Romanit ja Juutalaiset

Romanit ovat Euroopan suurin etninen vähemmistö.

Koko olemassaolonsa ajan he ovat olleet vainottuja.

Holokausti joka ei koskaan olekaan päättynyt romaneiden kohdalla on saamassa taas tuulta purjeisiin maailmanlaajuisesti.

On olemassa erilaisia lakipykäliä ja oikeuksia ja velvollisuuksia, mutta mikään valtio ei niistä välitä kun kyseessä on romanivähemmistö. 

Monet Ruotsiin tulleet romanit haluaisivat tehdä työtä, mutta heillä ei ole koulutusta tai kielitaitoa, minkä takia kerjääminen jää usein ainoaksi vaihtoehdoksi.

”Emme yllytä”

Elokuussa siirtolaisvastainen ruotsidemokraatit aloitti mainoskampanjan metrossa. Siinä puolue pyyteli anteeksi turisteilta kerjäläisten aiheuttamaa sotkua. ”Hallituksemme ei tee mitä tarvitaan. Mutta me teemme ja kasvamme ennätysnopeasti,” ruotsidemokraattien mainoksessa sanottiin. Mainokset revittiin sittemmin metrosta muukalaisvihamielisinä.

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2015082420231256_ul.shtml

Romanit ja juutalaisetkin kelpaavat

Itäisen Keski-Euroopan maissa muslimit ovat kuitenkin huonoa syntipukkimateriaalia, koska heidän määränsä on hyvin vähäinen. Siksi äärioikeisto on hakenut vihansa kohteeksi romanit ja paikoin – vanhan koulun fasismin mukaisesti – myös juutalaiset.

Varsinkin Unkarissa, Tšekissä, Slovakiassa, Romaniassa ja Bulgariassa muukalaisvihamieliset puolueet pitävät juuri romaneja yhteiskunnan ykkösvihollisina.

http://m.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2556834/euroopan-aarioikeisto-saa-voimansa-klassisesta-syntipukkiajattelusta

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/27/natsismi-ruotsissa

Euroopan romaneja ei suojella rasistiselta väkivallalta
Euroopan maat eivät ole onnistuneet vähentämään, vaan joissain tapauksissa jopa lietsomaan romaneihin kohdistuvaa syrjintää, vainoa ja väkivaltaa

https://www.amnesty.fi/euroopan-romaneja-ei-suojella-rasistiselta-vakivallalta/

Romanit ovat aina olleet ja näyttävät edelleen olevan Euroopan syrjityin vähemmistö. Unicefin mukaan yli puolet Itä-Euroopan romaneista elää alle sadalla eurolla kuukaudessa. Köyhyys on romaneille todellinen ongelma, hän muistuttaa.


http://m.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2153916/kyllonen-vaatii-pesupaikkoja-ja-hatamajoitusta-romaneille?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.fi%2F

Romanit ovat nousseet koko Euroopan puheenaiheeksi, kun Ranska haluaa karkottaa romanit EU:n kielloista huolimatta.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/101652-malli-euroopalle-%E2%80%93-nainko-romaniongelma-ratkaistaan

YK-paneeli arvostelee Ranskaa: Romaneja sorretaan ja syrjitään
Rasismin vastaisen selvityksen mukaan romanit pyritään eristämään muusta yhteiskunnasta eikä vihapuheisiin puututa asianmukaisesti. Tilanne ei ole muuttunut edellisestä selvityksestä, joka tehtiin viisi vuotta sitten.


http://yle.fi/uutiset/yk-paneeli_arvostelee_ranskaa_romaneja_sorretaan_ja_syrjitaan/7962945

Amnesty vaatii romanien syrjinnän lopettamista

Amnesty vaatii EU-maita katkaisemaan romaneihin kohdistuvan syrjinnän, köyhyyden ja ulkopuolisuuden kierteen.

Järjestön Romaneja kohdellaan kuin roskaa -kampanja näkyi muun muassa Helsingin katutempauksessa 8. heinäkuuta. Tempauksessa oli mahdollista allekirjoittaa vetoomus, jossa vaaditaan EU:lta toimia romanien syrjinnän lopettamiseksi.


http://m.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2273402/amnesty-vaatii-romanien-syrjinnan-lopettamista

Poliisi hätistelee parkkipaikoilta romanien lisäksi irlantilaisia yöpyjiä
Poliisi on hätistellyt romanialaisia ja bulgarialaisia yöpyjiä Sörnäisistä, ja Vantaalta irlantilaisia.


http://www.hs.fi/m/kaupunki/a1305694831744

Asiaa Romanian romanien pakkohäädöistä.


http://www.finland.ro/public/default.aspx?contentid=279078&contentlan=1&culture=fi-FI

http://kansanmuisti.fi/document/kk-173-2010/

JUUTALAISVIHA NÄKYY HELSINGISSÄ


Israelin suurlähetystön oveen Helsingissä ilmestyi keskiviikon vastaisena yönä hakaristi. Myös juutalaisten perinteistä kosher-ruokaa myyvän liikkeen ikkuna oli töhritty Helsingin Kampissa. Lisäksi kosher-kaupan vieressä sijaitsevaa Helsingin juutalaista seurakuntaa on uhkailtu. Niin ikään suurlähetystö on saanut uhkauksia.

- Saamme viestejä, joissa lukee, että vihaan kaikkia juutalaisia, ja kaikki Lähi-idän ongelmat johtuvat siitä, ettei Hitler viimeistellyt työtään, kertoo lähetystösihteeri Olga Slov. Hakaristi ei hänen mielestään liity Israelin politiikkaan tai tämän hetken toimiin, vaan on selkeän antisemitistinen viesti. Hakaristi siivottiin ovesta nopeasti ja asiasta ilmoitettiin poliisille. Valvontakameralle tallentui nuori suomalaiselta näyttävä mies. Suurlähetystössä osattiin varautua ilkivaltaan, sillä viime viikon keskiviikkona lähetystön pääoveen oli maalattu x-kirjain.

- Tuntuu, että nykyilmapiirissä jotkut ihmiset ajattelevat, että saa tehdä mitä vain. On hyväksyttävää polttaa Israelin lippuja ja maalata hakaristejä. Pelottaa, mikä on seuraava askel, Slov sanoo. (IS 11.8.2006)

Me tapoimme 6 miljoonaan juutalaista ja korvasimme heidät 20 miljoonalla muslimilla.

Auschwitzissa me poltimme poroksi kulttuurin, ajattelun, luovuuden ja lahjat.

Me tuhosimme valitun kansan, todella valitun, koska heistä polveutui suuri ja ihmeellinen kansa, joka muutti maailman.

Tämän kansan panos on nähtävissä kaikilla elämän alueilla: tieteissä, taiteissa, kansainvälisessä kaupassa, ja ennen kaikkea maailman omanatuntona.

He ovat kansa, jonka me poltimme.

Ja suvaitsevuuden tekosyyllä, ja koska tahdoimme todistaa itsellemme, että olemme parantuneet rasismi-nimisestä taudista, me avasimme ovemme 20 miljoonalle muslimille, jotka ovat tuoneet meille typeryyttä ja tietämättömyyttä, uskonnollista äärimmäisyyttä, suvaitsemattomuutta, rikollisuutta ja köyhyyttä, joka johtuu haluttomuudesta tehdä työtä ja elättää kunniakkaasti perhe.

He ovat räjäyttäneet junamme ja tehneet kauniista espanjalaisista kaupungeistamme kolmannen maailman slummeja, jotka hukkuvat saastaan ja rikollisuuteen.

Asuntoihinsa sulkeutuneina he saavat elatuksen hallitukselta, he suunnittelevat sinisilmäisten isäntiensä murhaamista ja tuhoamista.

Näin me, epätoivossamme, olemme vaihtaneet kulttuurin fanaattiseen vihaan, luovan lahjakkuuden tuhoamishaluun, älykkyyden takapajuisuuteen ja taikauskoon.

Olemme vaihtaneet Euroopan juutalaisten rauhanpyrkimyksen ja heidän kykynsä paremman tulevaisuuden turvaamiseksi lapsilleen, heidän päättäväisen elämän arvostamisensa, koska elämä on pyhä, – tämän kaiken me olemme vaihtaneet niihin, jotka tavoittelevat kuolemaa, ihmisiin, joissa palaa halu tappaa itsensä ja toiset, meidän lapsemme ja omat lapsensa.

Minkä kauhistuttavan virheen Eurooppa-parka tekikään.

Monet amerikkalaiset ovat erkaantuneet siinä määrin todellisuudesta, että he kuvittelevat, että Amerikka voi kärsiä tappion ilman että siitä aiheutuu mitään haittaa heille itselleen.

http://www.shalom.fi/neveragain/

 

 

Romanit ja Jumala

Saavuttuaan Eurooppaan romanit kohtasivat kaikkialla vihamielisyyttä, joka on jatkunut siitä lähtien.

Romaniassa romanit orjuutettiin viideksi vuosisadaksi ennen vapautustaan 1864.

Muualla Euroopassa he kohtasivat erilaista vihamielisyyttä karkotuksesta lasten ottamiseen pakkotyöhön.

5 Moos. 28:32 "Sinun poikasi ja tyttäresi joutuvat vieraan kansan valtaan, ja sinun silmäsi näkevät sen ja raukeavat heitä alinomaa ikävöidessäsi, mutta sinä et voi sille mitään." 28:41"Poikia ja tyttäriä sinä siität, ja et kuitenkaan niitä nautitse; sillä ne viedään vangittuna pois". 28:68 "Ja te myytte itsenne siellä vihollisillenne palvelioiksi ja piioiksi, ja ei yhtäkään ostajaa siellä oleman pidä".

Romaneita on surmattu, piinattu, metsästetty kuin eläimiä, kaasutettu, hirtetty, poltettu, leikattu päät irti, pantu kivet jalkaan ja heitetty järveen hukkumaan, lapsia on otettu jalasta kiinni ja lyöty pää edellä kiveen tai puuhun, että aivot ovat tulleet ulos.

Saksassa laitettiin romaneita puuhun kiinni ja usutettiin koirat tappamaan ja syömään elävänä heitä. Koirat on pantu metsään etsimään heitä ja metsästäjät perässä.

Romaneita on myös pantu syvälle metsään puuhun kiinni talvella ilman vaatteita ja heitetty verta heidän päälleen, että villieläimet tuntee hajun ja sen perusteella löytävät saaliinsa.

Toisen maailmansodan aikana pantiin lapsia kiinni seinään kädet ylöspäin, sormet leikattiin irti ja käsiin laitettiin polttonestettä ja sytytettiin tuleen. Nämä lapset kuolivat kipuun.

Romaniassa oli lukuisia orjamarkkinoita edellisillä vuosisadoilla, joissa yritettiin myydä romaneita rengeiksi ja piioiksi, mutta myyntiä ei saatu aikaan kun ei kukaan halunnut ostaa heitä orjikseen.

Mooses ennusti petojen ruoaksi joutumisen Israelin heimoille. 5 Moos. 28:26 "Sinun ruumiis on ravinnoksi kaikille taivaan linnuille ja kaikille maan pedoille, ja ei kenkään heitä karkota".

Seuraavassa luettelen yksityiskohtaisempia poimintoja Mooseksen välittämästä Jumalan kirouksesta Israelin kansalle vanhasta Raamatun käännöksestä Bibliasta 1776:

Miksi sitten Juudan sukukuntaa ja Efraimin sukukuntaa rangaistiin Jumalan taholta eniten, miksi heitä on tapettu ja vainottu eniten historian aikana?

He olivat molemmat johtajia, Juuda Etelä-Israelin ja Efraim Pohjois-Israelin.

Tuomio Jumalan taholta on yhdistettävissä aina ensiksi johtajiin, jotka johtavat kansaa tai kansan osaa. Tämän tähden romanien ja juutalaisten tuhot tuomioina muun muassa holokaustissa on täysin loogista.

Suluissa olevat huomiot ovat omia lisäyksiäni.

On huomioitava se että Efraim sai Jumalalta kuitenkin suuremman rangaistuksen kuin Juuda, koska oli tehnyt enemmän syntiä. Juudahan on päässyt palaamaan ensiksi Israeliin.

Lue lisää: http://m.romanit-info.webnode.fi/news/romanit-israelin-kadonnut-sukukuntako-totta-vai-tarua-/
Luo oma kotisivusi ilmaiseksi: http://www.webnode.fi

Vaino jatkuu

Vihreä Lanka: ”Holokausti jatkuu yhä romanien kohdalla” 19.2.2010

Helsinkiin tulleista romanikerjäläisistä on tähän asti puhuttu lähinnä paikalliseen sosiaalipolitiikkaan liittyvänä ilmiönä.

Maaliskuussa romaniaktiivien Helsingissä järjestämässä Unohdettu kansanmurha -tapahtumassa romanien asema halutaan kuitenkin politisoida myös EU:n tasolla.

Tapahtuman järjestäjien mielestä romanikerjäläisten asema on seurausta romanien vainoamisesta toisessa maailmansodassa.

”Romanien kohdalla mikään ei ole muuttunut, vaan holokausti jatkuu edelleen. Eivät he olisi tulleet tänne, jos ei olisi ollut pakko”, tapahtuman järjestäjiin kuuluva kirjailija Veijo Baltzar sanoo.

Baltzar järjestää tapahtuman yhdessä Luovan mustalaiskulttuurin yhdistyksen Dromin kanssa.

1930–1940-luvuilla romaneja vainottiin Euroopassa rotuhygienian nimissä ja arviosta riippuen neljännes tai puolet romaniväestöstä surmattiin.

Pohjoismaiden romanipolitiikkaa Helsingin yliopistossa tutkiva Panu Pulma sanoo, että jos romanien kansanmurhasta olisi käyty Euroopassa samanlaista keskustelua kuin juutalaisten kansanmurhasta, se olisi auttanut perkaamaan rasistisia asenteita.

Nyt antiziganismin, eli mustalaisvastaisuuden, käsitteleminen on jäänyt kesken.

Vastuu asian esille tuomisesta on sekä Pulman että Veijo Baltzarin mielestä EU:lla. Pulman mukaan EU on toiminut vastuuttomasti ottaessaan jäseniksi maita, joiden ihmisoikeustilanne ei täytä unionin vaatimuksia.

”Kun EU on ottanut jäsenikseen Romanian ja Bulgarian kaltaisia maita, se on samalla ottanut vastuun siitä politiikasta, jota näissä maissa noudatetaan. Näiden maiden politiikasta tulee tavallaan EU:n sisällä hyväksytty asennoitumistapa”, Pulma sanoo.

Romaniasiainneuvottelukunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr) muistuttaa, että romaneihin kohdistunut vaino on vaihdellut Euroopassa maittain.

”Suomessa oli poikkeuksellinen tilanne sikäli, että romanimiehet olivat rintamalla. Monissa romaniperheissä koettiin silti syrjintää myös sota-aikana. Tästäkin on hyvä käydä keskustelua, vaikka natsi-Saksan romanivainot eivät onneksi ulottuneet Suomeen”, Haavisto sanoo.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/romani-tormaa-ennakkoluuloihin-yha-paivittain-sen-sijaan-etta-saisin-asiakaspalvelua-minulla-on-vartijoita-seuranani/4973182

https://www.youtube.com/watch?v=cNHQaMMTyho&feature=share

Missä HUMANITAARINEN APU romaneille ON??

Missä on INHIMILLISYYS??

Missä on LÄHIMMÄISEN RAKKAUS? ?

Romaneille maksettiin 300 euron ”HUMANITAARINEN PALUURAHA ”, jonka saaminen edellytti sormenjälkien antamista viranomaisrekisteriin.

Maksetaan yhtä paljon myös nyt palautettaville "pakolaisille" ?

Tehdäänkö myös rekisteröinti? 

"Kaupunki voi vedota siihen, ettei heillä ole suoraa vastuuta EU-siirtolaisista. Tulipa EU:n ulko- tai sisäpuolelta, on meidän mielestämme kansalaisvelvollisuus huolehtia niistä, jotka tarvitsevat apua."

Poliitikot haluavat silti nyt eroon kylästä, joka on laittomasti yksityisellä maalla.
"Meitä kunnioitetaan vähemmän kuin KOIRIA.
Miksi me emme saisi asua edes teltassa?

KOIRILLEKIN sentään ostetaan ruokaa ja heille hankitaan KOPPI, jossa asua."

Linkkejä :

http://www.hs.fi/m/ulkomaat/a1444280181822…
Osa. 1

https://m.facebook.com/story.php…
Osa. 2

https://m.facebook.com/story.php…

Järkyttävää

Poliisi hätistelee romani kerjäläiset pois??!!!

http://www.vf.se/ny…/karlstad/tillfalligt-boende-eumigranter

Romani kerjäläisten lapsille EI ole järjestetty koulupaikkaa.

EI ole terveydenhuoltoa!!

KOSKA heillä ei ole papereita...

I Sverige får alla, inklusive barn till papperslösa flyktingar, gå i skola. Förutom barn till romska EU-migranter.
http://m.hallandsposten.se/…/1.4371408-ett-standigt-svek-mo…

http://arman.varusteleka.fi/romania

http://mirkun-mietteet.simplesite.com/421517842

MINUN ON PAKKO KYSYÄ

Hädässä olevia IHMISIÄ ei saisi asettaa vastakkain.

Mutta miten voi tuntea inhimillisyyttä jotain toista ihmistä kohtaan ja taasen toisia ei pidetä edes ihmisarvossa?

Miten inhimillinen apu ja ymmärrys annetaan kaikille muille kansanryhmille?

Myös "elintasosurffareille" tarjotaan MYÖS kaikki valmiina. Näinhän presidentti Sauli Niinistö on sanonut, että joukossa paljon paremman elintason perässä olevia.

He tulevat tänne ilman mitään papereita, useamman turvallisen  EU-maan läpi, he heittävät avustukset roskiin, kaduille ja vaativat vain rahaa, heidän jälkeensä jää myös paljon tuhoa...on kapinoitia ja lakkoilua ruuasta,  olin paikoista,  nettiyhteyden hitaudesta.....kaikesta mahdollisesta. ..

Mutta romani kerjäläiset. ..

He eivät ole olleet millään tavoin rasitteena minkään maan etuuksille. 
Heidän kohdallaan ei ole oikeuksia etuuksiin..

He rakentelevat itse maja paikkansa, mutta heidät häädetään omista hökkelikylistään.

Heitä pahoinpidellään...

Heitä tapetaan...

Heillä ei ole minkäänlaisia oikeuksia mihinkään? ??!!

He eivät saa edes kerjätä leipäänsä?
Tai kerätä pulloja roskista ja ojista?

Kerrotaan kuinka he likaavat ympäristönsä..

Hehän asuvat omissa maissaan KAATOPAIKOILLA!

He eivät OSAA käyttää saniteettitiloja, he sytyttävät nuotioita, he jättävät roskat viereensä.......näin he ovat tottuneet elämään kaatopaikoilla.

Mutta näinhän elävät myös nämä nyt tulleet INSINÖÖRIT ja KIRURGIT ja muut maahan tulleet pakolaisetkin.

Mutta Euroopan maat ANTAVAT humanitaarisen apunsa ainoastaan heille!

ONKO tämä inhimillistä, vai onko inhimillisyydellä KAHDET KASVOT?

Kyllä tälläinen eriarvoinen  KÄYTTÄYTYMINEN ja kohtelu ihmisyyttä vastaan pitäisi häiritä myös valtaväestöäkin!

Näin KAIKKI Euroopan maat ovat ASETTANEET romanit eriarvoiseen asemaan.

Ja tämä on Rikos!

Romanien rekisteröinti jatkuu

Poliisin tekemä romanien rekisteröinti järkyttää

Publicerat onsdag 25 september 2013 kl 11.12
Romaniaktivisti Romani Kai pitää puhetta poliisin romanirekisteriä vastustavassa mielenosoituksessa Tukholmassa. Foto: Salla Valtari/SR

Poliisin romanirekisteriä vastustettiin maanantaina Tukholmassa pidetyssä mielenosoituksessa. Tapahtumassa puheen pitäneet Domino Kai ja Veera Jokirinne olivat molemmat järkyttyneitä poliisin tekemästä rekisteröinnistä.

- Olen todella järkyttynyt, että tällä tavalla voidaan toimia Ruotsin valtion virastossa. Että poliisit tohtivat mennä rikkomaan kolmea lakia, Euroopan konventiota, perustuslakia ja poliisilakia vastaan, koska etnisyyden takia ei saa rekisteröidä Ruotsissa, ihmettelee mielenosoituksessa puhunut Domino Kai.

- Tämä on ihan älytöntä, että nyt on 2013, mutta ajatukset menee automaattisesti toiseen maailmansotaan, kun tehtiin tällaisia rekistereitä eri kansanryhmistä, myös romaneista.

- Tulee vaan kysyä, kun äärioikeisto kasvaa enemmän ja enemmän Euroopassa ja Pohjoismaissa, Suomessa ja Ruotsissa, että mihin tällaisia rekistereitä ja listoja käytetään? Totta kai ne sitten loppujen lopuksi, kun mennään siihen pisteeseen, niin niitähän käytetään vähemmistöjä vastaan, että saadaan kiinni ja jollain tavalla pois alta, Domino Kai kauhistelee.

Mitä, jos on itse rekisterissä?

Domino Kai, oletko ollut tai aiotko olla yhteydessä poliisiin ja kysyä, löydytkö itse tästä rekisteristä?

- Uskon, että poliisi ei tule kommentoimaan sitä muuta kuin että sitä ei ehkä enää ole olemassa. Mutta ajattelin, että ehkä Dagens Nyheterillä on kopio rekisteristä, ja aion ottaa sinne yhteyttä.

- Tavallaan pelottaa, jos saan kuulla, että olen ollut siinä rekisterissä. Mutta luultavasti olen, koska tiedän muutaman muunkin, jotka on olleet aktivisteja ja he ovat mukana siinä listassa, pohtii Kai.

- Tämä on järkyttävää, että minun henkilökohtaisia tietoja tällä tavalla kerätään "tulevaisuuden varalle", niin kuin he sanovat. Niin miksi? Tämä on aivan älytöntä, ei sitä voi kuvailla, miten ihmisten oikeuksia rikotaan tällä tavalla ja mennään yksityiselämään. Tämä on ihan älytöntä, ei tällaista saa tapahtua.

Mitä pitäisi tehdä?

- Ajattelen, että oikeusministerin täytyy nyt jollain tavalla lyödä jalka maahan. Ruotsissahan ei voi käyttää ministeriohjausta, mutta kyllä aina voi tehdä jotain, sanoo Domino Kai.

- Nämä rekisteröintiä tehneet henkilöt tai henkilö täytyy poistaa siitä työstä, he eivät saa jatkaa, koska muuten virkamiehet saa signaalin, että aijaa, ei siitä tullutkaan mitään sen vaarallisempaa, että mehän voidaan sitten jatkaa.

- Tämä on älytöntä, ettei ihmiset nää, mitä he on tekemässä. Ehkä he ei nää sitä, koska heitä vastaan ei ole historiassa tehty tällaisia loukkauksia ja rikkomuksia ihmisoikeuksissa. Ehkä se on se vastaus, en tiedä, arvelee Domino Kai.

Ruotsinsuomalaiset nuoret tekevät ilmoituksen oikeusasiamiehelle ja oikeuskanslerille

Poliisin tekemä romanien rekisteröinti herättää myös Ruotsinsuomalaisten nuorten liiton pääsihteeri Veera Jokirinteen päässä monia ajatuksia.

- Päällimäisenä on ajatus, että tämä on ihan väärin, että ei näin kuulu olla. Meillähän on lainsäädäntö, joka kieltää tämän täysin. Että tämä ei ole vahinko, vaan tietoisesti tehty ja se on erittäin vakavaa.

Tuleeko sinulle mieleen, että muitakin etnisiä ryhmiä seurataan?

- Se on se seuraava ajatus, ja sitä on vaikea poissulkea. Mutta jotenkin toivoisi, että tämä olisi vain yksittäinen rekisteri eikä olisi enempää, Jokirinne huokaa.

Ruotsinsuomalaisten nuorten liiton jäseninä on varmasti useita romaneja, mutta ainakaan mielenosoituksen aikaan he eivät vielä olleet ottaneet yhteyttä liittoon.

- Aion tehdä JU- ja JK-ilmoitukset (ilmoitukset oikeusasiamiehelle ja oikeuskanslerille), jossa vaaditaan, että rekisterissä olevat henkilöt saisivat tietää, että he ovat listassa mukana. Muista toimista ei ole vielä päätetty, sitä pitää katsoa, kertoo Ruotsinsuomalaisten nuorten liiton pääsihteeri Veera Jokirinne.

Domino Kai toivoo suomenkielisten tukea romaneille

- Toivon, että kaikki suomenkieliset virkailijat, kansanedustajat ja kunnallispolitiikot ovat romanien puolella tässä. Ja kamppailevat vastaan, ettei äärioikeisto saa enempää valtaa kuin mitä he ovat saaneet, toivoo Domino Kai.

- Ajattelen, että meidän kansallisten vähemmistöjen täytyy tukea toisiamme enemmän. Koska muuten ne voittaa meidät, ja ne ei saa voittaa.

Romanien rekisteröintiä ei voi puolustaa millään

Julkaistu måndag 23 september 2013 kl 14.17
 
"Voi avata valtaväestön silmät"
(1:48 min)
Romaninaisten oikeus yhteiskunnassa -yhdistyksen puheenjohtaja Tanya Hagert. Foto: Carin Sjöblom/Sveriges Radio.

Poliisilla on laiton rekisteri tuhansista romaneista. Dagens Nyheter-lehdessä maanantaina julkaistussa jutussa käy ilmi, että rekisteriin on koottu luvatta tietoja romanitaustaisia ihmisiä, joista monilla ei ole minkäänlaista rikostaustaa. Nuorimmat rekisteriin päätyneet ovat alle kaksivuotiaita.

Romaninaisten oikeus yhteiskunnassa -yhdistyksen puheenjohtaja Tanya Hagertin mielestä rekisteröinti leimaa kaikki romanit.

- Siellä on leima laitettu valmiina, että "hups keikkaa, ne on kaikki rikollisia". Tässäkin on rekisteröity lapsia.

Kaikkiaan poliisin rekisterissä on yli 4 000 romania vauvoista eläkeläisiin. Rekisteristä pöyristynyt on myös Tukholman lääninhallituksen vähemmistöyksikön kehitysjohtaja Tiina Kiveliö.

- Tämä on aivan pöyristyttävä uutinen sillä tällaiset rekisterit on ehdottomasti kielletty. Ja ilmeni myös, että rekisteri on useamman vuoden takainen. Etnisyyttähän ei saa rekisteröidä Ruotsissa kun on vähemmistöryhmistä kyse. Varsinkin romaniryhmä ja juutalaiset asettuvat hyvin syin sitä vastaan.

Voiko poliisilla olla mitään puolustusta tällaisen rekisterin pitämiseen?

-Ei, toteaa Tiina Kiveliö.

Tiina Kiveliö uskoo, että asian käsittely ei jää tähän. Kiveliön mukaan esimerkiksi syrjintäasiamies DO saanee asiasta ilmoituksen.

- Tärkeintä on tietysti kuunnella romaneja ja selkokielellä kysyä poliisilta, mikä on ollut tarkotus ja miksi tätä on tehty ja kuka on vastuussa.

Romaninaisten oikeus yhteiskunnassa -yhdistyksen puheenjohtajan Tanya Hagertin mukaan rekisteri ja sen saama julkisuus saattavat avata valtaväestön silmät sille, millaista syrjintää monet romanit joutuvat syyttä kokemaan.

- Tämä on mielestäni ihan sairasta ja on hyvä, että se tulee ilmi, sillä me ollaan aina itse tunnettu, että joku vippaa ja kohtelussa on jotain outoa.

Romanien mahdollinen laiton rekisteröinti selvitetään

Julkaistu söndag 23 mars 2014 kl 18.45
 

Hallitus velvoittaa Tietosuojatarkastuslaitoksen selvittämään, onko romaneja tai muiden ryhmien edustajia rekisteröity laittomasti heidän hakiessaan asuntoja tai toimeentulotukea.

Selvityksen tekemisestä kertoi tänään integraatioministeri Erik Ullenhag (FP).

Oikeusasiamies on aikaisemmin päättänyt selvittää Skoonen poliisin romanirekisterin oikeellisuuden.

 

Kaiken jälkeen rekisteröinti jatkuu vieläkin??

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6325878

Romska EU-migranter registrerades av polisen

Publicerat kl 03.10
 
"De fotograferade oss och ställde mängder med frågor"
(3:50 min)
Poliser har uppmanats att i stort sett när som helst de kommer i kontakt med tiggare fotografera deras id-handlingar och ställa mängder med detaljerade frågor. Foto: Christer Suneson, SR / My Vingren, SR

Ekot kan i dag avslöja att den svenska polisen i nästan ett års tid detaljerat kartlagt romska tiggare som befinner sig i Sverige - utan att de varit misstänkta för något brott. Och uppgifterna har lagts in i ett omfattande register.

– Vi blev fotograferade och fick svara på mängder med frågor. I en halvtimme höll polisen på, säger Mariana som kommer från en ort i södra Rumänien.

Hon är här tillsammans med Mario och Daniel, som vittnar om samma sak.

– De tog bilder på oss. De ville se id-kort också, säger Mario.

Polisens underrättelsetjänst har det senaste året kartlagt om tiggarna, där majoriteten är romer från Rumänien och Bulgarien, är offer för människohandel - det vill säga om de styrs av organiserade ligor. I början av december presenterade polisen den färdiga rapporten som visar att det finns grupperingar med tiggare som styrs av kriminella, men att de allra flesta tigger frivilligt.

Den enda metod som varit känd för hur polisen arbetat med kartläggningen är att de samlat in redan existerande uppgifter som finns i polisens datasystem, exempelvis från brottsutredningar om människohandel.

Men Ekot har tagit del av en hemlig instruktion som skickats ut till poliser i hela landet, där de uppmanats att i stort sett när som helst de kommer i kontakt med tiggare fotografera deras id-handlingar och ställa mängder med detaljerade frågor.

Exempelvis vilken ort de kommer ifrån, varför de är här, vilka andra de reste hit med, namn på familjemedlemmar, registreringsnummer på bilen, adress, telefonnummer, inkomst och mycket mer.

Debattören Hans Caldaras har, som svensk rom, själv upplevt hur det är att bli registrerad och misstänkliggjord av myndigheter.

– Det här är återigen en undersökning som grundar sig på etnicitet. Man vill gå ut och säga att man gör det av humanitära skäl. Men när man gör en sådan här registrering så luktar det precis som att man använder samma metod och har samma baktanke som Skånepolisen, säger Hans Caldaras.

Det är hårda ord ändå?

– Ja, men det är så. Man vill ha en ursäkt för att få ut dem ur landet.

Vår granskning visar att flera polisregioner genomfört den här operationen och att svaren skickats in till centrala underrättelsetjänsten, där uppgifterna sedan lagrats i ett omfattande register.

Linda Staaf är högsta chef för nationella underrättelsetjänsten:

– Om vi inom polisen ser att det är en utsatt person som vi misstänker kan fara illa behöver vi ställa frågor av omsorg. För om inte vi ställer frågor, och bryr oss om den enskilde, vem ska då ställa de frågorna?

Den här omfattande informationsinsamlingen har varit viktig för att kunna skapa sig en så bra lägesbild som möjligt av eventuell människohandel kopplad till tiggeri, menar Linda Staaf.

Polisen hävdar att det finns ett tillstånd för det register man upprättat. Men de lämnar inte ut beslutet, som ska ha tagits tidigare i år. Och vad exakt som finns i registret svarar Linda Staaf inte på.

Finns etnicitet med i det här?

– Den detaljkunskapen har inte jag, säger Linda Staaf.

Finns id-uppgifter?

– Jag törs inte svara på om det gör det i praktiken.

Bilder på personer? Foton på id-kort?

– Samma sak där. Jag har inte tittat på den här uppgiftssamlingen själv. Jag kan inte uttala mig om vad som finns där i nuläget, säger Linda Staaf.

I slutet av intervjun, när vi ska ställa frågor om frågeformuläret, säger presschefen som suttit med att den avtalade tiden är slut. Men vi hinner ställa ett par frågor.

Hamnar svaren från frågeformuläret i den här uppgiftssamlingen?

– Det kan variera, säger Linda Staaf.

Det finns kritik på att det blir ett register över romer eftersom de flesta som tigger är romer. Vad säger du om det?

– Vi gör inte registreringarna utifrån det överhuvudtaget. Vi följer polisdatalagen, avslutar hon.

Vid flera tillfällen under året har Ekot begärt ut instruktionerna till poliserna och frågeformuläret. Polisen har ständigt hänvisat till sekretess och inte lämnat ut handlingarna. Efter en dom i Kammarrätten fick Ekot rätt och dokumentet är numera offentligt.

 

Aftonbladet tänään 2015

mindre än 3 tim sedan

Ilskan mot nya rom-registret: ”Skapar ett sjukt samhälle”

Hård kritik mot polisens kartläggning av EU-migranter

Ett etniskt register som pekar ut en redan utsatt grupp som brottslingar.

Så beskriver Soraya Post, EU-parlamentariker för Feministiskt initiativ, polisens kartläggning av tiggande EU-migranter.

– Man får inte lov att föra register på etnisk grund i Sverige. Det är ett lagbrott, säger hon.

Anhöriga, familjemedlemmar och hemort.

Under det senaste året har polisen ställt en mängd personliga frågor till tiggande EU-migranter som de kommit i kontakt med. Informationen har sparats i ett register, avslöjar Ekot i Sveriges Radio.

Enligt polisen har syftet bland annat varit att utreda hur vanligt det är att tiggare är offer för människohandel.

”Ett lagbrott”

Men Soraya Post, ledamot i Europaparlamentet för Feministiskt initativ, dömer ut kartläggningen.

– Även om de utåt inte pekar ut romer så är det romerna man tänker på. Det är inte andra hemlösa som bor på gatan som man registrerar, det är romerna. Och det är ett lagbrott att föra register baserat på etnicitet.

Hon fortsätter:

– Om polisen misstänker brott så har de rätt att göra utredningar, men det går verkligen att ifrågasätta vad de ska med romers identiteshandlingar till.

Kritik mot rättsskyddet

Post drar paralleller till Skånepolisens register över tusentals romer, som avslöjades av Dagens Nyheter 2013.

– Jag är inte förvånad över att detta sker. Det kommer det ena efter det andra. Och Skånepolisens register ledde knappt till några konsekvenser. Ingen fick gå, det blev inga repressalier, ingenting.

– Romer har inget rättsskydd i Sverige och andra delar av Europa. Man ser dem inte som likvärdiga människor. Det handlar om antiziganism som har flera hundra år på nacken.

Nu kräver EU-parlamentarikern att även det nya registret utreds grundligt.

– Inom polisen och från regeringens sida borde man ta ett krafttag och fundera över vilken människosyn man har.

– Sådana här saker skapar ett sjukt samhälle som gör skillnad mellan folk och folk.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21947775.ab

 

Regnér: Hjälp romer i hemländerna

Regeringen vill minska antalet EU-migranter som tigger i Sverige, skriver barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) och Martin Valfridsson, nationell samordnare för utsatta EU-medborgare, på DN Debatt.

De uppmanar därför svenskar att donera pengar till hjälporganisationer i Rumänien och Bulgarien i stället för att ge pengar till tiggare.

"Vi vill understryka att det finns alternativ till att ge till behövande i Sverige och i stället stödja uppbyggnaden lokalt för utsatta människor i Rumänien och Bulgarien", skriver de i debattartikeln.

Regnér och Valfridsson lyfter även behovet av regler och åtgärder för att motverka olovliga bosättningar, liksom att förhindra exploatering av och våld mot utsatta EU-medborgare i Sverige.

Åsa Regnér mötte Bulgariens socialminister Ivailo Kalfin i onsdags för att diskutera ett samarbetsavtal med fokus på välfärdsfrågor. Ett liknande avtal tecknades med Rumänien i juni.

 

idag  05:11

Romska tiggare har kartlagts av polisen

I nästan ett års tid har polisen kartlagt romska EU-migranter som befinner sig i Sverige, avslöjar Ekot i Sveriges Radio. Detta utan att personerna har varit misstänkta för något brott.

Uppgifterna ska ha lagrats i ett omfattande register.

– Man vill ha en ursäkt för att få ut dem ur landet, säger debattören Hans Caldaras.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21947379.ab

Polisen har uppmanats att närhelst de kommer i kontakt med tiggare fotografera deras id-handlingar och ställa en mängd detaljerade frågor, avslöjar Ekot i dag. Polisen har bland annat samlat in information om var migranterna kommer ifrån, varför de befinner sig i Sverige, vilka de reste hit med och hur familjebilden ser ut.

Uppgifterna ska sedan ha lagrats i ett omfattande register.

– Vi blev fotograferade och fick svara på mängder med frågor. I en halvtimme höll polisen på, säger en kvinna från en ort i södra Rumänien som Ekot pratat med.

Flesta tigger frivilligt

Kartläggningen har pågått under det senaste åren. Enligt polisen har syftet varit att ta reda på om tiggarna, majoriteten romer från Rumänien och Bulgarien, är offer för människohandel.

– Detta har haft i huvudsak två syften: Dels att upptäcka människohandel i ett tidigt skede och dels att skapa en bild över vilken brottslighet som är kopplad till tiggeri, säger Linda Staaf, chef för polisens underrättelsetjänst, till Ekot.

– Om vi inom polisen ser att det är en utsatt person som vi misstänker kan fara illa behöver vi ställa frågor av omsorg. För om inte vi ställer frågor, och bryr oss om den enskilde, vem ska då ställa de frågorna?

Informationen har sammanställts i en rapport som presenterades för regeringen i början av december. Den visade att det förekommer att tiggande EU-migranter styrs av kriminella ligor, men att merparten som tigger gör det frivilligt.

”Kartläggning av etnicitet”

Hans Caldaras, debattör och svensk rom, är mycket kritisk till polisens informationsinhämtning. Enligt honom är syftet att förmå tiggare att lämna landet.

– Det här är återigen en undersökning som grundar sig på etnicitet. Man vill gå ut och säga att man gör det av humanitära skäl. Men när man gör en sådan här registrering så luktar det precis som att man använder samma metod och har samma baktanke som Skånepolisen, säger Hans Caldaras till Ekot, och hänvisar till det hemliga registret som avslöjades 2013.

– Man vill ha en ursäkt för att få ut dem ur landet.

Har funnits andra register

2013 avslöjade Dagens Nyheter att Skånepolisen i hemlighet upprättat ett register över romer, ofta utan brottsmisstanke. Registret omfattade nästan 5 000 personer. Många av dem var barn.

Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden, SIN, dömde ut registret som olagligt.

– Vi har hittat många olagligheter i detta register, och är starkt kritiska till det, sa SIN:s ordförande Sigurd Heuman till DN då.

Enligt Linda Staaf råder det dock inga tvivel om att det register man nu gjort är lagligt.

– Det har varit väldigt viktigt för oss att säkerställa att detta är i enlighet med polisdatalagen. Därför har vi haft jurister med oss från dag ett, säger hon till Sveriges Radio.

Tidigare i morse berättade Heuman i Aftonbladet TV att även det nya romregistret kommer att utredas.

– Vi kommer att granska detta register för att se vad det innehåller och om det överenstämmer med polisdatalagen.

 

Här är dokumentet som visar underrättelsetjänstens instruktioner till polisen (extern länk)

Kommentit

15.10.2018 19:56

Eetu Hiltunen

Olen tutustunutkin. Tutustu sinäkin

14.10.2018 04:13

Eetu Hiltunen

Missä todisteet siitä että kuusi miljoonaa juutalaista tapettiin "holokaustissa"?

05.03.2019 03:06

Ed R.

Voisi kanssa kysyä että missä on todisteet siihen että kuutta miljoonaa juutalaista ei tapettu? Eikä pidä unohtaa myöskään muita murhattuja: mustalaisia, slaavilaisia, jehovan todistajia ja muita

15.10.2018 18:52

Sari

Kysytkö ihan oikeasti?
Kiellätkö ehkä holokaustin?
Tutustu HISTORIAAN, sieltä löydät VASTAUKSEN kuinka romaneita ja juutalaisia tapettiin miljoonia holokaustissa.