Nykyinen herätys?

David Wilkersonin lausunto nykyisestä "herätyksestä"

Olen saanut useita kirjeitä, joissa kysytään mielipidettäni tietyistä "herätyksistä" Kanadassa ja USA:ssa. Minulle on kerrottu: "Veli Dave, nimeäsi on jatkuvasti käytetty siinä ja siinä herätyksessä. Times Square seurakunta mainitaan usein. Merkitseekö tämä, että hyväksyt ko. liikehdinnän?" En ole ennen ottanut kantaa mihinkään nk. herätykseen. En katso mielipidettäni niin tärkeäksi - ja toisekseen en voi edistää tai jarruttaa aitoa Hengen liikettä. En ole käynyt näissä tilaisuuksissa. Olen ollut tarpeeksi työllistetty palvellessani tarvitsevia ihmisiä täällä New Yorkin Times Square seurakunnan keskellä, jossa Pyhä Henki toimii jo kymmenettä vuotta.

Uskonko mihinkään viimeisten aikojen suureen herätykseen -Hengen vuodatukseen ennen Jeesuksen paluuta? En. En lainkaan. Meidän tulee iloita jokaisesta Hengen vaikuttamasta todellisesta kääntymisestä mutta jokainen herätys, joka väittää olevansa "suuri herätys" - ja jonka johtajien sanotaan voivan "jakaa" herätystä eteenpäin - tulee välittömästi hylätä.

Kun viimeinen suuri Hengen vuodatus tulee sen sanotaan tulevan "kaiken lihan päälle", se ei keskity vain joihinkin paikkoihin. Kukaan ei kykene laskemaan henkilömääriä. Etsivät eivät kaadu taaksepäin vaan nöyrinä ja murtuneina eteenpäin kasvoilleen maahan. Sana rististä on keskeinen. Silloin ei kerätä rahaa eikä palvota suuria hengellisiä tähtijulistajia. Tilaisuuksissa Pyhä Henki kutsuu ihmisiä - Hän ei aja ihmisiä alttarille vaan kutsuu ikävöiden. Kenenkään ei tarvitse puolustella sellaista herätystä. Kaikki keskittyy Kristukseen, ei lihaan. Itku, murtuminen, käsien nostaminen kiittäen Jumalaa Hänen armostaan ja hyvyydestään on seurausta aidosta ilon hengen ilmenemisestä.

Paikalliset herätykset voivat kestää viisi, kuusi vuotta tai vähemmän. Azusa kadun herätys, joka oli nykyisen helluntailiikkeen alku, kesti alle kuusi vuotta. Ihmiset kerääntyvät "uuden" ympärille joka puolelta maailmaa. Hyvät ja pahat uutiset leviävät ympäri. Teologit ja saarnaajat joko ylistävät sitä tai varoittavat siitä. Toiset mukana olijat sanovat muuttuneensa ja saaneensa siunauksen, toiset jättävät sen hämmentyneinä ja haavoittuneina. Niin on nytkin - mikään ei muutu. Olen kuullut joiltakin herätyksessä käyneiltä kuinka he kokivat tulleensa siunatuiksi. Toiset kertovat jättäneensä kaiken haavoittuneina ja sanoen sen olevan pääosin lihasta. Jumalalle kiitos jokaisesta, joka on katunut ja muuttunut. Muiden kohtaloa murehdin. Aallot tulevat ja menevät. Toronton aalto heikkenee ja kutistuu pois. Pian se on vain muisto. Niin käy muidenkin paikallisten liikkeiden. Mielenkiinto häviää, joukot lähtevät ja pian kaikki on ohi.

Mitä suosittelen? Hanki oma herätys! Löydät sen Jes 58:11. Et tarvitse lentolippua eikä tarvitse matkustaa minnekään. Olen itse löytänyt sen lähteen, joka ei koskaan ehdy!

"Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee sinun sielusi kuivissa erämaissa; hän vahvistaa sinun luusi, ja sinä olet oleva niin kuin runsaasti kasteltu puutarha, niin kuin lähde, josta vesi ei koskaan puutu."

... David Wilkerson

Petetyt Opettajat

Linkki koko tekstiin

http://www.kristitynfoorumi.fi/petetytopettajat.htm

Millä voimalla?

herätyksen laitamilla näkyy lieveilmiöitä ja tapahtuu ylilyöntejä. Tässä nimenomaisessa liikehdinnässä ongelmana onkin se, että sen ytimessä olevan Todd Bentleyn julistuksessa ja toiminnassa on paljon kristinuskolle vieraita aineksia.Mikä on tämä mies, jonka paidassa lukee ”Jesus Gave Me My Tattoos!” (Jeesus antoi minulle tatuointini), ja joka korostaa voimakkaasti yliluonnollisia asioita ja enkeleiden merkitystä?

Suurkokoukset Lakelandissa ovat nyt vaimenneet, mutta sama ilmiö jatkuu siellä eri seurakuntien ja järjestöjen toimesta. Niiden nimekkäimmät keulakuvat ovat:

 • Todd Bentley / Fresh Fire USA,
 • Bill Johnson Ministries / Bethel Church,
 • John Arnott / Toronto Airport Christian Fellowship,
 • Rick Joyner / Morningstar Ministries,
 • Marc Dupont Ministries,
 • Jeff Garvin ja monet monet muut.

Itse asiassa kyseessä on jo 1994 alkanut ns. Toronton siunaus (nauruherätys), jonka yksi ilmentymä on Todd Bentley. Bentley on tuossa liikkeessä vaikuttaneista ja vaikuttavista henkilöistä ehkä helpoimmin havaittavissa vääräksi profeetaksi – silti hänen työtään siunaavat ja kannattavat hyvin monet seurakuntien johtajat Pohjois-Amerikassa ja muuallakin. Alla on muutamia muita Toronton herätykseen liittyviä nimiä, joiden opetuksia on syytä välttää:

 • Bob Jones (Kansas City -profeettaliikkeen ”pääprofeetta”, laajalti todettu vääräksi profeetaksi)
 • Paul Cain (keskeinen vaikuttaja)
 • Mike Bickle
 • Rodney Howard-Browne
 • Kenneth Hagin
 • Kenneth Copeland
 • Steve Hill

Tähän samaan ilmiöön kuuluu myös harhaoppeja, jotka tunnetaan seuraavilla nimillä – tässä vain joitakin:

 • Latter Rain -oppi (Myöhäissade)
 • MSOG-oppi (Manifested Sons of God, Jumalan ilmestyspojat)
 • Joelin armeija

Jumala tekee työtään Pyhän Henkensä kautta mitä moninaisimmilla tavoilla. Kaikella tälle sivulle kootulla aineistolla on tarkoituksena osoittaa, ettei kaikki se, missä huudetaan ”Jeesus, Jeesus!”, ole kuitenkaan Pyhästä Hengestä lähtöisin (lue Patrick Ersigin näky oikeasta ja väärästä herätyksestä). Meidän on muistettava, että on olemassa kavala vastustaja, joka tahtoo tehdä Jumalan työn tyhjäksi. Saatana tahtoo eksyttää, jos mahdollista, valitutkin (Matt. 24:24). Sen ovelin keino on tekeytyä valon enkeliksi, kuten Paavali varoitti (2. Kor. 11:14). Petokselle on otollista sellainen maaperä, jossa ihmeet ja merkit ovat keskeisessä asemassa Jeesuksen sovitustyön julistamisen sijaan – kun etsitään enemmän parantumista kuin Parantajaa.

”Ihmeet ja suuri voima eivät merkitse sitä, että ihminen vaeltaa Jumalan tahdossa. Ihmeet ja suuri voima eivät merkitse sitä, että ihmisen oppi ja opetus ovat Jumalasta. Ihmeet ja suuri voima eivät merkitse sitä, että Jumala itse on liikkeellä.” Näin varoittaa Tapani Suonto luottamasta sokeasti kaikkiin näkemiimme ihmeisiin. ”Perkeleen yksi yleisimpiä tapoja johtaa ihmisiä harhaan on tuottaa samanlaisia kokemuksia kuin Pyhä Henki vaikuttaa. ”

”Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon. Monet sanovat minulle sinä päivänä: ’Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.’ Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: ’En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!'” (Matt. 7:21-23)

Yksi suurimpia ongelmia tämän päivän seurakunnissa on se, että ei koetella henkiä. Ajatellaan, että kun minä olen uskossa ja muut tässä kanssani, niin ei täällä voi vaikuttaa muu kuin Pyhä Henki. Tämä ongelma on aivan samanlainen kaikissa kirkkokunnissa – olipa se sitten luterilainen, katolinen tai vapaita suuntia edustava. Mutta mitä sanoo Raamattu: ”Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja.” (1. Joh. 4:1). Lue, mitä henkien koetteleminen käytännössä tarkoittaa.

”Pyhä Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja alkavat seurata eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetuksia” (1. Tim. 4:1). ”Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja.” (2. Tim. 4:3-4)

Hannu Vuorinen kirjoittaa Uusi elämä -lehdessä Lakeland-ilmiöstä: ”Toddin puheissa ei viitata Kristukseen persoonana, joka on läsnä. Sen sijaan painopiste on siirretty Pyhään Henkeen, hallitsemiseen, auktoriteettiin ja omaan voiteluumme. Kun Kristus ei ole herätyksen keskipisteessä, niin silloin oikea Pyhä Henkikään ei voi siellä toimia – VAAN JOKU MUU VOIMA. Kun voitelu tai luottamus enkeleihin ottaa Kristuksen paikan, silloin muut henget ottavat Pyhän Hengen paikan. Tällöin kyse on noituudesta. On hyvä muistaa, että Pyhän Hengen päätehtävä Raamatun mukaan on kirkastaa Kristusta, ei olla itse innostuksen ja huomion keskipisteenä.” (UE 8-9/2008)

Toronton ja Lakelandin herätysten kannattajat Suomessa

Suomessakin on paljon henkilöitä ja yhteisöjä, jotka kannattavat ja puolustavat Toronton ja Lakelandin herätyksiä sekä tuovat Suomeen puhujia tästä liikehdinnästä. En halua laittaa näiden suomalaisten tahojen nimiä näkyville; rukoillaan, että Jumala avaisi heidän silmänsä tässä asiassa.

Ole hengellisesti valppaana ja tutki kaikki uudet asiat Raamatun valossa ja pyydä Jumalalta viisautta tulkita näkemääsi!

Videoita

Todd Bentley ei pysty hallitsemaan itseään: mieletöntä huutoa ja nauramista, pakkoliikkeitä, nykimistä, hoippumista ja konttaamista kuin juopuneena:

Väkivaltaista, aggressiivista ja levotonta toimintaa:

 • Video 1: Todd Bentley kertoo mm., miten ”Pyhä Henki” käski häntä potkaista lattialla makaavaa henkilöä kasvoihin (puhe tekstitettynä videon alapuolella). Bentleyltä evättiin pääsy Iso-Britanniaan juuri hänen väkivaltaisen parantamistyylinsä takia.
 • Video 2: (Todd Bentley on mies sininen huivi päässään)
 • Video 3: BAM! BAM! BAM! Take it! Take it! Take it!
 • Video 4: (3-7 minuutin paikkeilla)

Analyysiä Todd Bentleystä. (Videot, joissa Bentleyllä ei ole tatuointeja, ovat hänen aikaisemmilta julistajavuosiltaan; hän otti tatuoinnit vasta myöhemmin vuoden 2005 tienoilla):

Todd Bentley ja kokousväki huutavat Jumalaa lähettämään enkelit palvelemaan heitä.

Mikä on se henki, joka yhdistää monia herätyskokouksia jopa eri uskonnoissa? Aiheeseen palataan myöhemmin tällä sivulla otsikolla Kundaliini.

Kirjoituksia

Taas yksi karismaattisuuden kriisi – Lakeland. Hannu Vuorisen hyvä kirjoitus siitä, minkälaisessa ajassa elämme.

Todd Bentleyn sanoma hämmentää

Jouko Pihon arviota Lakelandin liikehdinnästä

A False Healing Revival? – Lakeland, Florida

Todd Bentley and the Lakeland Revival. Toiminnan ja julistuksen arviointia.

Angelic Hosts. Todd Bentley opettaa enkeleistä ja kertoo kohtaamisestaan Emma-enkelin kanssa.

Todd Bentley’s (and prophet Bob Jones) angel, Emma. TB:n enkelikokemusten arviointia.

Todd Bentley’s Angels. TB:n muita enkelikohtaamisia ja niiden arviointia.

Let Us Reason Ministries Alert On Lakeland. Vakavaa varoitusta Todd Bentleyn puheiden ja toiminnan epäraamatullisuudesta.

Todd Bentley, Fresh Fire Ministries and Lakeland Revival. Taustojen ja toiminnan analysointia.

Pasi Turusen huomioita:

Kannanotoissaan maltillisena pidetyn Charisma-lehden toimittajan J. Lee Gradyn kirjoituksia:

Toronto, Pensacola – nyt Lakeland ja Todd Bentley.  Tiivistelmä, josta käy ilmi ne asiat, joita edellä olevissa linkeissä on käsitelty.

Kundaliini

Onko kundaliinijoogalla ja tällä kyseisellä liikehdinnällä sama lähde? Kun Todd Bentley sanoo jakavansa voiteluaan muille, niin hänen tapauksessaan kyse näyttääkin olevan kundaliinienergian siirrosta (shaktipat) vastaanottajalle.

Toronton siunaus

Kaikki aiemmin tällä sivulla kuvatut asiat liittyvät yhteen ja samaan kokonaisuuteen, joka on Toronton siunaus elinauruherätys. Seuraavassa on joitakin linkkejä, joissa tätä ilmiötä käsitellään:

Paavo Hiltusen kirja Toronto-ilmiö läpivalaisussa on ehdottomasti tärkeää luettavaa! Siinä kerrotaan juurta jaksain asioiden ja henkilöiden taustoja ja arvioidaan heidän opetustaan Raamatun pohjalta. Kirjan on ajankohtainen edelleenkin.

Sanomaa tälle ajalle

VISION of TRUE and FALSE REVIVAL – by Patrick Ersig 4.3.2006 Patrick Ersigin näky oikeasta ja väärästä herätyksestä:

The Church of the USA will be Filtered by Deception – Steven Dobbs (U.K.), 2005. USA:n kirkkoa tullaan seulomaan eksytyksen kautta:

Seurakuntakokouksen häpäisy – varoitus eksytyksestä, David Wilkerson 1999

Richard Smithin näky syövyttävästä pilvestä 1994(sivulta 2 alkaen).

Karismaattisuuden harharetket, Tapani Suonto

Risti vai menestys – mitä on menestysteologia? Tapani Suonto

Toinen Jeesus, toinen henki, toinen evankeliumi, David Wilkerson 1991

Suuri luopumus! David Wilkerson 1986

Iisebelin oppi – väärän opin viettelemäksi tulemisen vaara, David Wilkerson 1988

Jumalan armon kääntäminen irstaudeksi

Kirjeessään kirkolle Juudas antaa suuren varoituksen. Hän kirjoittaa, Kutsutuille, jotka ovat Isässä Jumalassa rakastetut ja Jeesukselle Kristukselle varjellut... tuli minulle pakko kirjoittaa ja kehoittaa teitä kilvoittelemaan sen uskon puolesta, joka kerta kaikkiaan on pyhille annettu. Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja Herramme, Jeesuksen Kristuksen. (Juud.1-4)

Juudas varoittaa meitä ennalta, että väärät paimenet tulevat varkain Jumalan huoneeseen mielessään yksi päämäärä: kääntääkseen Jumalan armon irstaudeksi. Hän sanoo, Saatana lähettää erään väärän opin tunkeutumaan kirkkoon. Ja se on kulkeva läpi saarnaajien, opettajien ja evankelistojen. He ottavat Jumalan armon ja oveluudella vääntelevät sitä, muutellen sitä omiin tarkoituksiinsa, kunnes se viimein tuottaa irstauden Jumalan kansaan.

Käsittääksemme täysin Juudaan varoituksen vakavuuden, meidän täytyy ymmärtää irstauden merkitys. Tämä termi pitää sisällään jokaisen ajateltavissa olevan synnin piirteen. Kirjaimellisilla termeillä irstaus tarkoittaa puutetta moraalisessa kurissa niin, että ei ollenkaan huomioi moraalisia standardeja. Sana tulee latinan sanasta lascivia, joka tarkoittaa vapaata, valloilleen päässyttä halua ja himoa. Se merkitsee hillittömyyttä, laittomuutta, kaikkien pidättyvyyksien pois heittämistä. Se myös edustaa kaikkea, mikä on saastaista, halventavaa, säädytöntä ja rietasta.

Jeesus kutsui irstautta sydämen synniksi, Mikä ihmisestä lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen. Sillä sisästä, ihmisten sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalanpilkka, ylpeys, mielettömyys. Kaikki tämä paha lähtee sisästä ulos ja saastuttaa ihmisen (Mark.7:20-22).

Kuten Juudas, myös apostoli Paavali puhui siitä irstaudesta, jonka hän näki tapahtuvan kirkossa. Hän kirjoitti korinttolaisille tylyillä termeillä, Sillä minä pelkään, että tullessani ehkä en tapaa teitä semmoisina, kuin tahdon...ja että joudun suremaan monen tähden, jotka ennen ovat synnissä eläneet eivätkä ole katuneet sitä saastaisuutta ja haureutta ja irstautta, jota ovat harjoittaneet (2Kor. 12:20-21)

Nyt tässä samassa kohdassa Paavali kutsuu korinttolaisia rakkaikseen. Itse asiassa nämä ihmiset olivat Paavalin lapsia Herrassa. Ja Jumala siunasi heitä uskomattomasti. Heitä oli ohjannut Paavali itse, Timoteus, Tiitus ja toiset jumalalliset palvelijat. Ja Paavali muistutti heitä, me puhumme...kaikki teille rakennukseksi (12:19).

Kun me luemme Paavalin kahta kirjettä tälle kirkolle, me näemme sen uskomattoman voimakkaan opetuksen, jonka hän vei heille. Hän kirjoitti ylösnousemuksesta, Herran tulemisesta, Kristuksen tuomioistuimesta, synnille kuolemisesta, vanhurskaudesta uskon kautta, taivaasta, helvetistä. Paavali varoitti uskollisesti näitä ihmisiä, taivutteli heitä, anoi heidän kanssaan. Ilman epäilystäkään, ei mitään muuta uskovien ruumista oltu näin ihanasti paimennettu, niin esitetty vakuuttavalla totuudella, ja niin kasvatettu armon evankeliumilla.

Lisäksi korinttolaiset olivat siunattuja yli Paavalin opettamisen. He olivat kokeneet voimakkaita liikehdintöjä ja Pyhän Hengen tekoja keskellään. ja heidät oli varustettu monilla henkisillä lahjoilla, sisältäen parantamisia, profetoimisia, kieliä, tulkintoja, taivaallisia ilmestyksiä. Tämä kirkko oli elämää sykkivä, profeetallinen, palava ruumis.

Silti, uskomattomasti, eräs osa näistä samoista siunatuista uskovista jatkoi moraalittomuudessa elämistä. Paavali syytti monien heistä olevan irstaita (12:21). Hän kirjoitti, Kolmannen kerran minä nyt tulen teidän tykönne... Olen edeltäpäin sanonut ja sanon edeltäpäin niille, jotka ennen ovat syntiä tehneet... etten, kun taas tulen, ole teitä säästävä... Sentähden minä kirjoitan tämän poissaollessani, ettei minun teidän luonanne ollessani tarvitsisi käyttää ankaruutta sen vallan nojalla, minkä Herra on minulle antanut rakentamiseksi, ei kukistamiseksi (13:1-2, 10).

Paavali ei sekoita sanoja. Hän sanoi, Kahdesti minä olen nyt varoittanut teitä synnistä seurakunnassanne. Te olette kaikki istuneet jumalallisen, syylliseksi todistavan saarnaamisen alla. Te olette kaikki osanottajia Jumalan armon lahjassa. Ja silti muutamat teistä ovat vääntäneet kieroon tuon armon, harkitusti jatkaen elämistä saastaisuudessa. Minä muistutan teitä, minun lahjani on rakentaminen, ei tuhoaminen. Minut on kutsuttu rakentamaan teitä kallisarvoisessa uskossa. Mutta kun tulen takaisin luoksenne, kolmannen kerran, minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin toimia karkeasti kanssanne. Minä en säästä ketään, joka on vielä sekaantunut syntiin.

Minä kysyn sinulta: Kuinka nämä runsaasti siunatut ihmiset valitsivat jäämään sellaiseen kurjaan olotilaan? Me odotamme maailman olevan irstas, vapaasti toteuttaen himojaan, mutta emme Jumalan kansan. Kuitenkin todistettavasti tämä synti on rehottanut Jumalan huoneessa.


Voimme kysyä tämän kysymyksen kirkolta tänään.


Joka sunnuntai tunnustavat kristityt kokoontuvat Jumalan huoneeseen palvomaan, kuulemaan Hänen Sanaansa ja nauttimaan seuraamisesta. Silti monet näistä samoista pyhinä esiintyvistä ihmisistä johtavat himojen täyttämiä elämiä. He tekevät haureutta, jatkavat suhteita, ruokkivat riippuvuuksiaan pornografiaan. Kertokaa minulle, kuinka yksikään valaistunut uskova voi jatkaa sellaisten asioiden tekemistä?

Ensiksi, miettikäämme profetiaa ilmestyskirjan luvussa 12. Meille on kerrottu, että raivokas paholainen valtaa maan viimeisinä päivinä vietelläkseen Jumalan kansan: Perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa! Ja kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle, ajoi hän takaa sitä vaimoa, joka oli poikalapsen synnyttänyt. Ja käärme syöksi kidastansa vaimon jälkeen vettä niinkuin virran, saattaakseen hänet virran vietäväksi (Ilm. 12:12-15).

Tämä kohta kuvailee saatanan hyökkäystä kirkkoon näinä viimeisinä päivinä. Paholainen aikoo oksentaa saastavirran, niin valtavan ja voimakkaan, että se kuljettaa pois jopa monet Jumalan valituista. Paavali kertoi korinttolaisille, että tätä jo valmiiksi tapahtui heidän keskuudessaan, kun monet oli valmiiksi lakaistu pois saatanan irstauden tulvassa.

Juuri nyt minä uskon, että irstaudesta on tullut kulkutauti kirkossa. Rannikolta rannikolle, miljoonat ihmiset syventyvät eroottiseen saastaan. Jopa Kentuckyn kukkuloilla, Iowan maatiloilla ja Idahon karjatiloilla kaikenikäiset ihmiset ruokkivat sielujaan törkeyksillä. Sitä ohjataan suoraan heidän koteihinsa satelliitin kautta. Tämä saastatulva on tullut niin vallitsevaksi, että jopa vanhat isoäidit ja isoisät ovat siihen sekaantuneita.

Minä profetoin tästä ilmiöstä kirjassani näky vuonna 1974. Tämä oli ennen kuin videoita oli keksitty, aikana, jolloin sanaa seksi ei voitu käyttää televisiossa. Minä kirjoitin:

Miten saatana yrittääkään kiusata ja pettää jopa Jumalan valitutkin? Uskon, että se yrittää vietellä ihmiskunnan saamalla aikaan moraalisen romahduksen. Se avaa helvetin tulvaportit ja yrittää upottaa maailman eroottiseen saastaan, rivouteen ja aistillisuuteen. Tätä moraalista romahdusta ei voi voittaa mikään, mitä ihmismieli voi loihtia esiin. Jo nyt himon demoninen henki pyyhkii yli monien kansojen tuoden mukanaan alastomuutta, turmeltuneisuutta ja saastan tulvaa.

Tätä maailmaa kohtaa niin voimakas likakylpy, että se vaivaa useimpien nykyajan hurskaimpien kristittyjen mieltä ja sielua. Raamattu sanoo, että Loot kiusasi sieluaan yötä päivää niillä asioilla, joita hän näki ja kuuli Sodomassa. Kristityt joutuvat sellaisen kiihkeän saastan ja aistillisuuden kohteeksi, että tarvitaan Jumalan väkevää: kosketusta, jotta he voisivat elää. Ne, jotka eivät halua astua Jumalan turviin, joutuvat tämän saastaisen tulvan valtaan.

Useimmat TV-yhtiöt joutuvat tämän romahduksen valtoihin. Ennustan, että ohjelmissa on pian alastomuuskohtauksia. Raja-aitojen ylittäminen on muotihulluus niiden piirissä, jotka yrittävät tehdä tiedotusvälineitä vapaamielisemmiksi. Kun tämän mielettömän hälinän ensimmäinen vastustus tukehtuu, seuraa täydellisiä alastomuusohjelmia. Se tapahtuu ensin varovaisesti, mutta kun taiteilijat liittyvät ylistämään tätä vapauden läpimurtoa tiedotusvälineissä, tulvaportit ovat avoinna, ja sitten jatkossa voi seurata mitä tahansa. Jopa tietyt papit hyväksyvät alastomuuden televisiossa ja yrittävät selittää, miten se on luonnollista. Itse asiassa tehdään tuskin mitään näiden ohjelmien lopettamiseksi. Hämmästyttävää on, että ne, jotka tulevat puhumaan ponnekkaasti alastomuutta vastaan, eivät ole suinkaan saarnamiehiä ja hartaita kristittyjä; pikemminkin näin tekevät tietyt Hollywoodin kuuluisuudet ja tunnetut TV -esiintyjät.

Olkaa varuillanne! - Lähitulevaisuudessa X-Iuokkaan kuuluvia pomoelokuvia näytetään joissakin kaapeliverkostoissa keskiyön jälkeen. Kaapelitelevisio on jo pornofilmien kannattajien suosiossa. Muutamissa suurissa Yhdysvaltojen, Kanadan ja Euroopan kaupungeissa on jo näytetty tällaisia pornoelokuvia. Nämä elokuvat ovat suoraan Ruotsin, Tanskan ja Yhdysvaltojen pornotuottajilta. Näille alhaisille filmeille on tyypillistä täydellinen alastomuus, seksuaalinen yhdyntä, homoseksuaalisuus, sekaantuminen eläimiin ja sadismi.

Ihmiset maksavat saadakseen näitä eroottisia elokuvia suoraan olohuoneisiinsa... Näitä nauhoja voidaan käyttää missä tahansa TV-vastaanottimessa, johon on asennettu elektroninen lisälaite. Pornokutsuista tulee ihmisten suosittu vapaa-ajanviete.

Kirjoitin tämän 27 vuotta sitten. Siitä ei ole ainoastaan tapahtunut jokainen kohta, se vallitsee nyt hallitsemattomana, jopa kirkossa.

Silti, suurin osa kristityistä, jotka lukevat tämän viestin, luultavasti ajattelevat, että se ei liity heihin. He ihmettelevät, Miksi tahdoit kirjoittaa tällaisen viestin palvelijoille, jotka eivät milloinkaan sekaannu minkäänlaiseen irstauteen? Me tarvitsemme opastusta ja rakentamista.

Antakaa minun selittää, miksi kirjoitan tätä varoitusta jumalallisille, hurskaille uskoville:


Tämä ei ole varoitus niille, jotka hiipivät pornoteattereihin
tai vuokraavat saastaisia videoita.


Minä en kirjoita tätä kristittyjä varten, jotka sekaantuvat saastaan, olipa se television, videoiden tai internetin kautta. Ennemmin aikomukseni on laittaa sinut tutkimaan, minkälaista evankeliumia uskot. Tämä sisältää sinun käsityksesi armosta. Haluan sinun koettelevan, päästätkö sydämeesi mitään väärän opin hapatusta Jumalan armon tarkoituksesta. Äärimmillään tämä voi olla elämän tai kuoleman asia.

Ymmärräthän, että paholainen ei ole taipunut laittamaan sinua saastan koukkuun. Hän voi tietää, että hän ei voi milloinkaan kiusata sinua törkeällä synnillä. Kuitenkin, jos hän voi vääntää kieroon sinun armokäsityksesi jos hän saa sinut näkemään armon synnin sallimisen aiheeksi silloin hän voi aloittaa viemään sinua alas kahleen polulle. Pian teet asioita, joita ei olisi milloinkaan tullut mieleesikään. Ja pahempaa, hän myy sinut valheelle, että sinun on oikein sekaantua himoihisi.

Tästä syystä, Juudas ei kiertele ja kaartele. Hän kertoo meille heti, miksi niin monet Jumalan huoneessa kuljetetaan pois paholaisen irstauden tulvassa: ..eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja Herramme, Jeesuksen Kristuksen (Juud.4). Tässä yhdessä jakeessa Juudas paljastaa saatanan koko suunnitelman pettää Jumalan valittuja. Paholainen aikoo ovelasti viedä kaikenlaiset kirkon palvelijat vääntämään kieroon armon evankeliumin.

Silti, jos sinulla on todellinen raamatullinen armon ymmärrys, vihollinen ei voi pettää sinua. Hän ei milloinkaan kykene viettelemään sinua irstauteen. Niin, mikä on todellinen raamatullinen armo?


Todellinen raamatullinen armo on elää Pyhän Hengen valtuuttamana
jumalallista elämää ja kieltää jumalattomuus.


Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa, odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä (Tiit.2:11-13).

Tämä kohta paljastaa kaksi piirrettä, jotka raamatullinen armo aina tuottaa uskovan elämässä: 1. Herran tulemisen ennakointi ja ikävöinti, ja 2. jumalallinen pelko ja Herran pyhä, syvä kunnioitus. Nämä kaksi armon työn hedelmää ovat erottamattomat. Me emme yksinkertaisesti voi omistaa yhtä ilman toista.

Heprealaiskirjeen kirjoittaja vaatii meitä Olkaamme kiitolliset (armolliset) ja siten palvelkaamme Jumalaa, hänelle mielihyväksi, pyhällä arkuudella ja pelolla (Hepr.12:28). Tämä jae sitoo armon suoraan kunnioitukseen. Lyhyesti, syvä kunnioitus on Jumalan käsite, joka pitää sisällään kunnioittavan pelon, kunnioituksen ja kirkasmielisyyden.

Myös apostoli Pietari sitoo armon kirkasmieliseen, syvään kunnioitukseen: Vyöttäkää sentähden mielenne kupeet ja olkaa raittiit; ja pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille tarjotaan Jeesuksen Kristuksen ilmestymisessä (1Piet.1:13). Pietari ei rohkaise meitä pukeutumaan alakuloisiin kasvoihin tai kulkemaan ympäriinsä ilottomina. Päinvastoin, hän puhuu syvästä kunnioituksesta, joka tuottaa todellisen iloisuuden sydämeen. Hän haluaa sanoa, Jos sinulla on ilmestys Jeesuksen armosta Hänen rakkaudestaan, pyhyydestään ja kauneudestaan se tuottaa sinussa kunnioittavaa pelkoa ja syvää kunnioitusta.

Kun nyt Juudas sanoo, että jumalattomat miehet tunkeutuvat kirkkoon, hänen sanansa jumalattomista tarkoittaa miehiä ilman syvää kunnioitusta. Toisin sanoen, nämä opettajat tuovat kevytmielisyyttä ja pinnallisuutta Jumalan huoneeseen. He yrittävät vääristellä ja vääntää kieroon kaikkea kunnioitusta Herran asioissa.

Jeremia profetoi sellaisista jumalattomista ihmisistä, Katso, minä käyn niiden kimppuun, jotka... sanoo Herra... eksyttävät minun kansaani valheillansa ja kerskumisellansa (kevytmielisyydellänsä) (Jer.23:32) Sana kevytmielisyys (1933 suomennoksessa kerskuminen) tässä jakeessa tarkoittaa tyhjää sanahelinää tai turhaa puhetta. Jeremia sanoo, Nämä väärät opettajat nauravat asioille, joita on arvostettava, kunnioitettava ja pelättävä kunnioittaen. He tekevät naurunalaiseksi sen kirkasmielisyyden, joka tulee Herran todellisesta palvonnasta.

Mikä on paholaisen tarkoitus kevytmielisyyden hengen tuomisessa? Se on, laittaa sinut uskomaan, että Herra ei ole vakavissaan synnin kanssa. Saatana haluaa sinun ajattelevan, että Jumalassa ei ole ollenkaan vihaa, että Hänen armonsa peittää kaiken vanhurskaan tuomion. Niin kuulet silloin tällöin vihollisen kuiskaavan, Älä ole levoton himostasi. Herrassa on runsaasti armoa ja anteeksiantoa.

Paavali sanoo, että kaikki nämä jumalattomat palvelijat pitävät totuutta vääryyden vallassa (Room.1:18). Toisin sanoen, he ovat tunteneet totuuden ja maistaneet sitä. He ovat olleet sen rakentamia ja nuhtelemia. Sillä Jumala on sen heille ilmoittanut (1:19). Silti, huolimatta Jumalan totuuden siunauksesta he kääntyivät siitä pois. He kieltäytyivät hylkäämästä irstaita tapojaan, ja sen sijaan luovuttivat itsensä himoilleen. Sen seurauksena Jumala luovutti heidät täysin heidän syntinsä petokseen.

Kun Juudas puhuu Jumalan armon kääntämisestä irstaudeksi (Juud.4), sana kääntää tarkoittaa tässä muuteltua, jotain lisättyä. Se tulee juurisanasta, joka tarkoittaa totuuden nujertamista, se on, asettaa totuus maahan ja tehdä siitä jotain passiivista. Lyhyesti, Jumalan armo oli kerran jotain oikeaa ja vaikuttavaa näiden jumalattomien miesten elämissä. Mutta koska he eivät halunneet hylätä syntiään, he laittoivat totuuden matalaksi ja tallasivat sitä, poistaen kaiken sen tarkoituksen ja voiman. Kuten Jesaja huusi, Totuus kompastelee torilla... Niin oli totuus kadonnut (Jes.59:14-15).

Minä näen, että Jumalan totuutta käsitellään tällä tavalla läpi kirkon tänä päivänä. Hiljattain minä katsoin videonauhaa etsiväystävällisestä kirkosta, joka vietti David Letterman iltaa. Pastori luetteli top 10 syyt, miksi lapsilla on tylsää kirkossa. Jotkut hänen mainitsemistaan asioista olivat niin tyhmiä, niin kaukana Kristuksen todellisesta olemuksesta, että minä en toista niitä. Silti jokainen seurakunnassa nauroi ja taputti. Tuo pastori käänsi armon evankeliumia turhiin puheisiin. Ovelasti kääntäen kieroon sen tarkoituksen, hän asetti sen maahan ja poisti sen voiman.

Saatat ihmetellä: Mistä noin jumalattomat palvelijat tulevat? Kuinka he kykenevät hiipimään kirkkoon vääntämään kieroon Jumalan armon? Poimiko paholainen heidät jostain pornoteatterista ja pukiko hän heidät valon enkeleiksi? Vai ovatko he ateisteja, jotka ovat pukeutuneet saarnaajiksi ja huijanneet tiensä saarnatuoliin?

Ei. Paavali sanoo sellaisista miehistä, Jumala näytti heille totuuden (katso Room.1:19). Yhteen aikaan nämä miehet tiesivät armon täyden tarkoituksen. Silti jollain tavalla he tulivat riippuvaisiksi hylkäämättömään himoon. Tuossa pisteessä he alkoivat pitää totuutta vääryydessä. Heidän oli keksittävä väärä armo syyksi heidän irstauteensa. Niin, nyt he saarnaavat väärää Kristusta kieroon väännetyn armon käsityksen kautta.


Suurin osa tämän viestin lukijoista ei ole kuten ne miehet,
joita Juudas kuvailee.


Juudas kutsuu sellaisia jumalattomia palvelijoita ..saastuttavat lihan; he halveksivat herrautta, herjaavat kirkkauden henkiolentoja (Juud.8) Vastakohdaksi minä uskon, että suurin osa ihmisistä, jotka lukevat tämän viestin, ovat Jumalaa pelkääviä, tottelevaisia palvelijoita. He eivät tuhertele saastassa. He ovat hylänneet irstauden ja kulkevat armossa, joka johtaa pyhyyteen.

Silti minä uskon, että jotkut lukijat saattavat taistella sen kanssa, jota minä kutsun luisumisiksi irstauteen. Nämä kristityt eivät ole luovuttaneet itseään himolleen, mutta he joutuvat satunnaisesti kohtaamaan jotain epäpuhdasta. Me näemme esimerkin tästä eräässä ilmoituksessa, jonka on julkaissut eräs hotelli, joka on erikoistunut kokouksiin. Ilmoitus julisti, että suurin lukumäärä huoneessa katsottavia maksullisia pornografisia elokuvia pyydettiin uskonnollisen kokouksen aikana. Todellakin, enemmän pornofilmejä ohjattiin huoneisiin tuon kirkkokokouksen aikana kuin kaikkien muiden siellä pidettyjen kokousten aikana.

Minä havaitsen, että monet palvelijat ja kristilliset työntekijät ovat riippuvaisia jonkinlaisesta himosta. Yleiskatsaukset pastoreiden keskuudessa ovat osoittaneet tämän olevan musertavan totta. Kuitenkin minä uskon, että monia sellaisia uskovia riivaa enemmän satunnaiset luisumiset irstauteen. Jokaisen suvaitsevaisuuden jälkeen nämä kamppailevat palvelijat tuntevat syyllisyytensä painon ja he katuvat. Lisäksi he ikävöivät tulemista vapaaksi satunnaisista luisumisistaan.

Minä haluan puhua kaikille sellaisille kristityille juuri nyt! Saatana huomaa, että sinä aiot huutaa Jumalalle joka kerta, kun teet syntiä. Ja hän tietää, että sinä olet aina saava Jumalan anteeksiannon. Siis niin kauan kuin sinulla vielä on annos Jumalan pelkoa sydämessäsi, hän ei voi sitoa sinua mihinkään himoon tai syntiin. Kuinka sitten vihollinen oikeastaan saa otteen Jumalan kansasta? Kuinka hän ottaa palvelukseensa niitä, jotka ovat tunteneet todellisen armon, aseistaa heidät väärällä evankeliumilla ja lähettää heidät kirkkoihin yrittämään pettää valittuja?

Ainoa tapa, jolla paholainen voi sitoa sinut syntiin, on myymällä valhetta sinulle. Lyhyesti, hänen on vakuutettava sinulle, että hänen valheensa on oikeasti totuus. Ja useimmiten hän tekee tämän taivuttelemalla kristittyjä, että voivat yhä pitää kiinni Jumalan totuudesta, kun he ovat sekaantuneita syntiin. Sinä saatat vastustaa, Kuinka saatana voi milloinkaan taivutella yhdellekään vilpittömälle kristitylle, että on oikein tehdä syntiä? En voi milloinkaan uskoa, että Jumala katsoo ja hyväksyy syntini.

Saatana myy valhettaan taivuttelemalla kristityille, että armo on yksinkertaisesti loppumaton anteeksiannon virta. Hän kuiskaa meille, Voit jatkaa syntiin palaamista, niin kauan kuin jatkat alttarille palaamista. Eikö Jeesus sanonut, että meidän on annettava anteeksi toisille vähintään 490 kertaa? Varmasti sinun rakastava Pelastajasi antaa sinulle anteeksi vielä monia kertoja tuota enemmän. Niin kauan kuin sinulla on katuva sydän ja jatkat syntisi suremista, kaikki on hyvin. Voit sekaantua himoosi tuhat kertaa ja Hän antaa sinulle anteeksi joka kerta.

Tämä kuulostaa olevan niin lähellä totuutta. Itse asiassa, Jumalan anteeksiantamisella ei ole loppua niitä varten, jotka tulevat Hänen luokseen oikeasti katuvalla sydämellä. Niin tämä julistus on 95%-evankeliumia. Kuitenkin ne loput 5% ovat puhdasta myrkkyä. Ja se väistämättä tuhoaa sielusi. Saatanan 5% valhe armosta on demoninen hapatus joka pilaa koko taikinan.


Luuletko, että Tämä ei voi milloinkaan tapahtua minulle?


Ehkä ajattelet, Menen kirkkoon, jossa jumalallinen paimen saarnaa kestävää raamatullista Sanaa. En tunne ketään palvelijaa, joka kääntää armon evankeliumin luvallisuuteen. Saarnat, joita kuulen, ovat uuden liiton armosta, ja Jumalan armosta niitä kohtaan, jotka kilvoittelevat. Minä olen oppinut sen, vaikka minulla ei ole lihassani mitään voimaa voittaa syntiä, Jumalan Henki varustaa minut voimalla tottelemaan Hänen Sanaansa.

Olet käsittänyt uskomattoman vapauttavan, elämää muuttavan totuuden. Silti, jos saatana näkee sinun satunnaisesti luisuvan irstauteen, hän huomaa sinun pitävän synnistäsi. Hän tietää, että sinä et oikeasti halua olla vapaa. Lisäksi, sinun jatkuvan syntisi kautta sinä olet antanut hänelle pääsyn mieleesi. Ja se on tarkalleen se, kuinka hän istuttaa valheen sinuun. Hän ruiskuttaa sisääsi yhden, tappavan totuuden muunnoksen, joka kuulostaa suunnilleen tältä:

Eikö tämä totuus olekin ihmeellisen vapauttavaa? Sinussa itsessäsi ei ole kykyä vastustaa syntiä. Niinpä Jumala lupaa lähettää Pyhän Henkensä tekemään puolestasi sen, mitä sinä et voi tehdä. Kaikki, mitä sinun on tehtävä, on jatkaa valittamista ja sinun luisumisillasi ei ole merkitystä. Pyhä Henki tietää, milloin astua sisään ja antaa sinulle voimaa. Eihän sinua voida tuomita synnistä, jota et voi hallita.

Näetkö valheen tämän armon evankeliumin sisällä? Valhe on se, että kristityillä ei olisi henkilökohtaista vastuuta synnistään. Ja se johtaa Jumalan syyttämiseen synnistäsi. Sinä sanot, Miksi Pyhä Henki ei tullut, kun minua kiusattiin? Minä odotin Häntä antamaan minulle voimaa, mutta Hän ei näyttäytynyt. Siksi annoin periksi himolle. Ei se ole minun vikani.

Totuus on, jos et tahdo olla vapaa himostasi, sinä otat Jumalan armon lahjan ja juokset sen kanssa suoraan syntiin. Mutta Paavali kirjoittaa tällaisen ajattelun petollisuudesta: Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi? Pois se (Room.6:1-2).

Kiitos Jumalalle, Juudas on antanut meille kolme vartijaa saatanan viettelysten valheita vastaan liittyen armoon. Juudas kirjoittaa, Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä ja pysyttäkää niin itsenne Jumalan rakkaudessa, odottaessanne meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen laupeutta iankaikkiseksi elämäksi (Juud.20-21). Huomioi kolme asiaa tässä Sanassa:

1. Meidän on rakennettava uskoamme. Kuinka? Ahkeralla Jumalan Sanan opiskelulla. Kuitenkin, usko ei tule ainoastaan lukemalla Raamattua, vaan sen kuulemisen kautta tai tekemisen mitä me luemme. Meidän on luettava Jumalan Sanaa, liittää se sydämiimme ja hyväksyttävä sen nuhtelu. Se tuottaa meissä hengellistä kirkasmielisyyttä. Sitten on aivan sama, minkälaista sanaa me kuulemme saarnattavan, eikä meitä voida kuljettaa pois yhdenkään ihmisen valheilla tai kevytmielisyydellä.

2. Meidän on rukoiltava Pyhässä Hengessä. Tämä tarkoittaa, että emme ainoastaan rukoile kirkossa, vaan sulkemalla itsemme Herran kanssa yksityisesti. Meidän on pyydettävä Jumalan Hengen loistaa Hänen valoaan meidän sydämiimme, ja ottaa vastaan Hänen oikaisunsa, niin me voimme saada armon mihin tahansa puutteeseen.

3. Meidän ei tule olla huolissamme mistään ja sen sijaan meidän on odotettava Herramme tulemista. Jos me opiskelemme Jumalan Sanaa ja rukoilemme Hengessä, silloin emme voi muuta kuin odottaa Jeesuksen pikaista ilmestymistä. Me tiedämme, että tämä maailma ei ole kotimme, ja me odotamme Herramme tulevan meidän puolestamme millä hetkellä tahansa.

Jos liität itsesi näihin kolmeen vartijaan, silloin sinä ymmärrät todellisen armon. Ja sinua ei voida vietellä irstauteen millään kieroon väännetyllä armon viestillä. Jumala on varmistanut liittonsa meissä: Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne... että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne (Hes.36:26-27). Jumala vannoo laittavansa Henkensä meihin, joka varustaa meidät tottelemaan kaikkea, mitä meidän Herramme meiltä vaatii.

Silti Jumala on liittänyt ehdon tähän lupaukseen. Hän sanoo: Minä, Herra, olen puhunut, ja minä teen sen. Näin sanoo Herra, Herra: Vielä tätäkin annan Israelin heimon minulta anoa, että tekisin heille sen (36:36-37).

Tässä meidän henkilökohtainen vastuumme astuu mukaan. Meidän ei tule elää passiivisesti, aina odottaen Pyhän Hengen näyttäytyvä, kun meitä kiusataan. Meidän tehtävämme on jatkuvasti tiedustella Herralta, se on, olla rukouksessa. Hän kertoo meille, Jos te todella haluatte voimaa synnin voittamiseen, silloin teidän on etsittävä minua sitä varten. Jos te tulette luokseni kaikella sydämellä, todellisella ahkeruudella, minä täytän jokaisen liittoni lupauksen teidän elämässänne.

Jokaisella meistä on sisällään kyky rukoilla, lukea Jumalan Sanaa ja odottaa Jeesuksen pikaista paluuta. Jos me teemme nämä asiat, Juudas julistaa, me niitämme tämän rukouksen etuoikeudet: Hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen (Juud.24).

David Wilkerson 

VIDEOITA suomalaisia

Äärikarismaattisuuden harharetket

https://youtu.be/y_A7-3xw3s0

Julkaistu 3.9.2015

Jakso 11. Jaksossa pureudutaan äärikarismaattisuuden ilmiöihin aina torontolaisuudesta nykypäivän epäraamatullisiin oppeihin. Ohjelmassa esitetään myös osa ravisuttavasta dokumentista, jonka on tehnyt niin kutsutun profeettaliikkeen entinen jäsen Andrew Strom.

Kokemuksia torontolaisuudesta

https://youtu.be/gyCGq2y-8qk

Julkaistu 3.9.2015

Jakso 12. Kristillisessä kentässä alkoi vuonna 1994 levitä nopeasti äärikarismaattinen ilmiö, joka tunnetaan torontolaisuutena. Tässä jaksossa kuullaan kokemuksia torontolaisuudesta ja sen rantautumisesta Suomeen. Aki Miettisen haastattelussa on Suur-Helsingin seurakunnan (Suhe) johtava pastori Rauno Kokkola sekä One Wayn House -seurakunnan pastori Esa-Pekka Mattila.

Likoaminen

https://youtu.be/3AWLXAdhdwM

Julkaistu 3.9.2015

Jakso 13. Aki Miettinen ja Leif Nummela käsittelevät maailmalla voimakkaasti leviävää ilmiötä nimeltä ”soaking”, joka tunnetaan Suomessa nimellä ”likoaminen” tai "soukkaaminen". Mistä siinä on kysymys ja miten siihen pitäisi suhtautua Raamatun valossa.

Dramaattisia tilanteita - Tapani Suonto

https://youtu.be/XNF1xxcpdEk

Julkaistu 2.9.2015

Tapani Suonto kertoo dramaattisista käänteistä ja tapahtumista elämässään ja hengellisessä työssä.

Jooga ja kundaliini

Jooga on itämainen kundaliinikäärmevoima eksytys!

Monet ihmiset luulevat joogan olevan vain fyysisen terveyden ylläpitämistä, eli ikään kuin liikunnallinen harrastus. Jooga tähtää ihmisen terveyteen, hyvinvointiin sekä fyysisen harjoituksen avulla ihmisen fyysisen terveyden ja kunnon edistämiseen. Jooga on kuitenkin myös paljon muuta kuin pelkkiä fyysisiä harjoitteita.

Joogan alkuperäinen merkitys ja tarkoitus on henkinen kasvu, jossa joogan avulla ihminen yhdistyy kaikkialla olevaan jumaluuteen itämaisten uskontojen oppien mukaisesti. Joogan avulla ihmisessä oleva henki pyrkii sielunyhteyteen maailmankaikkeuden hengen ja sielun kanssa.

Jooga harjoitteiden ja meditaation avulla pyritään kasvamaan henkisesti, jonka kautta ihmisen tietoisuus kasvaa ja kehittyy. Joissakin joogan eri lajeissa pyritään joogan ja meditaation avulla saavuttamaan valaistumisen tila.

Jooga ei siis ole pelkkä fyysinen harjoite, sillä joogan päämäärä on fyysisen harjoituksen ja meditaation avulla kasvaa henkisesti itämaisten uskontojen oppien mukaisesti. Edellä oleva tulisi aina muistaa silloin kun puhutaan joogasta.

Itämaisten uskontojen opetuksessa on seitsemän chakraa, joiden kautta kundaliinienergia vaikuttaa ihmisessä. Kundaliinienergiassa on feminiininen Ida-kanava ja maskuliinen pingala-kanava sekä sushumna-kanava. Kundaliinienergiassa herätetään kerällä oleva käärmevoima, joka nousee keskellä olevan sushumna kanavan kautta läpäisten kaikki seitsemän chakraa, jolloin se yhtyy unversaaliin ja jumalalliseen voimaan, eli henkeen. Kundaliini on käärme-energiaa sekä käärmevoimaa, jonka kautta ihmisessä herätetään henkisyyden kasvu.

Raamattu opettaa, että saatana eksytti paratiisissa Aatamin ja Eevan käärmeen hahmossa, jossa käärme valehteli että Aatamin ja Eevan silmät avautuvat ja he tulevat kuin jumalaksi tietäen hyvän ja pahan. Paha saatana on kautta ihmiskunnan eksyttänyt ihmisiä käärmevoiman sekä käärmehahmon kautta. Kundaliini käärmevoima on saatanan eksyttävää valhevoimaa, jonka kautta saatana eksyttää ihmisiä pois pelastuksesta iankaikkiseen kadotukseen.

Paratiisissa saatana eksytti ihmiset käärmeen kautta, siksi hän on myös kautta historian jättänyt oman tunnistettavan puumerkkinsä ja jalanjälkensä historianlehdille, jonka kautta hän myös nykyään eksyttää ihmisiä kundalini-käärme hengen ja voiman kautta. Paratiisissa saatana eksytti käärmeen hahmossa Eevan (feminiinisyys) sekä Aatamin (maskuliinisuus), siksi kundaliinissa on feminiininen Ida-kanava sekä maskuliinen pingala-kanava.

 

Koko kirjoitus löytyy sivultani: http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html