Eksytyksen kavalat juonet.

Toronton siunaus, Todd Bentley ja Lakelandin parantumisherätys

Olen julkaissut tämän kirjoituksen alun perin jo vuonna 2008 eräällä muulla sivustolla, mutta artikkeli on nyt pelkästään tässä blogissa. Vuosien varrella tekstiä on aika-ajoin täydennetty ja linkkien toimivuutta tarkistettu.

Koska Todd Bentley on pyydetty Suomeenkin neljä vuotta Lakeland-kohun jälkeen, olkoon tämä sivu muistutuksena siitä, että ulkomaistenkin puhujien taustojen tarkistaminen on mahdollista varsin helposti.Toivottavasti yksikään seurakunta ei enää tee sitä virhettä, että kutsuu puhujan ilman hänen opetuksensa arviointia.


Taustaa

Lakelandissa Floridassa alkoi keväällä 2008 parantumisherätys, jonka keulakuvana oli Todd Bentley. Tästä ilmiöstä alkoi oma kiinnostukseni aiheeseen, kun Suomestakin useita henkilöitä kävi siellä paikan päällä ja toi erittäin myönteistä viestiä tänne. Eräskin siellä käynyt saarnamies sanoi: ”Kunpa voisimme olla jakamassa täällä sitä samaa voimaa, mitä siellä koimme.” Tämän sivun tarkoituksena on tarjota materiaalia, joiden perusteella toivottavasti käy selville, mistä voimasta ja minkälaisesta ilmiöstä on kyse. Netistä löytyy näiden lisäksi runsaasti muitakin  Youtube-videoita ja kirjoituksia – tässä on vain pieni osa niistä.

Ei ole mitenkään tavatonta, että herätyksen laitamilla näkyy lieveilmiöitä ja tapahtuu ylilyöntejä. Tässä nimenomaisessa liikehdinnässä ongelmana onkin se, että sen ytimessä olevan Todd Bentleyn julistuksessa ja toiminnassa on paljon kristinuskolle vieraita aineksia.Mikä on tämä mies, jonka paidassa lukee ”Jesus Gave Me My Tattoos!” (Jeesus antoi minulle tatuointini), ja joka korostaa voimakkaasti yliluonnollisia asioita ja enkeleiden merkitystä?

Suurkokoukset Lakelandissa ovat nyt vaimenneet, mutta sama ilmiö jatkuu siellä eri seurakuntien ja järjestöjen toimesta. Niiden nimekkäimmät keulakuvat ovat:

 • Todd Bentley / Fresh Fire USA,
 • Bill Johnson Ministries / Bethel Church,
 • John Arnott / Toronto Airport Christian Fellowship,
 • Rick Joyner / Morningstar Ministries,
 • Marc Dupont Ministries,
 • Jeff Garvin ja monet monet muut.

Itse asiassa kyseessä on jo 1994 alkanut ns. Toronton siunaus (nauruherätys), jonka yksi ilmentymä on Todd Bentley. Bentley on tuossa liikkeessä vaikuttaneista ja vaikuttavista henkilöistä ehkä helpoimmin havaittavissa vääräksi profeetaksi – silti hänen työtään siunaavat ja kannattavat hyvin monet seurakuntien johtajat Pohjois-Amerikassa ja muuallakin. Alla on muutamia muita Toronton herätykseen liittyviä nimiä, joiden opetuksia on syytä välttää:

 • Bob Jones (Kansas City -profeettaliikkeen ”pääprofeetta”, laajalti todettu vääräksi profeetaksi)
 • Paul Cain (keskeinen vaikuttaja)
 • Mike Bickle
 • Rodney Howard-Browne
 • Kenneth Hagin
 • Kenneth Copeland
 • Steve Hill

Tähän samaan ilmiöön kuuluu myös harhaoppeja, jotka tunnetaan seuraavilla nimillä – tässä vain joitakin:

 • Latter Rain -oppi (Myöhäissade)
 • MSOG-oppi (Manifested Sons of God, Jumalan ilmestyspojat)
 • Joelin armeija

Jumala tekee työtään Pyhän Henkensä kautta mitä moninaisimmilla tavoilla. Kaikella tälle sivulle kootulla aineistolla on tarkoituksena osoittaa, ettei kaikki se, missä huudetaan ”Jeesus, Jeesus!”, ole kuitenkaan Pyhästä Hengestä lähtöisin (lue Patrick Ersigin näky oikeasta ja väärästä herätyksestä). Meidän on muistettava, että on olemassa kavala vastustaja, joka tahtoo tehdä Jumalan työn tyhjäksi. Saatana tahtoo eksyttää, jos mahdollista, valitutkin (Matt. 24:24). Sen ovelin keino on tekeytyä valon enkeliksi, kuten Paavali varoitti (2. Kor. 11:14). Petokselle on otollista sellainen maaperä, jossa ihmeet ja merkit ovat keskeisessä asemassa Jeesuksen sovitustyön julistamisen sijaan – kun etsitään enemmän parantumista kuin Parantajaa.

”Ihmeet ja suuri voima eivät merkitse sitä, että ihminen vaeltaa Jumalan tahdossa. Ihmeet ja suuri voima eivät merkitse sitä, että ihmisen oppi ja opetus ovat Jumalasta. Ihmeet ja suuri voima eivät merkitse sitä, että Jumala itse on liikkeellä.” Näin varoittaa Tapani Suonto luottamasta sokeasti kaikkiin näkemiimme ihmeisiin. ”Perkeleen yksi yleisimpiä tapoja johtaa ihmisiä harhaan on tuottaa samanlaisia kokemuksia kuin Pyhä Henki vaikuttaa. ”

”Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon. Monet sanovat minulle sinä päivänä: ’Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.’ Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: ’En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!'” (Matt. 7:21-23)

Yksi suurimpia ongelmia tämän päivän seurakunnissa on se, että ei koetella henkiä. Ajatellaan, että kun minä olen uskossa ja muut tässä kanssani, niin ei täällä voi vaikuttaa muu kuin Pyhä Henki. Tämä ongelma on aivan samanlainen kaikissa kirkkokunnissa – olipa se sitten luterilainen, katolinen tai vapaita suuntia edustava. Mutta mitä sanoo Raamattu: ”Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja.” (1. Joh. 4:1). Lue, mitä henkien koetteleminen käytännössä tarkoittaa.

”Pyhä Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja alkavat seurata eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetuksia” (1. Tim. 4:1). ”Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja.” (2. Tim. 4:3-4)

Hannu Vuorinen kirjoittaa Uusi elämä -lehdessä Lakeland-ilmiöstä: ”Toddin puheissa ei viitata Kristukseen persoonana, joka on läsnä. Sen sijaan painopiste on siirretty Pyhään Henkeen, hallitsemiseen, auktoriteettiin ja omaan voiteluumme. Kun Kristus ei ole herätyksen keskipisteessä, niin silloin oikea Pyhä Henkikään ei voi siellä toimia – VAAN JOKU MUU VOIMA. Kun voitelu tai luottamus enkeleihin ottaa Kristuksen paikan, silloin muut henget ottavat Pyhän Hengen paikan. Tällöin kyse on noituudesta. On hyvä muistaa, että Pyhän Hengen päätehtävä Raamatun mukaan on kirkastaa Kristusta, ei olla itse innostuksen ja huomion keskipisteenä.” (UE 8-9/2008)

Toronton ja Lakelandin herätysten kannattajat Suomessa

Suomessakin on paljon henkilöitä ja yhteisöjä, jotka kannattavat ja puolustavat Toronton ja Lakelandin herätyksiä sekä tuovat Suomeen puhujia tästä liikehdinnästä. En halua laittaa näiden suomalaisten tahojen nimiä näkyville; rukoillaan, että Jumala avaisi heidän silmänsä tässä asiassa.

Ole hengellisesti valppaana ja tutki kaikki uudet asiat Raamatun valossa ja pyydä Jumalalta viisautta tulkita näkemääsi!

Videoita

Todd Bentley ei pysty hallitsemaan itseään: mieletöntä huutoa ja nauramista, pakkoliikkeitä, nykimistä, hoippumista ja konttaamista kuin juopuneena:

Väkivaltaista, aggressiivista ja levotonta toimintaa:

 • Video 1: Todd Bentley kertoo mm., miten ”Pyhä Henki” käski häntä potkaista lattialla makaavaa henkilöä kasvoihin (puhe tekstitettynä videon alapuolella). Bentleyltä evättiin pääsy Iso-Britanniaan juuri hänen väkivaltaisen parantamistyylinsä takia.
 • Video 2: (Todd Bentley on mies sininen huivi päässään)
 • Video 3: BAM! BAM! BAM! Take it! Take it! Take it!
 • Video 4: (3-7 minuutin paikkeilla)

Analyysiä Todd Bentleystä. (Videot, joissa Bentleyllä ei ole tatuointeja, ovat hänen aikaisemmilta julistajavuosiltaan; hän otti tatuoinnit vasta myöhemmin vuoden 2005 tienoilla):

Todd Bentley ja kokousväki huutavat Jumalaa lähettämään enkelit palvelemaan heitä.

Mikä on se henki, joka yhdistää monia herätyskokouksia jopa eri uskonnoissa? Aiheeseen palataan myöhemmin tällä sivulla otsikolla Kundaliini.

Kirjoituksia

Taas yksi karismaattisuuden kriisi – Lakeland. Hannu Vuorisen hyvä kirjoitus siitä, minkälaisessa ajassa elämme.

Todd Bentleyn sanoma hämmentää

Jouko Pihon arviota Lakelandin liikehdinnästä

A False Healing Revival? – Lakeland, Florida

Todd Bentley and the Lakeland Revival. Toiminnan ja julistuksen arviointia.

Angelic Hosts. Todd Bentley opettaa enkeleistä ja kertoo kohtaamisestaan Emma-enkelin kanssa.

Todd Bentley’s (and prophet Bob Jones) angel, Emma. TB:n enkelikokemusten arviointia.

Todd Bentley’s Angels. TB:n muita enkelikohtaamisia ja niiden arviointia.

Let Us Reason Ministries Alert On Lakeland. Vakavaa varoitusta Todd Bentleyn puheiden ja toiminnan epäraamatullisuudesta.

Todd Bentley, Fresh Fire Ministries and Lakeland Revival. Taustojen ja toiminnan analysointia.

Pasi Turusen huomioita:

Kannanotoissaan maltillisena pidetyn Charisma-lehden toimittajan J. Lee Gradyn kirjoituksia:

Toronto, Pensacola – nyt Lakeland ja Todd Bentley.  Tiivistelmä, josta käy ilmi ne asiat, joita edellä olevissa linkeissä on käsitelty.

Kundaliini

Onko kundaliinijoogalla ja tällä kyseisellä liikehdinnällä sama lähde? Kun Todd Bentley sanoo jakavansa voiteluaan muille, niin hänen tapauksessaan kyse näyttääkin olevan kundaliinienergian siirrosta (shaktipat) vastaanottajalle.

Toronton siunaus

Kaikki aiemmin tällä sivulla kuvatut asiat liittyvät yhteen ja samaan kokonaisuuteen, joka on Toronton siunaus elinauruherätys. Seuraavassa on joitakin linkkejä, joissa tätä ilmiötä käsitellään:

Paavo Hiltusen kirja Toronto-ilmiö läpivalaisussa on ehdottomasti tärkeää luettavaa! Siinä kerrotaan juurta jaksain asioiden ja henkilöiden taustoja ja arvioidaan heidän opetustaan Raamatun pohjalta. Kirjan on ajankohtainen edelleenkin.

Sanomaa tälle ajalle

VISION of TRUE and FALSE REVIVAL – by Patrick Ersig 4.3.2006 Patrick Ersigin näky oikeasta ja väärästä herätyksestä:

The Church of the USA will be Filtered by Deception – Steven Dobbs (U.K.), 2005. USA:n kirkkoa tullaan seulomaan eksytyksen kautta:

Seurakuntakokouksen häpäisy – varoitus eksytyksestä, David Wilkerson 1999

Richard Smithin näky syövyttävästä pilvestä 1994(sivulta 2 alkaen).

Karismaattisuuden harharetket, Tapani Suonto

Risti vai menestys – mitä on menestysteologia? Tapani Suonto

Toinen Jeesus, toinen henki, toinen evankeliumi, David Wilkerson 1991

Suuri luopumus! David Wilkerson 1986

Iisebelin oppi – väärän opin viettelemäksi tulemisen vaara, David Wilkerson 1988

Henkilöitä ja yhteisöjä, joihin on syytä suhtautua varoen

Perustan arviot omiin havaintoihini, edellä mainittuihin nettikirjoihin ja Paavo Hiltusen kirjaan Toronto-ilmiö läpivalaisussa sekä useisiin muihin lähteisiin.

Willian M. Branham

Keskeinen hahmo Myöhäissadeliikkeen (Latter Rain) syntymisessä. Tunnettu epäraamatullisesta opistaan ja oudoista kohtaamisistaan henkimaailman kanssa.

Bob Jones

Branhamin tapaan myös Jonesille ovat tunnusmerkillisiä yliluonnolliset okkulttiset kohtaamiset ja muut mystiset kokemukset. Hänestä on luonnollista portaalit, transsitilat yms. New Age -tyyppiset ilmiöt. Pastori Bill Randles kirjoittaa: ”Vaatisi kokonaisen kirjan luetella tämän yhden miehen harhat.” Kansas Cityn profeettaliikkeen ”pääprofeetta”.

Mike Bickle, Rick Joyner, Paul Cain, John Paul Jackson

Tunnetuimmat Kansas Cityn profeettaliikkeen jäsenet. Kyseinen liike tunnetaan epäraamatullisesta opistaan ja kummallisista ”Pyhän Hengen” manifestaatioista. Liike oli merkittävä tekijä Toronton ”herätyksen” levittämisessä.

Yksi tekijä yhdistää tällä sivulla mainittuja henkilöitä: he sanovat outoja manifestaatioita Pyhän Hengen työksi. On täysin varmaa, että ne eivät ole ainakaan Pyhästä Hengestä lähtöisin. Esimerkiksi Paul Cainin vierailuihin liittyi sähköilmiöitä niissä paikoissa, missä hän liikkui. Sähkölaitteet menivät siellä epäkuntoon ja palohälyttimet alkoivat toimia. Aiheuttaako Pyhä Henki tällaista kaaosta? Ei varmasti. Rukouspalvelussa tyypillistä on rukoiltavan voimakas sätkiminen kuin sähköiskun saaneena ja jopa kieriminen ympäri lattiaa. Moni on kertonut joutuneensa aivan kuin naulituksi maahan eikä siitä tilasta ole päässyt pois vaikka olisi halunnut. Tekeekö Pyhä Henki sellaista? Ei tee.

Lue lisää artikkelistani Ovatko väärät henget valtaamassa seurakuntaa?

John Wimber

Viinitarhaliikkeen (Vineyard) perustaja. Wimberin tausta on kveekareissa (quakers, vapisijat), jotka ovat kristillisiä mystikoita korostaen ”sisäistä valoa” auktoriteettina ja vähättelevät Raamatun merkitystä. Kummalliset ja epäraamatulliset ilmiöt Wimberin seurakunnassa sai alulle vieraileva puhuja, hippievankelista Lonnie Frisbee, vuonna 1980. Nämä ilmiöt (manifestaatiot) tulivat myöhemmin laajemmin tutuksi Toronton ”herätyksen” myötä. Wimber suhtautuu myönteisesti ja kritiikittömästi erilaisiin mystisiin kokemuksiin, kuten vaikkapa paranemiseen katolisia pyhäinjäännöksiä koskettamalla. Hän syyttää ahdasmielisiksi ihmisiä, jotka pitävät ylimpänä ohjenuoranaan Raamattua, ja  korostaa sen sijaan ihmisen omia subjektiivisia kokemuksia.

Kun Kansas Cityn profeettaliikkeen väärät opetukset tulivat v. 1990 laajemmalti julkisiksi, Wimber tarjosi profeettaliikkeelle suojan Viinitarhaliikkeen alla. Wimberin mukaan Jumala on sanansa yläpuolella, eli manifestaatioille ei tarvitse hakea oikeutusta Raamatusta. Hän on myös sanonut, että ”kaikki mikä on Raamatussa, on totta, mutta ei kaikki totuus ole Raamatussa”. Wimber myöntää, että heidän kokouksissaan on ollut demonisia ilmiöitä, mutta silti niitä on alettu pitämään Pyhän Hengen työnä. Muiden vastaavien julistajien tavoin Wimberinkin opetuksesta puuttuu synnistä puhuminen ja ristin evankeliumi.

Lue lisää taustatietoa vaikkapa helluntaipastori Bill Randlesin artikkelista Juuret: John Wimber ja Vineyard.

Lonnie Frisbee

Tämä Jeesus-hippiliikkeen jäsen harrasti nuoruudessaan okkultismia ja mystiikkaa ja käytti huumeita. Hän painottaa saaneensa uudestisyntymis- ja Jeesus-kokemuksia, mutta mistään ei käy ilmi, että hän olisi tehnyt todella parannusta entisestä syntisestä elämäntavastaan, päinvastoin. Eräs lähde sanoo, että ”surullista kyllä, mutta Lonnien ’kristillinen’ elämä on täynnä väärää oppia, vääränlaisia ihmeitä ja merkkejä liittyen valheherätykseen ja seksuaaliseen moraalittomuuteen”. Hän oli homoseksuaali, ja vaikka pitikin sitä syntinä, useiden hänet tuntevien mukaan harjoitti sitä silti. Frisbee kuoli AIDSiin v. 1993. (InPlainSite.org)

Rodney Howard-Browne

Kutsuu itseään ”Pyhän Hengen baarimikoksi”. Vaati Jumalaa tulemaan alas taivaasta ja koskettamaan, tai sitten hän tulee ylös ja koskettaa Jumalaa, jolloin hänet ”kytkettiin taivaalliseen sähkövirtaan”. Howard-Brownea pidetään henkilönä, josta Toronton ”herätyksen” voitelu on saanut alkunsa. Hän kirjoittaa kirjassaan, että kun herätys tulee, voidaan kokouksissa nähdä seuraavanlaisia ilmiöitä: 1) Pyhästä Hengestä, 2) lihasta ja 3) paholaisesta. ”Olen mieluummin kirkossa, jossa paholainen ja liha ilmenevät kuin kirkossa, jossa ei tapahdu mitään, koska ihmiset ovat liian peloissaan ilmaistakseen yhtään mitään… älkää olko siitä huolissanne. Ja jos paholainen ilmenee, niin älkää murehtiko siitäkään. Iloitkaa, että edes jotakin tapahtuu!”

Todd Bentley, John Arnott, Bill Johnson, Marc Dupont, Randy Clark, Jeff Garvin

Toronton ”herätyksen” ja siihen liittyvän ns. kolmannen aallon (uuskarismaattisuus) vaikuttajia. Monet näistä ovat olleet Lakelandin ”herätyksen” aikaan voimakkaasti tukemassa Todd Bentleytä, joka on hyvin selvästi todettavissa vääräksi opettajaksi. Olen kirjoittanut Bentleystä artikkeleissa Toronton siunaus, Todd Bentley ja Lakelandin parantumisherätys sekä Myöhäissateen perintö.

Mahdollisesti jostakin näiden miesten vetämistä seurakunnista ovat saaneet alkunsa sellaiset merkilliset käytännöt kuin tulitunnelit (fire tunnels, katso esimerkki) ja hengessä likoamin eli soukkaaminen (soaking in the spirit). Jotkut ovat sanoneet soukkaamisen olevan uudempi muoto kontemplatiiviselle rukoukselle. Lue artikkelini kontemplatiivisesta rukouksesta.

Oral Roberts, Kenneth E. Hagin, Kenneth Copeland, Steve Hill, Morris Cerullo, Rick Warren

Menestysteologian yms. epäraamatullisuuden opettajia. Lue tietopaketti menestysteologiasta sekäMenestysevankeliumin todellinen alkuperä. Näissä artikkeleissa paljastetaan kyseisen opinhaaran okkultistiset lähteet.

 

Suositeltavia nettikirjoja, jotka varoittavat eksytyksistä

Marko Selkoa

http://ceta.nettisivu.org/2014/02/21/marko-selkomaa-askeleet-yliluonnolliseen-kirja-arvio/

http://www.kotipetripaavola.com/pimeydenkavalineksytys.html

 

Healing rooms eksytys

Healing Room

1900-luvun alussa John G. Lake perusti Spokaneen Yhdysvaltoihin Healing Room -parantumishuoneen, jossa oli toimintaa joitakin vuosia. Sitten vuosikymmeniä myöhemmin Cal Pierce etsi suuntaa palvelutyölleen. Hän oli lukenut John. G. Lakesta, ja kävi tämän haudalla rukoilemassa kerran kuussa yli vuoden ajan. Cal Pierce rukoili: ”Herra, jos kuollut mies voitiin heittää Elisan luiden päälle ja tulla näin parannetuksi, niin pyydän voitelua, joka on näissä John. G. Laken luissa.” (Let Us Reason Ministries). Kuulostaa hyvin oudolta, että haetaan haudalta kuolleen voitelua!

Cal Pierce perusti Healing Room -toimintansa samaan paikkaan Spokanessa, jossa Lake oli aikoinaan toiminut. Alkuperäinen Laken käyttämä talo oli palanut, mutta rakennettu myöhemmin uudelleen. Tässä samassa osoitteessa toimii nykyinenkin parantamiskeskus. (Healing Rooms Ministries). Yhdessä huoneessa oli niin voimakas voitelu, että sinne ei voinut mennä kaatumatta. Yksi esirukoilija näki enkelin seisomassa huoneen nurkassa, jolloin Cal kysyi Herralta: ”Mitä tämä enkeli tarkoittaa?”. Herra vastasi hänelle: ”Tämä enkeli on odottanut 80 vuotta, että joku tulisi ja herättäisi parantamishuonetoiminnan uudelleen.” (Let Us Reason Ministries)

On sanottu, että kertomus huoneessa olevasta voitelusta ei voi pitää paikkaansa, koska se alkuperäinen on palanut, ja niin koko tarinaa on epäilty sepitetyksi. Toisaalta on muistettava, että tulipalo ei merkitse mitään henkiolennoille, ja että saastaiset henget ovat mieltyneet tiettyihin alueisiin. Tämä mieltymys tulee esille esimerkiksi  kertomuksesta, jossa Jeesus ajoi henget pois miehestä sikalaumaan (Mark. 5). Mieluiten henget olisivat jääneet mieheen, mutta eivät ainakaan olisi halunneet lähteä kyseiseltä seudulta pois.

Katsotaanpa, mitä Todd Bentley sanoo tästä enkelistä nimeltään Parantumisherätys (Healing Revival): ”Hän seisoi jumalanpalveluksessa ja hänen ruumiinsa meni kirkon katon läpi. Sitten Herra sanoi minulle tämän enkelin nimen, ja hän oli sama enkeli, jonka näin Grant’s Passissa aiemmin. Jumala paljasti minulle myös, että tämä enkeli oli mukana John Laken, William Branhamin ja John Knoxin Skotlannissa tekemässä palvelutyössä.” (Let Us Reason Ministries). Bentley on julistaja, joka on avoimesti puhunut enkelikohtaamisistaan ja muista hyvin oudoista kokemuksistaan, jotka ovat täysin varmasti demonista alkuperää.

Healing Room -toiminnan taustalla on sama henki (siis henkivalta), joka on vaikuttanut myös Toronton ja Lakelandin ”herätyksissä”. Kuten tiedettyä, se siirtyy ihmisestä toiseen käsien päälle panemisen kautta. Lakelandin herätyksen alussa Todd Bentley sanoi, että ”Jumala” on kehottanut häntä asettamaan kätensä kaikkien päälle erityisen voiman siirron (impartation) takia. Bentley kuvasi tätä siirrettävää ”voitelua” kaikkein tarttuvimmaksi mitä hän on koskaan kokenut. Tämän takia Healing Rooms -toiminnassa piilee suuri vaara, että sama henkivalta siirtyy esirukoilijalta rukoiltavaan – onhan kaikkien rukouspalvelijoiden käytävä Healing Room -koulutus, jossa yhtenä osana heidän puolestaan rukoillaan.

Erästä tuttua uskovaa pappia ei hyväksytty Healing Room -rukousryhmään, koska hän ei ollut käynyt HR-koulutusta. Onko ”voiman siirto” näin keskeisellä sijalla HR-työssä? Kun tilanne on tällainen, niin ottaisin suuren etäisyyden tällaiseen toimintaan!

Olen silti täysin varma, että jos joku täydestä sydämestä Jumalaa palveleva ihminen käy Healing Room -koulutuksen, Jumala voi varjella hänet vääriltä hengiltä. Tästä syystä en sano, että kaikkia Healing Room -toimipisteitä ja niissä työskenteleviä tulisi karttaa. Sen sijaan suhtaudun suurella varauksella rukousklinikoiden Suomen pääyhdistykseen, Healing Rooms Finlandiin (HRF), toimiihan se Cal Piercen kansainvälisen katto-organisation alla. HRF:n julkaisuista ja puheista käykin kiistatta ilmi, että taustalla on sama suuntaus ja henki kuin Cal Piercen Healing Roomsissa, Toronton ”herätyksessä” yms. vastaavissa. Eräs koulutuksessa mukana ollut onkin sanonut, että ”Healing Room on sama asia kuin torontolaisuus”.

Lisäksi yksi asia paljastaa täysin sen, mitä henkeä Healing Rooms Finland edustaa: HRF:n sivuilla mainostetaan nimittäin Bill Johnsonin kirjoja. Lue tästä eräs arvio, jossa osoitetaan Johnsonin Niin maan päällä kuin taivaassa -kirjan harhaisuus. Kirjan on kustantanut TV7. Tästä linkistä puolestaan voit lukea, miten pielessä Johnsonin Bethel-seurakunnan palvelutyö onkaan enkeleiden vapauttamisineen. Seuraavassa linkissä vielä esimerkki Bethel-seurakunnassa harjoitettavasta tulitunnelista.

On hyvä muistaa, että toisten puolesta voi rukoilla ilman Healing Room -puitteita. Siihen ei tarvita erityistä ”voitelua”, sillä Jumala on se, joka tekee työn. Kuka tahansa uskossa oleva Herran palvelija on kutsuttu rukoilemaan lähimmäistensä puolesta.

 

Healing Rooms-järjestön perustajan Cal Pierce'n kirjan “Preparing the Way” kommentointia, Gary E. Gilley, pastori-opettaja, Southern View Chapel

Suom. Samuel Korhonen

 

Preparing the Way (Tien valmistaminen) on kirja ns. “parantamishuoneiden (Healing Rooms)” uudelleen avaamisesta Washington'in Spokane'ssa. Healing Rooms'it olivat alunperin John G. Lake'n palvelutyötä 20. vuosisadan alussa. Lake väitti, että noissa huoneissa tapahtui tuhansittain ihmeparantumisia, kun Jumalan Henki pyyhki yli Spokane'n.

 

Healing Rooms -työ oli hiljaa 80 vuoden ajan, kunnes Cal Pierce 1990-luvun lopulla väitti, että Jumala johti hänet "avaamaan huoneet" uudelleen ja vapauttamaan Jumalan parantavan voiman, ei vain Spokane'ssa, vaan lopulta kaikkialla maailmassa. Pierce'n mukaan John G. Lake'n voima on annettu hänelle ja Jumala parantaa jälleen kansanjoukkoja – ja tämä on vasta alkua. Pierce väittää, että Jumala käyttää häntä ja parantamishuoneita valmistamaan maailman Jumalan parantavien voimien vuodatukselle.

 

On opettavaa panna merkille, että Uudessa testamentissa Jeesuksen parantamisia ei koskaan kyseenalaistettu. Hänen vihollistensakin oli myönnettävä, että ihmiset parantuivat ihmeellisesti, he kyseenalaistivat vain Hänen voimansa lähteen.

 

Nykyisin näissä liikkeissä väitetyt parantumiset eivät koskaan kestä objektiivista tutkimusta ja vain ne, jotka ovat nielleet “nimeä se ja vaadi se”-lahkojen valheet, uskovat tällaisiin parantumisiin. Kun Jeesus ja apostolit paransivat UT:ssa sitä tapahtui kaduilla, kodeissa ja jopa hautausmailla. Tänä päivänä “ihmeiden tekijät” tarvitsevat valvotut ympäristöt kuten parantamishuoneet tai emotionaalisen kiihotuksen alaiset parantamiskokoukset.

 

UT:n ihmeet olivat merkkejä Jeesuksen jumaluudesta ja apostolien arvovallasta. Evankeliumi oli keskeinen eivätkä ihmeet. Tänä päivänä uskonsanan kannattajat esittelevät parantumista, mutta evankeliumia on vaikea löytää. Kaiken kaikkiaan Raamatussa ruumiillinen parantuminen Jumalan palvelijan kätten kautta on harvinainen ja sitä esiintyi lähes yksinomaan Mooseksen, Elian ja Elisan työssä VT:ssa, sekä Jeesuksen ja alkuajan apostolien työssä UT:ssa.

 

Tänä päivänä parantamisen kannattajat uskovat, että täydellinen terveys on kaikkien kristittyjen oikeus kaikkina aikoina. Raamattu puhuu avoimesti sairaista uskovista, jotka siitä huolimatta ovat Jumalan tahdossa. Silti Pierce'n kaltaiset miehet pitävät sairautta syntinä. UT puhuu usein kärsimyksen, kivun ja sairauden hengellisistä eduista, mutta tämän päivän "ihmeiden tekijät" hylkäävät kokonaan, että sairaudella voisi olla jokin tarkoitus.

 

Preparing the Way on tyypillinen äärikarismaattinen petos. Ryhmä perustaa koko elämänsä ja työnsä perustelemattomaan kokemukseen: joko parantumisiin, profetioihin, näkyihin tai kummallisiin “Hengen manifestaatioihin”. He eivät voi perustella väitteitään Raamatulla ja harvoin sitä yrittävätkään. Kun he tekevät heikkoja yrityksiä perustella Raamatulla, kuten Pierce yrittäessään löytää fyysisen parantumisen sovituksessa Jesajan luvussa 53, heidän eksegeesinsä on ristiriitaista.

 

On murheellista, että vaikka parantamishuoneiden kaltaiset palvelujärjestöt ovat hiekalle rakennettuja olkitaloja, niin silti monet sinisilmäiset ihmiset petetään. Parannuskeino on palata Kirjoituksiin ja koetella nämä väitteet Jumalan Sanalla. Ei kestä kauan havaita, että ne eivät selviydy testistä.

Healing Rooms -rukousklinikoiden taustoista

Ceta Lehtniemi

 

Suomessa järjestö on toiminut syksystä 2006 lähtien. Sen on tuonut Suomeen Susanne ja Markku Laitinen ja he huolehtivat myös koulutuksesta ja markkinoinnista. Järjestö on yhteydessä mm. suomalaiseen "Viinitarha" srk-liikkeeseen (Viinitarha liikkeen perustaja oli John Wimber). Rukousklinikoita on keväällä 2008 seitsemällä paikkakunnalla ja valmistavaa toimintaa noin 20:ssä kohteessa. Järjestö on kansainvälinen ja sen keskuspaikka on Spokane, Washingtonissa. Johtaja on Cal Pierce. Idean isä on John G. Lake.

 

Yhdistyksen ilmoittama toiminnan visio

- Healing Room on kanava Jumalan parantavan työn ja eheyttävän rakkauden virtaamiselle sairaiden ylle Suomessa. 
- Healing Roomissa eri seurakunnista tulevat Kristuksen palvelijat toimivat yhdessä. 
- Healing Room varustaa kristittyjä olemaan Jeesuksen parantavan rakkauden kanavina. 
- Nähdä Jumalan ihmeellisiä tekoja Suomessa niin että Jumala saa kaiken kunnian. 

Metodit palvelutyössä

-Seurakuntien yhteiset palvelutiimit koostuvat Healing Room -työhön koulutetuista, seurakunnan valtuuttamista vapaaehtoisista. Tiimiläisillä on halu nähdä sairaiden parantuvan ja sidottujen ja masentuneiden pääsevän vapaaksi Jeesuksen nimessä.

-Tiimin jäsenet koulutetaan ja  haastatellaan ennen palvelutehtävän aloittamista. Tiimiläisen tulee olla kristittynä kypsä ja avoin Pyhän Hengen toiminnalle. Jokaisessa palvelutiimissä on kolme henkeä. 
-Healing Roomin ilmoittama tavoite on saattaa Jumalan kunnia Suomeen niin, että uskovat eivät seuraa ihmeitä ja merkkejä, vaan ihmeet ja merkit seuraavat uskovia.

 

Taustalla miehet John G. Lake ja Cal Pierce

Yhdistyksen internetsivuilla kerrotaan varhaisesta Healing Room -toiminnasta. John G. Lake, "Parantumisen mies" perustiHealing Roomit eläkkeelle jäätyäänSpokaneen, Washingtoniin n.1915. Vuosina1915-1920 julistettiin Spokane yhdistyksen antaman tiedon mukaan Yhdysvaltain terveimmäksi kaupungiksi Laken työn johdosta. Lääkäreiden keskuudessa John Lake ei kuulemma ollut suosittu, sillä Lake vei työllään lääkärien toimeentulon.Healing Roomit toimivat noin 1930-luvun lopulle saakka kunnes pikkuhiljaa kuolivat.Cal Pierce alkoi tutkia Spokanen kaupungin ja John G. Laken hengellistä historiaa 1990-luvulla ja koki, että Jumala kutsui hänet perustamaan Healing Roomin. Monien vaiheiden kautta 1999 avattiin ensimmäinen Healing Room -rukousklinikka täsmälleen samassa huoneistossa, missä John G. Laken palvelutyö oli toteutunut vuosisadan alussa. Tällä hetkellä maailmassa on toiminnassa jo reilusti yli 600 HealingRoom -rukousklinikkaa.

 

Liitän tähän joitain yksityiskohtia siitä miten Cal Pierce sai haltuunsa John G. Lakella olleet parantamisen kyvyt. Cal &Michelle Pierce muuttivat Spokaneen. Calkävi vuoden ajan kerran kuukaudessa John G. Laken haudalla rukoilemassa. 28.2.1999 hän aloitti 40 päivän paaston. Hän meni jälleen Laken hautapaikalle rukoilemaan ja koki Jumalan sanovan: Nyt on aika rukoilla, ja aika lähteä asiassa liikkeelle. Pierce koki, että Jumala halusi heidän kaivavan uudelleen esiin parantamisen lähteetSpokanessa. Cal kutsui ympärilleen esirukoilijoita ja alkoi harjoituttaa healing-ryhmiä valmiiksi. 22.7.1999 John G. LakenHealing Rooms Spokanessa avattiin uudelleen samassa huoneistossa, missä se oli 80 vuotta sitten.  

 

Cal opettaa konferensseissa ympäri maailmaa, että Jeesus on sovitustyönsä yhteydessä hankkinut meille myös parantumisen. Kaikki ristin osa-alueet tulee hänen näkynsä mukaan saada sisältymään Kristuksen ruumiiseen. Pierce sanoo: ”Jumala on nostamassa lopunaikojen armeijan, jonka täytyy lähteä ulos teltoistaan ja marssia taisteluun ja ottaa talteen sato. Tämä armeija ei marssi taisteluun kainalosauvoilla. Sitä seuraavat merkit ja ihmeet.”

 

Mistä John G. Laken parantamistoiminta sai alkunsa?

John Graham Lake, (1870-1935), yleensä tunnettu nimellä ”John G. Lake”, oli liikemies, johon John Alexander Dowienparantamistoiminta teki vaikutuksen. Lake sai Pyhän Hengen kasteen Azusa-kadunherätyksessä ja on tullut tunnetuksi lähetystyöstään ja uskolla parantamistoiminnastaan. John G. Laken uran alussa hänen vaimonsa, jota hän syvästi rakasti, jopa jumaloi, sairastui henkeä uhkaavaan sairauteen. Koska Lakella oli takanaan jo koko ikänsä ollut kärsimystä ja menetystä, hän kieltäytyi hyväksymästä tätä, ja otti radikaalin askelen ja vei vaimon tapaamaan John Aleksander Dowieta. Dowiella oli mainetta erikoisena uskolla parantajana. Hän oli perustanut Zion Cityn, joka oli Illinoisissa, 50 kilometriä Chicagosta pohjoiseen, tämän parantamis-uskonsa ympärille. Kyseessä oli maallisen Jumalan valtakunnan rakentaminen. Dowien harha-askeleet eivät jääneet tähän. Sen lisäksi hän alkoi kuvitella olevansa Elia. Se tapahtui, kun muutamat henkilöt tulivat puhumaan hänelle asiasta. Dowie opetti parantumisen kuuluvan Kristuksen sovitustyöhön ja oli lääkäreitä ja lääkkeitä vastaan, koska hänestä Jumalan tahto oli, että sairaat paranevat aina.

 

Laken vaimo toipui, ja Lake vedettiin mukaan Dowien liikkeeseen, ja hänestä tuli lopulta yksi kirkon vanhimmista. Täällä hän alkoi harjoittaa "jumalallista parantamista". Vaikka Dowie hylkäsi helluntailaisten sanoman, alussa joukko helluntailaisia johtajia, mukaan luettuna F.F. Bosworth, saivat harjoitusta parantamistoimintaan Dowien alaisina.Dowie toimitti viikoittain ilmestyvää aikakauslehteä Leaves of Healing.

 

Spokane on maailmanlaajuisen toiminnan pääpaikka

Siellä järjestetään koulutusta, konferensseja ja healing -toimintaa.

Esim. syyskuun 10-13 pvnä 2008 järjestetään "Spiritual Hunger Conference".Pääpuhujat ovat piispa Joseph Garlington, Bill Johnson ja Cal Pierce. Joseph L.Garlington on suosittu puhuja PromiseKeepers -järjestössä.

 

Mikä on Promise Keepers?

1990-luvun alkupuolen tietojen mukaanLatter Rain eli myöhäissade-oppi johti USA:ssa ekumeenisen ”sotilaallisen” järjestön luomiseen! Sitä kutsutaan nimelläPromise Keepers (Lupauksen pitäjät). Järjestö perustuu ajatuksiin ”Poikalapsen” syntymisestä seurakuntaan ja ”Jumalan lasten ilmestymisestä”. Lähtökohtana on Room. 8:19. Se on osoitus siitä, että yhden ainoan jakeen perusteella, sitä väärin tulkiten, voidaan eksyä mitä mielettömimpiin projekteihin. Nämä Ilmestyspojat (Manifest Sons of God, MSOG) uskovat, että Kristus inkarnoituu viimeisenä aikana seurakuntaan, mutta vain yhdistyneeseen seurakuntaan. Toinen lähtökohta järjestölle on oppi Joelin armeijasta (Joel 2:1–11). Tämä kaikkia kirkkoja edustava miesten armeija perustettiin, jotta Latter Rainin opetukset saataisiin markkinoitua USA:n kirkkoihin. Siihen kuuluu satoja tuhansia miehiä jo 1990-luvun alussa.

 

Promise Keepers -järjestön uutislehden mukaan miehet ovat tulleet yhteen täyttämään Joelin kirjan profetian, käymään sotaa. Järjestön ovat perustaneet John Wimberin viinitarhaseurakunnan(Vineyard) jäsenet. MSOG:n opetukset ovat nauruherätyksen perustana ja liittyvätRodney Howard- Browneen. PromiseKeepersien välityksellä nämä opit kulkeutuvat nyt kaikkien kirkkokuntien seurakuntiin. Perustamiskirjassa sanotaan, että järjestö on kirkkokuntiin kuulumaton, ylikirkollinen organisaatio, jonka tavoitteena on kunnioittaa raamatullista miehisyyttä ja motivoida miehiä Kristus-kaltaiseen miehisyyteen. Toronton nauruherätys levisi vuodesta 1994 alkaen kaikkialle maailmaan. Herätykseen liittyi erikoisia liikutuksia, huutamista, vapinaa ja lattialla ”likoamista”. Myös liikkeen outoihin oppeihin alettiin kiinnittää huomiota. Toronton herätys räikeine muotoineen hävisi melko nopeasti, mutta se elää yhä monen toiminnan taustalla. John Wimberiä voidaan pitää keskeisenä hahmona liikkeessä.

 

Toisena nimenä Spokanen ”SpiritualHunger” konferenssissa on mainittu Bill Johnson. Hänet yhdistetään mm. New Wine-seminaareihin. Bill Johnson puhuu mm. Tukholmassa pohjoismaisessa New Wine - konferenssissa 24-26.4.2008 parantumisesta

Mitä on New Wine?

Tärkeä vaikuttaja New Winen takana on varhainen Vineyard-liike ja John Wimberinopetukset, jotka tulivat Englantiin sellaisten miesten kautta kuin David Watson ja piispa David Pytches. Painotus on Jumalan valtakunta-ajatuksessa, Hengen työssä ja Pyhän Hengen voimassa ja lahjoissa. Eheyttävään, vapauttavaan ja profeetalliseen toimintaan keskitytään. New Winen perusti v.1989 David Pytches, joka oli Chorleywoodin St. Andrewin anglikaanikirkon kirkkoherraHertfordshiressa Englannissa. Davidin johdossa seurakunta kävi läpi voimakkaan hengellisen "uudistuksen", joka veti puoleensa tuhansia muita kirkkojohtajia, jotka halusivat oppia siitä mitä tapahtui. Tämä johti siihen, että David ja hänen puolisonsa Mary alkoivat järjestää vuosittaisia "uudistuskonferensseja". Näin syntyi New Wine. Myöhemmin muodostunut verkosto tukee kirkkoja ja niiden johtajia uudistumisessa. Tiedot ovat Ruotsin New Wine internetsivulta.

 

Yksi esimerkki Spokanen laajasta opetusmateriaalista

Spokanen Healing Rooms keskuksessa on myytävänä mm. T.L. Osbornin kirja ”100 jumalallisen parantamisen tosiasiaa.” T. L.Osborn kirjoittaa paranemisesta:”Raamattukertoo sen totuuden, että meidät on parannettu jo Jeesuksen haavoissa, mutta tosiasia saattaa kuitenkin olla se, että parantuminen ei ole heti näkyvää. Parantuminen otetaan vastaan uskomalla totuuteen eli Jeesukseen, eikä tosiasioihin ja oireisiin. Parantuminen sairauksista ei ole itsestään selvä asia, sillä itse parantajan Jeesuksen täytyy olla paikalla. Kun otamme vastaan parantumisemme Jeesukselta, niin Jeesus tulee kirkastettua ja iloa ja riemua vapautuu pimeään maailmaan, sekä pimeys väistyy. Usko on luottamusta lupausten antajaan, että hän kykenee täyttämään lupaukset olosuhteista huolimatta. Meidän ei tule murehduttaa Pyhää Henkeä epäuskollamme, vaan kiittää ja ylistää Pyhän Hengen läsnäolosta.”

 

Joitain kohtia Suomen Healing Rooms -koulutuksen sisällöstä

 • Parantava Jumalan sana, parantamisen ainekset, sairauksien juuret ja muodot
 • Mitä Jeesus parantaa? Miksi Jeesus parantaa? Miten Jeesus parantaa? HR periaatteita
 • Parantumisen esteitä, miksi kaikki eivät parane?  Olemmeko sairaita Jumalan kunniaksi?
 • Pyhän Hengen läsnäolo rukoustyössä.Miten Pyhä Henki toimii tänä päivänä sairaan puolesta rukoillessa? Pyhän Hengen lahjat ja Hengen hedelmät
 • Hengellinen auktoriteetti, kristityn auktoriteetti Kristuksessa
 • Rukousta tulevien tiimiläisten ja jokaisen osallistujan puolesta

 

Oma huomioni kiinnittyy kolmeen ensimmäiseen kohtaan. En näe, että Raamatun pohjalta on tarkoitus tehdä tämän kaltaisia oppeja sairauksista ja parantamisista. Tähän liitetään Osbornin, Laken ja Piercen esittämä ajatus, että Jeesuksen ristin työn perusteella olemme jo parantuneet. Tämä ilmeni myös John Aleksander Dowien opeissa. Ihminen rakentaa sitten tämän jo sovituksen yhteydessä tapahtuneen parantumisen varaan erilaisia oppirakennelmia siitä miten parantuminen otetaan vastaan ja miten sen esteet poistetaan.

 

Voisimme puhua myös opista liittyen ”Jeesuksen läsnäoloon”. Tällä ymmärretään nykyisin tietynlaista tunnelmaa, johon päästään rukouksin ja ylistyksin, siis ihmisen suorituksin. Jeesus on kuitenkin luvannut olla omiensa kanssa joka päivä maailman loppuun saakka. Saamme luottaa tähän enemmän kuin mihinkään, mitä me koemme ja aistimme. Juuri silloin kun emme mitään koe, on tärkeintä tietää, että Jeesus on kanssamme.

 

Jumalan lapseuteen liittyy yksinkertainen luottamus eikä parantamismenetelmien kehittäminen. Saamme rukoilla paranemista taivaalliselta Isältämme Jeesuksen nimessä. Käännymmehän Hänen puoleensa kaikissa elämämme tarpeissa. Voimme myös pyytää luotettavia uskovia rukoilemaan kanssamme tai pyytää öljyllä voitelua. Samoin voimme turvautua seurakunnan tai uskonystävien esirukoukseen.

Olen kuullut ja lukenut aidoista paranemisista, joissa on hyvin yksinkertaisesti vuodatettu sairauden tuoma hätä Jumalan, Isän, hoitoon. Yhden paranemisen tiedän tapahtuneen ehtoollispöydässä.

 

Kohta ”Hengellinen auktoriteetti” vie ajatukset mm. Kenneth Hagininvirheelliseen opetukseen kristityn auktoriteetista. Osa väärästä vallan ja auktoriteetin opetuksesta perustuu tähän tuttuun Raamatun paikkaan lähetyskäskystä, Matt.28:16-20:  ... Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani....Valtateologit väittävät löytävänsä näistä Jeesuksen sanoista ns. vallan delegoinnin. He ovatkin mielessään lisänneet yhden sanan, jota ei Raamatussa ole. Sana on: (Menkää siis) te samoin. Jeesus ei sano niin, vaan: Menkää siis ja tehkää! Tämä on hyvin yleinen selitys, jolla halutaan tukea vallan delegointioppia.

 

Yhteenvetoa Healing Rooms -toiminnasta

Healing Rooms toiminnalla on selkeät yhteydet ns. Toronton herätykseen (nauruherätykseen) ja toisaalta myös vuoden 1906 Azusa - kadun herätykseen. Aivan ilmiselvä ja erikoinen on yhteys John Alexander Dowiehen. Laken yhteysDowiehen syntyi nimenomaan tämän elämän viimeisinä vuosina Zioninkaupungissa. Lake perusti parantumishuoneensa Spokanenkaupunkiin. Täsmälleen samoista tiloista alkoi Cal Piercen toiminta. Cal Pierce on kouluttanut maailmalle lukuisia healing-kouluttajia kuten Suomen Laitiset. Täällä Suomessa jokainen Healing Roomissa rukoileva käy läpi saman koulutuksen ja sen pitävät Susanne ja Markku Laitinen. Lopuksi jokaisen koulutettavan puolesta rukoillaan henkilökohtaisesti. Muulla tavoin koulutetut henkilöt eivät voi anoa pääsyä rukoilijoiksi.

 

Torontolaisuudessa ”siunaus” ja ”voitelu” levisi käsien kautta. Healing Roomstoiminnassa tällainen vastaava ketju löytyy rukouspalvelijoista aina Cal Pierceen asti.Healing Rooms työssä voidaan kuitenkin ilmoittaa työn isäksi ja lähdehenkilöksi John Graham Lake ja oikeammin se voisi olla John Alexander Dowie, kutenedelläolevasta näkyy. Klinikoille voi mennä rukoiltavaksi kuka vain kokee siihen halua tai tarvetta. Uskoa ei edellytetä. Hoitohuoneen seinässä lukee ”Jeesuksen läsnäolo”. Ylistyksellä ja esirukouksella pyritään saamaan aikaan Pyhän Hengen läsnäoloa.

 

Raamatussa varoitetaan olemaan liian kerkeä laittamaan käsiä ihmisten päälle. Samoin tulee olla myös varovainen siinä kenen käsien alle menee (1Tim.5:22). Nyt tässä Healing Rooms liikkeessä unohtuu kaikkinainen varovaisuus ja arvioiminen. Toiminta leviää vauhdilla seurakuntiin ympäri Suomea. Toiminnan ytimessä on sama hengellinen ja opillinen sisältö, mikä esiintyi Toronton nauruherätyksessä, kuitenkin ilman sen räikeitä ulkoisia vaikutuksia. Tämä seikka ei tee toimintaa yhtään sen vaarattomammaksi. Monet Raamatun vastaiset opit näyttäisivät olevan kytkeytyneenä toiminnan taustalle, kuten kirjoituksessani olen ottanut esille.

 

Varsinainen sovituksen sanan julistus syntien anteeksisaamiseksi jää HealingRooms -toiminnassa syrjään, kun tavoitellaan parantamisia. Merkkien tulee seurata Sanan julistusta. Evankeliumin on oltava ensimmäisenä. Jumalan parantava työ ei myöskään ole missään vaiheessa tauonnut. Kirkoissa ja rukoushuoneissa on säännöllisesti rukoiltu sairaiden puolesta. Mielestäni Raamatussa ei puhuta evankeliumista irrallaan tapahtuvasta parantamisesta, jota voisi verrata rukousklinikka-toimintaan. Healing Rooms-järjestö osallistui syksyllä 2007 Hengen ja Tiedon (rajatiedon) messuille energiahoitojen rinnalla. Tämä jo sinänsä aiheuttaa epäselvyyttä ja hämmennystä muutenkin sekavassa erilaisia hoitoja tarjoavassa kentässä.

 

Lähteitä:

Paavo Hiltunen ”Torontoilmiö läpivalaisussa”, s.141

http://en.wikipedia.org/wiki/John_G._Lake

http://koti.phnet.fi/elohim/elamankerratopettavat.html

http://leavesofhealing.googlepages.com

http://www.kristitynfoorumi.fi/eiuutta2.htm

http://www.healingrooms.fi

http://healingrooms.com 

http://www.healingrooms.fi/filearc/69_Healing%20Rooms%20-lehti%20%201_08%20.pdf

http://healingrooms.com//index.php?src=spiritualhungerconference

https://healingrooms.com/index.php?src=content&cid=3 

http://www.new-wine-finland.net

http://www.kairosnewwine.se

http://www.kolumbus.fi/pentti.mattila/Sivut/Parantuminen.htm

http://www.rajatieto.fi/fi/node/56 

http://www.kristitynfoorumi.fi/menestysharha.htm

 

Alfa-kurssi

Alfa-kurssi

Alfa-kursseista olen kuullut paljon kritiikkiä. Itse olen ollut yhdellä Alfa-kurssilla pienryhmän ohjaajana, joten tiedän kurssin sisällöstä ja käytettävästä materiaalista jotakin. Suomessa käytettävässä materiaalissa on joitakin yksittäisiä kohtia, joita voisi painotukseltaan muuttaa vähän toisenlaiseksi. Silti se ei ole ongelma. Kurssin sisältö eli opetus riippuu aivan valtavasti niistä henkilöistä, jotka ovat päävastuussa. Kurssi, jolle osallistuin, oli sisällöltään aivan erinomainen – perustietoa kristinuskosta. Kurssiin kuuluu Pyhän Hengen viikonloppu, joka sekin oli ihan raitista meidän seurakunnassamme ja kyseisten vetäjien pitämänä.

Ymmärrän huolen Alfa-kursseja kohtaan, kun hieman perehdyin kurssin taustoihin. Alfa-kurssien luoja on lontoolaisen anglikaanisen Holy Trinity Brompton -seurakunnan pastori Nicky Gumbel. Vuonna 1982 Gumbel oli ollut John Wimberin tilaisuudessa esirukoiltavana. Hän oli tuntenut ”valtavan voiman, kuin 10.000 volttia” menevän ruumiinsa läpi. Kokemus oli ollut niin voimakas, että hetken kuluttua Gumbelista oli tuntunut, ettei hän enää kestä sitä. Esirukoilija rukoili kuitenkin yhä uudelleen ”Enemmän voimaa, Herra” ja joka kerran ”voima” lisääntyi. Jonkin ajan kuluttua Gumbel ei enää kestänyt tunnetta ja alkoi rukoilla esirukoilijaa vastaan: ”Ei enempää voimaa, Herra”. Seurauksena oli esirukoilijan ja Gumbelin välinen huutokilpailu. Wimber oli kiinnittänyt asiaan huomiota ja todennut: ”Viekää hänet ulos”; Gumbel piti kantaa huoneesta. Tämä kokemus oli käänteentekevä Gumbelin elämässä. Vaikka tämä tapahtui yli 10 vuotta ennen Toronton ”herätystä”, henki oli sama. Gumbelin seurakunta olikin myöhemmin sillanpääasemana Toronton ”herätykselle” Iso-Britanniassa. Edellä kuvattua taustaa vasten on ymmärrettävää, miksi kurssiin on haluttu sisällyttää Pyhän Hengen viikonloppu: sen tarkoituksena on esitellä hengen voimavaikutuksia.

Useat arvioijat ovat sanoneet, että Alfa-kurssin englanninkielinen materiaali on opetukseltaan epäraamatullista ja yhteneväinen Toronton ”herätyksestä” tunnettujen oppien kanssa. Mainittakoon, että materiaalissa on paljon viittauksia John Wimberiin. Lue lisätietoa Gumbelista ja Alfan arviointia.

Kuten sanottu, niin ainakin Suomessa kurssin sisältö riippuu täysin vetäjistä – kurssit voivat olla aivan terveellä kristillisellä pohjalla. Jos tämänkaltaisia kursseja järjestetään, niin parempi nimi niille olisi vaikka Kristinuskon perusteet.

ALFA - kurssi valloittaaNopeasti leviävä anglikaaninen liike voi auttaa virkistämään eurooppalaista kristillisyyttä - näin otsikoi maailmanlaaja TIME-lehti äskettäisen ALFA kurssia käsittelevän artikkelinsa .

Alfa kurssi on menetelmä, jonka kautta on tarkoitus tehdä kristinuskon perusasiat selviksi kaikille halukkaille. Mukaan Alfa-piireihin toivotetaan tervetulleeksi kaikki epäilijöitä myöten. Ketään ei haluta painostaa uskonratkaisuun vaan ihmisen omaa valintaa halutaan kunnioittaa.

Periaate on oikea. Samoin on toimittu ja toimitaan siellä, missä evankeliumi halutaan tuoda esille terveesti ja ihmisen valinnanoikeutta kunnioittaen.

Alfa kurssia mainostetaan sillä, että se sopii kaikille. Sen materiaalin mukaan etenevät katoliset, reformoidut, anglikaanit, luterilaiset, helluntailaiset, baptistit jne.

Alfan sanotaan olevan kirkkokuntia yhdistävä tekijä. Yhteys onkin menetelmän avainsana. Alfa on hengellisyydelle samaa mitä McDonalds tai Coca Cola maailmalle, hengellistä pikaruokaa, jonka sanotaan nopeasti johtavan Jumalan voiman, Pyhän Hengen, kokemiseen.

Alfan menestymiseen on maallisempiakin syitä. Yksi on laaja organisaatio ja iso raha. Sen edistämiseen käytetään tänä vuonna yksin 8.3 miljoonaa USD (n.40 milj. Smk) ja kasetti-, kirja-, videobisnestä pyörittää 100-päinen kokoaikatoiminen henkilöstö. Alfa konferensseja pidetään ympäri maailmaa seurakuntien vastuunkantajille. Tänä vuonna arvioidaan toteutuvan n.13000 Alfa kurssia ja n.1,5 miljoonaa ihmistä on osallistunut kursseille niiden alkamisesta lähtien.

Kaikesta hyvästä huolimatta Alfaan liittyy piirteitä, joita ei voi jättää huomioimatta.

Kirkkokuntien piispat, nekin, jotka muuten ovat aina valmiit kieltämään Raamatun ilmoituksen Jeesuksen neitseestä syntymisestä, ylösnousemuksesta, ym. ja jotka pitävät Paavalin kirjeitä toisarvoisina koska niissä tuomitaan huorinteko, homoseksuaalisuus ym. synnit - ylistävät kilvan Alfa kurssia. Anglikaanisen kirkon pää, arkkipiispa George Carey antaa Alfalle varauksettoman tukensa. Rooman kirkon pää, "Jumalan sijainen maan päällä", paavi antaa Alfa kurssille hyväksymisensä koska se ei ole katolista uskontoa vastaan. Kuten Coca Cola sopii yhtä hyvin valkoisille, mustille, keltaisille ja punaisille ihmisille niin Alfakin mukautuu kaikkiin kirkkokuntiin ja kaikkiin tunnustuksiin. Eläköön Alfa!

Nykyisenlaisen Alfa kurssin "isä" Nicky Gumbel opettaa, että katolisten ja protestanttien eroavaisuudet ovat täysin merkityksettömiä verrattuna siihen mikä meitä yhdistää. Mikä meitä sitten yhdistää? Sama Jeesus? Sama usko Raamatun auktoriteettiin? Ei suinkaan, yhteyttä ei ole koska jo perustava kysymys ihmisen pelastuksesta tarkoittaa aivan eri asiaa katoliselle kuin protestanttiselle uskonliikkeelle.

Mikä siis on se henki, joka yhdistää? Gumbelin sanoin: "On ihmeellistä, kuinka Hengen liikehdintä aina lähentää kirkkoja yhteen, Hän tekee niin suoraan yli kirkkokuntarajojen ja perinteiden...".

Mutta Raamatun Pyhä Henki on totuuden henki ja Hän korottaa yksin Jeesusta, joka on Totuus. Jumala on Pyhä ja Hänen Pyhä Henkensä pysyy Sanan totuudessa kirkastaen ja korottaen sitä. Koska katolinen kirkko ei halua ottaa totuutta vastaan ei siellä vaikuttava henki ole totuuden henki. Totuuden henki ei vaikuta muiden kristittyjen lähentymistä katolisen kirkon opetukseen vaan tuo totuuden tuntoon tulleet katoliset ulos sen harhaoppisesta helmasta.

Gumbel painottaa etteivät alfalaiset koskaan kritisoi kenenkään toisen kirkkokunnan tai kristityn johtajan opetusta. Raamattu ei opeta kaiken kattavaa ekumeniaa ja ihmismielistelyä vaan tekee selvän eron oikean ja väärän opetuksen välille. Emme arvostele toisia henkilöinä emmekä näe toisten sydämiin mutta julkinen opetus on aina tutkittava ja arvosteltava Raamatun Sanalla. Jos se on Sanan vastaista se tulee hylätä.

Yhteys on keskeinen opetus harhaoppiselle 1940-50 luvun "Myöhäissade" liikkeelle, joka on aikamme "uudistuksen" yksi kasvupohja. Toki vielä pidemmälle voidaan mennä aina muinaiseen gnostilaisuuteen, jonka vaikutteita nykyuudistus kantaa muassaan.

Puuttuuko Alfasta jokin? Ainakin terve, raamatullinen asioiden ja taustojen tutkiminen. Jos Alfa saa maailman katoliset luopumaan taikauskostaan ja vapauttaa heidät kirkkonsa uskomusten alta Kristuksen armon ja pelastuksen tuntoon on kyseessä valtavan hieno menetelmä. Kuitenkin Alfa näyttää tekevän päinvastaista. Se tukee katolista harhaa.

Alfa kurssin koti on Holy Trinity Brompton (HTB) kirkko Lontoossa. Siellä kurssi oli käytössä vuosia mutta vasta kun kirkon kuraattori Nicky Gumbel teki siihen muutoksia 1990 luvun alussa alkoi sen renessanssi. Alfa kurssi alkoi menestyä samaan aikaan kun nk. "Toronton uudistus", "nauruherätys", "Pyhän Hengen uusi voitelu" - ym. millä nimellä tätä tunnettua liikettä kutsutaankaan - tuli maailmalla tunnetuksi. HTB:stä tuli "uudistuksen" keskuspaikka Englannissa ja tunnettu kirkko koko maailmassa. Nicky Gumbel lisäsi samoja elementtejä Alfa kurssiin, erityisesti ns. "Pyhän Hengen" kokemisen viikonlopun ja Alfa kurssi alkoi levitä kuten "Toronton siunaus".

Kurssi sisältää 10 viikon aikana läpikäytävät 15 asiakokonaisuutta. Alussa esitetään evankeliumi mutta pian kurssin jatkuessa pääpaino muuttuu torontolaisuuden kaltaiseen hengen odotukseen ja palvontaan. Yhteys ja hengen (mikä ymmärretään Raamatun Pyhäksi Hengeksi) ylikorostaminen ovat kurssin keskeistä antia.

Alfa kurssilla tulee olla mukavaa ja hauskaa. Alfan päätoimisto Englannissa on laatinut tarkan käsikirjoituksen joka iltaa varten. Ohjeet ovat selvät aina sitä myöten, että illan avaajan tulee aloittaa yhdessäolo kertomalla vitsi.

Esittäessään vertausta tuhlaajapojan paluusta Gumbel sanoo sen osoittavan kuinka Jeesus sanoi kirkon "olevan kuin juhla ja kemut", kutsut, jossa jokaisella on hauskaa. "On hauskaa, on naurua... ja tätä koemme nyt, naurua ja hauskaa ja ihmiset tulevat juovuksiin, ei viinistä vaan Hengen täyteydestä. Tule juhlaan, jossa voit juopua Jumalasta... kutsuimme Henkeä saapumaan... Ne olivat Pyhän Hengen tarjoamat kemut. Se oli hauska paikka olla. Seurakunnan pitää olla kuten kutsut".

Seurakunta juhlii kerran Herran luona "hääaterialla" mutta ei sitäkään kuvata Raamatussa hauskanpitona tai kutsuina. Hengellinen ilo ja rauha ei ole hillittömyyttä eikä hullutusta.

Samalla tavoin Gumbel ja muut samanmieliset vääristelevät 1700 ja 1800 luvun herätysten johtajien lausumia. John Wesleyn, George Whitefieldin, Jonathan Edwardsin ym. sanotaan antaneen tukensa samankaltaisille mielettömyyksille. Näin ei ole.

1980 luvulla alkanut John Wimberin edustama "voimaevankeliointi" on yksi torontolaisuuden kasvupohja. Jo tuolloin painotettiin kokemusta puhtaan opin sijasta. Oikeaoppisuus nähtiin esteenä evankeliumin leviämiselle. Niinpä suunta on jatkunut ja vahvistunut. Sanan opetus ja oppi ei enää ole merkittävä vaan "yhteys" ja "keskinäinen rakkaus", joka ei ole Raamatun tarkoittamaa uskovien yhteyttä.

Gumbel vieraili vuonna 1982 John Wimberin kokouksessa. Hän kuvaa vierailuaan, "…he rukoilivat henkeä saapuvaksi... tunsin jotakin, kuin 10000 volttia virtasi ruumiini läpi.. Hän (Wimber) sanoi vain 'lisää voimaa' ... se oli kaikki mitä hän rukoili... Sittemmin olemme nähneet monia näitä manifestaatioita Pyhän Hengen viikonloppuina... nämä kokemukset... eivät itsessään ole tärkeitä... hengen hedelmä on se mikä merkitsee, hengen hedelmä, joka tulee näiden kokemusten kautta."

Gumbelin opetus on totaalisesti väärä. Kokemukset eivät tuota hengen hedelmää vaan se syntyy päivittäisen uskonvaelluksen kautta kun olemme tottelevaisia Jumalan Sanalle.

Sandy Millar (yksi HTB:n johtajista): "Henki yksin voi tyydyttää (Jumalan) nälän". Mutta entä Sana? Sanahan on yksin elämän leipä. Pyhän Hengen oikea tehtävä on ottaa Sanasta ja avata Sanaa meille ja niin Sana tyydyttää hengellisen nälkämme. Millarin näkemys on tyypillinen nykyisen "uudistuksen" johtajille. Ihmisiä ohjataan pois Sanan auktoriteetista jonkun villin hengen ja sen villitsemien julistajien auktoriteettiin.

Alfa asettaa pääpainon Jeesuksen ristintyön sijasta "hengen" yliluonnolliselle toiminnalle ihmisessä. Kokemus vahvistaa kääntymisen ja joissakin tapauksissa on itse kääntymisen merkki - ei niinkään synnintunto. Alfan todistus Jumalasta saatetaan mieltää "Pyhän Hengen" kokemisena tai tuntemisena, ei kirjoitettuna Sanana.

Se esittää kristillistä elämäntyyliä, joka ei aina ole sama asia kuin kristillinen usko. Kuinka monet kääntyvät kristilliseen elämäntyyliin pikemmin kuin Kristukseen?

Yhteys Jumalaan ymmärretään syntyvän koettavan "Pyhän Hengen kasteen" kautta. Yhteyden sanotaan pysyvän yllä rukouksen, Raamatun lukemisen ja kirkossa käynnin avulla. Jeesuksen korottaminen ja mitä Hän puolestamme on tehnyt jää vähemmälle huomiolle.

Alfan osanottajia ei varoiteta vaarasta, joka syntyy kun varauksetta kaikki kokemukset ja niiden jakajat hyväksytään.

Monet ovat varmasti tulleet aidosti uskontien alkuun Alfan kautta. Toivottavaa on, että heidän hengellinen kasvunsa tapahtuu raamatullisen seurakunnan opetuksen yhteydessä.

Monet todistukset kuitenkin kuvaavat kokemusta, joka kuvataan uskonkokemuksena mutta josta puuttuu synnintunnon kautta koettu Jeesuksen ristintyön omakohtainen vastaanottaminen. Christianity Today lehti julkaisi entisen punk-rock kitaristi Keith Prastridgen todistuksen: "He panivat kätensä päälleni ja tunsin vapautumisen, tiedäthän, tiedän, että ne jotka ovat kokeneet Hengen tietävät mitä se on. Se on kuin hyvä tappelu ja yht´äkkiä olet isketty maahan." Alfan mukaan voit kokea ja tuntea Pyhän Hengen aistien kautta. Kokemus on sama mitä jaetaan toronto/pensacola piireissä. Koska ko. henkeä voidaan jakaa toisille ja koska samat henkilöt ovat olleet mukana Alfan kuin "uudistuksen" parissa sama henki vaikuttaa.

Alfa on uusi tapa kokea "Pyhän Hengen baarimikon" juomia. Gumbel painottaa, että ihmiset voivat kokea mitä moninaisempia tuntemuksia ja kokemuksia Pyhän Hengen viikonlopun yhteydessä. "Kun ihmiset täyttyvät he vapisevat kuin lehti tuulessa. Toiset kokevat syvää hengitystä ikään kuin fyysisesti hengittävät Henkeä sisäänsä, jonkun kohdalla esiintyy kuumuuden tuntemista käsissä tai ruumiin muissa osissa. On Hengen lyömää, lattiaan liimaantumista, juopuneen oloista käytöstä ja hillitöntä naurua."

Alfa kurssin täyttymys on tuo viikonloppu, jolloin kutsutaan Pyhä Henki saapumaan. Osanottajia valmistellaan kokemukseen. Heitä kehotetaan olemaan avoimia, rentoutuneita, saapuvan hengen aitoutta ei pidä epäillä. Ilmiöt ovat samoja kuin toronto/pensacola "uudistuksessa".

Nicky Gumbel kirjoittaa: "...(ne jotka) tulevat mukaan new age liikkeestä pitävät rationaalista ja historiallista ajattelua kylmänä, mutta kun tulee Pyhän Hengen kokemisen viikonloppu he ovat enemmän kotoisella maaperällä". Mitä on Gumbelin tarkoittama rationaalinen ja historiallinen ajattelu? Se on evankeliumin esittämistä ja vain sen kautta voidaan tulla aidosti uskoon kun Hän avaa henkemme silmät Raamatun totuudelle. Mitä muuta Gumbelin väite todistaa? Sen, että new age liikkeistä saapuvat ovat kokeneet samoja ilmiöitä. Samat ilmiöt, sama henki - mutta tämä mahdollisuus ei tunnu vaivaavan näitä "uudistusmielisiä".

Monet esimerkit osoittavat, että Alfa kurssin käyneet eivät aina erota kääntymistä "hengen" kokemisesta: "Vaimoni rohkaisi minua lukemaan artikkelin HTB:n Alfa kurssista. Mikä vaikutti minuun eniten oli kuinka Pyhän Hengen työlle annettiin keskeinen merkitys. Tunsin sydämessäni, että minun oli saatava tämä voima maksoi mitä maksoi... Joten ilmoittauduin ja odotin Pyhän Hengen viikonloppua... roikuin mukana kuin maratoonari... olin jo epätoivoinen kun lopulta (tuona viikonloppuna) Nicky Gumbel kutsui Hengen tulemaan ja voi sitä helpotusta..." Alfa kurssin käyneet ja kokemuksen saaneet pitävät sitä Jumalan voiman kokemisena. Tämä on raamatullisen Jumalan voiman väärinkäsittämistä.

Samoja tuntemuksia saavat kundalinijoogan harrastajat, niitä ovat kokeneet pakanallisten kulttien jäsenet ja harhaoppiset lahkot kuten vapisijat.

Mikään koetusta ei takaa ilmiön takana olevan oikea Pyhän Henki. Ennen muuta Hän vakuuttaa ihmiselle synnin vakavuutta ja sitä kohtaavaa tuomiota. Tästä syntyy oikea Jumalan pelko, pelko tulla hylätyksi iankaikkiseen kadotukseen ja tämä johtaa ihmisen Jumalan armon lähteille. Jeesuksen teko edestämme saa syvän merkityksen.

Gumbel kyllä mainitsee, että pettäjä tulee aina jonkun hyvän hahmossa. Kuinka outoa, että Gumbel ja muut eivät kuitenkaan anna ajatustakaan sille voisiko tässä olla kyseessä pettävä henki. Sen sijaan kehotetaan ja rohkaistaan "älä lainkaan epäile". Ota vain vastaan ja jaa eteenpäin muille.

Alfa kuuluu "valtakunta nyt" liikkeeseen. Sen mukaan elämme "Hengen aikakautta" ja meitä edeltävät kristityt sukupolvet ovat laiminlyöneet ja unohtaneet Pyhän Hengen. Mitä itsekeskeistä harhaa tämä onkaan! Opetus esittää oman sukupolvemme erinomaisena, Jumalan valittuna, jonka apostolit ja profeetat ovat Raamatun apostoleja ja profeettoja suuremmat. Sukupolvemme uskovista kehittyy kuolematon joukko, "Jooelin armeija", "poikalapsi", joka ottaa vallan maailmassa ja ryhtyy hallitsemaan sitä valmistaen maailman Kristukselle. Jeesuksen tulemus ei niinkään ole persoonallinen tulemus maan päälle vaan seurakunta on Kristus maan päällä.

Gumbel esittää uskonsa "valtakunta nyt" teologiaan lainaamalla mm. Joh 14:12, jonka mukaan ne , jotka uskovat tekevät suurempia tekoja kuin Jeesus. Asiayhteydessä ja Raamatun kokonaisilmoituksen valossa pääpaino on evankeliumin julistamisella. Jeesus oli sidottu omaan aikaansa ja tiettyyn paikkaan. Evankeliumin kasvava vaikutus seurakunnan lisääntyessä on tuo suurempi teko (kun Pyhä Henki avaa Sanan ja antaa voiman todistamiseen) - ei jonkun mystisen voiman tai kokemuksen saaminen ja välittäminen. Raamatusta käy selvästi ilmi Jumalan valtakunnan luonne. Se on taivaallinen valtakunta, jonne uskovat otetaan. Aikanaan Kristus perustaa maan päälle 1000-vuotisen valtakunnan, jossa Hän hallitsee.

Joitakin kysymyksiä Alfaan osallistuneille ja vastuunkantajille:

- Esitetäänkö Jeesuksen sovitustyö ristillä ja pelastuminen tavalla, joka synnyttää aidon uuden elämän pelkän kristillisen elämäntyylin esittelyn sijaan. ?

- Alfa opettaa herätystä, Raamattu varoittaa suuresta luopumuksesta, Alfa sanoo ettei oppi ole tärkeä, Raamattu painottaa puhtaan opin merkitystä, Alfa opettaa ja ohjaa voiman kokemiseen niitä, jotka eivät vielä ole kuolleet itselleen, Alfa tukee "valtakunta nyt" aatetta, Raamattu opettaa Jeesuksen tulemusta perustamaan valtakunnan toisessa tulemuksessaan.

- Tiedostetaanko, että Alfaa ylistävät kristilliset johtajat ovat niitä, jotka ylistävät myös Maailman Kirkkojen Neuvoston, Vatikaanin, Maailman Uskontojen Parlamentin yms. pyrkimystä yhteen maailmanuskontoon. Kyseessä on anti-reformaatio, pyrkimys mitätöidä uskonpuhdistuksen saavutukset ja saattaa kristikunta jälleen taikauskon ja pimeyden kahleisiin katolisen mystiikan johtamana.

- Jotka sanovat kääntyneensä ovatko he tietoisia kääntymisen todellisuudesta ja tärkeydestä osallistua raamatullista oppia edustavan seurakunnan opetukseen.

- Ymmärtävätkö osallistujat kurssin jälkeen jumaluuden eri persoonien yhteisen työn ihmisen parhaaksi?

- Käsittävätkö osallistujat Pyhän Hengen hedelmän olevan pyhityselämän tulosta ja että Pyhän Hengen täyteys näkyy ennen muuta siinä eikä kokemuksissa

- Opetetaanko osallistujat pitämään Sana arvossa kokemusten sijaan vai ovatko kokemukset auktoriteettina Sanalle?

- Ymmärtävätkö osallistujat ja vetäjät sen vakavuuden, joka tulee siitä mahdollisuudesta, että myös saatana voi antaa miellyttäviä yliluonnollisia kokemuksia ja se voi ilmestyä valon enkelinä. Vain Sana on turvamme ja miekkamme. Vrt.. Matt 4:1-11.

- Opetetaanko osallistujia itsenäisesti tutkimaan Sanasta mikä on oikein, kuten berealaiset Apt 17:11. Sokea luottaminen opettajiin ja johtajiin saattaa johtaa pahasti harhaan, puhumattakaan luottamisesta kokemuksiin ja tunteisiin. Gal 1:6-16.

- Ovatko osallistujat selvillä Alfan äärikarismaattisesta taustasta ja että se on "restoraatio", "valtakunta nyt" mielinen?


Mies Evangelism Explosion kurssin takana - lyhyt yhteenveto

Päivitetty 2001
Evangelism Explosion on toinen menetelmä, jota on jo vuosia käytetty työkaluna evankelioimisessa. Siinä ei ole sellaisia äärikarismaattisuuden piirteitä kuten Alfassa, eikä sen perustaja kuulu ko. liikkeeseen. Jos pitäisi valita Alfan ja EE:n välillä valitsisin jälkimmäisen soveltamisen. Kanadalainen ystäväni on monien muiden kanssa saanut kosketuksen uskoon EE:n kautta. On muistettava, että mikään menetelmä ei kuitenkaan korvaa Sanaa ja kaikki tulee tutkia Sanalla. Parhaimmillaan kurssit ovat apuvälineitä, huonoimmillaan harhaanjohtajia. Paljon merkitsee myös kuinka niitä sovelletaan.

Tämän menetelmän takana on yksi Amerikan vaikutusvaltaisimmista kristillisen poliittisen oikeiston johtajista: Tri James D. Kennedy. Kennedy johtaa suurta Coral Ridge presbyteeriseurakuntaa. Hän vaikuttaa myös Westmister Academy:ssa ja Knox Theological Seminary:ssa.

Amerikassa on vaikutusvaltainen uskonnollinen oikeisto ja hän on yksi sen johtajista (muita ovat Billy Graham, James Dobson, Pat Robertson, Jerry Falwell ym.). Kennedyn alullepanema on "Amerikka takaisin Kristukselle" -liike (Reclaiming America for Christ). Tosin täytyy ihmetellä koska Amerikka on Kristukselle kuulunutkaan? Kennedyllä kuten muillakin kristillisen oikeiston aktiiveilla uskonto ja politiikka sotkeentuvat yhteen. Opetuksen pääsisältö on tämä: Amerikka perustettiin Raamatun pohjalle, valtio ja kirkko pitäisi olla yhdessä, Amerikan itsenäisyysjulistus on uskonnollinen asiakirja ja oikeuttaa kristityt "vaatimaan Amerikkaa takaisin Kristukselle".

Kennedyllä on vaikutusvaltaa myös toisessa amerikkalaisessa kristillisessä suurliikkeessä, joka on "Yhteenliittymä Herätyksen Puolesta" (Coalition on Revival, COR). COR:in julkaisu sanoo liikkeen päämääräksi. "Uusi uskonpuhdistus on syntynyt… Odotamme tämän herätyksen kasvavan kunnes siitä tulee hengellinen/sosiaalinen maanvyöry, hyökyaalto… vaikuttamaan kaikissa maissa missä kristityt saavat sen tapahtumaan Jumalan voimalla… Jokaisessa kansakunnassa herätään, kristityt saavat aikaan Jumalan valtakunnan maan päälle ja todella työskentelevät yhdessä saadakseen aikaan paremman maailman… ennen Jeesuksen paluuta". (Crosswinds-lehti).

Yksi erikoisuus on, että Kennedy painottaa Yhdysvaltain kuuluisien perustajien, kuten Benjamin Franklinin ja 1.presidentin George Washingtonin olleen oikeita kristittyjä. Näiden miesten - ja monien muiden Yhdysvaltain historian merkkihenkilöiden - tiedetään kuitenkin olleen korkea-arvoisia vapaamuurareita. Tästä Kennedy ei sano mitään. Monet vapaamuurarit ovat toki avoimen uskonnollisia mutta se ei vielä tee heistä uskovia.

Kyseessä on siis Amerikan kristillisen oikeiston yksi johtaja, hän pitää ko. vapaamuurareita aitoina kristittyinä, hänen mielestään Amerikka on ollut kristitty maa ja se pitää taas saada sellaiseksi. Kaikki tämä liittyy "valtakunta nyt" aatteeseen eli takana on ajatus vallata Amerikka ja koko maailma Kristukselle - auttaa Jumalaa ja saada aikaan Herran paluu maan päälle. Kennedyn ryhmittymässä aate tunnetaan paremmin Reconstruction tai Dominion nimillä. Hyvästä tarkoituksesta huolimatta kyse on harhasta, joka lopulta johtaa maailman uskonnollistamiseen ja antikristuksen valtaan.

Kennedyllä on yhteyksiä äärikarismaattiseen liikkeeseen. Hänen kirkossaan on ollut mm. TBN:n(Trinity Broadcast Networkin) johtajapariskunta Paul ja Jean Crouch. TBN:n kautta Hinn, Copeland, Hagin, Howard Brown jne. saavat äänensä kuuluviin.

Kennedy ajaa samaa kuin muutkin tämän ajan vaikutusvaltaiset kristityt johtajat, eli yhteyttä eri kirkkojen välillä opista välittämättä. Hänellä on yhteydet Promise Keepers -liikkeeseen, joka on avoimesti katolisia tukeva miesjärjestö Amerikassa. Promise Keepers -liikettä jotkut "valtakunta nyt" intoilijat pitävät ns. "Jooelin armeijan" alkuna.

Kennedyn vaikutusvallalla ratsastava, ja hänen alullepanemansa, Evangelical Explosion (EE) ajaa katolisten parissa samaa kuin Alfa. Nykykristillisyydessä puhutaan paljon Jumalasta, Kristuksesta, Pyhästä Hengestä, yhteydestä ja rakkaudesta - sekä kristillisistä arvoista. Tätähän katolinen kirkkokin on tehnyt vuosisatoja. EE:n motto on 2.Tim.2:2. "Ja minkä olet kuullut minulta ja minkä monet ovat todistaneet, usko se luotettaville miehille, jotka sitten ovat soveliaita muitakin opettamaan".

Kun ajatellaan Kennedyn, Billy Grahamin ja muiden suhteita katoliseen kirkkoon, heidän suhdettaan vapaamuurariliikkeeseen ja politiikkaan ym. niin väkisin nousee mieleen kuva, että takana on halu kasvattaa "kristillinen" sukupolvi, joka ottaa maailman haltuunsa. Amerikkalaiset kristityt, ne jotka vielä haluavat kulkea Sanan mukaan, sanovat EE:n auttaneen katolista kirkkoa samoin kuin Alfa. Kennedy ja muut kristilliset oikeistoihmiset puhuvat kristillisyydestä "elämänmuotona" - mutta usko on enemmän kuin pelkkä elämänmuoto - se on koko elän muutos. He tähtäävät tähän elämään ja haluavat muuttaa maailmaa paremmaksi. Hyvä tarkoitus mutta mahdoton ihmiselle toteuttaa.

Juhani Aitomaa

Uusi maailman uskonto

UUSI MAAILMAN USKONTO

Paavi Franciscus 1. on toiminut aktiivisesti saadakseen takaisin "äitikirkon" helmaan siitä erkaantuneita protestantteja ja myös ortodokseja. Mutta hän ei kutsu Rooman yhteyteen ainoastaan kristittyjä, vaan myös muita maailman uskontoja:
"Meillä kaikilla on sama Isä", hän sanoo.

Paavi väittää että koraani ja Raamatu on sama.

Raamattu, kertoo, että tulee aika, jolloin kristityt eivät kärsi tervettä oppia ja monet turmelevat Jumalan Sanan
(2. Tim. 4:3; 2. Kor. 2:17; 2 Peter 3:16).

Apostoli Paavali julistaa edelleen Timoteukselle, että ne, jotka tuovat sellaisia oppeja, kääntävät ihmiset pois totuudesta taruihin, se on, itse keksimiinsä myytteihin (2. Tim. 4:4; Tiitus 1:14).

Islamin mukana nämä käytännöt lisääntyvät hurjaa vauhtia..

Sen tähden on keksitty Chrislam!

Yhdistää Kristinusko ja Islam!

Kuten minä sen ymmärrän, tämä opetus alkoi tapana yrittää pysäyttää kansanmurha ja tuoda rauha muslimien ja kristittyjen välille Afrikassa.

Muslimit, jotka todella seuraavat Koraania ja kristityt, jotka uskovat, mitä Raamattu esittää, pitävät Krislamia uskonsa rienaavana loukkauksena.

Allah on ihmisen tekemä väärä jumala eikä ole mitenkään Raamatun Jumalan kaltainen, joka lähetti Poikansa Jeesuksen maksamaan täyden rangaistuksen maailman synneistä (Joh. 3:16). Allahilla ei ole poikaa ja hän tuomitsee kaikki ne, jotka sanovat, että hänellä on (Suura 18:4-6; 23:91).

Tämä on suurin petos uskoville ja hyvin vaarallista!

Islamin ja Kristinuskon perusopetukset eivät salli mitään kompromissia.

KUKIN VOI TIETYSTI USKOA, tai muodostaa, MITÄ HALUAA KOSKIEN ISLAMIA ja KRISTINUSKOA, mutta KUKAAN EI VOI TEHDÄ NIITÄ YHTEENSOPIVIKSI toistensa kanssa kummankaan pyhien tekstien perusteella.

Siitä huolimatta tuo este ei pidättele suuria joukkoja, jotka sallivat toiveidensa rynnätä järjen edelle.

Lisäksi sellaista järjettömyyttä hyödyntävät ne, joilla on ohjelmanaan: ”Yhteinen usko.”

http://civictribune.com/pope-francis-at-white-house-koran-and-holy-bible-are-the-same/

http://nokialainen.blogspot.fi/2012/02/krislam-kristillinen-palestinianismi.html?m=1

http://www.reinosav.net/new-world-religion1.html

https://www.netikka.net/mpeltonen/vatikaani-islam.htm

http://www.nowtheendbegins.com/blog/?p=1366

http://www.kotipetripaavola.com/ekumenia.html

http://www.jewsnews.co.il/2014/10/30/pope-francis-says-genesis-account-of-creation-is-not-true/

http://www.jewsnews.co.il/2015/07/12/the-vatican-wants-the-temple-mount-taken-from-the-jews/

 

Raamattu – Historia – Tulevaisuus

 

Kuinka maailma muuttuu?

Venäjä- ja terrorismipelko saavat länsimaat ja koko maailman yhdentymään.

Myös Suomessa ollaan siirtymässä kohti tietynlaista uutta yhteiskunnallista rakennetta.

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) toteuttaa maailmanlaajuisen yksityisomaisuuden takavarikoinnin valtiovallan avulla (KTF Uutiset).

Euroopan keskuspankin johtaja Mario Draghi sai Angela Merkelin suostumaan taloudellisen vallan keskittämisestä Euroopan keskuspankille.

9.5.2014 YK:n johtaja tuli Vatikaaniin saamaan taloudellisia neuvoja, johon paavi Franciscus vastasi kehottamalla hyvinvoinnin ja varallisuuden uudelleenjakamiseen (Uutistoimisto Reuters).

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama kutsuu paavia pyhäksi isäksi ja paavi Franciscus on ensimmäinen paavi joka on puhunut Yhdysvaltojen kongressissa.

Maailma muuttuu taloudelliselta, ekologiselta ja sosiaaliselta rakenteeltaan.

Myös maailman turvallisuuden rakenteita pyritään muuttamaan. Yksi muuttava voima on ns. vapautuksen aate, johon kuuluu myös vapautuksenteologia.

Vapautuksenteologia on katolilaista alkuperää, ja se keskittyy lähes ainoastaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Totalitaarinen Neuvostoliitto ja natsismi olivat kauheita esimerkkejä tietynlaisen vapautusaatteen yhdistämisestä evoluutioteoriaan ja sekularismiin (natsismissa jopa okkultismiin).

Harva tietää, tai monet tahtovat unohtaa, että länsimaisen totalitarismin idea ja juuret ovat Rooman uskonnollispoliittisessa järjestelmässä.

Siitä ovat esimerkkeinä keskiajan feodaalinen järjestelmä sekä jesuiittojen kommunistiset yhteisöt 1600-luvun Paraguayssa.

Emmekö me ole oppineet, minkälaisiin ihmisoikeusrikkomuksiin sekä muinaiset että modernit ”vapautuksenteologiset” ja sosialistiset järjestelmät voivat viedä?

Näennäisesti olemme oppineet, koska äärimmilleen mennyt kommunismi ja fasismi loivat syyn länsimaiden yhä tiiviimmälle yhdentymiselle.

Mutta minkälainen tämä yhdistyminen on luonteeltaan?

Toisen maailmansodan jälkeen perustettiin Yhdistyneet kansakunnat, jonka artiklojen filosofisen pohjan laati jesuiittafilosofi Pierre Teilhard de Chardin niin kuin entinen YK:n pääsihteeri Robert Muller mainitsee kirjassaan Most of All They Taught Me Happiness (Garden City, NY, Image Book, 1985, s. 116-117).

Jesuiittojen tapaan, de Chardin yhdisti filosofisissa kirjoituksissaan vanhan mystiikan (okkultismin), kreikkalaisesta filosofiasta tulleen sielun kuolemattomuusopin, spiritistisen ja humanistisen ”Kosmisen Kristuksen” / ”maailman sielun” / ”ihmisen sisäisen todellisuuden”, hiukan Raamattua, sekä evoluutioteorian, ihmiskuntaa yhdistäväksi aatemaailmaksi, jossa ihmiskunta rakentuu sekä poliittisen että spiritistis-humanistisen evoluution kautta kohti ykseyttä ja jumaluutta.

De Chardinin filosofia pohjautuu itse asiassa Georg W. F. Hegelin (1770-1831) filosofiaan, jonka mukaan ihmisen henki/mieli (geizt) kehittyy sekä yksilönä että kollektiivisesti.

Hegel näki ihmiskunnan kehittyvän kohti äärimmäistä orgaanista ”kommuunia”, jossa yksilön (kansalaisten) tehtävä on toimia ainoastaan valtion hyväksi.

Keskiaikaisen systeemin mukaisesti, tämä filosofia tullaan asettamaan yhteiskunnalliseksi säädökseksi joka katsoo, että uskonnollispoliittisen johdon tehtävä on määritellä myös se mitä ihminen ei saa uskoa, minkälaista uskontoa tai aatemaailmaa ihminen ei saa harjoittaa sekä kenelle ihmisen tulee luovuttaa arvovalta myös uskonnollisissa asioissa.

Tämä saadaan aikaan vetoamalla terrorismin pois kitkemiseen, koska kaiken uskonnollisen fundamentalismin (myös raamatullisen) katsotaan olevan idealistista ääriliikehdintää tai sanallista väkivaltaa.

Tämä ei ole protestanttinen vaan katolinen näkemys vapaudesta.

Yksi protestanttien, niin kuin Martti Lutherin, tarkoituksista oli juuri nousta paavikunnan itsehallintoa vastaan, joka nujersi yksilöiden omantunnonvapauden.

Se tehtiin aika-ajoin kovinkin sanoin, osoittaen paavikunnan Antikristukseksi joka se on Raamatun mukaan.

Hegelin ja de Chardinin tulevaisuudensuunnitelma ei ole Jumalan Raamatussa ilmaistun pelastussuunnitelman mukainen. Toisin sanoen, länsimaat ja koko maailma ottivat jälleen vastaan jesuiittojen opin.

Emme oppineetkaan virheistä.

Olemme menossa kohti kansainvälistä kontrollia.

YK oli askel kohti EU:ta.

EU:n perustivat pääosin katolilaiset.

Toisin sanoen YK:n ja EU:n perustajina olivat juuri vapautuksenteologiaan uskovat.

Puolestaan EU on ollut askel kohti maailmanyhteisön rakentamista.

Nykyaikana maailman yhdistämistä harjoitetaan vedoten ihmisoikeuksiin ja humanismiin.

Humanistisessa Manifestossa sanotaan:

”Me tunnemme mielipahaa ihmiskunnan nationalismin aiheuttamasta jakautuneisuudesta. Olemme tulleet käännekohtaan historiassa, jossa paras vaihtoehto on ylittää kansallisen itsemääräämisoikeuden rajat ja siirtyä kohti maailmanyhteisön rakentamista.”

(Paul Kurtz, toim., Humanistiset Manifestot I ja II, Buffalo, New York, Prometheus Books, 1973, s. 21)

Jälleen: emme oppineetkaan virheistä. Menimme ojasta allikkoon.

Allikon syvissä vesissä me olemme kun katselee, mitä maailmassa on meneillään.

Elämme Raamatun ennustamaa lopunajan viimeistä vaihetta, jonka mukaan pedon (roomalaiskatolisen uskonnollispoliittisen totalitarismin) haava on parantumassa ja lähes jo parantunut (Ilm. 13:3).

Toisin sanoen: se on noussut jälleen politiikan kärkeen.

Jesuiittapaavi Franciscus harjoittaa sosiaalista oikeutta eli vapautuksenteologiaa sekä peruskatolilaista universalismia, yhdistäen uskontoja ja valtoja.

Vaikka ihmisoikeuksiin vedotaan, todellisuudessa niitä pyritään ajamaan alas.

Vatikaanin neuvonantaja, YK:n erityisneuvonantaja ja Columbia yliopiston Earth instituutin johtaja Jeffrey Sachs sanoi, että paavi Franciscus haastaa suoranaisesti ”amerikkalaisen idean” Jumalan antamista oikeuksista jotka lukevat Itsenäisyysjulistuksessa.

Vatikaani ajaa ns. yhteistä globaalia hyvää, jossa yksilön oikeuksista on luovuttava.

(http://ktfnews.com/vatican-advisor-says-u-s-declaration-of-independence-is-outmoded/)

Paavi Franciscus on myös innokas kestävän kehityksen kannattaja

(http://www.interfaithsustain.com/pope/).

Kestävä kehitys painottaa luonnonvarojen vastuullista käyttöä ja luonnonsuojelua. Ne eivät itsessään ole huonoja asioita, mutta ne antavat tekosyyn maailmanhallinnon pystyttämiselle joka seuraa kansalaisten jokaista liikettä.

Paavikunta käyttää ovelasti ilmastonmuutoksen ja saasteiden kuriin laittamista tekosyynä kansainvälisen oikeuden pystyttämiselle jossa uskonnollinen johto ja valtio toimivat yhteistyössä niin että uskonnollinen johto määrittelee politiikan.

Suomessa se on alkanut näkyä niin, että kirkko ja tiede alkavat yhä julkisemmin toimia yhteistyössä (MTV Uutiset).

Mitä on tarkemmin katsottuna tapahtumien taustalla?

Raamatussa on selkeästi ilmoitettu Antikristuksen identiteetti sekä ihmiskunnan viimeisten tapahtumien ja valtojen luonne.

Lue Raamatun ennustukset näistä tulevista ja nyt jo meneillään olevista tapahtumista sekä ihmeellisen tarkasta messiasprofetiasta tästä linkistä! http://totuudensanat.com/category/raamatun-ennustukset-apokalyptiikka/

Jos tutustut Jeesukseen (saatat Hänet jo tunteakin) voit olla valmis lukemaan historiasta ja aatteista, jotka ovat vallitsevien tapahtumien taustalla, näistä artikkeleista:

Poliittinen yhdistyminen ja Historiaa uskonpuhdistuksen jälkeen. Islamin roolista globaalissa profeetallisessa kentässä voi lukea täältä.http://totuudensanat.com/category/poliittinen-yhdistyminen/

Nykyinen yleinen teologia uskoo, että ihmisyydessä on yhteinen omatunto ja totuus, joka jumalallisena/henkisenä ilmoituksena on perustavin ja syvin arvomaailma sekä auktoriteetti.

Siksi ihmisen järkeä ja ihmisen filosofioita korotetaan Raamatun yläpuolelle tai Raamattu vedetään ihmisfilosofioiden tasolle.

Tällainen aatemaailma ei ole Raamatun mukainen, sillä Pyhien kirjoitusten ja omantunnon mukaan totuus ja jumalallinen ilmoitus auktoriteettina on ainoastaan Raamatussa, koska Raamattu on kokonaisuudessaan Jeesuksen pelastussuunnitelma sekä ilmoitus Hänestä itsestään.

Raamatulla on Jumalan arvovalta, koska Jumalan Henki on ollut sen kirjoittajien inspiroijana (aiheesta enemmän artikkelissa: Kertooko Raamattu Jumalan vai ihmisten arvovallasta?).
http://totuudensanat.com/2015/03/27/kertooko-raamattu-jumalan-vai-ihmisten-arvovallasta/

Ilman ihmisen ulkopuolista auktoriteettia, ei voisi tietää mitkä henget ja teoriat ovat Jumalasta ja mitkä eivät. Jesuiittojen ekumeeninen teologia

(postmodernin teologian viimeisin muoto eli ns. postliberaaliteologia) sekä nykyinen akateeminen järjestelmä ja koulutusjärjestelmä perustuvat juuri Hegelin ja de Chardinin filosofioille, kreikkalaiselle filosofialle sekä ekstistentialismille
(ihmisen kokemuksille) (aiheesta enemmän artikkelissa: Filosofioiden vaikutus nykyiseen kristinuskoon ja maailmaan).

Lisäksi tämä yhteisen spiritistisen hengellisyyden varaan rakennettu maailmanjärjestys, joka kokoontuu maailmanhistorian viimeisinä päivinä on ennustettu Raamatussa.

Ilmestyskirjassa kerrotaan: ”Minä näin, kuinka lohikäärmeen (Saatanan) suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähti kolme saastaista henkeä…” (Ilm. 16:13)

”Ne ovat pahoja henkiä, jotka tekevät ihmeitä, ja ne lähtivät kokoamaan maapallon kuninkaat ja koko maanpiirin taisteluun, joka käydään Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä.” (16:14 KJV)

On mielenkiintoista, että jälkimmäisen jakeen sana ”maanpiiri” tulee kreikankielen sanasta oikoumene, josta on johdettu sana ekumenia.

Ekumenia tarkoittaa sekä sellaista yhteiskristillisyyttä jossa yhdistytään ainoastaan itse ykseyden tähden, ei totuudessa, että yhteisuskonnollisuutta.

Nämä maailmanhistorian viimeiset päivät ovat meneillään juuri nyt!

Yhä enemmän maailma jakaantuu kahteen leiriin: Raamattuun uskoviin sekä yhteiseen uskonnollisuuteen uskoviin.

Jumalan oikeamielisyys on eri asia kuin ihmisen oikeamielisyys, joka perustuu rajoittuneelle näkökyvylle sekä Jumalasta että ihmisestä itsestään.

Niin kuin on jo mainittu, Jumalan näkökulma asioihin (totuus) löytyy Hänen erityisestä ilmoituksestaan: RAAMATUSTA.

Lisäksi ihmisen omavoimainen tulevaisuuden suunnittelu rakentuu useimmiten systeemin ympärille, joka vie itseään kohti tuhoa.

Vapautuksenteologia ei etsi totuutta Raamatusta vaan, niin kuin jo mainittiin, vaalii lähes ainoastaan yhteiskunnallista vaikuttamista ja sosiaalista oikeutta.

Myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen, oikeuden ja ihmisten välisen ymmärryksen korostaminen sekä rauhan rakentaminen ovat tärkeitä asioita, mutta Raamatun mukaan ne tulevat viemään omantunnon vapautta rajoittavaan globaaliin systeemiin, koska jesuitismin yhteiskunnallinen oikeus perustuu ainoastaan ihmisjärkeen ja ihmisluontoon.

Minkälainen systeemi on Raamatun mukaan omantunnon vapautta loukkaava?

Juuri totalitaarinen systeemi, josta pimeän keskiajan feodalismi, jesuiittojen kommunismi 1600-luvun Paraguayssa, moderni kommunismi sekä fasismi ovat esimerkkejä.

Tämän artikkelin tarkoitus ei ole kannattaa joko kapitalismia tai sosialismia, vaan tarkoitus on osoittaa kuinka ihmisen omatunnonvapauden ja uskonnonvapauden kieltävä systeemi (olkoon se minkälainen tahansa) tulee jälleen, koska Raamattu ennustaa niin tapahtuvan (Ilm. 13; 13:3).

On kuitenkin tärkeää huomata, että YK:n sekä esim IBLF:n (International Business Leaders Forum, http://www.iblfglobal.org/about-us) kestävän kehityksen ideologia ja toteutus pohjautuvat de Chardinin uskonnollispoliittiseen kehitysfilosofiaan.

Kestävä kehitys tarkoittaa kehitystä kohti tasapainoista yhteistyötä liiketoiminnan, valtion ja sosiaalisen verkoston (kuntien) välillä (ibid.).

Se merkitsee sitä, että yhä useampaa elämän aluetta kontrolloidaan, koska valtio ja yritykset ovat yhteistyössä yhteisen päämäärän: pakonomaisen maailman pelastamisen, johtamina.

Kuuluisa YK:n politiikkaan perehtynyt kirjailija ja luennoitsija sekä yli 103:ssa Yhdistyneiden kansakuntien kokouksessa ja Yhdistyneihin kansakuntiin liittyvissä kokouksissa vieraillut kansainvälinen journalisti Joan Veon määrittelee nykyaikana suositun kestävän kehityksen seuraavasti:

”Julkisen- ja yksityisen sektorin yhteistyön kautta, voimatasapaino siirtyy kansalta sille yhteistyökumppanille jolla on eniten rahaa.

Kun valta siirtyy syvimpiin taskuihin

(yritykselle), olemme silloin siirtyneet fasismiin – suuren (uudelleen määritellyn) hallituksen ja suuren yritysmaailman johtoon”

(Joan Veon, Prince Charles: The Sustainable Prince, Oklahoma City, Hearthstone Publishing, 1997).

Veon kertoo seuraavan kahden elementin olevan avaimia fasismin määrittelyssä:

1. Liittovaltion valtiovallan pienentäminen, sopiakseen tulevaisuuden maailmanlaajuiseen hallitukseen;

2. Valtiovallan vaihtuminen julkisten palveluiden yksityistämiseen julkisen- ja yksityisen sektorin yhteistyön kautta

(ibid.; Wendy Goubej, Fascism, http://amazingdiscoveries.org/R-Pope_economic_Rerum-Novarum_natural_law).

Eikö tällaisen systeemin pystyttämiselle ole jo nyt selviä merkkejä?

Yhdysvallat on ollut uranuurtajana sen toteuttamisessa.

Niin kuin mainittiin, yksi fasismin tuntomerkeistä on myös äärimmäinen kontrolli ja kansalaisten valvonta, joka vie siihen, että ihmisen omantunnon vapaus ja uskonnonvapaus tukahdutetaan.

Onkin mielenkiintoista, että sen lisäksi että pastori [jesuiitta] isä Coughlin ylisti Mussolinin Italiaa kristilliseksi demokratiaksi, jesuiittojen virallisessa aikakausilehdessä Civilita Cattolica luki seuraavaa:

”Fasismi on se hallintotapa, jonka vastaavuus on lähimpänä Rooman kirkon käsityksiä.”

(Pierre van Paassen, Days of our Years, New York, Hillman-Curl inc., 1939, s. 465).

Fasismi on todennäköisesti se mainittu tuleva globaali järjestelmä, koska Rooman keskiaikainen järjestelmä on sitä lähimpänä.

Rooman ideologia ei ole muuttunut nykypäivään mennessä, niin kuin paavi Franciscuksen lausunnot osoittavat.

Lisäksi Vatikaani II kirkolliskokouksessa sanottiin erittäin selvästi seuraavaa:

”Jos joku on äärimmäisessä tarpeessa, on hänellä oikeus hankkia tarvitsemansa itselleen toisten rikkauksista… Joten, koska yksityinen omaisuus on moraalitonta, kaikilla ihmisillä – yksityisillä henkilöillä ja valtioilla – on moraalinen velvollisuus uudelleenjakaa hyödykkeitä joita omaisuuden omistajat pitävät epäoikeuden mukaisesti.”

(Pastoral Constitution on the Church in the Modern World, Gaudium et Spes, paavi Paavali VI, 7.12.1965, Vatikaani II, [Korostus lisätty], http://www.vatican.va/archive/hist_councils/ii_vatican_council/documents/vat-ii_cons_19651207_gaudium-et-spes_en.html)

Joka tapauksessa, niin kuin jo mainittiin, olkoon petojärjestelmä (uskonnollispoliittinen järjestelmä) minkälainen tahansa, sen erottaa pedoksi viimeistään siitä kun se pyrkii kontrolloimaan ihmisten omaatuntoa ja uskonnonvapautta, määräten esim. mikä viikonpäivä ihmisten tulisi pyhittää ja minkä viikonpäivän he eivät saa pyhittää.

Mutta, niin kuin jo tuotiin esille, on tärkeää muistaa, että peto pyrkii kontrolloimaan myös globaalia taloutta (Ilm. 13:17); ja se saa vallan vedoten ihmiskunnan kestävään kehitykseen, ilmastonmuutoksen kuriinlaittamiseen, ihmiskunnan ja uskontojen yhtymiseen, aseistariisuntaan, ja köyhyyden ja rikollisuuden minimalisointiin.

Pelko turvallisuuden, luonnonvarojen, taloudellisen vakauden ja hyvinvoinnin menettämisestä saa ihmiskunnan paniikin omaisesti tarttumaan omavoimaiseen kontrolliin, joka ei perustu evankeliumiin jonka ihminen ottaa vastaan ainoastaan vapaasta tahdostaan.

Jumala on tarkoittanut ihmisen omantunnon vapaaksi.

Siksi ihmisen rakkaus on seurausta siitä, että Jumala on ensin rakastanut maailmaa ja ihmistä.

Tätä on Jumalan oikeamielisyys, jonka Hän on ilmoittanut historiassa ja profetioissa; aina luomisesta, Jeesuksen ensimmäisen tulemuksen kautta, Hänen toiseen tulemukseensa sekä uuden maan luomiseen.

PAAVIUDEN tarkoitus on aina ollut HALLITA MAANPÄÄLLISTÄ ”taivaan valtakuntaa”.

Siihen myös nykyaikainen YHTEISUSKONNOLLISUUS, YHTEISKRISTILLISYYS ja EKUMENIA tähtäävät.

Tämä systeemi, jolla on väärä käsitys Jumalan luonteesta, pelastussuunnitelmasta, laista ja arvovallasta, vie kuitenkin maailman tuhoon.

Ihmisen pystyttämä valtakunta ei tule kestämään, ja petollinen globaali valta tulee hallitsemaan vain väliaikaisesti; sillä ”(Jumalan itsensä johtama) oikeus on istuva tuomitsemaan, ja hänen (Antikristuksen) valtansa otetaan häneltä pois, se tuhotaan ja hävitetään lopullisesti.” (Dan. 7:26)

Lopulta, JEESUKSELLA TULEE OLEMAAN VALTA KOKO MAAILMANKAIKKEUDESSA!

Jeesus toi selkeästi ilmi, että Jumalan valtakunta on ihmisen sydämeen tuleva ja siellä asuva rauhan valtakunta (Matt. 13), jonka kuitenkin jotkut yrittävät kaapata ja toteuttaa väkivalloin (Matt. 11:12) .

Siksi tämän kirjoitelman tarkoitus ei ole yllyttää ketään pyrkimään muuttamaan yhteiskuntaa anarkistisin voimakeinoin, koska tulevan järjestelmän tuloa ei voi ihmiskäsin estää sillä Jumala on nähnyt sen kaiken ennalta.

Jeesus sanoi: ”Minun kuninkuuteni ei ole tästä maailmasta. Jos se kuuluisi tähän maailmaan, minun mieheni olisivat taistelleet, etten joutuisi juutalaisten käsiin.

Mutta minun kuninkuuteni ei ole peräisin täältä.” (Joh. 18:36)

Petovalta tulee saamaan globaalin vallan vain hetkeksi ennen maailmanloppua, sillä Jumala ei voi katsella pitkään Hänen pelastussuunnitelmansa ja Kymmenen käskynsä polkemista.

Koko maailman nähden ja kuullen, taivastaen valtakunta tulee vasta Jeesuksen tullessa toisen kerran, ja tällä kertaa, taivaan pilvissä (Luuk. 21:25-28; Matt. 24:29-36).

Toivo paremmasta tulevaisuudesta löytyy Raamatun kuvauksista uudesta maasta ja taivaasta, jotka Jumala tulee luomaan omilla käsillään; aivan niin kuin Hän loi myös nykyisen taivaan ja nykyisen maan.

Toivo paremmasta tulevaisuudesta löytyy Jumalan profeetallisista kirjoituksista; ja tänä aikana ihminen voi tunnustaa syntinsä Jumalalle ja etsiä Hänen kasvojaan.

Jumalan luonnetta voi etsiä ja tutkia Raamatusta.

Jeesus ilmoitti Jumalan luonteen.

Jeesuksen itseuhrautuva rakkaus kertoo sen, millainen Jumala on.

Sen lisäksi että Golgatalla vuodatettiin Jumalan Pojan veri jokaisen ihmisen syntien puolesta, Golgata ilmoitti että Jumala on oikeassa sanoessaan olevansa rakkaus ja oikeudenmukaisuus, ja Saatana on väärässä väittäessään Jumalaa ymmärtämättömäksi, epäoikeudenmukaiseksi ja julmaksi tyranniksi.

Lisäksi Raamattu kertoo, että JEESUS ELÄÄ ja toimii JOKAISEN ihmisen PARHAAKSI.

Hän on välittäjä Taivaan Isän ja ihmisen välillä.

Hän ottaa vastaan jokaisen katuvan syntisen.

Saatanan syyttäessä langenneita, jotka hän on ensin ajanut syntiin, Jeesus on ihmisen puolestapuhuja, vaikka Hän ei koskaan ole tehnyt syntiä.

Hän luovuttaa omat ansionsa ihmisen hyväksi, jos tämä ottaa ne lahjana vastaan.

Linkkejä :
http://totuudensanat.com/category/poliittinen-yhdistyminen/

http://totuudensanat.com/category/sunnuntain-pyhittamisen-ja-paaviuden-nousu-kirkkohistoriassa/

 

http://www.nowtheendbegins.com/pope-francis-rick-warren-unite-global-chrislam-conference/

Rick Warren ja Hillsong
(kuuluisa laulu ryhmä ) yksi heistä. .

Helvetinlaulua - Hillsong'in musiikki – Typeryyden ylistystä

http://nokialainen.blogspot.fi/2011/09/helvetinlaulua-hillsongin-musiikki.html?m=1

Tänä päivänä helluntailaisuuden tila maailmanlaajuisesti on aika murheellinen ja Australian helluntailiike edustaa maailman ehkä korruptoituneinta helluntailaisuutta.

Sieltä ovat kotoisin Brian Houston ja Hillsong, joka leviää nykyisin kuin ”tauti Intiassa”.

Tuo hilluvan helvetillinen ”kristillinen” yökerhomusiikki on vallannut jo Suomenkin kristilliset viihdemarkkinat (esim. Iso Soitto Keuruu ja TV7).

Liitteenä artikkeli Hillsong'in musiikista ja muustakin ”kristillisestä yökerhomusiikista”.

Bileamin Aasi
(Samuel Korhonen)

Kirkon perustaja Brian Houston sanoo videolla, että kristityt palvelevat samaa Jumalaa kuin muslimit ts. Jahve = Allah! Mitä jumalanpilkkaa! Hillsong on täynnä Illuminati-symbolismia ja valmistaa ihmisiä Antikristuksen maailmanuskontoon!

HILLSONG FALSE PROPHETS ILLUMINATI TEMPLES

https://www.youtube.com/watch?v=am41xpM3Rps

Truth Hurts, Lies Kill: Hillsong/Islam, The Pope/Copeland, Corrupt Christian Music!

https://www.youtube.com/watch?v=0Pf8nRMtVkY

Tämäkin ryhmä ON todella suosittu ja kuinka monta uskovaa on tutkinut taustoja?
Ei monikaan....

Australialainen Hillsong-seurakuntaliike edustaa menestysteologiaa ja maailmallisia seurakuntakasvun malleja, joista mm. Rick Warrenin etsijäystävällinen Saddleback-seurakunta Etelä-Kaliforniassa on tunnettu.

Hillsong hyväilee maailmaa saadakseen mahdollisimman paljon jäseniä terveestä opista piittaamatta.

Lue vielä Kristityn Foorumin sivuilta juttu Hillsongin pintaliito- ja karismakristillisyydestä sekä yhteisön kytköksistä järjestöön, joka on pettänyt useita nuoria naisia.

Linkki koko tekstiin...
http://nokialainen.blogspot.fi/2011/09/helvetinlaulua-hillsongin-musiikki.html?m=1

Jos viitsi hiukan edes tutkia niin tietoa on helppo saada nykypäivänä.

Rick Warrenin läheiset yhteydet new age liikkeeseen käyvät selvästi ilmi. Hän on yhteistyössä mm. Ken Blanchardin kanssa. " Johda kuten Jeesus” (Lead like Jesus) on Ken Blanchardin teema.

Minusta on huolestuttavaa se kun ei viitsitä MITÄÄN TUTKIA vaan kaikki otetaan vastaan. ...ja KAIKESTA tehdään "HENGELLISTÄ"....mutta kukaan ei välitä mistä henkestä on kysymys... .

Raamattu itse kehoittaa meitä tutkimaan ja arvostelemaan kaiken.
Sana sanoo :
2. Tim. 3:14

Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut

Tässä hiukan lisää tietoa, itsekukin kuitenkin tekee omat päätelmänsä asioista.

Blanchard on tyypillinen ”new age kristitty”, joita aikamme tuottaa. Hän uskoo itämaisen mietiskelyn ja joogan voimaan, mutta sanoo samalla:

”Jeesuksen seuraajana uskon, että Hän on totuus ja tie”.

Tämä kaikki kuulostaa oikealta ja osoittaa, kuinka tänä aikana kuulijoita/lukijoita PETETÄÄN SANOILLA.

Blanchardin varsinainen vakaumus paljastuu mm. hänen kirjoituksestaan eräässä johtajuutta ja bisnestä käsittelevässä kirjassa[3]:”…etsin inspiraatiota monista lähteistä JEESUKSEN LISÄKSI? ?!.

Joukkojemme pitää kuulla viisauden sanoja suurilta profeetoilta ja hengellisiltä johtajilta kuten
BUDDHA,
MUHAMMED,
MOOSES,
MAHATMA GANDHI,
YOGANANDA ja
DALAI LAMA…

Tämän kirjan kautta Buddhan sisäiset näkemykset ja sanat auttavat meitä luomaan ystävällisemmän ja rauhallisemman työympäristön…

Buddha näyttää tien ja kutsuu meitä aloittamaan matkamme kohti valaistumista…”.

Blanchardin mukaan Jeesuskin hyväksyisi Buddhan opit ja ohjeet.

Kirkon perustaja Brian Houston sanoo videolla, että kristityt palvelevat samaa Jumalaa kuin muslimit ts. Jahve = Allah! Mitä jumalanpilkkaa! Hillsong on täynnä Illuminati-symbolismia ja valmistaa ihmisiä Antikristuksen maailmanuskontoon!

HILLSONG FALSE PROPHETS ILLUMINATI TEMPLES

https://www.youtube.com/watch?v=am41xpM3Rps

Truth Hurts, Lies Kill: Hillsong/Islam, The Pope/Copeland, Corrupt Christian Music!

https://www.youtube.com/watch?v=0Pf8nRMtVkY

Tämäkin ryhmä ON todella suosittu ja kuinka monta uskovaa on tutkinut taustoja?
Ei monikaan....

JOTEN MITÄ MIELTÄ SINÄ OLET?

 

Onko kaikki musiikki hengellistä?

 

Tässä vihkosessa kerrotaan asiasta, josta tämän päivan ns. seurakunnissa on vaiettu. Asia, josta tulisi varoittaa nuoria, on sivuutettu kokonaan, koska suurimpana pelkona on nuorten kaikkoaminen seurakunnan yhteydestä. Haluan tässä vihkosessa tuoda esille sen, mikä on se henki, joka Rock'n'Roll-musiikissa vaikuttaa. Se ei ole vain pelkkää musiikkia, vaan sen takana on elämäntapa, tai suorastaan uskonto, jota sielunvihollinen käyttää. Toivon, että syvennyt tämän vihkosen sanomaan ja pohdit, tuleeko sinun kuunnella rock-musiikkia. Tuo paholaisesta lähtöisin oleva musiikki on tänä päivänä soluttautunut uskovienkin keskuuteen ja on jopa yleisesti hyväksyttyä. Mitä Raamattu sanoo tästä asiasta?

”Älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä.Sillä häpeällistä on jo sanoakin, mitä he salassa tekevät.” (Ef. 5: 11-12)

Olen puhunut useaan otteeseen tästä asiasta seurakunnan keskuudessa, niin nuorille, kuin  pastoreillekin. Seuraus tästä on ollut, että minulle on vain naurettu ja minut on vaiennettu ja käsketty olemaan hiljaa. Olen myös kirjoitellut Facebookissa asiasta ja seuraus on ollut se, että minut kutsuttiin pastorien puhutteluun ja jouduin eroamaan kyseisen seurakunnan yhteydestä, koska näkemyksemme tässä asiassa eivät olleet yhdenmukaiset ja Raamatun totuus asiassa ei saanut jalansijaa. Asiaa perusteltiin minulle myös sillä, että ajat ovat muuttuneet ja pitää ymmärtää nuorisoa. Raamatun sana tähän asiaan on selkeä ja siinä ei ole tulkinnan varaa piirunkaan vertaa.

”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room. 12:2)

 

Kuopiossa 11.6.2012

Jorma Karjalainen

 

___________________________________

 

ROCK'N'ROLLIN SYNTYHISTORIA:

 

Rock'n'Roll-musiikki syntyi Yhdysvalloissa 50-luvun alkupuolella. Sen juuret ovat Afroamerikkalaisessa Rhythm,n,Blues-musiikissa, vaikutteita on tullut mm. Country and Westernistä, Gospel-musiikista ja nopeatempoisesta Boogie-Woogie-pianomusiikista.

Rock'n'Rollin syvimmät juuret ovat Jazzissa. Jazzin juuret ovat caribialaisessa ja länsi-intialaisessa woodoossa, eli riivaajienpalvonta-musiikissa. Woodoon juuret afrikkalaisessa spiritisti-musiikissa.

Termi Rock'n'Roll on alun perin ollut slangisana, jota esim Clevelandin ghettoissa käytettiin. Termi tarkoittaa eroottissävytteistä tanssia tai esiaviollista sukupuoliyhdyntää auton takapenkillä. Uusi

musiikkityyli valtasi alaa, ja sille piti saada nimi. Alan Freed, joka oli Clevelandista kotoisin oleva DJ, soitteli paljon musiikkia raidoasemalla. Hän tunsi termin Rock'n'Roll ja totesi: ”Kutsutaan tätä musiikkia Rock'n'Rolliksi.

Jos kuuntelet Rock-musiikin sanoituksia tarkkaan, et voi välttyä etteikö niissä olisi viittausta esim. seksuaalisuuteen ym. siveettömyyteen.  ”Mutta haureutta ja minkäänlaista saastaisuutta tai ahneutta älköön edes mainittako teidän keskuudessanne-niinkuin pyhien sopii. Älköön myös rivoutta tai tyhmää lorua tai ilvehtimistä, jotka ovat sopimattomia, vaan paremmin kiitosta. Sillä sen te tiedätte ja tunnette, ettei yhdelläkään haureellisella eikä saastaisella eikä ahneella-sillä hän on epäjumalanpalvelija - ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa.” (Ef. 5:3-5)

60-luvulla Rock-musiikkiin tuli uusia piirteitä. Sanoituksissa tulivat mukaan huumeet, Idän uskonnot, ym. Beatlesien laulu: Lucy in the Sky with Diamonds on eräänlainen ”ylistyslaulu” LSD:lle. 60-luvun lopulla syntyi myös ns. Heavy-Rock, joka nousi päivän valoon vasta 70-luvun puolella. Saatana-Rock syntyi The Rolling Stones-yhtyeen kautta. Heillä on laulu nimeltä Sympathy for the devil, eli myötätuntoa saatanalle. 70-luku toi tullessaan em. Heavy-Rockin lisäksi myös ns. Homo-Rockin, mm. Tom Robinson-Band. ( sing if you're glad to be gay, eli laula, jos sinusta on hauskaa olla homo) Vuosikymmenen puolen välin tietämillä tuli Punk-Rock, joka on

hyvin aggressiivista ja sanoituksiltaan hyvin väkivaltaista musiikkia. (Sex Pistols,Ramones ym.)

Rock-musiikki ei ole vain pelkkää viihdettä, vaan sen takana vaikuttaa pimeyden henkivallat ja niiden edustama uskonto. Joidenkin Rock-yhtyeiden mimillä on olemassa toisenlainen merkitys, joka ei heti ensisilmäyksellä selviä. Esimerkiksi Iron Maiden. Nimi tarkoittaa suomeksi rautaneito, joka oli keskialalla ns. kidutusväline, jonka sisällä oli teräviä piikkejä. Se oli eräänlainen ihmisen muotoinen haarniska.

AC / DC. Termi on monelle sähköalaa lukeeneelle varmaan tuttu, mutta tämän yhtyeen nimenä se tulee sanoista: Anti-Christ – Devil's Child = Anti-Kristus – Saatanan lapsi.

W.A.S.P. Nimi kirjoitetaan joskus ilman pisteitä ja näinollen se suoraan käännettynä tarkoittaa ampiaista, mutta totuus on tässäkin toisenlainen: Nimi tulee sanoista We Are Satan's People, eli Me

olemme saatanan väkeä. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta tässä muutama malliesimerkki.

Rock-musiikissa viitataan em. yhtyeiden kautta hyvin voimakkaasti lukuun 666. Se on pedon luku, joka on mainittu Ilmestyskirjassa.

”Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.” (Ilm. 13:18)

 

PINTAA SYVEMMÄLLE

 

Seuraavaksi on syytä hieman valottaa Rock-musiikin sanoituspuolta. Monet Rock-laulujen sanoitukset ovat hyvin räikeitä, jopa suorastaan saatanallisia. Asiaan ei aina tule kiinnittäneeksi

huomiota, mutta jo pienikin perehtyminen sanoituksiin kertoo, mistä Rock-musiikissa on kyse ja mikä on se sanoma, jota tällä musiikilla yritetään välittää nuorille. Rock-musiikin sanoituksissa tulee jatkuvasti esille seuraavaa:

1. Kapinallisuus

2. Väkivalta

3. Esiaviollinen seksi

4. Huumeet

5. Idän uskonnot

6. Raamatun totuuden vääristelyä ym.

 

Rock-levyjä on joskus soitettu takaperin ja sieltä on paljastunut yllättäviäkin asioita. Normaalisti kuunneltuna ei laulun sanoihin tule kiinnittäneeksi huomiota, mutta tiettyjä kohtia on soitettu

takaperin ja sieltä on tullut esille viestejä, jotka ovat järkyttäneet levyllä esiintyneitä muusikkoja. Esimerkiksi Queen-yhtyeellä on laulu nimeltä ”Another One Bites the Dust” Tuota lausetta toistetaan laulun aikana hyvin painokkaasti. Kun tuon laulun kohdan soittaa takaperin, siellä tulee esille seuraava viesti: ”Decide to smoke marijuana” eli päätä polttaa marijuanaa. Tämä laulu yllyttää nuoria käyttämään huumeita.

Led Zeppelin-yhtyeellä on laulu nimeltä Stairway to Heaven (Portaat taivaaseen) Kappale kertoo naisesta, joka kiipeää portaita pitkin taivaaseen. Siinä kerrotaan, että on olemassa kaksi tietä, joista voi valita. Siinä sanotaan: … you know, sometimes words have two meanings (tiesitkö, että joskus sanoilla on kaksi merkitystä). Kuuntelemalla takaperin kyseistä sävelmää, kuuntelija saa selville yhden noista merkityksistä. Sanat kertovat yhdestä tiestä. There´s no escaping it… Here´s to my sweet Satan. No other made a path, for it makes me sad, whose power is Satan.(Sitä ei yksinkertaisesti pääse pakoon. Malja ihanalle saatanalleni. Kukaan muu ei ole luonut tietä, se tekee minut surulliseksi, jonka voima on saatana. Edelleen levyä takaperin kuuntelemalla voidaan David A. Noebelin mukaan kuulla seuraavaa: There was a little child born naked… now I am Satan. I will sing becayse I live with Satan.(Pieni lapsi syntyi alastomana… nyt minä olen saatana. Laulan, koska elän saatanan kanssa.) Voiko olla järjettömämpää tapaa turmella nuoria?

 

The Beatles-yhtyeellä on albumi nimeltä White. Tuolla albumilla on yksi heidän lauluistaan nimeltä Revolution Number Nine. Laulun lopussa toistetaan yhä uudestaan ja uudestaan Number nine,

number nine, number nine (numero 9 numero 9 numero 9), mutta jos tuo kohta soitetaan lopusta alkuun päin, niin saadaankin sanomaksi seuraava: Turn me on, dead man (tee minulle hyvä olo,

kuollut mies).

Jos saman levyn toista kohtaa kuunnellaan takaperin, kuullaan suuren ihmisjoukon puheen sorinaa, jonka keskeltä joku huutaa yhtäkkiä kovalla äänellä Get me out! (Päästäkää minut ulos!)

 

ROCK-MUSIIKISSA KÄYTETTÄVIÄ SYMBOLEJA

 

Rock-musiikissa on tiettyjä symboleja, jotka ovat osa tätä musiikkikulttuuria. Käytettäviä symboleja ovat mm. ylösalaisin käännetyt ristit, pentagrammit, (viisisakarainen tähti) salama, ym. Esimerkiksi KISS-yhtyeen kaksi viimeistä s-kirjainta ovat salaman muotoisia. Samaa salama-tunnusta käytti Hitlerin SS-joukot, joiden tehtävä oli surmata juutalaiset.

 

Ylösalaisin käännetty risti:

Rock-musiikissa ja saatananpalvonnassa symbolilla kuvataan Jeesuksen uudelleen uhraamista ristille.

 

Pentagrammi:

Kärki alaspäin olevaa pentagrammia käytetään usein satanismin tunnuksena.

 

Salamanmuotoiset S-kirjaimet:

Salamanmuotoiset S-kirjaimet olivat Natsi-Saksan SS-joukkojen tunnuksena. Myös HeavyRockyhtye KISS käyttää nimessään samoja S-kirjaimia. Saatanallisen kirkon symbolina on käytetty

salamaa.

 

Luku 666:

Lukuun 666 törmää Rock-musiikissa toistuvasti. Se on pedon luku. (Iron Maiden– The Number of the Beast)

 

Edelläkuvattujen tosiasioiden valossa ei jää epäilystäkään siitä, mikä on Rock-musiikin henki.

Monet Rock-musikin sanoitukset suorastaan yllyttävät nuoria tekemään itsemurhan, esim. Black Sabbath – Killing yourself to live, (Tapa itsesi elämään) Children of the Grave. (Haudan lapsi)

Laulussa sanotaan: ”Haudan lapsi, olet onnellinen, jos uskot, ettei sinulla ole elämää. Pink Floydyhtyeellä on laulu nimeltä Another Brick in the Wall. Laulun sanojen kerrotaan olevan peräisin

itsemurhan tehneiden nuorten jäähyväiskirjeistä.

 

ROCK-MUSIIKKI HERRAN HUONEESSA.

 

Saatanallinen Rock-musiikki on saastuttanut monet Herran huoneet. Ylistysmusiikkina käytettävä Rock-musiikki värivaloineen ja savukoneineen on suoraa kopiointia maailmasta ja myös osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin.

Demoniset ilmaisutavat ovat vallanneet Jumalan seurakunnan ja demoniset voimat ovat päässeet rellestämään Jumalan seurakunnan keskuuteen. Helvetissä siinnyt musiikki on päässyt seurakunnan sisälle ja se lyö Herramme haavoille (Sak. 13:6) "Ja jos häneltä kysytään: Mitä ovat nuo haavat rinnassasi? vastaa hän: Ne lyötiin minun ystäväini huoneessa". Kristillinen rock paholaismaisine ilmaisumuotoineen haavoittaa Jeesustamme. Musiikin valheprofeetat ovat eksyttäneet nuoria ja vanhempia toisenlaisella evankeliumilla, jonka ytimessä on ylpeys ja himo. Kristillinen rock tuo mukanaan eksyttävät henget, jotka saavat sinut tuntemaan olosi hengelliseksi, vaikka olet itseasiassa turmeluksen orja. (Matt. 24:4-5) "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: Minä olen Kristus, ja he eksyttävät monia.” (Gal. 1:6-7) "Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin, joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin".

Sefanjan ennustus (Sef. 1:18) "Ja Herran teurasuhrin päivänä minä rankaisen päämiehiä ja kuninkaan poikia ja kaikkia muukalaispukuun puettuja". Näin Jumala suhtautuu kaikkeen

vieraaseen, jota tuodaan hänen alttarilleen. Sefanja näki hengessä, minkälaista meno on nykyaikana ja vaikka hän ei ymmärtänyt nykyajan pukeutumiskoodeja, ymmärsi, että maailmallinen ja rockhenkinen pukeutuminen on jotain vierasta ja muukalaista pyhien joukossa.

 

Rock musiikki on vierasta tulta ja Raamatun mukaan se tuo kirouksen mukanaan ja tuhoaa ne, jotka tuovat sen Herran huoneeseen. Jos olet kärsinyt selittämättömistä ahdistuksista elämässäsi ja kuuntelet rock musiikkia, oli se kuinka kristillistä tahansa, olet kirouksen alla elämässäsi.

Jos kuuntelet rockia, olet epäjumalan palvelija ja häpäiset Herran alttarin. Siitä ei voi seurata muuta kuin kirousta. (Jer. 32:34)"He ovat asettaneet iljetyksensä temppeliin, joka on otettu minun nimiini, ja saastuttaneet sen". Lyöt Jeesuksesi haavoille kuuntelemalla kristillistä rockia ja sitten vielä

häpäiset hänen huoneensa. MITEN SINÄ VOIT TEHDÄ MESTARILLESI JOTAIN SELLAISTA?

Kristillinen rock musiikki on täydellinen kopio maailmassa esitettävästä rock musiikista. Sen soittamista Jumalan huoneessa voi verrata Israelin kuningas Aahaan toimintaan, kun hän käski

pappi Uuriaa rakentamaan kopion pakanajumalan alttarista Herran temppeliin. Se oli silloin kauhistus Jumalan silmissä ja niin se on nytkin. Häpäisette Herran temppelin.

Jumala vaatii aina täydellisyyttä. Hänelle uhrattavassa uhrissa ei saa olla mitään vikaa. Ei mitään. Rock musiikki on kuitenkin läpeensä demonista ja pahaa. Kaikki sen melodiat, rytmi ja visuaalinen ilme ovat demonisia ja suoraan helvetistä.

Kun sekoitat rock musiikkia ylistykseen, Jumalan on pakko hyljätä epäpyhäksi muuttunut ylistys. Se onkin saatanan tarkoitus. Saada Jumala hylkäämään palvontasi ja ylistyksesi.

ÄLÄ ENÄÄ

HAAVOITA HERRAASI! LOPETA KRISTILLISELLÄ ROCKILLA LEIKKIMINEN!!! Leikit tulella ja joudut saatanan kahleisiin, ellet jo ole niissä! Tee parannus ja palaa Ristin luokse!

 

Lopuksi haluan antaa muutaman Raamatunkohdan, jotta oppisimme olemaan varuillamme tällaisesta eksyttävästä musiikista, joka raastaa Jumalan temppeliä.

Ef. 5:3-6 ”Mutta haureutta ja minkäänlaista saastaisuutta tai ahneutta älköön edes mainittako teidän keskuudessanne-niinkuin pyhien sopii. Älköön myös rivoutta tai tyhmää lorua tai ilvehtimistä, jotka ovat sopimattomia, vaan paremmin kiitosta. Sillä sen te tiedätte ja tunnette, ettei yhdelläkään haureellisella eikä saastaisella eikä ahneella - sillä hän on epäjumalanpalvelija, - ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa. Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha

tottelemattomuuden lapsia.”

Tätä kaikkea Rock-musiikki meissä vaikuttaa; musiikki, joka on läpeensä saastaista ja täynnä kaikkea iljettävyyttä.

Ef 5:11-17: ”Älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä.

Sillä häpeällistä on jo sanoakin, mitä he salassa tekevät; mutta tämä kaikki tulee ilmi, kun valkeus sen paljastaa, sillä kaikki, mikä tulee ilmi, on valkeutta. Sen tähden sanotaan: "Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!" Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte: ei niin kuin tyhmät, vaan niin kuin viisaat, ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä, sillä aika on paha. Älkää sen tähden olko mielettömät, vaan ymmärtäkää, mikä Herran tahto on.”

Aam. 5: 22-24: ”Sillä vaikka te tuotte minulle polttouhreja ja ruokauhrejanne, eivät ne minulle kelpaa, enkä minä katso teidän yhteysuhrienne, syöttövasikkainne, puoleen. Vie pois minun edestäni virttesi pauhina, en tahdo kuulla sinun harppujesi soittoa. Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus niin kuin ehtymätön puro.”

Pysykäämme sen tähden kaukana tällaisesta saastaisesta musiikista, joka on myrkkyä suoraan helvetistä.

Älkäämme tuoko Herran huoneeseen mitään, mikä ei sinne kuulu. Pois kaikki värivalot, savukoneet, jytä ja iskelmämusiikki. Sellainen on sopimatonta Herran huoneessa.

Sääliksi käy seurakunnan pastoreita, joita viedään kuin pässiä narussa. Heiltä puutuu kokonaan kontrolli. He eivät välitä, mitä nuoret tekevät. Rukoilkaamme että Jumala saisi puhdistaa seurakunnan tällaisesta helvetillisestä saastasta. Aamen.

 

KESKUSTELU ERÄÄN VELJEN KANSSA

 

Kävin kerran keskustelun Rock-musiikista erään veljen kanssa. Tuossa keskustelussa pohdimme sitä, kuuluuko Rock-musiikki Herran huoneeseen vaiko ei. Veli oli kyseisen musiikin kannalla ja

näki, ettei siinä ole mitään pahaa, kunhan vain sanoma tulee selkeästi esille. Totesin hänen kantaansa, ettei pidä sekoittaa valkeutta ja pimeyttä keskenään. Kerroin hänelle, että monesti se

sanoma jää taka-alalle ja huomio kiinnittyy enempi itse musiikkiin. Hän naureskeli näkemykselleni.

®   Otin esimerkin, jolla koitin valaista asiaa. Sanoin veljelle: ”Kuvitellaan, että olemme patikoimassa jossain luontopolulla. Löydämme vesilähteen. Me molemmat tiedämme, että vesi on raikasta ja erittäin puhdasta. Sinulla on karmea jano ja minä ojennan sinulle vettä tuosta lähteestä juomalasissa, joka on erittäin likainen.” Kysyin sitten: Joisitko tuosta lasista veden, jonka otin lähteestä? Veli mietti asiaa ja totesi: ”Enpä joisi.”  Harmi vain, etten hoksannut kysyä syytä asiaan. Oletettavasti veljen vastaus olisi ollut: ”Koska se lasi on likainen.” Näin on ystävät asian laita Rock-musiikin suhteen, johon on koitettu sovittaa hengelliset sanat. Sanoma on kylläkin puhdas, mutta se kuori pilaa sen hyvän sanoman ja johtaa ihmisen pois totuudesta. Jos vielä tähän kaikkeen yhdistetään savukoneet ja värivalot, sekä ylistystanssi, jossa hytkytään ja nytkytään, niin sellainen on suorastaan kädenojennus paholaiselle ja vie helposti vastatulleen uskovan takaisin maailmaan. Jos sen sijaan hengellisessä laulussa on kaunis sävel ja koskettavat sanat, jotka ovat syntyneet Pyhän Hengen vaikutuksesta, sellainen koskettaa ihmisen sisintä ja johtaa ihmisen armoistuimen luo.

 

Seinäjoen helluntaiseurakunta julkaisi vuonna 1986 C-kasetin, jossa kerrottiin Rock'n'Rollin saatanallisuudesta ja vaikutuksesta nuoriin. Kasetilla oli useita musiikkinäytteitä, joita soitettiin

takaperin ja siellä tuli selvästi esille salaisia viestejä, joilla on vaikutus alitajuntaamme. Nykyään tämä kasetti on unohdettu ja sen sanomalla ei ole enää juuri minkäänlaista painoarvoa.

Rockmusikki on vallannut seurakunnat ja maailmallisuuden henki on näin saanut vallata monet Herran huoneet. Kyseisen äänitteen voi kuunnella netissä ja se löytyy googlettamalla sana ”Rock'n'Rollin maailma” ja avaa kohdan ”Wikipedia.” Rock'nRollin maailma, kasetti osa 1 ja 2 ovat ladattavissa koneellesi ja poltettavissa CD:lle.

Suosittelen lukemaan myös Leo Mellerin kirjan ”Rock kuvin ja sanoin.” Suosittelen sitä erityisesti tämän päivän nuorille, jotka haluavat tietää, mitä Rock-musiikki on.

Mistä kaikki tämä hengellinen väärennös johtuu?

On surullista huomata, että aito evankeliumin julistus on jäänyt unholaan. Evankeliumi on kristinuskon ydinsanomaa Jumalan pelastustyöstä ihmiskuntaa kohtaan Jeesuksen Kristuksen kautta. Myös puhe synnistä ja parannuksenteosta on jäänyt taka-alalle. Sen sijaan odotetaan kiihkeästi Pyhän Hengen kohtaamista.

Evankeliumin julistaminen tuo synnintunnon. Sen saa aikaan Pyhä Henki, jonka tehtävänä on kirkastaa Jeesusta Kristusta ja Hänen sovitustyötään. Pyhä Henki vetää meitä parannukseen Jeesuksen ristin juurelle. Ei ole yhtään sellaista uskovaa, jonka ei tarvitsisi päivittäin tehdä parannusta. Vain puhtaalla sydämellä voimme kohdata Herran.

Siellä missä puuttuu julistus Jeesuksesta ja Hänen Golgatalla tekemästään työstä syntiemme sovittajana, jokin muu tulee keskipisteeksi. Saatanakin tunnustaa Jeesuksen ja antaa puhua Hänestä, kunhan ei julisteta Jeesuksen rististä ja veren voimasta. Jos tämä tärkein puuttuu, silloin saatanalla on otollinen maaperä viedä eksytykseen.

Kun kuuntelee esimerkiksi aiemmin mainittujen henkilöiden julistusta, niistä puuttuu tyystin Jeesuksen sovitustyöstä puhuminen. Tai jos siitä puhutaan, se on hyvin ohutta ja aivan kuin sivuseikka. Menestysteologian joissakin oppirakennelmissa Jeesuksen sovitustyö on suorastaan mitätöity keksimällä tilalle kaikenlaisia muunlaisia selityksiä.

Kun huudetaan ”More Power – enemmän voimaa!”, sielunvihollinen on mielellään tarjoamassa kummallisia kokemuksia muka Jumalalta tulleena. Jumalan voima on kuitenkin jotain aivan muuta:

Jumalan voima on siis evankeliumissapuheessa rististäja ristiinnaulitussa Kristuksessa.

Jeesuksen ristissä on se voima, jota Jumalan lapsi tarvitsee. Kiinnitä katseesi puolestasi kärsineeseen ja ylösnousseeseen Kristukseen!

Ekumenia

Mitä ekumenia on?


Tämän päivän muoti käsite on ekumenia. Mutta mitä asia tarkoittaa?

Uskonnollinen maailma tarkoittaa ekumenialla sitä, jotta kaikki uskonnot voisivat olla yhtä.

Katolisen kirkon päämies Paavi, puhuu ekumenialla kaikkien kirkkojen näkyvästä ykseydestä sekä, jotta kaikki uskonnot johtavat Jumalan luokse.

Sana ekumenia tulee kreikankielisestä sanasta oikumene, joka tarkoittaa maailmaa ja maanpiiriä. Jeesus Kristus ei puhunut ekumeniasta, vaan Jumalan Hengestä syntyneiden uskovien välisestä ykseydestä.

Joh 17:20 Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, 21 että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.

Kysymys on ykseydestä ei ekumeniasta. Tuossa puhutaan, jotta uskovat olisivat yhtä
( = kreik. eis = yksi) niinkuin Isä ja Poika ja on yksi. Isän ja Pojan ykseydessä ei ole valhetta eikä epäjumalan palvelemista, vaan rakkautta, totuutta, pyhyyttä, vanhurskautta.......jne. Tähän ykseyteen Jeesuksen rukous kehottaa Hänen opetuslapsiaan. Koko jakeessa ei edes esiinny sanaa oikumene = ekumenia.

Sana oikumene esiintyy Raamatussa mm. seuraavasti:

Matt 24:14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa = oikumene, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.

Evankeliumia eli pelastus sanomaa tulee saarnata maailmassa.

Luuk 4:5 Ja perkele vei hänet korkealle vuorelle ja näytti hänelle yhdessä tuokiossa kaikki maailman =oikumene valtakunnat.

Oikumene tarkoittaa maailmaa ei uskovia.

Apt 11:28 Ja eräs heistä, nimeltä Agabus, nousi ja antoi Hengen vaikutuksesta tiedoksi, että oli tuleva suuri nälkä kaikkeen maailmaan =oikumene; ja se tulikin Klaudiuksen aikana.

Oikumene tarkoittaa maailmaa ei uskovia.


Apt 19:27 Ja nyt uhkaa se vaara, että ei ainoastaan tämä meidän elinkeinomme joudu halveksituksi, vaan myöskin, että suuren Artemis jumalattaren temppeliä ei pidetä minäkään ja että hän menettää mahtavuutensa, hän, jota koko Aasia ja koko maanpiiri = oikumene palvelee."


Oikumene eli ekumenia palvelee epäjumalaa, mutta uskovat palvelevat Jumalaa.


Ilm 12:9 Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin =oikumene villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.

 

Saatana villitsee maailmaa oikumenea, mutta Jumala vaikuttaa tahtomista ja tekemistä Jeesuksen opetuslapsissa.


Jeesuksen opetuslasten ei ole hyvä käyttää sanoja, jotka eivät kuulu oikeisiin yhteyksiinsä. Raamattu puhuu uskovien ykseydestä ei ekumeniasta.

Oikumene josta sana ekumenia tulee tarkoittaa Raamatussa maailmaa eikä uskovien yhteyttä, mutta sen sijaan Raamattu puhuu uskovien ykseydestä eli, jotta uskovat olisivat yksi niin kuin Isä ja Poika on yksi.

Jeesus puhui ykseydestä ei ekumeniasta.

Ekumenia eli siis maailma ja maailman henki Saatanan johdolla pyrkii eksyttämään ihmiset luulemaan ekumeniaa asiaksi, josta Jeesus puhui Joh 17:ssa. King James kääntää jakeen tarkasti oikein:


That they all may be one; as thou, Father, art in me, and I in thee, that they also may be one in us: that the world may believe that thou hast sent me.

Paavin ekumeeniset yhteydet

Suomessakin monet kirkot sekä herätysliikkeet harrastavat ekumeniaa Katolisen kirkon ja Paavin kanssa mm:
Luterilainen kirkko,
ortodoksinen kirkko,
Suomen vapaakirkko,
helluntaiherätys,
Suomen baptistiyhdyskunta,
Suomen adventtikirkko,
pelastusarmeija,
Finlands Svenska adventkyrka,
Finlands Svenska metodistkyrka,
Finlands Svenska pingstmission,
Fria missionsförbundet,
The Anglican church in Finland,
Finlands Svenska baptistsamfund.

Paavi Johannes Paavali II harrastaa ekumeniaa lähes kaikkien uskontojen kanssa. Seuraavaksi katsaus Paavin yhteyksiin.

Paavi harrastaa ekumeniaa myös muslimien kanssa

Katolisessa kirkossa suudelmalla on monia merkityksiä. Pyhä suudelma, rauhan suudelma, rakkauden suudelma ystävyyden suudelma.

Paavi suutelee vuonna 1999 koraania. Paavin suudelma on osoitus suuresta kunnioituksesta koraania kohtaan sekä koko Islamin uskontoa kohtaan.

Paavi harrastaa ekumeniaa Islamin uskonnon edustajien kanssa. Paavi puhuu avoimesti, jotta katolinen kirkko kunnioittaa Islamin uskontoa.

Meidän tulee rakastaa lähimmäisiämme, mutta emme saa hyväksyä epäjumalan palvelusta, jota Islamilaisuus edustaa. Paavi hyväksyy Islaminuskon sekä on rukoillut yhdessä Islaminuskon edustajien kanssa.

Islamin usko edustaa epäjumalan palvelemista eikä Jeesuksen Kristuksen opetuslapset voi harjoittaa uskon ykseyttä tällaisen saatanallisen uskonnon edustajien kanssa.

Ekumenian tavoite on saada yhteys myös Islaminuskon kanssa.

Paavi ja Buddhalaiset

Paavi Eugene IV sanoi aikanaan:

” Buddhalaisuus on kadotuksen uskonto”.

Mutta Paavi Johannes Paavali on sanonut:

” Buddhalaisuus on pelastuksen uskonto.”

Katolinen kirkko opettaa, jotta :

”Paavi on erehtymätön, kun hän koko kirkon korkeimpana paimenena ja opettajana uskon ja siveysopin asioissa antaa koko kirkkoa tarkoittavan päätöksen.”

Jompikumpi Paavi siis erehtyi ja koko katolinen oppi Paavin erehtymättömyydestä on murentunut.

Kuvassa Paavi Johannes Paavali II vuonna 1984 tapaamassa Buddhalaisen uskonnon edustajia. Paavin lausunto, jotta buddhalaisuus on pelastuksen uskonto, on valheellinen, sillä buddhalaisuus on epäjumalanpalvelusta.

Paavilla on siis myös ekumeeniset suhteet buddhalaisuuteen.

Vatikaani opettaa tänä päivänä, jotta kaikki uskonnot ovat tasa-arvoisia, mutta Jumala on asettanut vain yhden kirkon, jossa voi pelastua, joka on katolinen kirkko.

Vatikaanin lausunnot ovat ristiriitaisia keskenään, sillä välillä se antaa lausunnon, jotta esim. buddhalaisuus on pelastuksen uskonto, mutta siten toisaalta, jotta vain katolisessa kirkossa on pelastus.

Tämä on Paavin ekumeeninen tavoite hyväksyä muut uskonnot sekä kirkot, mutta silti nostaa katolinen kirkko muiden yläpuolelle.

Paavi ottaa pakanallisen Shiva merkin otsaansa

Kuvassa Shiva papitar laittaa pakanallisen epäjumalan (sign of the tilak) merkin Paavin otsaan. Paavi siis vastaanottaa Shiva uskonnon ”voitelun” itseensä.

Shiva uskonto on yksi Hindulaisen uskonnon haara. Hindulaisuus sekä sekä Shiva uskonto ovat epäjumalan palvelusta.

Paavi harjoittaa ekumeniaa myös tällaisissa yhteyksissä.

Ekumeeninen eksytys

Ekumenia on siis eksytystä, jonka kautta saatana yrittää eksyttää uskovat sekä uskottomat uskomaan, jotta ekumenia on Jumalan työtä, jossa Hän yhdistää kaikki yhdeksi.

Jeesuksen opetuslapsilla ei tule olla osallisuutta ekumeniaan.

Jeesuksen opetuslasten tulee harjoittaa ykseyttä Jumalan Hengestä syntyneiden uskovien kanssa.

Paavi kirjoittaa seuraavaa kiertokirjeessään Ut unum sint vuodelta 1995:


- Katolisen kirkon ekumeeninen vastuu samoin kuin Kristuksen kaikkien oppilaiden vastuu koota kaikki ykseyteen perustuu Jumalan suunnitelmaan. Sillä "kirkko ei ole itseensä sulkeutunut todellisuus, vaan se on jatkuvasti avoin liikkeessä olevalle lähetykselle ja ekumenialle. Sehän on lähetetty maailmaan julistamaan yhteyden salaisuutta, joka on sen olemus, todistamaan siitä, tuomaan sen nykyhetkeen ja levittämään sitä - - yhdistämään Kristuksessa kaikki ja kaiken, olemaan kaikille 'jakamattoman ykseyden sakramentti'"…

- Jumala tahtoo, että koko hajalleen joutunut ihmiskunta muodostaisi ykseyden. Siitä syystä hän lähetti Poikansa, jotta tämä lahjoittaisi meille kuolemallaan ja ylösnousemisellaan rakkauden Henkensä. Ristillä tapahtuneen uhrikuolemansa aattona Jeesus itse rukoilee oppilaidensa ja kaikkien häneen uskovien puolesta, että he olisivat yhtä, elävä yhteisö. Sen tähden ihmisillä, jotka liitetään kasteessa Kristuksen ruumiiksi, on velvollisuuden lisäksi Jumalan edessä vastuu noudattaa hänen suunnitelmaansa;

Kristuksen ruumiissa sovinto ja yhteys toteutuvat täydellisesti. Miten voisimme pysyä jatkuvasti erossa, kun meidät on kuitenkin kasteessa "upotettu" Herran kuolemaan, juuri siihen tapahtumaan, jossa Jumala on Pojassaan hajottanut maahan meitä erottavat muurit?

"Tämä jakautuneisuus on ilmeisessä ristiriidassa Kristuksen tahdon kanssa, se on maailmalle pahennukseksi ja vahingoittaa evankeliumin kaikille luoduille julistamisen pyhää asiaa…

- "Iäisyyksien Herra, joka viisaasti ja kärsivällisesti toteuttaa armollista suunnitelmaansa meitä syntisiä kohtaan, on viime aikoina alkanut vuodattaa jakautuneiden kristittyjen keskuuteen katumuksen henkeä ja yhä voimakkaampaa yhteyden kaipuuta.

Tämä armo on tehnyt kaikkialla syvän vaikutuksen moniin ihmisiin, ja myös erossa olevien veljiemme keskuudessa on Pyhän Hengen armon vaikutuksesta syntynyt yhä laajeneva liike, jonka tarkoituksena on kaikkien kristittyjen ykseyden aikaansaaminen. Tähän ykseysliikkeeseen, jota kutsutaan ekumeeniseksi liikkeeksi, osallistuvat ne, jotka rukoilevat kolmiyhteistä Jumalaa ja tunnustavat Jeesuksen Herraksi ja Vapahtajaksi, eivätkä he osallistu siihen vain yksilöinä vaan myös niiden yhteisöjen jäseninä, joissa he ovat kuulleet evankeliumin ja joita he nimittävät kirkokseen ja Jumalan kirkoksi.

Melkein kaikki kaipaavat, vaikkakin eri tavoin, yhtä ainoata ja näkyvää Jumalan kirkkoa, joka on todella yleismaailmallinen ja joka on lähetetty koko maailmaan, jotta maailma kääntyisi evankeliumiin ja siten pelastuisi Jumalan kunniaksi."…

Paavi ajaa ekumenian asiaa kovin tarmokkaasti, mutta Paavi ajaa ekumeniaa katolisesta näkökulmasta käsin. Paavi kirjoittaa kiertokirjeessään viisi kohtaa, jotka ekumeenikkojen on hyväksyttävä, jotta ykseys saavutetaan.

Paavin puhe kursivoituna sekä lihavoituna:

Matka välttämättömään ja riittävään näkyvään ykseyteen Kristuksen tahtoman yhden kirkon yhteytenä vaatii vielä kärsivällistä ja rohkeaa työtä. Tällöin emme saa asettaa mitään ylimääräisiä velvollisuuksia niiden lisäksi, joista emme voi luopua (vert. Ap. t. 15:2).

Voimme jo nyt nimetä ne aiheet, joita on syvennettävä saavuttaaksemme aidon yksimielisyyden uskossa.

1. Pyhän Raamatun, ylimmän auktoriteetin uskoa koskevissa asioissa, ja Jumalan sanaa selittävän välttämättömän pyhän tradition suhde.

Tämän kohdan kun uskot, niin silloin sinun on uskottava katolisen kirkon epäraamatullinen evankeliumi sekä katolisen kirkon perimätieto sekä traditio.

2. Eukaristia, Kristuksen ruumiin ja veren sakramentti, joka kannetaan Isän ylistykseksi, Kristuksen uhrin ja reaalisen läsnäolon muistoksi ja Pyhän Hengen pyhittäväksi vuodattamiseksi.

Tämän kohdan kun uskot niin silloin murretaan Golgatan sovitustyö.

Katolinen kirkko opettaa, jotta messu-uhrissa Kristus uhrataan uudestaan joka kerta verettömällä tavalla. katolinen kirkko opettaa, jotta messu-uhri on voimakkain sovitus-uhri. Raamattu kertoo Golgatan sovitustyön olevan voimakkain sovitus uhri sekä, jotta se on kertakaikkinen uhri. Ei ole kahta uhria uudessa liitossa eikä Jeesuksen uhria uhrata enää uudestaan.

3. Pappeus sakramenttina, vihkimyksenä kolmiasteiseen palveluvirkaan: piispan, papin ja diakonin virkaan.

Tämän kohdan kun uskot, niin silloin sinun on tunnustettava katolisen kirkon piispojen ja pappien opit Raamatullisiksi opeiksi.

4. Kirkon opetusvirka, joka on uskottu paaville ja hänen kanssaan yhteydessä oleville piispoille ja joka käsitetään vastuuksi ja valtuudeksi opettaa Kristuksen nimessä uskoa ja pitää uskosta huolta.

Tämän kohdan kun uskot, niin silloin sinun on uskottava katolisen kirkon opettama asema Paavista, joka on täysin epäraamatullinen. Ja kun uskot tämän kohdan niin silloin Paavista tulee sinun hengellinen auktoriteetti, jonka opetukselle sinun tulee alistua.

5. Neitsyt Maria, Jumalan äiti ja kirkon ikoni, hengellinen äiti, joka rukoilee Kristuksen oppilaiden ja koko ihmiskunnan puolesta.

Tämän kohdan kun uskot niin silloin sinun on uskottava katolisen kirkon opetus Mariasta, joka on täysin epäraamatullinen. Siihen kuuluu myös Marian palvonta.

Nämä viisi kohtaa siis Paavi edellyttää kaikkien ekumeenikkojen uskovan.

Paavi ja katolinen kirkko tekee tarmokkaasti töitä, jotta nuo edellä mainitut viisi kohtaa täyttyisivät ja muut uskonnot sekä kirkot ja herätysliikkeet hyväksyisivät nuo kohdat.

Nuo viisi kohtaa kuuluvat myös ekumeniaan mukaan, joiden eteen ekumenia tekee kovasti työtä. Sinä joka olet mukana ekumeniassa niin sinä olet mukana tällaisessa epäjumalan palveluksessa.

Tee siis parannus ja hylkää ekumeeniset tavoitteet ja tule ulos ekumeniasta ja ala rakentamaan uskovien ykseyttä Raamatun opettamalla tavalla.


Elävä esimerkki ekumenian kavaluudesta

Kerron elävän esimerkin tästä kaksinaamaisuudesta sekä asioiden peittelemisestä, missä ekumeniassa on kysymys.

Olin aikoinani työntekijänä eräässä vapaiden suuntien seurakunnassa vastuualueeni oli nuorisotyö.

Kirjoitin herätysliikkeen lehteen artikkelia julkaistavaksi. Lehden päätoimittaja hyväksyi kirjoituksen julkaisemisen yhdellä ehdolla, jotta lihavoidulla olevat lauseet poistettaisiin:

Kirjeeni kursiivissa sekä lihavoituna päätoimittajan poistamat lauseet:

UUDISTUS JUMALAN SANAN OPETUKSIEN TOTEUTUMISEEN:

Miten ja mihin suuntaan tulee uudistua?

Raamattu vastaa meille; älkää mukautuko tämän maailmanajan mukaan vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.

Jumalan sana varoittaa meitä ettemme; rakentaisi uskoamme ja seurakuntaa maailman hengen ja maailman virtauksien mukaan.

Raamattu kehottaa meitä tutkimaan Jumalan sanasta Hänen tahtoaan ja rakentamaan Jumalan sanan perustukselle. Emme voi rakentaa omien mielipiteiden varaan tai katsoa maailmasta mallia.

Sana Tora tarkoittaa ensisijaisesti opetusta ja myös lakia. Rakentakaamme uskomme ja seurakunta Jumalan sanan opetuksen mukaan.

Sanoohan sana, että Herra on asettanut säädöksensä, jotta niitä tarkasti noudatettaisiin, Jeesus sanoi; älkää luulko, että olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan, olen tullut täyttämään lain.

Mekään emme voi kumota Jumalan sanan selviä rakennuspiirustuksia, Paavali kirjoittaa; kumoammeko lain vetoamalla uskoon, emme vaan me vahvistamme lain. Meidän tehtävä on vahvistaa sanan opetus ja ojentautua sen mukaan.

Jumalan suunnitelma Jeesuksessa Kristuksessa on, että Hänen luonteensa ja tahtonsa pyhyys ilmenee Jeesuksen todistajissa.

Laki paljastaa ihmiselle hänen syntinsä, yksin Jeesuksen sovitustyö vapauttaa ihmisen synnin ja saatanan vallasta, Kun ihminen saa katua tunnustaen syntinsä ja vastaanottaa syntien anteeksiantamuksen ja Jeesuksen sovitustyön, hänestä tulee Jumalan lapsi, Pyhä Henki sinetöi meidät Jeesuksen todistajiksi näin sydämessämme asuva Pyhä Henki sanan opetuksen kautta uudistaa meitä niin että, Jumalan luonne, tahto, pyhyys ja rakkaus ilmenee Jeesuksen todistajissa.

Siitä kaikki tuntevat teidät Jeesuksen opetuslapsiksi, jos teillä on keskinäinen rakkaus ja se on rakkaus Jumalaan että pidämme Hänen käskynsä, näin sanoo Jumalan sana.

Olemmeko yhtä tänä päivänä kristikunnassa niin kuin Jumalan tahto on ?

Jos todella haluamme uudistua niin, todellinen uudistuminen johtaa kristikunnan alkuperäiseen ja Raamatulliseen seurakuntaan.

Nyt on menossa uusien erilaisten seurakuntien istutusbuumi. Lisää hajaannusta jo nykyiseen hajaannuksen tilaan.

Jumalan sana tuntee vain yhden Kristuksen ruumiin, yhden seurakunnan Kristityt huutavat, tämä on meidän laidunmaamme, kun Jumalan tahto on, että Jeesuksella on yksi lammaslauma, jotka laiduntavat samalla laidunmaalla samaa ruohoa syöden.

Kun tutkimme Raamattua ja ekumeenista liikettä niin huomaamme ettei se ole Jumalasta.

Toinen evankeliumi, toinen henki rakentaa lopun luopiokirkkoa ekumenian hengessä katolisen kirkon ympärille.

Toinen evankeliumi pyrkii ulottamaan vaikutuksensa koko kristilliseen seurakuntaan.

Tänä päivänä korostetaan usein tunnekokemuksia.

Ihmiset jotka juoksevat tunteitten perässä eivät jaksa kuunnella totuuden sanaa, jonka tulisi olla kokoontumisemme perusta.

Jos kokouksissa ei tapahdu mitään sensaatiomaista ei kokoukset kiinnosta niitä, jotka etsivät tunteita, Jumala on luonut tunteet eikä niissä ole mitään pahaa, mutta usko perustuu Jumalan sanaan.

Uudistus Jumalan sanan mukaiseen elämään kyllä avaa meille kaikki tunne-elämykset, jotka ovat oikeassa suhteessa Jumalan sanaan.

Tämä aika tarvitsee totuuteen juurtuneita uudistajia, Pyhä Henki johtaa meidät totuuteen, Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen Kristuksen.

Jumalan valtakunta on vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.

Pelkäämmekö julistaa, että ilman uskoa Jeesukseen ihminen on matkalla kadotukseen.

Älä pelkää tuomitsemista, koska et tuomitse, vaan julistat totuutta.

Totuuden julistamista seuraa aina vastustus ja arvostelu.

Jeesuksen todistajien ei tule odottaa, että totuus tulisi suosituksi kääntymättömien keskuudessa, Jumalan rakkauden ja pyhyyden kokeminen synnyttää rohkeutta Jeesuksen todistajissa.

Tänä aikana Jumala kutsuu palvelijoitaan puhaltamaan pasuunaan.

Jumala asettaa Jeesuksen todistajat sanansa vartiomiehiksi.

Kun kuulet Herran suusta sanan, julista se rakkaudessa ihmisille.

Kerro ihmisille heidän rikoksensa ja syntinsä, kerro ihmisille Jumalan pelastuslahjasta Jeesuksesta Kristuksesta, Jumalan pelastussuunnitelmasta.

Jeesuksen todistajat rakastakaa ihmisiä Jumalan rakkaudella.

Näissä ajatuksissa allekirjoittanut joutuu katsomaan peiliin ja tekemään parannusta huutaen, Jeesus uskon, auta epäuskoani.

Petri Paavola

Syy lauseiden poistoon oli, jotta tämä herätysliike on mukana ekumeenisessa liikkeessä (tosin silloin vielä tarkkailijajäsenenä) eikä kyseisen herätysliikkeen työntekijä voi moista lausuntoa antaa katolisesta kirkosta eikä ekumeniasta.

Minä tein ratkaisuni ja sanoin, jotta koko kirjoitusta ei sitten julkaista, koska poistetut lauseet kuuluvat tärkeänä osan kokonaisuuteen.

Mutta tämän herätysliikkeen hallituksen puheenjohtaja myönsi minulle, että katolisen kirkon oppi esim: Messu-uhrista sekä Mariasta on riivaajien oppeja. Mutta sitä ei kuitenkaan uskalleta julkisesti myöntää, vaan siitä puhutaan omissa pienissä piireissä.

Nyt on vain käynyt, niin kuin varoitin tätä puheenjohtajaa, jotta kun totuus salataan, niin uusi sukupolvi hyväksyy ja menee täysillä mukaan ekumeniaan eikä näe asioiden todellista tilaa, vaan hyväksyy katolisen kirkon riivaajien opin raamatullisena totuutena.

Ja tämä eksytys on nyt pitkällä, sillä nykyään myös vapaissa suunnissa on lisääntynyt uskovien joukko, joka pitää katolisen kirkon virallista oppia Raamatullisena.


Lopun ajan luopumus

1 Tim 4:1-3: Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty ja jotka kieltävät menemästä naimisiin.


Jakeessa olevan sanan tulevina voi myös kääntää viimeisinä. Apostoli Paavali kirjoitti, jotta lopun aikana monet uskovat luopuvat uskosta ja alkavat seurata riivaajien oppeja.

Tässä jakeessa on vihje meille siitä, jotta mikä on tuo riivaajien oppi.

He kieltävät menemästä naimisiin on se vihje.

Katolinen kirkko kieltää papeiltansa naimisiin menon. Tämä kohta tarkoittaa, jotta lopun aikana monet uskovat luopuvat elävästä uskota siten, jotta he uskovat katolisen kirkon valhe-evankeliumin olevan totta.

Ekumenian kautta tämä jae toteutuu ja on jo toteutumassa sekä osittain toteutunut.

Katolinen kirkko opettaa mm.

- Maria oli ikuinen neitsyt. Hänet otettiin taivaaseen sieluineen ja ruumineen. Maria on kanssa lunastaja ja kanssa välittäjätär.

- Messu-uhrissa (ehtoollinen) Jeesus uhrataan uudestaan joka kerta kun messu suoritetaan. Messu uhri on myös katolisen kirkon voimakkain sovitusuhri.

- Paavi on erehtymätön uskon asioissa sekä Jumalan Pojan viransijainen maan päällä.

- Kristityn pitää uskoa kaikki, minkä Jumala on ilmoittanut ja katolinen kirkko asettaa uskottavaksi, joko se sitten on pyhään raamattuun kirjoitettu tai ei.

- Herra otti tahrattoman neitsyen, joka oli säilynyt vapaana perisynnin tahroilta, hänen maallisen elämän päättyessä, ylös taivaalliseen kirkkauteen ruumiineen ja sieluineen ja korotti hänet kaiken olevaisen kuningattareksi, jotta hän olisi täysin Poikansa kaltainen, joka on Herrojen Herra ja synnin ja kuoleman voittaja. Siunatun Neitsyen taivaaseenottaminen merkitsee erityistä osallisuutta hänen poikansa ylösnousemukseen ja enteilee muiden kristittyjen ylösnousemusta.

- Paavi Leo XIII: Totuutena voidaan vahvistaa, että Jumalan tahdosta siitä suunnattoman suuresta kaikkien armojen aarreaitasta, jonka Jumala on varannut, ei tule meille mitään muutoin kuin Marian kautta… kuinka suuri onkaan viisaus ja armo, joka on ilmoitettu, tässä Jumalan suunnitelmassa… Maria on meidän loistava välittäjämme, hän on kaikkivaltiaan Jumalan voimakas Äiti.

- Kaste puhdistaa perisynnistä ja kaikista muista synneistä; peruuttaa kaikki ajalliset ja iankaikkiset rangaistukset; antaa pyhittävän armon ja avunarmon sen säilyttämiseksi; jumalalliset hyveet; painaa sieluumme lähtemättömän tuntomerkin, tekee meidät Kristuksen ja hänen pyhän kirkkonsa jäseniksi, Jumalan lapsiksi ja taivaan perillisiksi.

- Pyhä messu-uhri on ylevin uhri, koska se on; 1. arvollisin ylistysuhri 2. Jumalalle mieluisin kiitosuhri 3. tehokkain rukousuhri. 4. voimakkain sovitusuhri.

Rukous neitsyt Marian patsaan edessä

Pyhä Jumalansynnyttäjä, Neitsyt Maria. Poikasi Jeesus Kristus antoi Sinut meille Äidiksemme ja Puolustajaksemme. Sinun äidilliseen rakkauteesi turvaten pyydämme Sinua: rukoile puolestamme, että Poikasi Kalliin Veren tähden saisimme syntimme anteeksi, sieluillemme pelastuksen ja kaiken, minkä tarvitsemme Jumalan tahdon täyttämiseksi. Ano meille rakkaalta Pojaltasi sitä erikoisapua, jota tällä hetkellä erityisesti tarvitsemme (.....). Sinä, joka olet Hyvän Neuvon ja Sovinnon Äiti, auta meitä ymmärtämään paremmin, mikä on meille parasta ja vie meidät kerran Poikasi luo, jotta yhdessä Sinun kanssasi voisimme ylistää Jumalaa Sinun sanoillasi: "Voimallinen on tehnyt minulle suuria tekoja". Aamen.


Loppusanat

Katolisen kirkon evankeliumi on riivaajien oppeja sekä ekumenia on pimeyden suunnitelma, josta jokaisen uskovan on vetäydyttävä pois.

Kirjoitin tämän kirjoituksen varoitukseksi sekä pimeyden tekojen paljastumiseksi sekä Kristuksen totuuden evankeliumin kirkkaudeksi.


Gal 1:1-10
Paavali, apostoli, virkansa saanut, ei ihmisiltä eikä ihmisen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta ja Isän Jumalan, joka on hänet kuolleista herättänyt, ja kaikki veljet, jotka ovat minun kanssani, Galatian seurakunnille. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta, joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan! Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen. Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin, joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu. Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.


Petri Paavola
Lisää linkkejä aiheesta.

http://pienoinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126845-jesuiitat-pyrkivat-rakentamaan-uutta-maailmanjarjestysta

http://nokialainen.blogspot.fi/2010/06/katolisen-kirkon-eksytys.html?m=1

http://www.ekumenia.fi/sen_esittaytyy/

Että kaikki kristityt yhtä olisivat!!

Tässä piilee suuri vaara luopua niistä opetuksista, jotka Jumalan sanasta olemme oppineet Pyhän Hengen kautta.

Paavali kirjoitti Timoteukselle varoittamaan. ..

" Niinkuin minä Makedoniaan lähtiessäni kehoitin sinua jäämään Efesoon, käskeäksesi eräitä kavahtamaan, etteivät vieraita oppeja opettaisi
eivätkä puuttuisi taruihin ja loppumattomiin sukuluetteloihin, jotka pikemmin edistävät turhaa mietiskelyä kuin Jumalan armotaloutta, joka perustuu uskoon, niin kehoitan nytkin".
(1Tim 1:3,4).

Paavali kirjoitti myös Tiitukselle valitsemaan vanhimpia jotka pysyvät luotettavassa sanassa. ...

" hänen tulee pysyä kiinni opinmukaisessa, luotettavassa sanassa, että olisi kykenevä sekä neuvomaan terveellä opilla että kumoamaan vastaansanojain väitteet".
(Tiit 1:9).

Paavali varoittaa myös. ...

"Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu".
( Gal. 1:8 )

" Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu".
( Gal. 1:9)

Raamatussa sanotaan että Paavali ei hyväksynyt mitä tahansa oppia....

Eikö siis meidänkin tulisi huomioida tämä, ettemme eksyisi ja joutuisi "virran" vietäväksi.

Paavalilla oli kyllä Jumalan mielipide ja Pyhä Henki oppaana me emme ole Paavaleita mutta sen tähden nämäkin on kirjoitettuna Raamattuun meille jokaiselle opetukseksi...

Hänhän sanoo selvästi, että meidän tulee vaeltaa samaa tietä.

Jeesus on tie

" Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani".
(Joh 14:6)

ja Hän on myöskin Sana

" Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala".
(Joh 1:1).

Emme voi kuvitella mielikuvituksissamme JEESUS KRISTUSTA, miten vain tahdomme ja sitten sen mukaan perustaa joku "oppi" muutamalle jakeelle....
Minä sanon että se on jo vaaralista.

Mutta se kuva, jonka RAAMATTU meille esittää, on TODELLINEN ja vie meidät oikealle ja raittiille pohjalle.

Siksi tulee meidän vaeltaa sanan tietä ja sillä tiellä kirkastuu meille Jeesus Kristus oikeassa valossa.

Sillä jos kerran julistamme RAAMATUN arvovaltaa ja sanomme sen olevan JUMALAN SANAA , niin silloin haluamme myöskin pysyä TOTUUDESSA.

Ei siis ole aivan sama mitä uskomme, mitä puhumme ja mistä oppimme otamme.
Jumala ei hyväksy tekosyitä...

Joten kysynkin:

Kuka antaa valtuudet puhua vastoin Jumalan sanaa?

Kuinka edes voit ajatella ottavasi vastaan jotain muuta opetusta kuin mitä Raamatussa on ilmoitettu?

Jeesus sanoi: "Sinun Sanasi on Totuus"

"Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus".
(Joh 17:17).

Meidän tulee rakastaa jokaista Jumalasta syntynyttä , mutta se ei tarkoita sitä että otamme vastaan mitä tahansa opetusta!

" Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt; ja jokainen, joka rakastaa häntä, joka on synnyttänyt, rakastaa myöskin sitä, joka hänestä on syntynyt".
(1Joh 5:1).

Raamattu opettaa meitä rakastamaan jopa vihamiehiämmekin. Mutta se ei saa tapahtua TOTUUDEN KUSTANNUKSELLA .

Sillä rakkaus

"ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa"
(1Kor 13:6).

"Ja rakkaus Jumalaan on se, että pidämme Hänen käskynsä"
(1Joh 5:1-3).

Pyhä VELVOLLISUUTEMME on korottaa äänemme silloin, kun VÄÄRISTELLÄÄN Herran SUORIA teitä.

Yhdyn lopuksi Paavalin sanoihin:

"Me emme voi mitään totuutta vastaan, vaan totuuden puolesta" (2Kor 13:8).

Kirkon evankeliumi muuttuu yhteiskunnan muutosten ja virtausten mukana. Kirkko ei tunne Raamattua kovin hyvin, vaan se peesaa yhteiskunnassa tapahtuvia suuntauksia ja muutoksia. Raamattu opettaa homoseksuaalisuuden olevan syntiä, joten jokainen, joka todella uskoo Raamattuun, uskoo myöskin homoseksuaalisuuden olevan syntiä. Homoille kuuluu myös rakkauden evankeliumi, jossa on myös heille voima elämän muutokseen, Raamatun osoittamaan terveeseen elämään.

Kirkko toimiikin monessa suhteessa tänä päivänä luopumuksen torvena ja toitottaa maailmalle korvasyyhyteologiaa, josta on riisuttu Jumalan sanan totuus, jonka tilalle on asetettu inhimillinen rakkaus. Raamattu puhuu rakkaudesta totuuteen, joka on Jumalan tuntomerkki ihmiskunnalle. Kirkko on luonut itselleen käsitteen suvaitsevainen rakkaus, joka hyväksyy melkein kaikenlaiset synnit ja uskomukset, sellaisina "totuuksina", joista jokainen voi valita itselleen sopivan "totuuden." Kirkon rakkaus on korvasyyhy rakkautta, joka lyö vasten kasvoja Jumalan rakkaudelle.

Christian Post raportoi, että Franciscus oli kutsunut yli tusinan Pohjois-Amerikkalaisia protestanttisia poliittisia ja hengellisiä johtajia keskustelemaan. Joel Osteen sanoi: "Tämä oli suuri kunnia ja tunsin itseni hyvin nöyräksi." "Pidän siitä, että paavi yrittää laajentaa kirkkoa, ei pienentää. Hän ei työnnä ihmisiä pois, vaan tuo sisään. Olen samaa mieltä." Osteen uskoo paavin päämäärän olevan yhteydessä.

Osteen osallistui messuun Pyhän Pietarin aukiolla keskiviikkona 4.6., 100 000 ihmisen joukossa. "Jälkeenpäin paavi vietti puolitoista tuntia paavimobiilissaan ajaen ja tervehtien ihmisiä. Oli hyvin mieltä lämmittävää nähdä hänen välittävän ihmisistä."
Paavi pyysi ryhmää rukoilemaan Lähi-idän rauhan ja itsensä puolesta. Paavin tapaaminen oli osa epävirallista Italian vierailua, jonka tarkoitus oli viedä eteenpäin ekumeenista rukousta ja uskontojenvälistä ymmärrystä.
Deseret News

Joel Osteen

Osteenin Vatikaanin vierailu on saanut paljon kritiikkiä:Ekumenia ei ole raamatullista!
Mark Herridge Sr. Lighthouse Baptist Church (Texas): "Joel Osteen on liittynyt monen muun tunnetun kristityn joukkoon kumartaessaan antikristilliselle järjestelmälle. Ne, jotka sokeasti seuraavat hänen johtoaan, ovat ensimmäisten joukossa ottamassa pedonmerkkiä."

“Jokainen protestanttinen seurakunta, joka linkittyy paavin ja katolisuuden kanssa, pettää miljoonien uskollisten kristittyjen uhrin, kun he ovat kuolleet tämän brutaalin, diktatoorisen ja alistavan uskonnon käsissä, joka ei koskaan ole edustanut elävän Jumalan Kirkkoa kuten Uuden Testamentin opetukset opettavat."

Amy Spreeman (Stand Up for the Truth) sanoo, ettäkristittyjen on tärkeää huomata asioiden kehittyminen.

“Voit sanoa omalle evankeliselle itsellesi: "Mitä sillä on väliä, mitä Joel Osteen tekee, tai mitä paavi tekee, tai mitä mormoni senaattori tekee? Ei näillä minun uskooni ole vaikutusta." "Ehkäpä on aika lopettaa keskittyminen omiin unelmiisi ja elämänvinkkeihin ja alkaa kiinnittää huomiota Raamattuusi ja uutisotsikoihin, jotka uhkaavat herättää meidät uinailusta."

Luukas 18:8 "...Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

http://christiannews.net/2014/06/08/joel-osteen-meets-with-pope-francis-at-vatican-hes-made-the-church-more-inclusive/

Muistamme alkuvuodesta, miten amerikkalaisen äärikarismaatikon Kenneth Copelandin seurakunnassa vieraili piispa Tony Palmer, joka toi mukanaan Paavi Franciscuksen videoviestin karismaatikoille ja kutsun yhteyteen.
Copeland oli tästä imarreltu ja valmis tähän.
http://youtu.be/2PSV72Tjy8g Pope Francis and Kenneth Copeland: Grace & Works with Bishop Tony Palmer (14 min)

Ulf Ekmanin (Livets Ord) ja hänen vaimonsa kääntyminen katolisuuteen toi haavan seurakuntaan. Monet tulevat seuraamaan heidän jäljessään.

Uskon, että tulee jako karismaatikkojen keskuuteen. Rooman yhteyteen tulee palaamaan protestantteja; luterilaisia myös ja karismaatikkoja... Kun on aika antikristillisen eksytyksen tulla koko voimallaan, monet karismaattisissa yhteyksissä erilaisissa aalloissa olleet ovat jo tottuneet eksyttäviin henkiin ja valheilmentymiin. He eivät tule erottamaan, mistä on kysymys, koska ovat jo nielleet koukun. Jos he eivät nyt erota, kuinka silloin. Raamatussa meille on annettu rajat, joiden puitteissa me uskovina elämme ja toimimme. Jos ohitamme Sanan ja ylitämme rajat, olemme salatieteiden alueella, jossa vihollisen henkivallat toimivat. Tämä on vakavaa. Sanan tunteminen ja siinä pysyminen on tärkeää ja tässä on suuri vastuu seurakuntien pastoreilla, keitä kutsuu opettamaan laumaansa!

Paavali varoittaa: “Sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi.” 2.Kor.11:14-15
"Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin." Matt. 24:24

"Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja."
1.Tim.4:1
Ilm 22:17-19 kieltää lisäämästä tai ottamasta sanasta pois mitään.

Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!" Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.
Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan;
ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.

Roomalaiskatolisten karismaatikkojen kokous
Tuo kesäkuun alun viikko oli todella tapahtumarikas Roomassa. Yli 50 000 roomalaiskatolista karismaatikkoakokoontui kesäkuun 1. Rooman Olympiastadionilla. Paavi osallistui tapahtumaan ja jopa polvistui lavalla, kun kansanjoukot rukoilivat hänen puolestaan kielillä ja lauloivat.Paavi Franciscus myönsi, ettei aina ole tuntenut oloaan mukavaksi, miten he rukoilivat, mutta hän polvistui kuitenkin.
"Buenos Airesin karismaattisen herätyksen alkuvuosina en tuntenut paljon rakkautta karismaattisia kohtaan", paavi sanoi. "Sanoin heistä: He tuntuvat enemmänkin samba-koulun oppilailta." Vähitellen kuitenkin hän näki, mitä hyvää liike toi katolisille ja kirkolle.

Tilaisuus alkoi espanjankielisellä laululla "Vive Jesus, El Senor", johon lauluun paavi yhtyi kädet ylhäälle kohotettuina kuten muutkin.

Paavi kutsui yleisön, johon kuului karismaatikkoja 55 maasta tulemaan Pyhän Pietarin aukiolle helluntaina 2017, jolloin on roomalaiskatolisen karismaattisen liikkeen 50-vuotisjuhla. (Liike alkoi v. 1967 Duquesnen yliopistosta opiskelijoiden ja henkilökunnan joukossa Pittsburghissa).

"Odotan teidän kaikkien karismaattisten kaikkialta maailmasta tulevan juhlimaan suurta juhlaanne paavin kanssa helluntaina 2017 Pyhän Pietarin aukoiolle", paavi Franciscus sanoi.

MAAILMANKIRKKO

Paavinvalta ja helluntailaisuus – karismaattisuus yhdistää

Roomalaiskatolinen kirkko on omaksunut 1900-luvun karismaattisen uudistuksen ”Pyhän Hengen kasteineen” helluntailiikkeeltä, joka nousi 19. vuosisadan lopun pyhyysliikkeestä.

Siitä saakka paavinvalta on ollut kiinnostunut tästä karismaattisesta uudistuksesta, joka voi edesauttaa kirkon ekumeenista ohjelmaa, jonka tarkoituksena on vetää kaikki evankeliset roomalaiskatolisen kirkon laumaan.

Tätä katolisen kirkon ja helluntailaisuuden liittoa 'hengellisen uudistuksen' kautta selostetaan seuraavassa Samuel Korhosen suomentamassa artikkelissa. http://nokialainen.blogspot.fi/2014/07/paavinvalta-ja-helluntailaisuus.html

Kun maailmankirkko kerran syntyy, se on saava suvaitse­vaan syleilyynsä kaikki maailman uskonnot mukaanlukien saatananpalvojat.

Ainoastaan yksi ryhmä tulee jäämään ul­kopuolelle: uudestisyntyneet kristityt. He tietävät, että tai­vaaseen on vain yksi tie, Jeesus Kristus. Siksi he sanovat maailman kirkon jäsenille:

"Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa.”
Ilm. 18:4

Kun luovutaan Raamatun totuudesta, niin myös erot eri kirk­kojen ja uskontojen välillä hämärtyvät.

Maailmankirkkoa ollaan pystyttämässä kiihtyvään tahtiin. Protestanttisia kirkkokuntia eri puolilta maailmaa ollaan kosiskelemassa takaisin Äiti-Rooman (roomalaiskatolinen porttokirkko eli Suuri Babylon, Ilm. 17) helmaan kristillisen yhteyden nojalla, jota pidetään yllä mm. väärennetyillä ihmeillä, merkeillä ja tunnusteoilla osallistujien kesken.

Vapaat suunnat ovat tässä mukana. Pidetään yhteisiä jumalanpalveluksia ja rukouskokouksia, vietetään ekumeenista/katolista ehtoollista, julkaistaan uus-teologisia yhteisiä laulukirjoja ym. Kirkkojen johtajat ovat kauan yrittäneet löytää yhteisiä uskonkohtia, jotka harvoin ovat samat kuin "näin sanoo Herra". Uskonkohdat, joista he eivät voi sopia, antavat he olla sellaisinaan, vaikkakin on selvää, mitä Raamattu opettaa.

Katolinen kirkko on aina halunnut kerätä maailman "siipiensä" alle. Menetelmät ovat olleet monet, mutta toisen Vatikaanikonsiliumin jälkeen Katolinen kirkko siirtyi avoimemmin ekumeeniseen liikkeeseen. Protestantteja ei enää kutsuttu "kerettiläisiksi", vaan "erillään oleviksi veljiksi".

Sekä paavin paimenkirjeessä (encyklika), joka ilmestyi 1995, että uudessa Katolisen Kirkon Katkismuksessa paavi Johannes Paulus II intoilee voimakkaasti kristillisen ykseyden puolesta - Katolisen Kirkon ehdoilla.

2014 paavi yhdistää katolilaisuuden ja evankeeliset suunnat mm. lähettämällä henkilökohtaisen viestin karismaatikkojohtajille, ja tapaamalla kuuluisan televankelistan.

Linkkejä joita voit itse tutkia:

http://www.kotipetripaavola.com/jesuiittojenekumeeninenpetos.html

(https://www.youtube.com/watch?v=B6Q7kc51QhE&list=UUoukmbvEg2-qlFU5HCxUJfQ; http://www.religionnews.com/2014/07/09/pope-francis-meets-u-s-televangelist-first-ever-papal-high-five-follows/)

http://www.arvioikaa.com/wcm.html

http://www.heinola.org/~patato/lukijat/muut/suom2b.php

http://www.kotipetripaavola.com/Valhe%20karismaattisuuden%20ja%20katolisuuden%20yhteys.html

http://nokialainen.blogspot.fi/2010/05/ekumeeninen-petos-kristikunnassa.html

http://www.arvioikaa.com/ekuroom.html

http://www.endtime.net/finsk/okumene.htm

http://www.arvioikaa.com/kavallus.html

http://www.heinola.org/~patato/lukijat/muut/2007_08.php

http://nokialainen.blogspot.fi/2014/07/paavinvalta-ja-helluntailaisuus.html

UUSI MAAILMAN USKONTO

Paavi Franciscus 1. on toiminut aktiivisesti saadakseen takaisin "äitikirkon" helmaan siitä erkaantuneita protestantteja ja myös ortodokseja. Mutta hän ei kutsu Rooman yhteyteen ainoastaan kristittyjä, vaan myös muita maailman uskontoja:
"Meillä kaikilla on sama Isä", hän sanoo.

Paavi väittää että koraani ja Raamatu on sama.

Raamattu, kertoo, että tulee aika, jolloin kristityt eivät kärsi tervettä oppia ja monet turmelevat Jumalan Sanan
(2. Tim. 4:3; 2. Kor. 2:17; 2 Peter 3:16).

Apostoli Paavali julistaa edelleen Timoteukselle, että ne, jotka tuovat sellaisia oppeja, kääntävät ihmiset pois totuudesta taruihin, se on, itse keksimiinsä myytteihin (2. Tim. 4:4; Tiitus 1:14).

Islamin mukana nämä käytännöt lisääntyvät hurjaa vauhtia..

Sen tähden on keksitty Chrislam!

Yhdistää Kristinusko ja Islam!

Kuten minä sen ymmärrän, tämä opetus alkoi tapana yrittää pysäyttää kansanmurha ja tuoda rauha muslimien ja kristittyjen välille Afrikassa.

Muslimit, jotka todella seuraavat Koraania ja kristityt, jotka uskovat, mitä Raamattu esittää, pitävät Krislamia uskonsa rienaavana loukkauksena.

Allah on ihmisen tekemä väärä jumala eikä ole mitenkään Raamatun Jumalan kaltainen, joka lähetti Poikansa Jeesuksen maksamaan täyden rangaistuksen maailman synneistä (Joh. 3:16). Allahilla ei ole poikaa ja hän tuomitsee kaikki ne, jotka sanovat, että hänellä on (Suura 18:4-6; 23:91).

Tämä on suurin petos uskoville ja hyvin vaarallista!

Islamin ja Kristinuskon perusopetukset eivät salli mitään kompromissia.

KUKIN VOI TIETYSTI USKOA, tai muodostaa, MITÄ HALUAA KOSKIEN ISLAMIA ja KRISTINUSKOA, mutta KUKAAN EI VOI TEHDÄ NIITÄ YHTEENSOPIVIKSI toistensa kanssa kummankaan pyhien tekstien perusteella.

Siitä huolimatta tuo este ei pidättele suuria joukkoja, jotka sallivat toiveidensa rynnätä järjen edelle.

Lisäksi sellaista järjettömyyttä hyödyntävät ne, joilla on ohjelmanaan: ”Yhteinen usko.”

http://civictribune.com/pope-francis-at-white-house-koran-and-holy-bible-are-the-same/

http://nokialainen.blogspot.fi/2012/02/krislam-kristillinen-palestinianismi.html?m=1

http://www.reinosav.net/new-world-religion1.html

https://www.netikka.net/mpeltonen/vatikaani-islam.htm

http://www.nowtheendbegins.com/blog/?p=1366

http://www.kotipetripaavola.com/ekumenia.html

LOIKO Vatikaani Islamin?

https://www.netikka.net/mpeltonen/vatikaani-islam.htm

Ilm 14:6 Minä näin taas uuden enkelin, joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille.
7 Hän kuulutti kovalla äänellä: "Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia - - hänen tuomionsa aika on tullut! Kumartakaa häntä, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja vesien lähteet.
8 Hänen jäljessään tuli toinen enkeli, joka kuulutti: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon, tuo portto, joka iljetyksillään on vietellyt kaikki kansat juomaan vihan viiniä."
9 Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli, joka kuulutti kovalla äänellä: "Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin,
10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä.
11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.
12 Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen."
13 Minä kuulin taivaasta äänen, joka sanoi: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka tästä lähtien kuolevat Herran omina. He ovat autuaita, sanoo Henki. He saavat levätä vaivoistaan, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä.

Vilpitönkin kristitty voi eksyä ja siksi Jeesuksen varoitukset lopunajan harhoista on otettava vakavasti (Matt 24). Jumala sallii eksytyksen tulla (Mark 13:22; 2 Tess 2:11). Kristittyä suojelee eksytykseltä Raamatun mukainen valvominen, johon kuuluvat myös arvostelukyvyn ja ymmärryksen käyttö sekä henkien koetteleminen. Monissa hengellisissä kokouksissa esiintyvät erikoiset ilmiöt (manifestaatiot) eivät ole Pyhästä Hengestä, vaikka monet niin uskovatkin. Ne ovat peräisin toisaalta ihmisen sielun mekanismeista ja kokoustunnelmasta, toisaalta riivaajista eli saatanasta. Kohtaamme niissä voimistuvan okkultistisen karismaattisuuden. Ne johtavat maagisten voimien valtaan. Evankeliumi syntiemme tähden ristiinnaulitusta Jeesuksesta Kristuksesta on ainoa todellinen voima (Room 1:16). Siitä kiinnipitävän uskovan on hillittävä itsensä, sanouduttava irti näistä kokemuksista ja keskityttävä uskonelämässään Jeesuksen Kristuksen evankeliumiin.

"Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja. Mutta pysy sinä järkevänä kaikissa tilanteissa, kestä vaivat, julista evankeliumia ja hoida virkasi tehtävät" (2. Tim. 4).

KIRJALLISUUTTA: Juhani Aitomaa, Uusi viini juovuttaa, Jyväskylä 2001, www.kristitynfoorumi.fi; Dennis J.Bennett, Aamulla kello yhdeksän, Ristin Voitto; Fredrik Dale Brunner, Pyhän Hengen lahja, Hämeenlinna 1993; Paavo Hiltunen, Toronto-ilmiö läpivalaisussa, Myllypaino 1996; Pekka Yrjänä Hiltunen, Karismaattisuudesta. Kokemuksellisesta kristillisyydestä, Kirkon Lähetystyön keskus, 2002; Hengen paloa vai hurmahenkiä – karismaattisuuden tarkistuspisteitä, 7.1.2000; Christoph Morgner, Tulta ja tappuraa, Karismaattisuuden haaste, Saarijärvi 2000; Jouko Nieminen, Olin "voitelussa", Juurikasvu-kustannus 2006; Torsten Nilsson, Henkikaste ja kielilläpuhuminen, Pieksämäki 1972; N.O.Rasmussen, Karismaattinen liike – uusi helluntaiko? Poukkusilta1972; Risto Soramies, ”Se jyrää meitin”, Kristityn Foorumi; Fredrik Wislöff, Raitis usko, Pieksämäki 1974; Äärikarismaattisuus sekoitti elämän, Risto Kajo ja Salla Karimies, Sana 22.2.2007.

Kun kuuntelee esimerkiksi aiemmin mainittujen henkilöiden julistusta, niistä puuttuu tyystin Jeesuksen sovitustyöstä puhuminen. Tai jos siitä puhutaan, se on hyvin ohutta ja aivan kuin sivuseikka. Menestysteologian joissakin oppirakennelmissa Jeesuksen sovitustyö on suorastaan mitätöity keksimällä tilalle kaikenlaisia muunlaisia selityksiä.

Kun huudetaan ”More Power – enemmän voimaa!”, sielunvihollinen on mielellään tarjoamassa kummallisia kokemuksia muka Jumalalta tulleena. Jumalan voima on kuitenkin jotain aivan muuta:

Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat, ensin juutalaisille, sitten myös kreikkalaisille. (Room:1:16)

Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. (1. Kor. 1:18)

mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus. (1. Kor. 1:24)

Jumalan voima on siis evankeliumissa, puheessa rististä ja ristiinnaulitussa Kristuksessa.

Jeesuksen ristissä on se voima, jota Jumalan lapsi tarvitsee. Kiinnitä katseesi puolestasi kärsineeseen ja ylösnousseeseen Kristukseen!

Uskallemmeko?

Uskallemmeko arvioida enään näinä päivinä?

Olen viime aikoina miettinyt paljon eksytyksiä, kuinka paljon niitä on ja kuinka ovelasti ne ujutautuu seurakuntiin ja sen jäseniin.Ja jotenkin koen että näistä olisi tarve puhua kaikkille uskoville tänään.Haluaisin että nämä kirjoitukset saisi meidät jokaisen valvomaan tilaamme ja tutkimaan raamatun sanaa ja ennenkaikkea että meihin jokaiseen syttyy rakkaus totuteen.

Kristuksen ruumis tarvitsee vakaumuksellisia miehiä ja naisia osoittamaan missä kohden eksymme puhtaasta evankeliumista, ja vetämään meitä takaisin suoralle ja kaidalle tielle- takaisin Kristukseen.

Profetaalinen sanoma pitäisi välittää meille ohjausta, ojennusta, varoitusta, rohkaisua, tai neuvoja. Toimiiko se enään tänään niinkuin sen pitäisi?

1 Tes 5: 19-21 Henkeä älkää sammuttako, profetoimista älkää halveksuko, mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;

Uskallemmeko arvioida enään näinä päivinä?

Me emme voi hyväksyä väärää totena, koska pelkäämme hylkäävämme toden vääränä. Meidän täytyy oppia erottamaan hyvä pahasta. Ei sana sano meille turhaan...

1 Tes 5:21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;

Jumala puhui Miikan kautta kansalle: Miika 2:11 Jos tulisi mies, joka tuulta tavoittelisi ja petollisuudessaan valhettelisi: "Minä saarnaan sinulle viinistä ja väkijuomasta", siinä olisi saarnaaja tälle kansalle.

Mielestäni tämä kohta kertoo meille, että hyväksymme kaiken mikä mielyttää itseämme. Meidän täytyy omaksua totuus ja kääntyä pois valheista. Meidän täytyy uskoa Jumalan sanasta lukemiimme totuuksiin.

Raamatussa Jeesus ja opetulapset varoitti eksytyksistä. Ja mielestäni ne on ajankohtaisempia kuin koskaan. Tänä päivänä tarvitsemme rakkautta totuteen, sillä Jeesus sanoi, että viimeiset päivät ovat eksytyksen leviämisen aikaa.Mielestäni tämä raamatun paikka on tarkoitettu meille kaikkille uskoville.

Apt 20:28 Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut

Mielestäni opettaminen rakentaa, varoittaminen suojelee.

Mat 24:4 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.Ps 81:9 Älköön sinulla olko muukalaista jumalaa, äläkä kumarra vierasta jumalaa.Saarn 4:13 Parempi on köyhä, mutta viisas nuorukainen kuin vanha ja tyhmä kuningas, joka ei enää ymmärrä ottaa varoituksesta vaaria.

Apt 20:31 Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin.Kol 1:28 Ja häntä me julistamme, neuvoen jokaista ihmistä ja opettaen jokaista ihmistä kaikella viisaudella, asettaaksemme esiin jokaisen ihmisen täydellisenä Kristuksessa.

Nykypäivänä me uskovat vältelemme kiistakysymyksiä, jotta jokainen tuntisi olonsa mukavaksi. Ja täten terveet varoitukset unohdetaan, vaikka sana varoitaa useasti:

1 Joh 2:18-23 Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos he olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin he olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme.Teillä on voitelu Pyhältä, ja kaikilla teillä on tieto. En minä ole kirjoittanut teille sentähden, ettette totuutta tiedä, vaan sentähden, että te tiedätte sen ja ettei mikään valhe ole totuudesta.Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä.

Matt 24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.

Apt 20: 29-31 Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä,ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa.Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin.

2 Tim 3:13 Mutta pahat ihmiset ja petturit menevät yhä pitemmälle pahuudessa, eksyttäen ja eksyen.Matt 7:15-23 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

Apt 20:30 ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa.Tässä vain muutama

Paavali kirjoitti meille vakavan varoituksen sanan.

Gal 1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

Emme voi luottaa omaan viisauteemme!

1 Kor 10:12 Sentähden, joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei lankea.Sananlaskut 28:26 Omaan sydämeensä luottavainen on tyhmä, mutta viisaudessa vaeltava pelastuu.Jer 17:9 Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea?

Jos pysymme totuudessa ja meillä on terve Jumalan pelko!!!

Kysymyksessä ei ole peloittelu, jokainen meistä tietää Että pelastumme Jeesuksen Kristuksen kautta, kun pidämme hänen sanansa ja totuutensa.

Ps 86:11 Neuvo minulle tiesi, Herra, että minä vaeltaisin sinun totuudessasi. Kiinnitä minun sydämeni siihen yhteen, että minä sinun nimeäsi pelkäisin.

Ps 19:9-12 Herran pelko on puhdas, se pysyy iäti. Herran oikeudet ovat todet, kaikki tyynni vanhurskaat.Ne ovat kalliimmat kultaa, puhtaan kullan paljoutta, makeammat hunajaa ja mehiläisen mettä.Myös sinun palvelijasi ottaa niistä vaarin, niiden noudattamisesta on suuri palkka.Erhetykset kuka ymmärtää? Anna anteeksi minun salaiset syntini.

2 Tim 3:16 Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,

Sana on turvamme eksytystä vastaan. Kun Jeesus nousi kuolleista, hän asetti palvelulahjat ja virat seurakuntaan. Näitä kakkia me tarvitsemme tänäänkin jotta kasvaisimme Kristuksessa aikuis ikään.

Ef 4:11-13 11 Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi,tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään,

Raamatussa sanotaan myös että, mikä kauhea päivä heille jotka eivät tottele häntä, Jeesusta kun hän palaa omiaan noutamaan.

Mat 24:30 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.

Ilm 6:15-17 Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihinja sanoivat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta!Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?"

Turvaudummeko väärällä tavalla Armoon??

Ilm 3:14.22 Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku:Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava!Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos.Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus.Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niinkuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'"

Jumala näkee meidän sydämmemme tilan, ei hän katso niinkuin ihminen.

Kehoitan teitä kaikkia niinkuin itseänikin KÄÄNTYMÄÄN HERRAN PUOLEEN KOKO SYDÄMESTÄNNE!!!

Jes 44:22 Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi niinkuin pilven ja sinun syntisi niinkuin sumun. Palaja minun tyköni, sillä minä lunastan sinut.

Jer 4:1 "Jos sinä käännyt, Israel, sanoo Herra, niin käänny minun tyköni; ja jos sinä poistat iljetyksesi minun kasvojeni edestä, niin et häädy harhailemaan;

Hes 14:6 Sentähden sano Israelin heimolle: Näin sanoo Herra, Herra: Kääntykää, ja kääntykää pois kivijumalistanne ja kääntäkää kasvonne pois kaikista kauhistuksistanne.

Joel 2:12 Mutta vielä nytkin, sanoo Herra, kääntykää minun tyköni kaikesta sydämestänne, paastoten, itkien ja valittaen.

Tahdon kertoa teille jokaiselle että olen vahvasti tuntenut sydämelläni jo jonkin aikaan että Jumala tahtoo meidän jokaisen uudistuvan hengessä, Hän tahtoo meidät jokaisen parannuksen tekoon.
Hän tahtoo nostaa ne ylös jotka rakastavat TOTUUTTA, jotka rakastavat JEESUSTA vilpitömällä sydämellä, Jeesus ei katso ihmiseen vaan SYDÄMEEN!!
Sinä joka olet kokenut että Jumalalla on sinulle tehtävä, nouse rohkeasti ylös ja tee se mitä Jumala tahtoo sinun tekevän, sinä joka koet että sinulla on jotain sanottavaa SANO se.

En tahdo peloitella ketään, mutta Jumala todellakin tahtoo meidän jokaisen nousevan juuri siihen muurinaukkoon johon meidät on kutsuttu, joten tehkäämme parannusta kuolleista teoista ja synnistä. Jättäkäämme kaikki pois ja astukaamme Jumalan valtaistuimen eteen puhtaina ja nöyrinä astioina

Tässä osa minun ajatuksista, tahdon toivottaa jokaiselle Jeesuksen Kristuksen siunaamaa elämää......

Kommentit

22.03.2022 21:42

Lea Pakarinen

Erittäin hyvää asiaa. Lisää tällaista.

12.01.2019 07:29

Seppo Flinck

Kiitos asiallisesta referoinnista. Aihepiiriin liittyvät ilmiöt ja "yhteisöt" ovat toki vielä paljon laajemmatkin, valitettavasti. Itse mukana olleena ja sieltä pois murtautuneena. Valvokaamme!

22.11.2018 18:38

Henna

Olen kiitollinen että joku uskaltaa arvioida tätä valhe herätystä. Ihmettelen miksi ristin evankeliumi ei kelpaa?

27.04.2017 17:53

Anna-Maria

Hyvää ja puhuttelevaa sanomaa. Kiitos tästä ja Jumalan siunausta!

19.11.2015 14:31

Anne Rajala

Kiitos hyvästä ja selkeästä yhteenvedosta
Jumala sinua suojelkoon ja verjelkoon, sillä kokomuksesta tiedän että tulet saamaan kritiikkiä. että arvostelet muita uskovia. Siunausta sinulle.

19.11.2015 15:26

Sari

Kiitos Anne, tiedän että kritiikkiä satelee....mutta se ei kohdistu minuun vaan Jumalan sanaan. Jumalan sana on se joka tuomitsee.