EU:n Inhimillisyyden kahdet kasvot

Tahdon "herätellä" teitä jokaista ihmistä näkemään kuinka aito inhimillisyys on kadonnut etnistä alkuperää olevia kohtaan.

KUINKA valtaväestö voi odottaa täydellistä intergroitumista romaniväestöltä jos heille ei suostuta edes antamaan 100% mahdollisuutta intergroitumiseen?

Kyllä, sama koskee myös Suomen romaniväestöä.
Meitä on sopeudettu yhteiskuntaan yli  500 vuotta ja kun nyt enemmistö on sopeutunut, niin meillä ei ole samoja mahdollisuuksia muihin väestöön nähden.

Meillä on nykyään parhaimillaan useita eri ammatteja, koulupohjaa mutta hyvin vähän työkokemusta, kun monikaan ei ota romania töihin. Ammatillisia työssäoppimisen jaksoja on vaikea saada suoritettua harjoittelu paikkojen vähyyden takia koska olet romani.

Onko intergroitumisen tarkoitus kadottaa kokonaan oma identtiteetinsä?

Ihmettelen suuresti kuinka Suomi selviää nykyisestä maahanmuutosta. 

Taas toisaaltaan joka "tuutista" huudetaan suvaitsevaisuuden perään ja monikulttuurisuuden.

Rasismin vastaisia iskuja tehdään ympäri maailmaa ja KAIKKI maat ottavat vastaan ja antavat apunsa kaikille muille väestön ryhmille Paitsi ROMANEILLE.

Olen hämmästynyt inhimillisyyden kaksista kasvoista.

Romanien syrjintä ja vaino saa suojelua maan poliittisen järjestelmän korkeimmilta tahoilta.

Slovakian Kansallinen Puolue (SNS), joka oli hallituksessa yhdessä demareiden kanssa vuosina 2006-2010, käytti viime toukokuun vaalikampanjassaan julistetta, jossa oli tatuoitu romanimies, jonka paljaalla rinnalla oli kultaketju.

Julisteessa kehoitettiin äänestämään puoluetta, "jotta meidän ei tarvitse ruokkia niitä, jotka eivät halua tehdä töitä."

Romaneja vainotaan samalla tapaa monissa Itä-Euroopan maissa.

Maita yhdistää se, että ne käyvät tällä hetkellä läpi massiivisia säästöohjelmia pankkikriisistä selviämiseksi.

Säästöohjelmiin kuuluu sosiaalimenojen suuret leikkaukset.

Työttömyyden ollessa rajussa kasvussa, rasistiset kampanjat ohjaavat kasvavaa tyytymättömyyttä pois vallanpitäjistä.

Monissa paikoissa kansankiihotuksen ensimmäinen kohde on romanit, haavoittuva väestönosa, joka kykenee kaikista heikoiten taistelemaan vastaan.

Sietämättömien elinolojen, valtion väkivallan, ja toivottoman tulevaisuuden edessä monet romaniperheet ovat lähteneet etsimään parempaa tulevaisuutta läntisestä ja pohjoisesta Euroopasta.

Viimeaikaiset esimerkit osoittavat, että romaneihin kohdistuva vaino ei ole vain Itä-Euroopan entisten stalinistimaiden yksinoikeus, ja se on myös paljastanut EU:n takaaman "vapaan liikkuvuuden" onttouden.

Euroopan Rasisminvastainen Verkosto ENAR julkaisi hiljattain tiedotteen, jossa se sanoi Bratislavassa maanantaina tapahtuneen romaniperheen ampumisen heijastavan eri puolilla Eurooppaa nousevaa ilmapiiriä romanivähemmistöjen leimaamisesta.

ENAR sanoi olevansa "äärimmäisen huolissaan siitä, että viimeaikaiset syrjivät toimet ja lausunnot romaniväestöä vastaan, jotka leimasivat tämän etnisen ryhmän useissa maissa, kuten Ranskassa, Italiassa, Tanskassa ja Ruotsissa, ovat johtaneet hyväksyvään ilmapiiriin niille, jotka haluavat ottaa tämän väestön kohteekseen."

ENARin slovakialaisen jäsenen Miroslav Lackon mukaan "on hälyttävää nähdä kuinka Euroopassa tällä hetkellä käytettävä romanien vastainen retoriikka voi ruokkia rasistisia tuntemuksia ja väkivaltaa näin kouriintuntuvalla tavalla.

Tämä viimeisin välikohtaus on varoitus romanien tilanteesta Slovakian lisäksi myös muissa EU-maissa."

Slovakiassa romanit elävät yhteiskunnan pohjalla, ja Amnesty Internationalin vuosiraportin mukaan enemmistö romanilapsista laitetaan "erityiskouluihin", samoille luokille vammaisten kanssa, tai pelkästään romaneille eroteltuihin laitoksiin.

Koulutuksen puuttumisen takia romaneiden on hyvin vaikea löytää työtä, ja työttömyysasteen sanotaan olevan lähes sata prosenttia.

Koulutuksessa ja työllistymisessä tapahtuvan syrjinnän lisäksi Amnesty raportoi myös romanien lisääntyvästä fyysisestä eristämisestä.

Romanien asumuksia on häädetty väkisin, minkä lisäksi ainakin Ostrovanin kunnassa paikallishallinto alkoi rakentamaan muuria romanialueen eristämiseksi.

Sama vuosiraportti kertoo myös YK:n rotusyrjinnän vastaisen komitean ilmaisseen maaliskuussa huolensa Suomessa tapahtuvasta romanien syrjinnästä asumisen suhteen.

Amnesty on myös pannut merkille Slovakiassa tehtyjä romanien pakkosterilointeja.

Kahdeksan romaninaista on valittanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen siitä, että heidät on sterilisoitu tahdonvastaisesti.

Unkarissa ilmoitettiin hiljattain, että vuonna 2001 tahdonvastaisesti sterilisoitu romaninainen tulee samaan korvauksia.

Amnestyn raportin Slovakian kidutuksia käsittelevässä kohdassa mainitaan tapauksesta, jossa poliisit pahoinpitelivät kuusi romanipoikaa Kosicen poliisiasemalla huhtikuussa 2009.

Tapaus nousi julkiseen tietoisuuteen vain siksi, että sanomalehti julkaisi yksityiskohtia pahoinpitelyn tallentaneesta valvontakameran nauhasta.

Tämän vuoden toukokuussa julkaistussa toisessa raportissa todetaan Slovakian poliisin mahdollisesti aiheuttaneen 46-vuotiaan romanimiehen kuoleman.

Mies kuoli sen jälkeen, kun hänet oli tuotu poliisiasemalle. Miehen ruumiin tutkinut patologi sanoi, että kuolinsyynä on voinut olla "hidas myrkytys erittäin suuresta määrästä kyynelkaasua".

http://takku.net/article.php/20100904180339506

http://www.jamstalldhetsval.fi/eurovaalit2009/ehdokkaalle/tasa-arvoteemat/syrjinta/romanit

On pöyristyttävää että vuonna 2015 AJATELLAAN ihmisistä vielä samoin.

Onko tälläinen ihmisten lokerointi sivistynyttä?

Selvitys kertoo romanivähemmistön järjestelmällisestä sorrosta, jonka mittasuhteista on länsinaapurissa tähän mennessä vaiettu. Ruotsin poliisin asenne maassa asuviin romaneihin oli 1900-luvun alkupuolella julma.

Heitä luonnehdittiin virallisissa asiakirjoissa rumiksi, epäluotettaviksi ja kelvottomiksi. Useiden poliisipiirien näkemys oli, että romanit olivat täysin hyödyttömiä ihmisiä, jotka pitäisi hävittää maan päältä.

http://m.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/raju-vaite-ruotsi-valmisteli-romaniensa-luovuttamista-natsien-kuolemanleireille/3123332

http://www.studio55.fi/terveys/article/suomessa-pakkosteriloitiin-tuhansia-taustalla-rotuhygienia/438018

 

 

Romanirekisteriä työstäneet poliisipäälliköt tutkintaan

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6213305

Romanit tasa-arvoisia vuonna 2032

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6300382

Statoil myöntää romanisyrjinnän

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=5968448

Romaneista raportoidaan nyt aiempaa enemmän

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6271637

Suomen vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet on järkyttynyt romanien syrjinnästä

Julkaistu torsdag 10 april 2014 kl 16.19
 
 
Suomessa herätty keskustelemaan romanien syrjinnästä
(1:44 min)
Suomen vähemmistövaltuutetun Eva Biaudetin tehtäviin kuuluu muun muassa syrjinnän ehkäiseminen. Kuva: Markku Ojala

Tuoreen selvityksen mukaan romanit kokevat enemmän syrjintää kuin esimerkiksi maassa asuvat somalialaiset tai venäläiset.

Syrjintää asuntomarkkinoilla, syrjintää työelämässä; tänään julkaistu selvitys romanien syrjintäkokemuksista on rajua luettavaa romanien arjesta tämän päivän Suomessa.

Suurin osa haastatelluista kokenut syrjintää

Haastatelluista kahdesta ja puolesta sadasta romanista 70 prosenttia sanoi kohdanneensa syrjintää viimeisen vuoden aikana. Moni kertoo, kuinka kaupassa vartijat seuraavat tai kuinka autoa ei saa tankattua antamatta asemalle panttia. Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet on luvuista järkyttynyt:

- Tämä luku on todella surullinen. Sen pitäisi olla vahva heräte siihen, että meidän on ryhdyttävä konkreettisiin toimenpiteisiin, jotta ihmiset eivät arjessaan joutuisi kohtaamaan syrjintää, Biaudet sanoo.

Vähemmistövaltuutettu peräänkuuluttaa valtaväestöltä asennemuutosta

- On tärkeä pohtia sitä, että samalla tavalla kuin jokainen meistä on yksilö, eikä edusta kaikkia suomalaisia, myös romani on yksilö ja ansaitsee tulla yhdenvertaisesti kohdelluksi, Biaudet miettii.

Raportissa nostetaan esiin myös romanien keskinäinen syrjintä ja tapakulttuuri, josta vähemmistövaltuutettu toivoo keskustelua romanien piirissä.

- Yksittäisessä tilanteessa ei ole väliä sillä, kuka syrjii. Se ei ole hyväksyttävää silloinkaan, kun se tulee oman ryhmän sisältä. Tämä keskustelu on tärkeä nostaa esille, Eva Biaudet sanoo.

Kyselyn mukaan lähes 80 prosenttia romaneista olisi valmis muuttamaan jonkin romanikulttuuriin kuuluvan asian, kuten vaatetusta koskevan normiston tai väistämissäännöt, jos se olisi kulttuurissa mahdollista.

 

Kommentit

06.05.2016 21:40

Sari

Tämä on todellista!
Elämme vuotta 2016 mutta asenteet eivät ole muuttuneet viimeisten vuosikymmenten aikana!