloitteen puolesta sallia hulmuttaa jäsenittömien valtioiden lippuja tarkkailijastatuksella. Tämä mahdollistaa nyt Palestiinan lipun nostamisen YK-rakennusten edustalle.”
 
Presidentti Abbas katsoi näin Palestiinan valtion herätetyksi todellisuuteen tämän toiminnan kautta Yhdistyneissä Kansakunnissa. Jos sinulla on joitakin epäilyksiä, kuuntele tätä CNN:n uutisraporttia vain 19 päivää myöhemmin.
 
 
Seremoniassa, YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kutsui tilaisuutta ”ylpeyden päiväksi palestiinalaisille ympäri maailman” ja ”toivon päiväksi”. 'Nyt on aika palauttaa luottamus sekä israelilaisiin että palestiinalaisiin rauhanomaista ratkaisua varten ja vihdoinkin toteuttaa kaksi valtiota kahdelle kansalle', hän sanoi.”
 
Siten, YK:n pääsihteeri kutsui palestiinalaisia ”valtioksi”.
 
Sitten Palestiinan presidentti Abbas ei jättänyt minkäänlaista epäilystä.
 
Abbas julisti sen mitä hän kutsui 'Palestiinaksi' ollen 'miehityksen alla oleva valtio'.”
 
Tämän vuoksi, syyskuun 30. päivänä 2015, profetia Jesajan jakeen 34:12 ensimmäisestä puoliskosta täytettiin. [Samana päivänä Venäjä muuten aloitti ilmaiskut Syyriassa. Suom. huom.] Uudelleen, mikä se profetia olikaan?
 
”Ja Hän (Jumala) vetää sen (Edom) ylitse sekasorron mittanuoran ja kaaoksen luotilangan sen ylimysten ylitse. He kutsuvat ylimyksiään julistamaan valtakunnan, mutta siellä ei tule olemaan mitään ...” [Jesaja 34:11b-12; Parallel Bible, KJV/Amplified Bible Commmentary]
 
Nyt tutkikaamme profetiasta jakeen 12 loppuosaa:
 
"... and all its princes shall be no more."(”... ja kaikki sen ruhtinaat ovat poissa”)
 
Nyt, miksi sen ruhtinaat lakkaavat olemasta kun he ovat juuri julistaneet Palestiinan ”valtion” luoduksi? Heidät täytyy olla vastikään tuhottu, mikä vie meidät takaisin Obadjan kirjan jakeisiin 15-18.
 
Vaihe Yksi julistaa Palestiinan valtio on täsmälleen toteutunut.
 
Nyt, hävitys tulee – aivan kuten Jumala julisti 2,600 vuotta sitten.
 
Oletko valmis seisomaan rohkeasti kertoaksesi pelastumattomalle maailmalle mitä oli juuri tapahtunut ja miksi?

-------------------------

Suomentajan kommentti: Mainitsen mielenkiintoisen aiheeseen liittyvän uutisen tältä päivältä kun Israelin pääministeri Netanyahu vierailee paraikaa Saksassa liittokansleri Merkeliä tapaamassa. Netanyahu on nostanut tikun nokkaan juutalaisten holokaustin 2. maailmansodan aikana ja syyttää siitä nyt sen aikaista Jerusalemin muslimijohtajaa (palestiinalaisten uskonnollinen johtaja Haj Amin al-Husseini), jonka hän rinnastaa nykyisiin palestiinalaisiin. Kostaako Bibi täten juutalaisten kärsimyksen palestiinalaisten holokaustilla, jonka hän panee toimeen tuliaseellaan? Merkit ainakin ovat vahvoja sen puolesta.

http://www.nytimes.com/2015/10/22/world/middleeast/netanyahu-saying-palestinian-mufti-inspired-holocaust-draws-broad-criticism.html 

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/israelin-paaministeri-hammentaa-hitler-ei-halunnut-tuhota-juutalaisia-sai-idean-muslimijohtajalta/5508622

http://www.jpost.com/Diaspora/After-Netanyahu-comments-Germany-says-responsibility-for-Holocaust-is-ours-428634

Hesekielin 38 luku

Venäjän sotilaallinen varustautuminen Israelin läheisyydessä enteilee Hesekielin 38. luvun toteutumista

 
Tässä tunnetun amerikkalaisen profetiatutkijan ja kirjailijan, pastori Hal Lindsey'n, viime viikon profetia- ja ajankohtaisraportti, jossa hän kiinnittää erityisesti huomiota lisääntyvään venäläisen sotakaluston siirtämiseen maahan, jolla on Israelista katsoen koillisraja sen kanssa, eli Syyriaan. Profeetallisen asiasta tekee se tosiasia, että Syyria on nykyään Iranin (muinainen Persia) läheinen liittolainen. Ns.Googin sotaa käsittelevässä Hesekielin profetiassa Iran, eli Persia, on Venäjän (Maagog) pääliittolainen. Nyt jos Damaskos tuhotaan lähitulevaisuudessa Israelin toimesta (Jes. 17:1), niin kostajamaat ovat arvattavissa ja muodostavat tämän Hesekielin 38. luvussa mainitun Googin sotaliittoutuman. Raporttinsa jälkipuoliskolla Hal Lindsey paneutuu myös käsillä olevaan Lähi-idästä lähteneeseen pakolaiskriisiin, joka oli ennustettavissa Raamatun lopunaikaa koskevien profetioiden nojalla. Viikkoraportin suomensi: Olli R.

Tuoreita uutislinkkejä:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200769#.VgAAwN-qqkp (Assad Starts Using Advanced Russian Weapons, 17.9.2015)

http://www.debka.com/article/24893/Russian-troops-already-engaged-in-battle-against-ISIS-around-Homs (Russian troops already engaged in battle against ISIS around Homs, 17.9.2015)

http://yle.fi/uutiset/venaja_toimittanut_taistelukoneita_ja_aseita_syyrian_hallitukselle/8323771 (22.9.2015)

-------------------------

Tonight on The Hal Lindsey Report

http://www.hallindsey.com/hlr-9-18-2015/


Tässä ohjelmassa muutama viikko sitten, käsittelin Venäjän ja Iranin johtamaa kansakuntien sotaliittoumaa, jota kuvaillaan Hesekielin luvussa 38. Siitä lähtien jotakin ällistyttävää on tapahtunut. Venäjän armeija siirtää maajoukkoja, raskaita panssariajoneuvoja, hävittäjäkoneita, ilmatorjuntapattereita, ohjuksia, ja laivaston aluksia Syyriaan.

Venäläisillä on ollut sotilaallista yhteistyötä Syyrian kanssa jo pitkään, mutta nykyinen toiminta on aivan toista luokkaa kuin mitä Venäjä on koskaan suorittanut Lähi-idässä.

Aluksi venäläiset kiistivät, että mitään ylimääräisiä miehiä tai materiaalia olisi menossa Syyriaan, mutta se onkin normaalia toimintamenettelyä heiltä.

Nyt, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on viimein myöntänyt jonkinlaisen rajoitetun sotilaallisen läsnäolon Syyriassa. Mutta hän sanoo, että Venäjä on siellä vain taistellakseen ISISiä vastaan, ei tukeakseen Syyrian voimamiestä, Bashar al-Assadia.

Tietenkin, Syyrian piiritetyn armeijan avustaminen sen vihollisten kukistamiseksi tulee varmasti vahvistamaan Assadin mahdollisuuksia roikkua vallassa.

Ei ole epäilystäkään siitä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin näkee tämän myös tilaisuutena laajentaa Venäjän vaikutusvaltaa öljyrikkaaseen Lähi-itään. Ja tietystikin se on mahdollisuus tukea Venäjän toista liittolaista alueella: Irania.

Raamatun profetiassa, Venäjä ja Iran tunnetaan Maagogina ja Persiana.

Syyria sijaitsee Israelin koillisrajalla. Ihmiset, tämän asettaa Maagogin armeijan Israelin viereen.

En usko että tämä on Hesekielin luvun 38 täyttymys, vielä. Mutta se vahvasti enteilee sitä. Palaset ovat laskeutumassa kohdilleen silmiemme edessä.

Viimeisten aikojen liittoumat ovat muodostumassa juuri nyt. 

Yksi vakavimmista monista kriiseistä joita maailma kohtaa juuri nyt, on pakolaisvirtojen räjähdysmäinen kasvu. Raamattu sanoo, että kun me lähestymme kristittyjen lopunaikojen vainoa, niin laittomuus kasvaa ja vääriä profeettoja nousee.

Nämä edellytykset ovat lisääntymässä räjähdysmäisesti ympäri maailmaa. Ja jokainen niistä aiheuttaa pakolaisten karkumatkan.

Jopa väärien profeettojen nousu. Väärä profeetta on sellainen henkilö, joka väittää puhuvansa yhdelle tosi Jumalalle, muttei teekään niin.

Oletko koskaan miettinyt, että jokainen islamilaisista hahmoista, jotka aiheuttavat tuhoa maailmassa nykyään, kuten Iranin Ajatollah Ali Khamenei, ISIS-johtaja Abu Bakr al-Baghdadi, Boko Haram'in johtaja Abubakar Shekau, ovat hengellisiä johtajia, jotka kasvattavat armeijoitaan ja suorittavat verenhimoisia kampanjoitaan nojaamalla islamilaisiin opetuksiin?

Kukin näistä vääristä profeetoista (ja heitä on paljon enemmän) on vastuussa tuhansien ihmisten paikaltaan siirrosta, ja, joissakin tapauksissa, miljoonista pakolaisista. Aivan kuten Raamattu ennusti.

Pakolaiskriisissä, radikaali Islam on ensisijainen ongelma ja se on suurelta osin jätetty huomiotta. Vielä pahempaa, radikaali Islam leviää miljoonien pakolaisten mukana kaikkialla maailmassa.

Nyt kun Iranin ydinsopimus on puskettu läpi Yhdysvaltain senaatissa teknisiin menettelyihin liittyvillä syillä, New York Times on ilmoittanut, että se tulee olemaan ”perinnöksi luonnehdittava ulkopolitiikan saavutus” presidentti Obamalle. Mutta millainen perintö se onkaan?

Se on jo käynnistänyt ydinasevarustelukilvan Lähi-idän valtioiden keskuudessa, jotka tuntevat itsensä uhatuiksi Iranin ydinaseiden tavoittelun vuoksi. Ja koska Iran ei salaa haluaan käyttää ydinasetta ”pyyhkäistäkseen Israelin kartalta”, sota, jota tämä ennakoi, tulee olemaan osa Obaman ”perinnöksi luonnehdittavaa... saavutusta.”

Voittaakseen takaisin maat, jotka tuntevat, että Yhdysvallat petti heidän luottamuksensa, Obama on luvannut lisätä heidän sotilaallista avustusta. Toisin sanoen, hän myöntää, että hänen täytyy edelleen aseistaa maita, jotka ovat jo raskaasti aseistettuja tuolla alueella, koska emme voi luottaa Iraniin. Siis sama Iran, jolle hän juuri antoi vapaat kädet tavoitella ydinaseita. Sekä 150 miljardia dollaria (jäädytettyjen rahavarojen 1. vapautus), jonka avulla tehdä sitä!

Lopuksi, uskokaa tai älkää, jotkut tiedotusvälineiden kommentaattorit ja jotkut liberaalipoliitikot Israelissa ovat mäiskineet Israelia kun se ei hyväksy Syyrian pakolaisia.

He eivät näe – tai ehkä näkevätkin – että tuhansien syyrialaisten vastaanottaminen aiheuttaa suuren uhkan Israelin kansalliselle turvallisuudelle. Jokainen jihadisti alueella yrittää löytää paikan tuossa jonossa.

Knessetin jäsen Ze'ev Elkin sanoo, että he ovat valmiita tinkimään Israelin turvallisuudesta ”yhden minuutin takia” maailman mediassa.

Se on hirveän korkea hinta maksettavaksi jostakin täysin arvottomasta.

Älä missaa tämän viikon raporttia täällä sunnuntaina.

Jumalan siunausta,

Hal Lindsey

Mitä tapahtui Suomessa?

Suomen juutalaiset ja toinen maailmansota

Tapani Harviainen
(Kirjoittaja on Helsingin yliopiston seemiläisten kielten professori)

 


Koko toisen maailmansodan eriskummalisimpia piirteitä oli Suomen juutalaisten sotilaiden taistelu jatkosodassa saksalaisten aseveljinä. Uudenmaan prikaatin juutalaiset soturit pystyttivät Syvärille kenttäsynagogan, joka oli heidän käytössään vuosina 1942-44.

Sotien välisenä aikana 1920–ja 1930–luvuilla myös Suomessa jotkut äärioikeistolaiset järjestöt pyrkivät lietsomaan antisemitistisiä asenteita vedoten mm. Neuvostoliiton juutalaisten bolshevikkien luoman uhkakuvaan. Propagandan vaikutukset jäivät kuitenkin vähäisiksi, lähinnä pilakuvien tasolle, jollaisia piirrettiin ja julkaistiin myös muista kansallisista vähemmistöistä. Useimmilta suomalaisilta kosketukset juutalaisiin puuttuivat tyystin, ja siksi koko kysymys oli jokseenkin teoriaa. Toisaalta muutamat IKL:n ja Lapuan liikkeen pappisjäsenet ja muut vaikuttajat sanoutuivat raamatullisista syistä julkisesti irti vihollisuudesta “Jeesuksen omaa kansaa vastaan” ja paheksuivat Saksan rotulakeja.

Saksalaisen antisemitismin uhkaamina myös Suomeen pyrki juutalaisia pakolaisia, mutta näitä päästettiin maahan hyvin vastahakoisesti. Pakolaislaivoja käännytettiin pois Suomenkin satamista ja oleskelulupa myönnettiin vain noin 500 juutalaiselle. Näistä kesään 1941 mennessä 350 oli jatkanut matkaansa muualle.

Talvisota ei näytä tuottaneen Suomen juutalaisille sen enempää ideologisia ongelmia kuin muillekaan suomalaisille. Kaikki asevelvolliset miehet, 260 henkeä, palvelivat armeijassa, heistä 200 rintamajoukoissa. Viisitoista juutalaista kaatui taisteluissa, mikä prosentuaalisesti merkitsee huomattavan raskaita tappioita. Monesti toistetun arvion mukaan talvisota antoi myös juutalaisille lopullisen tunnun kuulumisesta Suomen kansaan.

Jatkosodan aikana tilanne oli toinen. Suomi taisteli Saksan aseveljenä, maassa oli saksalaisia joukkoja, ja vaikka juutalaisvainojen koko julmuus oli hämärän peitossa, Natsi_Saksan raaka antisemistismi oli tunnettu asia. Tästä huolimatta Suomen juutalaiset toimivat myös jatkosodan aikana rintamapalveluksessa, lottina ja muissa tehtävissä ilman eroa toisiin kansalaisiin nähden; sama koski kaikkia kansallisia vähemmistöjä mustalaiset, venäläiset ja tataarit mukaan lukien. Useat juutalaiset sotilaat palkittiin kunniamerkein, muutamat ylenivät kapteenin arvoon ja palvelivat komppanian päällikköinä, Salomon Klass myös pataljoonan komentajana. Juutalaisten sotilaslääkärien joukossa oli lääkintämajureita. Saksalaisten suhtautumista Suomen juutalaisiin sotilaisiin on kuvattu hämmentyneeksi mutta korrektiksi. Ei tunneta tapauksia, joissa saksalaiset olisivat sotatoimissa kieltäytyneet yhteistoiminnasta suomalaisten juutalaissotilaiden kanssa, ei myöskään tapauksia, joissa juutalaiset olisivat kieltäytyneet sotapalveluksesta pasifismiin tai juutalaisuuteen viitaten. Syvärin rintamalle pystytettin 1942 pahvinen telttasynagoga, “Scholkas shul”, joka palveli Uudenmaan prikaatin ja muiden lähistöllä taistelevien yksiköiden juutalaisia sotilaita vuoteen 1944 saakka. Toorakääröllä varustettu kenttäsynagoga lienee ainutlaatuinen ilmiö Saksan puolella taistelleiden armeijoiden kalustossa.

On usein väitetty, että saksalaiset vaativat turhaan Suomen juutalaisten luovuttamista, mutta tästä ei ole löydetty asiakirjalähteitä, ei myöskään Suomeen paenneita juutalaisia koskevina. Suomen pieni juutalaisväestö ei liioin pelastunut saksalaisten “unohtamana”, kuten myös on esitetty. Todennäköisempää on, että mm. pääministeri Rangellin kesällä 1942 Heinrich Himmlerille esittämä käsitys, että Suomessa ei ole juutalaiskysymystä, sai saksalaiset odottavalle kannalle. Useassa yhteydessä toistettuna tämä viesti näyttää varoittaneen saksalaisia vaarantamasta suhteita hyödylliseen kanssasotijaan heille sinänsä vähäpätöisen asian vuoksi – lopullisen voiton jälkeen juutalaiset olisivat joka tapauksessa satimessa.


Suuri tapaus juutalaisille rintamamiehille ja kaikille Suomen juutalaisille oli kaatuneiden muistoksi Helsingin synagogassa vietetty juhla itsenäisyyspäivänä 1944. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös Suomen silloinen presidentti marsalkka Mannerheim.

Palvelu Saksan rinnalla muodostui ongelmaksi vasta kun holokaustin kauhut tulivat julki jatkosodan jo päätyttyä syksyllä 1944. Sodassa paljon kärsineet Norjan juutalaiset olivat ensimmäisinä ulkopuolelta käsin esittämässä näitä kysymyksiä. Suomen juutalaisten yleinen reaktio oli, että sotaan oli osallistuttu oman maan ja oman yhteisön puolustamiseksi eikä suinkaan Saksan etujen hyväksi: “Jos Saksa olisi miehittänyt Suomen, meidän olisi käynyt huonosti. Jos Neuvostoliitto olisi miehittänyt Suomen, meidän olisi käynyt huonosti. Siksi oli helppoa taistella Suomen itsenäisyyden puolesta.” Maanpuolustus koettiin pikemminkin kunniakkaana velvollisuutena, josta oli suoriuduttu hyvin sekä juutalaisten ja muiden suomalaisten molemminpuolista luottamusta vahvistavasti. Marsalkka Mannerheimin osallistuminen juutalaisten kaatuneiden muistojumalanpalvelukseen 6.12. 1944 Helsingin synagogassa on säilynyt läsnäolleiden mielessä tärkeänä symbolisena tapahtumana. Kaikkiaan sodissa kaatui 23 juutalaista sotilasta, ja heidän nimensä painetaan vuosittain Suomen juutalaisen yhteisön julkaiseman kalenterin kunniatauluun.

Juutalaispakolaisten kohtalo oli vaikeampi. Heidät koottiin Hämeeseen, ja työikäiset miehet, 43 henkeä, vietiin työleireille ensin Sallaan ja sieltä Suursaarelle; Suomessa vallitsi tuolloin kaikkia asukkaita koskeva työvelvollisuus. Lokakuussa 1942 Suomen valtiollinen poliisi (Valpo) siirsi Suursaarelta yhdeksän miestä Helsinkiin ja pidätti muualla kymmenen juutalaista luovutettavaksi Saksaan. Valtiollisen poliisin aie tuli kuitenkin julki, ja presidentti Rytiin ja marsalkka Mannerheimiin ulottuneet yhteydenotot estivät pakolaisten luovutukset. Ennen kieltoa Valpo kuitenkin lähetti johtajansa Arno Anthonin ja sisäasiainministeri Toivo Horellin päätöksellä Gestapolle Viroon viisi miestä ja heidän kolme perheenjäsentään; miehiä syytettiin rikollisesta toiminnasta. Samalla luovutettiin 19 muuta henkilöä, useimmat näistä Neuvostoliiton kansalaisia. Gestapo toimitti nämä juutalaispakolaiset Birkenaun keskitysleiriin, ja heistä hengissä selvisi ainoastaan yksi mies, Georg Kollman, entinen Itävallan kansalainen. On edelleen hämärää, miksi juuri nämä henkilöt luovutettiin; heidän joukkoonsa sisältyi vain kaksi Suursaaresta tuoduista. Muiden juutalaispakolaisten joukosta Suomen kansalaisuus myönnettiin 110 henkilölle 1943_44. Sodan jälkeen Anthoni joutui oikeuteen juutalaispakolaisten luovutuksen takia, mutta hänen rangaistuksensa jäi useista syistä johtuen varsin lieväksi. Muistopatsas luovutetuille pakolaisille pystytettiin Helsinkiin Tähtitorninmäelle 6.11. 2000; paljastustilaisuudessa pääministeri Lipponen esitti julkisen anteeksipyynnön Suomen hallituksen ja kaikkien suomalaisten puolesta.

Neuvostoliittolaisten sotavankien joukossa Suomessa oli viitisensataa juutalaista. Alkuvaiheessa talvella 1941_42 myös heitä lienee menehtynyt huomattava joukko. Syksyllä 1942 juutalaisvangit koottiin kahdelle erityisleirille Pieksämäen ympäristöön, missä he saivat sekä elintarvikeapua että henkistä tukea Suomen ja Tukholman juutalaisilta seurakunnilta. Sodan kestäessä Saksaan luovutettiin joukko neuvostovankeja, ja on ilmeistä, että näiden joukossa oli myös juutalaisia.

Kirjallisuutta:
Elina Suominen, Kuolemanlaiva S/S Hohenhörn. WSOY, Porvoo_Helsinki_Juva 1979.
Hannu Rautkallio, Ne kahdeksan ja Suomen omatunto. Suomesta 1942 luovutetut juutalaispakolaiset. Weilin+Göös, Espoo 1985.
Hannu Rautkallio, Suomen juutalaisten aseveljeys. Tammi, Helsinki_Jyväskylä 1989.
Tapani Harviainen, luku “Suomen juutalaiset” teoksessa Suomi. Maa, kansa, kulttuurit. Toim. Markku Löytönen ja Laura Kolbe. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsinki_Jyväskylä 1999, s. 333_343.
Jukka Hartikainen, luku “Suomi” teoksessa Stéphane Bruchfeld ja Paul A. Levine, Kertokaa siitä lapsillenne _ Kirja juutalaisten joukkotuhosta Euroopassa 1933_ 1945. Opetushallitus, Jyväskylä 2001, s. 52_69.

DNA

DNA- tutkimus

LÖYTYYKÖ NIMESI JUUTALAISTEN/ISRAELILAISTEN NIMIEN AVOTAYNU REKISTERISTÄ?

1. MENE NETTIIN OSOITTEESTA: http://www.avotaynu.com/csi/csi-home.htm
2. KIRJOITA SUKUNIMESI LUUKKUUN JA PAINA SEARCH –KOHTAA. ESIM. NIMI HAIKO
3. ”SHOW NEXT 30 RECORDS” TARKOITTAA, ETTÄ NÄYTÄ LISÄÄ 30 NIMEÄ.
4. LÖYTYY TULOS KOHDASTA 55000 HAIKO. ELI HAIKO(NEN) ON JUUTALAINEN SUKUNIMI.

Tilaa näyte tästä nettiosoitteesta:

https://www.familytreedna.com/surname_join.aspx?code=N51169&special=True&projecttype=DG&ftdna_ref=134

NÄYTTEEN TILAUS. Näyte tilataan omalta tietokoneelta, jonka jälkeen FamilyTreeDNA lähettää USA:sta kotiisi kirjekuoren, jossa on näyteputket. Otat posken limakalvolta tikulla näytteet putkiin. Kirjeessä on suomenkieliset ohjeet. Pistät näyteputket takaisin saamaasi kirjekuoreen ja postiin USA:han tutkimuslaboratorioon. Noin 8 viikon kuluttua tulokset tulevat kotikoneellesi. Huolehdi siitä, että e-mail
osoitteesi on mahdollisimman pysyvä.Tuloksia voi tippua koneellesi seuraavan 25 vuoden aikana! Tulokset ovat luottamuksellisia. Tarvitset hieman englannin kielen ja atk–taitoja tai ystävän, joka voi auttaa. Ja muista pistää kädet ristiin ja lisäksi hitunen huumoria sekä pieni pisara kärsivällisyyttä. Ne auttavat ihmeellisesti. Onnea!

TILAUSLOMAKKEEN TÄYTTÄMINEN.

Prefix: Mr=Mies, Mrs=Rouva, Mss=Neiti

First Name=Etunimi

Middle Name=Keskimmäinen nimi

Last Name=Sukunimi

Suffix=Jätä tämä tyhjäksi

Address 1= Kadun nimi

Address 2= Jätä tämä kohta tyhjäksi

City= Kaupunki tai paikkakunta

State or other= Jätä tämä kohta tyhjäksi

Postal code= Postinumerosi

Country= Finland

Phone= pistä eteen +358 ja sitten oma puhelinnumerosi ilman ensimmäistä 0:llaa

Email = sähköpostiosoite, jonne tulokset saapuvat

Re-email = Toista sähköpostiosoitteesi (tämä on tärkeä kohta, sillä ellet kirjoita uudelleen e-mail–osoitettasi, syntyy hankaluuksia)

Additional email= toinen email-osoite, jos sellainen sinulla on käytössä

Fact&Genes= Jos ruksaat tämän kohdan, saat tiedotteita in English

Payment: Credit Card eli luottokortti tai jos ruksaat kohdan Invoice eli lasku, mene pankkiisi, joka hoitaa maksuliikenteen Yhdysvaltoihin

Gender= Sukupuoli: Male=mies ja Female=nainen

Type of Test=TESTITYYPPI

- DNA perustesti, josta on hyvä lähteä liikkeelle on tämä:

-- NAISET JA MIEHET: MtDNA Male or Female maternal Ancestry Test (saadaan selville testinottajan äitilinja, ei isälinjaa)

-- VAIN MIEHET: Kannattaa ottaa testi, jossa saadaan heti selville sekä isä- että äitilinja

Testi on tällainen: Y DNA 12 + mtDNA Male 12 Marker Paternal Test & Maternal Match

Testityyppien valinnasta voi tarvittaessa kysellä lähemmin hallinnoijan kanssa: pekka.lyyranen@hotmail.com

Pakkauksessa on selkeät ohjeet suomeksi näytteen ottamisesta. Näytehän otetaan posken limakalvolta.

Vanha pelko yltyy Euroopassa: ”Tätä kysymystä ei ollut kuultu vuosiin”

Luotu: 
8.8.2014 
  • Juutalaisvastaisuuden uusi nousu huolestuttaa etenkin Saksassa ja Ranskassa. Molemmissa maissa on sekä suuri juutalais- että muslimivähemmistö, joiden keskuudessa Gazan konfliktit kuohuttavat.
 

”En voinut pahimmissa painajaisissanikaan kuvitella, että joutuisin kokemaan jotain tällaista.”

Näin sanoo Saksan juutalaisten keskusneuvoston puheenjohtaja Dieter Graumann. Graumann pukee sanoiksi pelot, jotka leviävät kesällä 2014 eurooppalaisissa juutalaisyhteisöissä.

Antisemitismin eli juutalaisvastaisuuden uusi nousu huolestuttaa etenkin Ranskassa, jossa asuu noin 500 000 juutalaista, sekä holokaustin taakkaa kantavassa Saksassa. Vihan sytykkeenä on Gazan konflikti ja juutalaisvaltio Israelin hyökkäys Palestiinaan, mutta Euroopan juutalaisyhteisöjen mukaan viha ei rajaudu israelilaisiin.

 

 

– Jos ihmiset saksalaisilla kaduilla huutavat, että juutalaiset tulee kaasuttaa kuoliaaksi, polttaa ja murhata, kyse ei varmasti ole Gazasta ja Israelin politiikasta. Kyse on antisemitismin hirvittävimmästä muodosta, sanoo Graumannjärjestönsä verkkosivuilla.

– He eivät huuda ”kuolema israelilaisille”, vaan ”kuolema juutalaisille”, tukee ranskalainen juutalaisjohtaja Roger Cukierman The Guardianin mukaan.

Brittilehti The Guardian kertoo Ranskan juutalaisten keskusjärjestö Crifin tilastoista, joiden mukaan väkivaltaiset hyökkäykset ovat ryöpsähtäneet Gazan konfliktin yllyttyä jälleen taisteluiksi. Kuukauden aikana on hyökätty muun muassa kosher-kauppaan ja kahdeksaan synagogaan – yhteen nelisatapäinen väkijoukko polttopulloin. Huolestuttavinta ovat hyökkääjien ja mielenosoittajien huudot. Crifin mukaan näihin kuuluvat muun muassa ”Kuolema juutalaisille” ja ”viiltäkää juutalaisten kurkut”.

Saksassa berliiniläinen muslimi-imaami vetosi heinäkuussa Allahiin juutalaisten tuhoamiseksi, The Guardian kertoo.

Dieter Graumannin mukaan saksalaiset juutalaiset kysyvät nyt, onko maa enää turvallinen vai täytyykö juutalaisten muuttaa maasta.

– Sitä emme ole kuulleet vuosiin, mutta nyt Saksan juutalaiset esittävät sen kysymyksen jälleen.

Gazan konfliktin kärjistymiset näkyvät aina antisemitismin ryöpsähdyksinä Euroopassakin. Graumannin mukaan juutalaisviha on kuitenkin syvemmällä ja elää vahvana etenkin Euroopan muslimien keskuudessa.

– Juutalaisuutta käytetään haukkumasanana saksalaisten koulujen pihoilla – usein nuorten muslimien toimesta. Valtaosa Saksan muslimeista haluaa elää rauhassa ja sovinnossa, ja niin mekin heidän kanssaan. Mutta on myös radikaali-islamisteja, joita vastaan muslimijärjestöt eivät toimi riittävän voimakkaasti, Graumann syyttää.

 

Päivi Räsänen kirjoittaa blogissaan 

 

Juutalaisvastaisuuden leviäminen pitää pysäyttää

 

Israelin ja palestiinalaisten välinen konflikti kärjistyi jälleen sotatoimiksi Gazan alueella. Toivon, että parhaillaan voimassa oleva tulitauko saisi jatkoa ja osapuolet tosissaan pyrkisivät hakemaan ratkaisua neuvotteluteitse.

Gazan kriisi on näkynyt myös täällä Euroopassa. Huoli ja mielenilmaisut konfliktin päättämiseksi ovat tervetulleita myös täällä meillä Suomessa. Ikävä kyllä olemme joutuneet myös näkemään kuinka antisemitismi leviää Euroopassa.

Mielenosoitukset eri maissa ovat kärjistyneet väkivaltaisiksi. Näin erityisesti Ranskassa missä viranomaiset joutuivat kieltämään palestiinalaisia tukevat mielenosoitukset useassa kaupungissa. Mielenosoituksissa eri maissa kuten Saksassa on esitetty juutalaisvastaisia iskulauseita. Tiistaina 29.7. Saksan poliisi pidätti kaksi miestä näiden heitettyä palopommeja synagogaan Wuppertalin kaupungissa. Myös juutalaisten omistamia liikkeitä ja kiinteistöjä on vandalisoitu ainakin Ranskassa, Italiassa ja Saksassa. Ruotsissa juutalaisia on uhkailtu ja heidän kimppuunsa on käyty. Suomessakin Israelin vastaisissa mielenosoituksissa on nähty ylilyöntejä. Mielenosoituksissa on huudettu Israelin olevan murhaaja ja tappaja ja mielenosoittajilla on ollut kylttejä joiden mukaan ”Israelin olemassaolo on loukkaus ihmisyyttä vastaan” (”Israels existence insult to all humanity”).

Kuluvan kesän aikana useat eurooppalaiset poliittiset johtajat, mukaan lukien Saksan liittokansleri Merkel ja Britannian ulkoministeri Hammond ovat ilmaisseet huolensa antisemitistisen retoriikan leviämisestä. Jaan tämän huolen heidän kanssaan. Antisemitismi on kaikin puolin tuomittavaa ja jokaisen sivistyneen yhteiskunnan tehtävä on suojella kansalaisiaan, myös juutalaisia kansalaisiaan.

Euroopassa ja Suomessa asuvat juutalaiset eivät ole Lähi-idän konfliktin osapuolia. Olisi toivottavaa, että kaikki pyrkisivät tarkastelemaan tilannetta mahdollisimman totuudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Tässä suuri vastuu on myös tiedotusvälineillä.

Päivi Räsänen

Euroopan juutalaiset hyökkäysten kohteina

Ranskassa aseistautuneet sotilaat vartioivat synagoogia sekä juutalaisia kouluja.

KD-Lehti kirjoittaa tänään 27.2.2016 Vainojen uhrien muistopäivänä: “Meidän poliitikkojen on puututtava antisemitismisiin ilmiöihin”

Lehden mukaan Euroopan synagoogat ovat joutuneet hyökkäysten kohteiksi ja Ranskassa aseistautuneet sotilaat vartioivat synagoogia sekä juutalaisia kouluja.

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja, Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman vetoaa Vainojen uhrien muistopäivänä poliitikkoihin: “Päättäjien on puututtava antisemitistisiin ilmiöihin.”

Lähde: KDlehti